Bohemians B – Liberec B 1:0 (kon.) | Ml. Boleslav B – Ústí n/O 0:0 (kon.) | Dukla B – Přepeře 1:0 (kon.)
Teplice B – Chlumec n/C 4:0 (kon.) | Brozany – Hr. Králové B 0:1 (kon.)
konec
SK Sokol Brozany
0:1 (0:0)
FC Hradec Králové B
Neděle 27.03.2022, 15:00 • Hřiště SK Sokol Brozany, Brozany nad Ohří • Česká fotbalová liga (B) • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Zdravím vás u 18. kola České fotbalové ligy, skupiny B ze severočeských Brozan. Domácí SK Sokol Brozany přivítá u duelu dvou týmů z vrchních pater tabulky rezervu FC Hradce Králové. Přeji příjemnou zábavu.
     
    Brozanský tým zažívá jistě nejlepší sezonu od postupu do České fotbalové ligy. Momentálně mu patří druhé místo tabulky s pouhou dvoubodovou ztrátou na vedoucí Jablonec B. Svou formu Sokol prosazuje i v jarní části ročníku. Dosud nastoupil doma proti Pardubicím B, které zdemoloval 4:0, následně si odvezl těsnou výhru 1:0 z Přepeří.
     
    Votroci se také drží v první polovině tabulky. Východočeský celek drží šestou příčku s 24 body na kontě. Těsně v závěsu se ale za něj řadí Živanice a Velvary, které mají stejný bodový zisk. Hradec nastoupil na jaře také ke dvěma duelům, v tom prvním přehrál 1:0 rezervu Mladé Boleslavi na jejím pažitu. Stejným výsledkem ale následně doma podlehl Teplicím B.
     
    Předchozí vzájemné utkání:

    15. 8. 2021, 3. kolo: FC Hradec Králové B – SK Sokol Brozany 2:3
    Vstřelené góly: 12. Baloun, 15. Kubala – 22. Jindráček, 64. Chukwuma, 75. Šup (PK). Rozhodčí: Mudra – Krbec, Štrincl. ŽK: 7. Zámečník, 27. Vobejda, 58. Kejř. Počet diváků: 185.

    Sestava Hradce Králové: Dunda – Zámečník, Baloun, Leibl, Kadrmas – Vobejda – Bičiště (75. Hájek), Kejř, Rezek (75. Jonáš) – Firbacher (68. Hlaváč), Kubala.

    Sestava Brozan: Havránek – Bubeníček, Schettl (14. Kolařík), Bechyně, Pardubský – Šup – Výborný, Tichý (46. Studecký), Gebert (59. Chukwuma), Krátký – Jindráček.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Sokol Brozany: Havránek (C) – Pardubský, Hruštinec, Krátký, Gebert, Studecký, Bubeníček, Bechyně, Výborný, Šup, Jindráček.
    Náhradníci: Švejda – Maigini, Schettl, Baftijar, Chukwuma.
    Trenér: Jiří Němec

    FC Hradec Králové B: Mach – Kučera, Mahr, Dvořák (C), Doležal, Soukeník, Hájek, Hlaváč, Kosař, Kateřiňák, Čech.
    Náhradníci: Čábelka – Hátle, Hruška, Egbewole, Březák, Zámečník, Jonáš.
    Trenér: Karel Krejčík

    Rozhodčí: Kubec – Cihlář, Mazanec.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodního výkopu se chopil hradecký tým. Směrem do vápna se pokusil hlavičkou dostat míč Dominik Soukeník. Brozanští ale první soupeřovu akci rychle obrátili.
     
    2
    Jan Mahr se snaží rozehrát na středu pole. Domácí tým ovšem drží středovou čáru a nepustí Hradec do útoku.
     
    3
    Výpad Jiřího Kateřiňáka zastavil na půlce Vojtěch Gebert. I tak se dostal míč až k Jiřímu Havránkovi, který ale celkem v klidu rozehrává.
     
    3
    Centr zleva z kopaček Dominika Šupa dokázali Hradečtí ve vápně odvrátit. Sami se díky tomu vydali před Havránka.
     
    4
    Soukeníkův vyšší centr z pravé strany hlavou poslal na branku Brozan Pavel Dvořák. Míč ale poslal vysoko nad břevno Havránkovy svatyně.
     
