Bohemians B – Liberec B 1:0 (kon.) | Ml. Boleslav B – Ústí n/O 0:0 (kon.) | Dukla B – Přepeře 1:0 (kon.)
Teplice B – Chlumec n/C 4:0 (kon.) | Brozany – Hr. Králové B 0:1 (kon.)
konec
FK Dukla Praha B
1:0 (0:0)
FK Přepeře
Neděle 27.03.2022, 10:20 • Praha-Satalice, UMT • Česká fotbalová liga (B) • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    V Pražské čtvrti Satalice se uskuteční souboj předních týmů ČFL – sk. B. V tabulce pátá Dukla Praha B hostí třetí Přepeře. Nedělní utkání má výkop v 10:15.
     
    Srpnový duel vyzněl jasně pro Přepeře, tým sídlící nedaleko Valdštejna přehrál svého soka 4:1. Už po necelé hodině vedly Přepeře o tři branky, Dukla sice záhy snížila, ale poslední slovo měli deset minut před koncem stejně domácí, za které se hned dvakrát trefil Martan. Speciální zápas odehraje Vojta Hadaščok, jenž před sezonou bojoval na druhé straně barikády. Pomůže Přepeřím k další výhře? Odhady bookmakerů jsou 50:50, kurzy vypsané pracovníky sázkových společností se pohybují okolo 2.35 na oba mančafty.
     
    Jarní bilanci má však lepší Dukla. Klub z hlavního města v březnu ještě nezaváhal (doma Zápy 3:1, venku Pardubice B 3:0) a pomalu se blíží k příčkám nejvyšším. To Přepeře zvládly pouze jeden jarní duel (venku Teplice B 2:1, zatímco doma Brozany 0:1) a přišly tak o druhou pozici. Pokud dnes prohrají, bude ještě hůř, jelikož na svého protivníka mají jen dvoubodový náskok.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Dukla Praha B: Štefan – Kozojed, Ludvíček, Matoušek (K), Březina, Hudec, Hodek, Jeřábek, Uhlíř, Varačka, Šebrle.
    Náhradníci: Buchlák – Mládek, Křenek, Villaseca, Lehký, Kočí.
    Trenér: Aleš Majer.

    FK Přepeře: Truksa – Novotný, Knejzlík, Nesvadba (K), Kventsar, Pavlata, Tvaroha, Martan, Hadaščok, Bulíř, Ježek.
    Náhradníci: Čamrda – Novák, Synek, Prokopec, Fingerhut, Janočík.
    Trenér: Josef Petřík ml.

    Rozhodčí: Jansa – Mach, Klír.
     
    Základní jedenáctky nastupují na hřiště. Domácí se představují ve žlutých a hosté v černých kompletech.
     
    Na umělé trávě v pražských Satalicích vykopne balon Dukla.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Rozehrávku vystřídal nákop k rohovému praporku, odkud právě vhazují bránící se Přepeře.
     
    2
    I oni útočili po levé straně, akce dopadla takřka na chlup stejně jako předtím na jejich straně.
     
    3
    Po šikovné přihrávce Jeřábka k rohu velkého vápna došlo k faulu, po kterém má Dukla k dispozici standardku. Jak s ní pražský celek naloží?
     
    4
    Přímou střelou na bránu, kterou vyslal Jakub Hodek. Gólman Truksa měl co dělat, aby byl u přední tyčky včas a nakonec míč vyrazil s vypětím všech sil. Tohle byla první vážná šance utkání!
     
    5
    S ohledem na to Přepeře uklidňují hru kombinací na své půlce.
     
    7
    Dukla má od prvních minut jasně navrch, a to jak v kombinaci, tak v držení míče. Hlavně druhou statistikou svého soka převyšuje – 69% : 31%.
     
    8
    Hosté se diví odpískaného faulu Nesvadby u středové čáry, rozhodnutí arbitra však nezmění.
     
    9
    Dukla zapojila do rozehry i vlastního brankáře, ten vykopl míč ke středovému kruhu.
     
    10
    Hra se vrátila na území Dukly, kapitán Matoušek nezpanikařil proti dvojnásobné přesile a vybojoval faul. Takhle se má hrát.
     
    11
    Posléze se domácí uchýlili k útoku a znovu z toho bylo haló! Přihrávka do běhu na pravou stranu vápna dostala hráče ke střele těsně mimo. Přepeře se musí v defenzivní fázi zlepšit, jinak s nimi bude zle.
     
