NY Rangers – Pittsburgh 5:1 (kon.) | Buffalo – Washington 3:4 (1:2 po s.n.) | Winnipeg – Columbus 4:3 (po pr.)
Colorado – Philadelphia 6:3 (kon.) | Calgary – Arizona 4:2 (kon.) | Boston – NY Islanders 6:3 (kon.)
Detroit – Tampa 1:2 (po pr.) | Vegas – Chicago 5:4 (po pr.)
konec
HC Kometa Brno
6:4 (2:1, 3:1, 1:2) Stav série: 1:2
HC Sparta Praha
Sobota 26.03.2022, 16:30 • Winning Group Arena • Play-off DHL extraligy juniorů • Čtvrtfinále
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Zdravím všechny fanoušky nejen českého, ale především juniorského hokeje. Dnes společně budeme sledovat vývoj třetího čtvrtfinálového duelu mezi juniorskými výběry Sparty a Komety. V případě vítězství Sparty by byl dnešní duel posledním zápasem v sérii. Zatímco v případě výhry modrobílých by se série prodloužila minimálně o jeden den.
     
    HC Kometa Brno

    Juniorka Komety postoupila do vyřazovacích bojů na poslední chvíli. První souboj v Praze nevyšel brněnským juniorům kvůli nepovedenému začátku. V druhém střetnutí byl vstup do utkání vydařenější, ovšem i přes to se opět z výhry radovala Sparta. Brněnští junioři sice obě utkání venku prohráli, avšak stále není nic ztraceno. V sobotu čeká modrobílé mladíky doposud nejdůležitější zápas sezony. V případě výhry by v neděli přišel na řadu druhý zápas na domácím ledě v sérii. V případě prohry by se jednalo o konec letošní sezony.

    V úvodním klání čtvrtfinále se střelecky dařilo obráncům. Dvě branky brněnských juniorů obstarali zadáci Jaroslav Řehák (1+0) s Denisem Svobodou (1+0). V druhém utkání se naopak dařilo útočníkům, když se prosadili Eduard Šalé (1+0), Erik Meluzín (1+0) a Jakub Malý (1+1). Juniorskému výběru vypomáhá hned trojice dorostenců. Ondřej Kos (0+2), jeden z nich, zaznamenal v utkáních na venkovním ledě dvě asistence. Brněnskou svatyni kryl v obou duelech brankář Michael Schnattinger.
     
    HC Sparta Praha

    Junioři Sparty skončili v části vítězů na druhé příčce. Na povedené výkony navázali hráči vedení koučem Richardem Žemličkou v prvních dvou utkáních s Kometou, z kterých si odnesli vedení v sérii 2:0. Čtvrtfinále play off DHL extraligy juniorů se hraje na tři vítězné duely, což znamená, že Pražané můžou v sobotu sérii vítězně ukončit a postoupit tak mezi čtyři nejlepší celky ligy.

    Ofenzivu Sparty paradoxně táhne defenzivní hráč. Obránce Tomáš Tomek (0+6) se podílel na pražských trefách ve vyřazovacích bojích šesti asistencemi. Daří se i útočníkovi Petru Hauserovi (3+2), jehož tři trefy v play off činí bezmála třicet procent všech sparťanských branek. Vzadu se může mužstvo z hlavního města spolehnout na gólmana Jakuba Krbečka, který vychytal Spartě obě dvě vítezství v sérii.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Schnattinger (Petržílka) – Řehák, Fajmon, Holemý, J. Sedláček (C), Svoboda, Němec – Bartes (A), Hrnčíř, Šalé, Meluzín, Sedláček I., Bělohlav, Malý (A), Kos, Rakus, Boltvan, Harmim
    Trenér: Jan Zachrla

    HC Sparta Praha: Krbeček (Hrabal) – Tomov, Šindelek, Tůma, David, Tomek, Ducháč (C) – Senčák, Kubánek, Mácha, Hauser, Krupička, Hrabík, Ton (A), Vágner, Theimer, Vitouch, Zembol (A)
    Trenér: Richard Žemlička

    Rozhodčí: Ondráček, Mejzlík – Zídek, Polák.
     