    5
    Dominik Soukeník v akci ve výpadu po pravém křídle. Před vápnem si ho ale dokázal ohlídat Marek Krátký a brozanský tým odkopl míč až k Ondřejovi Machovi.
     
    6
    Dlouhé autové vhazování tentokrát Brozanům příliš nevyšlo. Václav Pardubský totiž hlavou vrátil míč zpátky do zámezí.
     
    8
    Domácí Sokol se dostal k první standardní situaci utkání. Její realizace se chopil Petr Výborný, který ale neposlal míč přes hradecký obranný val příliš důrazně a Ondřej Mach ho celkem snadno chytil.
     
    9
    Slibnou brozanskou akci rozehrál Martin Jindráček, který udržel míč v souboji s jedním z bránících hráčů Hradce Králové. Přes Dominika Šupa se následně dostal míč k Marku Krátkému. Ten ho ovšem nedokázal včas zpracovat a šance domácích vzala za své.
     
    10
    Brozany se opět dostaly k velkému vápnu. Tomáš Bubeníček se dlouhým autem pokusil dostat míč přímo do prostoru před Ondřejem Machem.
     
    12
    Havránkův odkop od branky jako první zpracoval jeden z hradeckých hráčů. Východočeši se tak vydali dopředu a směrem k vápnu Brozan se vydal Dominik Soukeník. Vojtěch Gebert ho ale včas odstavil od míče.
     
    13
    Jáchym Bechyně dokázal odklidit centr Lukáše Hájka po slibném hradeckém průniku podél levé postranní čáry. Domácí posléze přesunuli hru více ke středovému kruhu.
     
    15
    František Čech si počínal nedovoleně vůči Martinu Jindráčkovi a Brozany se opět dostávají k velmi slibné standardní situaci.
     
    15
    Tentokrát Petr Výborný zvolil trochu nižší a důraznější střelu. I s ní si ale Ondřej Mach dokázal poradit, když si pro míč přiskočil k levé tyči své branky.
     
    16
    Hra se nadále drží kolem středové čáry. Oba soupeři se přetahují o míč a vyčkávají na příležitost pro přechod směrem k brance.
     
    18
    Míč na svých kopačkách drží hráči Hradce Králové. Postupně se snaží přihrávkami o přechod z vlastní poloviny hřiště směrem k Jiřímu Havránkovi.
     
    19
    Východočechům v tom může pomoct i standardní situace. Obrana Brozan ale tentokrát zvládla odrazit míč mimo ohrožení.
     
    20
    Ač stíhán Jiřím Kateřiňákem, probil se Dominik Šup křižmo do vápna a pokusil se o střelu směrem na Machovu branku. Míč ale nakonec poslal těsně vedle bližší tyče hradecké svatyně.
     
    22
    Nadějnou standardku má tentokrát Hradec po faulu Dominika Šupa na Dominika Souekeníka.
     
    23
    Lukáš Hájek poslal míč obloukem za dosah Jiřího Havránka, kde byla jako první obrana Brozan a ta hlavičkou míč odklidila.
     
    24
    Povedená brozanská akce! Petr Výborný našel svým výkopem standardky u vzdálenější tyče Martina Studeckého, který se snažil o hlavičkové doklepnutí míče do branky. K jeho smůle se ale Ondřej Mach včas přesunul a střelu rukama odrazil.
     
    25
    Kousek za hranici velkého vápna se napřáhl k tvrdé střele Jakuba Kučera. Míčem ale pouze nastřelil Jáchyma Bechyněho. I tak ale pokračuje hradecký tlak u branky Brozan.
     
    27
    Petr Výborný podržel míč pro Martina Jindráčka, který si s ním nabíhal ve směru do vápna. Po celou dobu ho ale stíhal Lukáš Hájek, který také míč odkopl do zámezí a Brozany získaly výhodu rohového kopu.
     
    28
    Důležitý obranný zákrok Jakuba Hruštince, kterým odkopl míč daleko od své branky, i když mimo hřiště.
     
    28
    Brozany nadále zvládají blokovat výpady hradeckého týmu a odkopávat míč do bezpečí mimo vymezenou hrací plochu.
     
    30
    Velká akce Hradce Králové! Po centru se hlavičkou pokusil o zakončení Jakub Kučera. Jeden z bránících hráčů Brozan ale dokázal vyskočit ještě výš a poslal míč opět na rohový kop.
     