    12
    Další hrozbou pro třetí tým tabulky byla střela z dálky, která se stočila asi metr vedle pravé tyče.
     
    13
    Okopávanou mezi Jeřábkem a Pavlatou na polovině Dukly rozhodčí správně vyhodnotil jako faul útočícího fotbalisty. Pražané tak rozehrají z klidu.
     
    15
    Držení míče: 64% : 36%.
     
    15
    Po čtvrt hodině má Dukla první roh.
     
    16
    Přihrávka na kratší vzdálenost, pak před šestnáctku a střela levačkou kolem levé šibenice, i když ještě pořád veliký kus od ní.
     
    17
    Roh i pro Přepeře. A po hlavičce bránícího hráče další. Jak dopadne reparát?
     
    18
    Nakonec brejkem, který hosté zastavili v samém zárodku. Následně sice získali míč v souladu s pravidly, ale ani tentokrát z toho nic velkého nebylo.
     
    20
    Až teď se ozvaly i Přepeře! Po rohovém kopu vznikla uvnitř vápna nepřehledná skrumáž a střela hráče schovaného v ní neměla k přesnosti daleko. První výstraha pro obranu Dukly.
     
    21
    Domácí mohli zahrozit z přímého kopu, jenže Jakub Hodek neprostřelil zeď.
     
    22
    Na druhé straně obránce suprově srazil ránu z úhlu mimo přední tyč – roh pro Přepeře.
     
    23
    A ještě jeden. Napodruhé už to bylo o poznání lepší, jelikož se tam někdo z Přepeř dostal k hlavičce. Jakub Štefan zasahovat nemusel, míč letěl příliš vysoko.
     
    25
    V posledních minutách přidali hosté na aktivitě, takže se defenziva Dukly musí otáčet. Například teď stěží ubránila další útok po levém křídle.
     
    26
    Hosté to zkusili i zprava, odkud dostali míč do vápna. Od hráče otočeného zády k bráně následovala přihrávka proti noze a zblokovaná střela.
     
    27
    Podobná situace o chvíli později, akorát s tím rozdílem, že tentokrát zakončil hráč nad branku. Pod tlakem hrající Dukla musí změnit způsob bránění.
     
    29
    Roh na obou stranách. Nejprve se ubránily Přepeře, potom Dukla. Sledujeme svižný zápas, čemuž odpovídá postavení celků v tabulce. Jen pro připomenutí, Dukla je pátá a Přepeře třetí.
     
    30
    Držení míče: 55% : 45%.
     
    31
    Útok Dukly pokazil faul, kdy hráč nedokázal protlačit své tělo před obránce a toho srazil na zem.
     
    33
    Kventsarovi se ve vlastním vápně nepovedl odkop, svou minelu pak napravoval riskantně.
     
    34
    Další útok vedla Dukla zleva, na zadní tyč si sbíhal Ludvíček, nicméně k němu přízemní pas neprošel.
     
    36
    Žlutou kartu dostává Jakub Uhlíř (FK Dukla Praha B).
     
    37
    Standardka ze střední vzdálenosti zakončena obloukem na zadní tyč. Těžko soudit, zda to byla střela nebo centr, každopádně Štefan bude vykopávat.
     
    38
    Vracející se bek stihl odhlavičkovat míč před útočícím hráčem v černém dresu, výborný postřeh měl i gólman, jenž zachránil Duklu od rohového kopu.
     
    39
    I díky tomu mohl pražský celek zaútočit. Na konci rychlé akce pak předvedl zákrok Truksa, který si pochutnal na slabé střele po zemi.
     
    41
    Bulíř chtěl zesměšnit soupeře jesličkami, to mu ale nevyšlo a je tu kontr Dukly.
     
    42
    Ten hosté odvrátili a pak sami zahrozili. Centr z levé strany padal nebezpečně pod břevno, Štefan míč jednoruč vytáhl nad.
     
    43
    Následný roh Dukla ustála bez úhony.
     
    45
    Pěkná kombinace Přepeř po levé straně vedla k centru před branku, kde se v souboji střetl útočník a brankář. Míč vypadl do volného prostoru, leč vzrušení bylo zbytečné – sudí totiž pískl faul.
     