    Týmy jsou nastoupeny na ledové ploše. Kometa se představí v bílé variantě dresů. Hostující Sparta se představí v dresech rudých. Čárový rozhodčí už má puk v ruce a je připraven ho vhodit do středového kruhu!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Malý vyhrál buly a brněnští junioři tak můžou založit první útok utkání.
     
    00:28
    Sedláček byl dostán pod tlak hostujícím útočníkem a tak puk vyhodil do středního pásma.
     
    00:40
    Modrobílí mohli zahrozit, jenže Šalému puk na levém kruhu ujel. Následně pálil od modré Sedláček pouze do blokujícího útočníka.
     
    01:10
    Kometa hraje aktivně. S pukem na holích bojují domácí v útočném rohu. Puk se dostal do středního pásma, odkud nahodil Řehák puk za bránu Krbečka a umožnil tak spoluhráčům vystřídání.
     
    01:57
    Přechod přes střední pásmo se Tonovi nepovedl. Na druhé straně hledal Sedláček naslepo spoluhráče před bránou. Jeho puk adresáta nenašel.
     
    02:52
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta dostala Kometu poprvé v zápase pod tlak. Střeli Hausera z pravého kruhu a pokus Hrabík z levého kruhu zvládl Schnattinger vyrazit. Ovšem na střelu TOMÁŠE TOMKA z mezikruží už maskovaný muž Brna nestačil – 0:1. Asistence: Bez asistence.
     
    03:31
    Schnattingerova lapačka ulovila nahození z levé strany. Brankář domácích puk přidržel a zastavil hru.
     
    03:55
    Ondřej Kos prošel do pásma a zkoušel si obhodit obránce hostů, což se mu nepovedlo. Následně se puk dostal do středního pásma, odkud Řehák rychle přejížděl zpět do útoku. Hru zastavil offside.
     
    04:31
    Ivo Sedláček si vzal puk a po pravé straně se zkusil prosmýknout do pásma. To se mu sice povedlo, ale jeho přízemní střela narazila na beton Krbečka.
     
    05:18
    Domácí jsou v pásma a točí hostující obranu. Kos nahazoval za bránu, kde si puk našel obránce Sparty, jenž hru poslal na druhou stranu kluziště.
     
    05:55
    Meluzín se proháčkoval do pásma, ovšem jeho pokus byl velmi nepřesný. Následně hledal Bartes naslepo z rohu kluziště někoho před bránu. Bohužel pro něj se před Krbečkem nikdo nenacházel.
     
    06:43
    Spart nyní tlačila domácí pětici v obraně. Nicméně Jakub Malý dobře vypíchl puk a poslal ho do útočného pásma.
     
    07:04
    Kometa právě vstřelila branku!
    Odměna pro první útočnou formaci Komety. Šalé nahazoval z pravé strany do betonu Krbečka, od kterého se puk odrazil na hůl JAKUBA MALÉHO. Jeho první dorážka sice za záda Krbečka neprošla, ale druhá už úspěšná byla – 1:1. Asistence: Eduard Šalé, Patrik Fajmon.
     
    07:42
    Rakus se procpal do pásma a posunul puk za bránu na Kose, jenž okamžitě Robina Rakuse před bránou, který svou střelou trefil pouze obránce hostů.
     
    08:41
    Domácím se nepovedla rozehrávka. V útočném pásmu se tak usadili hosté. Ránu Vitoucha z pravé strany vyrazil Schnattinger za bránu a následnou střelu od modré zblokoval Seldáček obětavou rybičkou!
     
    09:35
    Hauser vyhrál boj o puk u pravého mantinelu a rychle pálil na Schnattingera. Ten jeho pokus vyrazil betonem mimo ohrožení domácí klece.
     
    10:10
    Holemý si zkušeně poradil s forčekujícím hráčem a vzápětí v klidu rozehrál na útočnou modrou, kde puk prodloužil do pásma Boltvan. Nicméně hostě se zmocnili puku a vyváží ho do útočného pásma.
     
    10:43
    Střelu Hausera vyrazil Schnattinger ramenem, jenže při zákroku vyhodil branku ze své správné pozice. Hra je přerušena.
     