    32
    Jan Mahr ihned zblokoval snahu o zpětný centr Dominika Šupa. Brozanští ale z celé situace alespoň vytěžili rohový kop.
     
    32
    Ten nasměrovali přímo do rukou Ondřeje Macha. Jemu ale míč vypadl a brozanský tlak pokračoval i nadále.
     
    33
    Východočeský celek si v klidu přihrává krátce před středovou čárou.
     
    34
    Hradečtí odbránili další brozanskou standardku a opět vyběhli s míčem kupředu směrem k Jiřímu Havránkovi. Obrana domácího týmu ale i tuto situaci udržela pod kontrolou.
     
    36
    Po Havránkově odkopu se v zahuštěném prostoru k míči znovu dostali Hradečtí.
     
    37
    Hráčům Brozan se ale dařilo soupeře napadat a vymohli si jeho nedovolené počínání. Po přímém kopu Jakub Hruštinec nasměroval k zakončení Dominika Šupa. Ten ale tentokrát poslal míč daleko od vzdálenější tyče Machovy branky.
     
    38
    Žlutou kartu dostává Jakub Hruštinec (SK Sokol Brozany).
     
    39
    Východočeši mají před sebou přímý kop z hodně slibné vzdálenosti. Nákop Lukáše Hájka ale jako první našel hlavu jednoho z brozanských hráčů, který odrazil míč do bezpečí.
     
    40
    Hradecké obraně se podařilo vykopnout brozanský centr z pravé strany. Domácí ale nadále mohou zahrozit díky outovému vhazování.
     
    42
    Hradec Králové otočil hru a pokračuje v tlaku na Havránkovu klec. Po přímém kopu tentokrát následuje kop rohový.
     
    43
    Bránící hráči Brozan ovšem dokázali roztáhnout hru mimo prostor vymezený velkým vápnem. I tak ale stále musí být na pozoru, pro Jiřího Havránka se nejedná o úplně bezpečnou vzdálenost.
     
    44
    Brozanský gólman svým výkopem našel Tomáše Bubeníčka. Domácí díky tomu kombinují na středu hřiště.
     
    45
    Martin Hlaváč odstavil od míče Martina Jindráčka. V akci Brozan tak pokračoval Jakub Hruštinec, posléze Dominik Šup. Ten ale nedokázal svým centrem najít ve vápně nikoho ze svých spoluhráčů.
     
    45+2
    I v nastaveném čase pokračují oba týmy v tvrdém souboji o míč na středu hrací plochy.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První polovina utkání přinesla celkem aktivní vyrovnanou hru z obou stran. Každý z týmů měl své určité množství slibných příležitostí, žádná z nich ale zatím nepřinesla gólovou trefu. Proto do druhé části zápasu nastoupí oba s čistým štítem.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Brozany se dostaly ihned k zakončení. Dlouhý nákop z poloviny hřiště posunul Martin Jindráček na Dominika Šupa, jehož ránu ale mimo hřiště poslal Jakub Kučera.
     
    47
    Domácí si stále drží míč na svých kopačkách. Na hrací ploše se ale také drží v jejím středu a snaží se prorazit hradecký obranný val.
     
    48
    Václav Pardubský vrátil míč na Jiřího Havránka, který ho odkopl ke středu pole. Vzápětí ale musel znovu zasahovat, Hradec se zvládl dostat zpět a zakončit.
     
    49
    Střelu Vojtěcha Geberta na hranici velkého vápna Hradečtí zablokovali. Sami následně vrátili těžiště hry opět k Jiřímu Havránkovi.
     
    50
    Brozanští příliš nezvládli svůj první rohový kop druhé půle. Míč si relativně snadno přisvojili Hradečtí, kteří odvrátili tlak na svou branku a přesunuli se opět na střed.
     
    51
    Zpoza velkého vápna vystřelil Petr Výborný. Lukáš Hájek ale míč dokázal zavčasu odrazit.
     
    52
    Domácí tým odrazil nápor východočeského týmu a naopak se sám opět vydal směrem k Ondřejovi Machovi.
     
    53
    Příliš závanu ale hradecké obraně nenadělali, načež se Východočeši opět dostali k míči a vlastní kombinací po dlouhé době zapojili do hry i Jiřího Havránka.
     