    45+1
    A hned poté přidal 1 minutu, ve které zahrozila Dukla. Pokus hráče střílejícího zpoza vápna se mezi tyče nevešel, takže poločas končí 0:0.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Držení míče: 50% : 50%.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 5:5. Rohy: 2:7.
     
    Dukla a Přepeře hrají po úvodním dějství bez branek. Na začátku měli navrch Pražané, ale fotbalisté Přepeř hru postupně vyrovnali. Za zmínku stojí hlavně jejich sedm rohů, které v jinak vyrovnané statistice hodně vyčnívají. Dukla měla slabiny v defenzivě, což soupeř nedokázal potrestat. Možnost napravit to dostane po změně stran.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Dukla Praha B: ze hřiště odchází Lukáš Březina, přichází Tomáš Mládek.
     
    46
    Domácí vletěli do druhé půle jako uragán. Jeden z nich se šikovně protáhl na levé straně, aby dal míč pod sebe. Následná rána z první pak prolétla jen kousek nad břevnem.
     
    47
    Žlutou kartu dostává Karel Knejzlík (FK Přepeře).
     
    48
    Na středové čáře postavený Filip Matoušek zrychlil hru přímočarou přihrávkou, ani tak se ale Dukla k dalšímu zakončení nedostala.
     
    49
    Lepší to bylo v případě obratu hry doprava, kde si do šestnáctky nasprintoval Ludvíček. Jeho nízký pas však zablokoval obránce a navíc se míč odrazil od útočníka do zámezí, takže je z toho jen odkop.
     
    51
    Stejně jako na začátku zápasu má Dukla i v úvodu druhé půle navrch. Přepeře málokdy překročí půlící čáru a navíc teď musí čelit standardce. Jak tohle dopadne?
     
    52
    Nakonec přímou střelou, která proletěla kolem zdi a před gólmanem skočila. I tak si Filip Truksa věděl rady, takže bezgólový stav stále trvá.
     
    53
    Přepeře se osmělily až útokem na protější straně hřiště. A i když gólman Štefan podcenil vysoký míč, nemělo to pro jeho tým žádné následky.
     
    55
    Hosté se po faulu uprostřed hřiště snažili rychle rozehrát, jenže nákop neměl přesnost a dopadl až v zámezí. Tohle se zkrátka vůbec nepovedlo.
     
    56
    Další akce byla lepší, je tady roh.
     
    57
    Na hranici vápna se do odvráceného centru chtěl volejí opřít Tvaroha, jenže míč netrefil vůbec čistě. Pokračující akci na levé straně hřiště zastavil faul.
     
    58
    Po něm získaly Přepeře další roh. Vysoký centr dopadl přesně na kopačku hráče zakončujícího z první a rána to nebyla vůbec špatná! Chyběl asi metr k tomu, aby zapadla pod břevno.
     
    60
    Držení míče: 52% : 48%.
     
    60
    "Ruka", zakřičel realizační tým Dukly jako jeden muž. A měl pravdu, útočník Přepeř skutečně zahrál svou horní končetinou, což postřehl i rozhodčí.
     
    61
    Hodina hry fuč a stav stále bezbrankový. Přitom týmy nehrají žádného zanďoura, nýbrž se snaží své akce maximálně rozvíjet. A šance taky jsou.
     
    62
    Dukla ubránila další roh, celkově už desátý.
     
    63
    Při soupeřově brejku pak prokázal dobrý odhad Truksa, když včas vyběhl z branky.
     
    65
    Zdálo se, že Přepeře zahnaly rozehrávající Duklu do úzkých, jenže pak si hosté stejně pomohli faulem, který byl v danou chvíli zbytečný.
     
    66
    Střídání v týmu FK Dukla Praha B: ze hřiště odchází Štěpán Šebrle, přichází Filip Lehký.
     
    70
    Dukla B právě vstřelila branku!
    Autorem vlastní branky je KAREL KNEJZLÍK.
    70. Karel KNEJZLÍK - 1:0
     
    Omluvte technické problémy na straně provozovatele streamu.
     
    71
    Dukla je po vstřelené brance na koni, chce přidal druhý, uklidňující.
     
    72
    Střídání v týmu FK Přepeře: ze hřiště odchází Ladislav Martan, přichází Jakub Synek.
     
    72
    Střídání v týmu FK Přepeře: ze hřiště odchází Martin Ježek, přichází Daniel Novák.
     
    73
    Uklidňující gól visel na vlásku! Přízemní centr zleva zamířil rovnou před brankáře, kde zakončoval hráč ve skluzu. Truksa měl štěstí, že ho míč trefil do těla.
     