    11:08
    Jaroslav Řehák nahodil puk do pásma. Jeho spoluhráči akci nedojížděli, a tak hraje s pukem opět hostující Sparta.
     
    11:40
    Šalé dobruslil nepřesný pas a ihned hledal před bránou najíždějícího Malého. Obránce Sparty nahrávku vyblokovali do středního pásma. Následně se Kometa dostala při přechodu do pásma do postavení mimo hru.
     
    12:18
    Kometě se nedařilo dostat do pásma, a tak Meluzín vzal puk a nahodil ho přímo do Krbečka, který puk srazil na hůl svého spoluhráče, jenž puk poslal obratem do středu hřiště.
     
    12:40
    Fajmoon rozehrál d vlastní kasy na Sedláčka, který ho zavezl za bránu. Následně puk předložil Šalému, který ho pod tlakem ztratil.
     
    13:20
    Dorostenecká formace Komety si nahodila puk do pásma a zkusila ho přidržet za bránou. Následně Sparta kotouč dostala do středního pásma.
     
    14:09
    Sparta se nyní drží v pásmu. Nahození Tomka zblokoval obětavě Rakus.
     
    14:19
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Svoboda – 2 min., faul kolenem).
     
    14:34
    Sparta začal přesilovku dobrým tlakem. Střela Tomka trefila Schnattingerův beton.
     
    15:11
    Meluzín sebral špatný pas a jel sám na Krbečka. Při střele byl zahákován protihráčem, pojede se trestné střílení.
     
    15:11
    Samostatný únik si vzal na starost Šalé, který rychlou kličkou do bekhendu a následnou střelou pod víko nedal Krbečkovi šanci – 2:1.
     
    15:42
    V oslabení stále hrozí Kometa! Bělohlav upláchl obraně hostů a následně se procpal ramenem za vracejícího hráče, ovšem jeho střelu bekhendem vyrazil Krbeček betonem.
     
    16:19
    Domácí v plném počtu.
     
    16:59
    Sparta je poměrně opařená z nepovedené přesilovky a nedaří se ji v klidu rozehrát.
     
    17:37
    Nepřesná rozehra Sparty skončila na holi Malého. Domácí útočník rychle z levého kruhu střílel do bočního oblouku!
     
    18:04
    Sedláček nahazoval po buly od modré. Jeho pokus těsně před bránou ztečoval mimo bránu Rakus.
     
    18:44
    Nepříjemnosti pro domácího gólmana. Tomek se proháčkoval do pásma a střílel. Jeho první pokus trefil obránce a Schnattinger už byl v zákroku, takže zůstal na zemi. Puk se odrazil zpět na hůl Tomka, jehož ránu fantasticky lapačkou zachytil domácí brankář!
     
    19:21
    Sparta si neporozuměla v rozehrávce a vyhodila kotouč na icing. Následně po buly pálil Němec do lapačky Krbečka, který zastavil hru.
     
    19:45
    Meluzín nepřesně hledal ve vlastním pásmu spoluhráče, když našel pouze čepel Tomka, kterému puk sjel z hole.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:14.
     
    První se dostali do vedení sice hosté, jenže domácí následně obrátili zásluhou tref Malého a Šalého skóre ve svůj prospěch. Po první dvacetiminutovce vedou domácí o jeden gól.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Domácí vyhráli buly. Sedláček rychle posílal puk na útočnou modrou na Malého, který při manévru s pukem upadl. Puk mají hosté.
     
    20:40
    Sparta se usadil v útočnou pásmu. Střela Ducháče trefila blokujícího Sedláčka, jenž puk poslal do středního pásma. Sparta pokračuje s pukem na holi.
     
    21:27
    Němec zavezl puk po mantinelu za bránu, odkud šikovně hledal Bartese, jenž trefil Krbečkův beton. Následně nahazoval od modré Holemý, jehož nahození sebral Krbeček a zastavil hru.
     
    21:48
    Domácí první úderná pětice vyhrála buly. Jenže střela Seldáčka a následné nahození malého šly vedle brány.
     
