Thajsko – Jihoafrická rep. 6:5 (2:1 po s.n.)
po s.n. (2:1)
Thajsko
6:5 (3:0, 2:2, 0:3 - 0:0)
Jihoafrická republika
Pátek 18.03.2022, 16:00 • The Ice Station, Kapské Město • Mistrovství světa - III. B Divize
Partner:
     
    Utkání sledovalo 500 diváků, což byla také nejvyšší návštěva celého turnaje. To už je z mé strany vše. Děkuji za pozornost a někdy zase na počtenou! (19:00:27)
     
    Střely na branku – 31:43 (12:10, 11:14, 6:16 – 3:2)
     
    Máme za sebou tedy velmi zajímavé závěrečné utkání MS III. Divize skupiny B. Jižní Africe stačila k jistému zlatu i porážka o tři góly, ovšem Thajsko v průběhu druhé třetiny vedlo 4:0 a 5:1 a v té chvíli to s hostitelskou zemí moc dobře nevypadalo. Klíčové momenty přišly v závěru druhé a na začátku třetí části, kdy Luke Carelse a Uthman Samaai dvakrát skórovali v jednom oslabení, snížili na 3:5 a sebrali Thajsku vítr z plachet. Po kontaktní brance Pauluse Kluytse už pak bylo jasné, že si to Jihoafričané asi nenechají utéci. Sedm minut před koncem šel ještě thajský kouč Ijäs do totálního rizika, když odvolal brankáře, to ale rychle potrestal Mitch van Doesbergh. Utkání pak došlo za stavu 5:5 do prodloužení a následně do nájezdů. V nich se štěstí usmálo na hráče Thajska. Za autora jejich vítězného gólu je označen Nattasate Phatigulsate.
     
    Na led přicházejí v civilu i hokejisté Bosny a Hercegoviny, kteří dostanou bronzové medaile. Následně si přeberou Thajci stříbro a nakonec přijdou na řadu zlatí medailisté z Jihoafrické republiky.
     
    Vyhlášeni nejlepší hráči tohoto zápasu. Za Jižní Afriku byl oceněn kapitán Uthman Samaai, za Thajsko pak Nattasate Phatigulsate.

    Následovalo také vyhlášení nejužitečnějších hráčů týmů v rámci celého turnaje. Tím se na jihoafrické straně stal obránce Cameron Birrell, za Thajsko si přebere cenu brankář Ben Kleinechay. Teď už hraje hymna thajská hymna.
     
    Thajsko nakonec vítězí alespoň v samostatných nájezdech a po ukončení zápasu tak mohla propuknout radost na obou stranách. Asiaté slaví triumf v zápase, hráči Jižní Afriky pak zlaté medaile a postup.
     
    Konec zápasu.
    Nattasate PHATIGULSATE - 6:5
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Thajsko.
    Autorem vítězné branky je NATTASATE PHATIGULSATE.
    Uthman SAMAAI
     
    5. série
    2:1
    Samaai nenašel mezírku mezi betony Kleinechaye. Je rozhodnuto!
     
    4. série
    2:1
    Nattasate Phatigulsate proměnil a vrací Thajsku vedení! Puk po jeho zakončení propadl pod betony Boyda za brankovou čáru.
    Reinhard VENTER
     
    4. série
    1:1
    Reinhart Venter srovnává úspěšným blafákem do forhendu.
    Masato KITAJAMA
     
    3. série
    1:0
    Masato Kitajama si rozhýbal Boyda a poslal puk mezi jeho betony!
    Jack VALADAS
     
    3. série
    0:0
    Jack Valadas to udělal dobře. Po bekhendové kličce už se zdálo, že bude zasouvat za brankovou čáru, ale v tom mu zabránil levý beton Kleinechaye!

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 4. Phatigulsate (Thanakroekkiat), 11. Suwachirat (Harnchaipibulgul), 12. Phatigulsate, 25. Suwachirat (Isaksson, Forstner), 36. Isaksson (Kindborn), rozh. náj. Phatigulsate – 36. J. Venter (Samaai), 40. Carelse (Samaai), 41. Samaai, 43. Kluyts, 54. van Doesbergh (J. Venter)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Dylan Compton (RSA)
    0:0   Isaksson (THA)
    2. série:
    0:0   Magmoed (RSA)
    0:0   Nagajama (THA)
    3. série:
    0:0   Jack Valadas (RSA)
    1:0   Masato Kitajama (THA)
    4. série:
    1:1   R. Venter (RSA)
    2:1   Nattasate Phatigulsate (THA)
    5. série:
    2:1   Uthman Samaai (RSA)


    Thajsko: Kleinechay (Ungkulpattanasuk) – Kindborn, Nagajama (C), Thanakroekkiat, Harnchaipibulgul, Kalrat, Vatanapanyakul, Chan-Urai – Isaksson (A), Forstner (A), Suwachirat – Khuhakaew, Kitajama, Phasukkijwatana – Jaradwuttipreeda, Phatigulsate, Luckanatinakorn – Patong, Hongswadhi.
    Trenér: Juhani Ijäs (FIN)

    Jihoafrická republika: Boyd (Bywater) – Birrell (A), J. Venter, Magmoed, Phakathi, Verwey, Cerff – Giot, Carelse, Samaai (C) – van Doesburgh (A), Compton, Kluyts – Vivier, Obery, R. Venter – Krotz, Valadas.
    Trenér: Björn Kinding (SWE)

    Rozhodčí: Jobbagy (SVK) – Al Farsi (UAE), Bojadžijev (BUL)

    Diváci: 500
    bahis siteleri