    75
    Držení míče: 52% : 48%.
     
    76
    Po faulu metr před vápnem má Dukla k dispozici standardku. Není to přímo na středu osy, nýbrž pár metrů vlevo. Každopádně to na přímou střelu je.
     
    77
    A přímá rána z nařízené standardky skutečně přišla! Filip Truksa měl co dělat, aby ji na zemi dokázal zkrotit. Drží tak šance Přepeř nad vodou.
     
    78
    Domácí nelenili a zakončili další útok. I tento pokus však narazil do zdi jménem Filip Truksa.
     
    79
    Na druhé straně pak Jakub Synek nepropálil dvojblok. Litovat však nemusí, je z toho aspoň roh. Nicméně až po střídání.
     
    80
    Střídání v týmu FK Přepeře: ze hřiště odchází Tomáš Bulíř, přichází Martin Janošík.
     
    81
    Se zakončením to nakonec nevyšlo, Přepeře se ale udržely v útoku a kopnou si další rožek.
     
    82
    Tentokrát rozehrávku nakrátko vystřídal centr na penaltový puntík, odkud zakončující hráč přehlavičkoval branku.
     
    83
    Střídání v týmu FK Dukla Praha B: ze hřiště odchází Matouš Varačka, přichází Daniel Villaseca.
     
    85
    Střídání v týmu FK Dukla Praha B: ze hřiště odchází Jakub Uhlíř, přichází Tomáš Křenek.
     
    86
    Slibně vypadající akci Dukly zkazil ofsajd.
     
    87
    Na druhé straně ve snaze srovnat pálil střídající Janošík, bohužel pro Přepeře mimo.
     
    88
    Šance na obou koncích hřiště! Nejprve Přepeře zachránila tyčka, z brejku se pak nepotvrdilo pravidlo "nedáš – dostaneš", jelikož střela zevnitř vápna mířila těsně mimo. Infarktový závěr utkání!
     
    90
    V palebné pozici opět Dukla, ani její fotbalista neměl přesnou mušku. A to už přesouváme do nastavení, které potrvá 3 minuty.
     
    90+2
    Jedna z posledních šancí Přepeř na srovnání. Prudký centr do šestnáctky, odražený míč a u něho nikdo v černém. Trenér se na své svěřence okamžitě rozohnil, podle něj bylo uvnitř vápna málo hráčů, a použil při tom i jeden výraz zde nepublikovatelný.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Střely na branku: 10:1. Střely mimo: 8:11. Rohy: 3:12.
     
    Přepeře nesehrály s béčkem Duklou vůbec špatnou partii, porazily se až dvacet minut před koncem vlastním gólem Knejzlíka. V tabulce si pohoršily ze třetího místa na čtvrté, zatímco Dukla po čtvrté výhře v řadě poskočila hned za vedoucí Jablonec B.
     
    V dalším kole Přepeře přivítají Živanice, Dukla pojede k souboji B týmů do Hradce Králové.
     
    To je ode mě vše, mějte se fajn a zase někdy na počtenou! (12:33:40)

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 70. Knejzlík (vla.)

    Karty:   36. Uhlíř (DKB) – 47. Knejzlík (PRP)


    Střely na branku: 10:1. Střely mimo: 8:11. Rohy: 3:12.
    FK Dukla Praha B: Štefan – Kozojed, Ludvíček, Matoušek (K), Březina (46. Mládek), Hudec, Hodek, Jeřábek, Uhlíř (88. Křenek), Varačka (86. Villaseca), Šebrle (67. Lehký).
    Náhradníci: Buchlák – Mládek, Křenek, Villaseca, Lehký, Kočí.

    Trenér: Aleš Majer.

    FK Přepeře: Truksa – Novotný, Knejzlík, Nesvadba (K), Kventsar, Pavlata, Tvaroha, Martan (74. Synek), Hadaščok, Bulíř (83. Janošík), Ježek (74. Novák).
    Náhradníci: Čamrda – Novák, Synek, Prokopec, Fingerhut, Janočík.

    Trenér: Josef Petřík ml.

    Rozhodčí: Jansa – Mach, Klír.

    Diváci: 60
    bahis siteleri