    22:34
    Fajmon nahodil do pásma, kde se za bránou prosazoval Rakus. Po pár přihrávkách hra skončila v rohu, kde hráči svedli velký boj. Sparta sice puk získala, ale následně ho poslala na zakázané uvolnění.
     
    23:04
    Bartes vyhrál buly a domácí byli chvíli na puku za bránou. Nakonec ho získal David, jenž ho posunul do středního pásma. Hosté se vrátili za vlastní bránu a chtěli rychle rozehrát, jenže prudký pas prošel až na icing.
     
    23:40
    Ihned po buly pálil Sedláček Ivo, ovšem pouze do obránce. Následně hra doputvala na hůl Fajmon, který puk poslal do lapačky Krbečka.
     
    23:52
    Rychlý přechod Sparty do pásma zastavil Jan Sedláček, který hru rychle vrátil do útočného pásma.
     
    24:22
    Neskutečné štěstí pro hosty. Po velkém tlaku Komety nahazoval Sedláček z pravé strany. Puk se od betonu Krbečka odrazil na hůl jeho bratra Iva, jenž v stoprocentní akci puk do volné brány neukldiil.
     
    25:10
    Meluzín měl puk před útočnou modrou. Ze středního pásma nahazoval přímo do náruče Krbečka, který měl sice s nahozením potíže, ale nakonec pokus Meluzína ustál a zastavil hru.
     
    25:13
    Buly v útočném pásmu Komety vyhráli domácí na hůl Němce, jenž kotouč okamžitě poslal po ledě na Krbečka. Gólman Sparty byl připraven v rozkleku a pokus po ledu vyrazil betonem.
     
    26:10
    Sparta má problémy s přechod přes střední pásmo. Vysoký dloubák odvrátil Řahák do bezpečí. Sparta nyní kombinuje v pásmu.
     
    26:32
    Tůma pracoval s pukem na modré čáře a před Schnattingerem byl poměrně velký provoz. Tůma se rozhodl pro nahození, které Schnattingerovi nejprve vypadlo, ale následně ho skokem přikryl.
     
    26:46
    Kometa právě vstřelila branku!
    Eduard Šalé našel přesný pasem z levé strany IVA SEDLÁČKA který se bekhendovou kličkou dostal za obránce a následně puk poslal přesně zápěstím k levé tyči Krbečkovi brány – 3:1. Asistence: Eduard Šalé, Jakub Malý.
     
    27:11
    Kometa právě vstřelila branku!
    Winning Group Arena se otřásá v základech. Boltvan našel zpoza brány ERIKA MELUZÍNA, který puk poslal z první za záda Krbečka, pro kterého dnešní zápas skončil – 4:1. Asistence: Adam Boltvan.
     
    27:11
    Oddechový čas pro hosty.
     
    27:11
    Střídání v týmu HC Sparta Praha: ze hřiště odchází Krbeček, přichází Hrabal.
     
    27:41
    Kometa pokračuje v parádní ofenzivní hře. Meluzín několikrát otočkou zmátl protihráče a vybruslil si až na modrou čáru. Vzápětí puk posunul na Němce, který nahozením bránu netrefil.
     
    28:48
    Po přechodu do pásma Komety byl na puku Bartes, jehož pokus bekhendem byl poměrně slabý a nový gólman v bráně Sparty si s ním poradil.
     
    29:14
    První problémy Komety v druhé třetině. Nejprve nahazoval Hauser mimo bránu. Vzápěti nahazoval obránce hostů na Schnattingera. Nahození bylo přizvednuto a lapačka domácího brankáře ho sice našla, ale následně puk brankářy Brna vypadl. Po téhle nepřesnosti vznikl v brankovišti Komety zmatek, který vyřešil Schnattinger tím, že puk přikryl.
     
    29:51
    Po hitu Iva Sedláčka zůstal na ledě ležet jeden z hráčů Sparty. Dlouho se nezvedal, a tak rozhodčí raději zastavili hru. Nakonec je vše v pořádku můžeme pokrčačovat.
     
    30:18
    Dobrá šance domácích. Boltvan dostal nabito mezi kruhy. Hrabal jeho ránu dobře viděl a vyrazil ji mimo ohrožení.
     
    30:49
    Kos se prosmýkl mezi dvěma obránci a poslal puk na levou stranu na Svobodu, který puk vrátil za bránu. Nakonec puk získala Sparta, která se při přechodu do pásma dostala do postavení mimo hru.
     
    31:24
    Sparta vytěžila z aktivního forčekingu puk. Tůma kotouč nabral mezi kruhy na čepel a poslal h do ochranné sítě.
     
    31:28
    Ihned po buly vyslal přízemní ránu Tomek. Schnattinger byl rychle v rozkleku a opět přerušil hru.
     
    31:53
    Bartes poslal puk na útočnou modrou na Meluzína, který nejprve přešel elegantně přes modrou lajnu a následně kotouč golfákem poslal na zadní mantinel.
     
    32:02
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Němec – 2 min., hákování).
     
    32:32
    Historie se mohla opakovat. Další oslabení Komety začlo téměř stejně jako to prvníí, akorát tomu chyběl gól. mladík Šalé upláchl po pravé straně. Následně se dostal před Hrabala, kterého si roztáhl kličkou forhendu, ovšem puk mezi betony brankáře nazasunul.
     
    33:02
    Sparta dusí Kometu v obranném pásmu. Po střele od modré se puk odrazil na hůl Hausera, jenž nastřelil boční oblouk klece. Schnattinger při zákroku spadl a brána tak zůstala volná. Naštěstí pro domácí Sparta nestihla puk poslat na brankoviště a brankář Komety se stihl postavit na nohy.
     
    33:52
    Oslabení Kometa dohraje v útočném pásmu. Spartě s e opět nepovedlo využít početní výhodu.
     
    34:03
    Domácí v plném počtu.
     
    34:13
    Sparta sice vsítila branku, jenže Jan Krupička, který puk do brány dostal ho do ní dostal za přispění ruky.
     
    34:13
    Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    34:51
    Domácí si neporozuměli v rozehrávce a puk se dostal na zakázané uvolnění.
     
    35:04
    Kometě se opět nepodařilo přesně rozehrát a na puku tak byla opět Sparta. Modrobílí nakonec kotouč vybojovali zpět.
     
    35:19
    Kometa má k dispozici první přesilovku. Tomáš Tomek v osobním souboji protihráče shodil nedovoleně na led, za což je odeslán na trestnou lavici za nedovolené bránění.
     
    35:57
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa si rozebrala obranu Sparty a ukázkově puk dostala do brány. Sedláček našel z levé strany Šalého, který puk okamžitě poslal na Malého, který číhal na brankovišti. Útočník Komety puk s klidem na holi prohodil mezi rukou a tělem za brankovou čáru – 5:1. Asistence: Eduard Šalé, Ivo Sedláček.
     
    37:33
    Kometa nepřestává útočit. Řehák si nahodil puk do pásma, jenže neměl podporu spoluhráčů.
     
    38:13
    Sparta právě vstřelila branku!
    PETR TON dostal hodně prostoru na vrcholcích kruhu, odkud puk poslal do pravého horního rohu – 5:2. Asistence: MAXIM KUBÁNEK, MICHAL VITOUCH.
     
    38:28
    Meluzín se se štěstím dostal do pásma. Puk se zastavil na mantinelu, kde se po krátké tlačenici puku zmocnili hosté, kteří zakládají protiútok.
     
    39:15
    Po střele od modré čáry se puk odrazil od mantinelu na hůl Hausera. Schnattinger zamrzl na levé tyči a nestil se přesunout. Hauser se bohužel pro něj dostal do mrtvého úhlu, odkud puk do prázdné brány nemohl uklidit.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:05.
     
    Druhé dějství je u konce. Kometa začala dirigovat hru a zaslouženě po čtyřiceti minutách vede. Zvládla totiž vsítit tři góly, zatím co Sparta odpověděla pouze jednou brankou v závěru třetiny. Před závěrečnou periodou vede Kometa o tři góly.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Hostující centr zvítětil na vhazování a Sparta tak může založit první protiútok.
     
    40:19
    Kometa právě vstřelila branku!
    Sparta sice byla první na puku, ale z gólu se raduje Kometa. Šalé našel zpoza brány SEBASTIANA BARTESE, který puk uklidil do prázdné brány. Asistence: Eduard Šalé, Adam Boltvan.
     
    41:12
    Sparta se nastěhovala do pásma. Střela od modré čáry trefila Sedláčka do zad.
     
    41:35
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Malý – 2 min., krosček).
     
    41:55
    Holemý se po buly zmocnil puku a poslal ho do bezpečí dlouhým výhozem.
     
    42:03
    Spartě se nedaří usadit v útočném pásmu. Jan Sedláček získal puk a vyhodil ho do bezpečí.
     
    42:46
    Střela Tomka od modré byla dobře schovaná za obránce, ale i přesto bránu Schnattingera netrefila.
     
    43:13
    Sparta nyní dobře kombinovala, jenže pas Šindeleka z pravé strany vyhnal hosty z útočné třetiny.
     
    43:34
    Chvíli před návratem Malého z trestné lavice opět nastartoval své rychlé brusle Meluzín, který chtěl puk v samostatném úniku poslat mezi betony brankáře, což se mu nepovedlo.
     
    44:30
    Obrovská šance pro Spartu. Hostující ujížděli ve dvou proti jednomu. Z pravé strany přišel přesný pas na levou. Schnattinger skvěle vyrazil kotouč vyrážečkou.
     
    45:30
    Sparta právě vstřelila branku!
    TOMÁŠ TOMEK dostal puk na modrou čáru. Před Schnattingerem byla dobré clona přes, kterou Schanttinger špatně viděl. Nahození nejproduktivnějšího hráče Pražanů v play off prošlo až za brankovou čáru – 6:3. Asistence: Jakub Zembol.
     
    46:15
    Šalé vyvezl puk z obranného pásma až do útočného. Následně posunul kotouč na pravou stranu Ivu Sedláčkovi, který mu puk vracel rychle ovšem nepřesně na střelu do prázdně brány. Šalé si zkoušel puk rychle zpracovat nohou, ovšem neúspěšně!
     
    47:20
    Jan Holemý byl sražen při hře s pukem zezadu a k jeho nevoli se nevylučovalo. Domácí tvrďák nenechal nic bez odezvy. Petr Ton projížděl přes modrou čáru, kde mu postavil strom právě Holemý. Ton zůstal po hitu ležet na ledě. po chvíli odešel za doprovody několika hráčů na hráčskou lavici.
     
    48:17
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Rakus – 2 min., držení).
     
    48:30
    Michael Schnattinger drží své mužstvo skvělým výkonem! Po krásné kombinaci zakončoval Zembol téměř do prázdné brány. Domácí brankář se rychle přesunul a skvěle Zembola vychytal lapačkou.
     
    49:06
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta snižuje na rozdíl dvou branek. TOMÁŠ TOMEK opět stál na modré lajně, odkud nahazoval na Schnattingera. Jeho pkus prošel až za záda domácího brankáře. Pražský obránce tak zkompletoval hattrick – 6:4. Asistence: Michal Vitouch.
     
    50:23
    Domácí se nyní zatáhla a spíše posouvají puky do středního pásma.
     
    50:50
    Skvělou akci nyní předvedl Šalé, jenž se proháčkoval elegantně mezi několika hráči a následně hledal volnou hokejku Malého, který hattrick narozdíl od hostujícího Tomka nezkompletoval.
     
    51:04
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Krupička – 2 min., vysoká hůl).
     
    51:04
    Oddechový čas pro domácí.
     
    51:13
    Hosté vyhráli buly a vyvezli puk do bezpečí. Kometa musí začít od vlastní brány.
     
    51:44
    Šalé to vzal opět na sebe a po rychlé kličce se dostal před Hrabala. Hvězda domácího mužstva ještě hledala Malého, který Hrabala nepropálil.
     
    52:38
    Meluzín se protáhl přes modrou čáru a poslal puk do lapačky Hrabala.
     
    52:39
    Sparta získala puk a poslala ho přes všechyn čáry do bezpečí. Bartes následně zavážel puk do pásma, avšak neúspěšně.
     
    53:19
    Zembol po pasu zpoza brány rychle nahazoval od levého mantinelu. Schnattinger byl pozorný a puk vyrazil betonem.
     
    54:02
    Boltvan dostal kotouč mezi kruhy. Z dobré pozice mířil těsně vedle tyče.
     
    54:31
    Bartes nahodil puk za bránu, kde si ho našel Meluzín, jenž ho při početní nevýhodě ztratil.
     
    55:03
    Fajmon rozehrával od vlastní brány. Nakonec ho poslal po mantinelu tvdrým pasem, který sice prodloužil Boltvan, ovšem při doteku s pukem stál za půlící čárou. Píská s icing.
     
    56:03
    Meluzín se dostal v obranném puku a posunul ho do středního pásma. Sparta se snaží pro kombinovat do pásma.
     
    56:34
    Sparta získala buly v pásmu. Hrabal odjíždí na střídačku, Sparta hraje v šesti.
     
    57:04
    Šalé mohl uklidit puk do prázdné brány, jenže při přechodu do pásma ztratil rychlost.
     
    57:42
    Vyhození Sedláčka mířilo mezi tyče, ale nakonec se odrazilo od brankové konstrukce za bránu, píská se icing.
     
    57:47
    Meluzín si nahodil puk do pásma a zkoušel ho uklidit do brány, což se mu nepovedlo.
     
    58:32
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Fajmon – 2 min., sevření puku rukou).
     
    58:38
    Kometa hru nacpala k levému mantinelu, kde ho hráči domácí zašlápli. Následuje tak vhazování před Schnattingerem.
     
    58:42
    Sparta stále hraje bez brankáře.
     
    58:57
    Holemý vybojoval za bránou puk a poslal ho do bezpečí.
     
    59:48
    Tohle už Sparta nestihne Kometa drží puk daleko od vlastní brány. Šalé mířil do prázdné jenže nepřesně.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce. Kometa zvládl obrátit nepříznivý vývoj a odvrátilia tak postupový mečbol hostů. Ve třetí třetině sice Sparta zvládla snížit na rozdíl dvou gólů, ale srovnat skóre nezvládla. Série tak bude pokračovat, a to hned zítra v brněnské Winning Group Areně. (18:40:10)

    Martin Rambousek

    Branky a nahrávky: 8. Malý (Šalé, Fajmon), 16. Šalé (TS), 27. I. Sedláček (Šalé, Malý), 28. Meluzín (Boltvan), 36. Malý (Šalé, Sedláček), 41. Bartes (Šalé, Boltvan) – 3. Tomek, 39. Ton (Kubánek, Vitouch), 46. Tomek (Zembol), 50. Tomek (Vitouch)


    HC Kometa Brno: Schnattinger (Petržílka) – Řehák, Fajmon, Holemý, J. Sedláček (C), Svoboda, Němec – Bartes (A), Hrnčíř, Šalé, Meluzín, Sedláček I., Bělohlav, Malý (A), Kos, Rakus, Boltvan, Harmim
    Trenér: Jan Zachrla

    HC Sparta Praha: Krbeček (Hrabal) – Tomov, Šindelek, Tůma, David, Tomek, Ducháč (C) – Senčák, Kubánek, Mácha, Hauser, Krupička, Hrabík, Ton (A), Vágner, Theimer, Vitouch, Zembol (A)
    Trenér: Richard Žemlička

    Rozhodčí: Ondráček, Mejzlík – Zídek, Polák
    Kometa Brno 2 3 Sparta
    #1 Úterý 22.03.2022 • 18:00
    Sparta - Kometa Brno 6:2
    #2 Středa 23.03.2022 • 18:00
    Sparta - Kometa Brno 5:3
    #3 Sobota 26.03.2022 • 16:30
    Kometa Brno - Sparta 6:4
    #4 Neděle 27.03.2022 • 16:30
    Kometa Brno - Sparta 3:2
    #5 Úterý 29.03.2022 • 18:00
    Sparta - Kometa Brno 6:2
    bahis siteleri