    55
    V poslední možné chvíli Lukáš Hájek hlavou odrazil míč před dobíhajícím Markem Krátkým, který měl možnost zakončení jako osamocený hráč ve velkém vápně.
     
    56
    Dlouhý nákop na Jiřího Kateřiňáka přinášel hradeckému týmu slibnou příležitost. Kateřiňák se ale utrhl příliš brzo a skončil tak v ofsajdu.
     
    57
    Střídání v týmu FC Hradec Králové B: ze hřiště odchází Jan Mahr, přichází Seun Abayomi Ebgewole.
     
    59
    Hlavičkový souboj obou týmů dopadl lépe pro hradecký tým, který se dostal k outovému vhazování.
     
    60
    K rozehrávce se opět staví Jiří Havránek. Jeho odkop ale jako první našel hlavu jednoho z hráčů Hradce Králové a pokračuje tak vzájemný hlavičkový souboj obou týmů.
     
    61
    Dlouhý centr Východočechů nenašel Lukáše Hájka. Míč skončil v rukou gólmana Havránka, který svým odkopem nasměroval domácí do další akce.
     
    62
    Šance v podobě rohového kopu nedopadla pro Hradec úplně úspěšně. Lukáš Hájek poslal míč takřka souběžně s dělící čarou hřiště, navíc přímo do náručí brozanského brankáře.
     
    64
    Tomáš Bubeníček si míčem obhodil Seuna Ebgewoleho a vydal se dopředu. On sám se sice k zakončení nedostal, avšak Brozany se udržely na dostřel Machovy svatyně.
     
    65
    Přízemní centr Petra Výborného našel jako prvního bránícího hráče Hradce Králové. Domácí tým ale nadále pokračuje v útočném snažení a neopouští prostor kolem vápna.
     
    67
    Východočeši přenesli hru na soupeřovu polovinu a dalekými přihrávkami po obvodu hřiště se snaží dostat ke střeleckému zakončení.
     
    68
    Hradecký faul na Martina Jindráčka umožnil Brozanům zahrozit z přímého kopu z nadějné pozice před velkým vápnem. Zakončení Petra Výborného ale nedokázal nikdo z červenobílých uklidit do branky.
     
    70
    Dlouhý centr Brozan posunul směrem na branku hlavičkou Jakub Hruštinec. Hradecký gólman si ale dokázal s akcí poradit.
     
    70
    Střídání v týmu FC Hradec Králové B: ze hřiště odchází Lukáš Hájek, přichází Filip Březák.
     
    71
    David Doležal se dostal k outovému vhazování na polovině soupeře. Dlouhým hodem umožnil zakončit Jiřímu Kateřiňákovi. Ten ale pouze rozvlnil boční síť brozanské branky.
     
    72
    Střídání v týmu SK Sokol Brozany: ze hřiště odchází Vojtěch Gebert, přichází David Schettl.
     
    74
    Brozanům se podařilo ukončit nápor Východočechů na jejich branku a Jiří Havránek dalším dlouhým odkopem přesunul hru k Ondřejovi Machovi.
     
    75
    Jakub Kosař držel míč na svých kopačkách až příliš dlouho. Ani zbavit se ho ale nedokázal nijak přesně a Hradečtí nadále pokračují v dobývání soupeřovy poloviny zvnějšku.
     
    76
    Martin Studecký zablokoval svým tělem odkop Jiřího Kateřiňáka. Hradec Králové se ale i tak dostal k rohovému kopu.
     
    77
    Dlouhý centr Filipa Březáka zpacifikoval gólman Havránek a domácí přenesli hru na opačnou stranu.
     
    78
    David Schettl se zjevil sám na hranici velkého vápna. Posléze se pokusil nasměrovat míč doprava k nabíhajícímu spoluhráči, nicméně toho Hradec využil k ukořistění si míče pro sebe.
     
    79
    Tohle byla jistě největší šance zápasu! Po rychlé kombinační akci na tři doteky se tvrdě napřáhl Martin Jindráček, který nekompromisně napálil míč na branku. Ondřej Mach ale v poslední možné příležitosti zvládl po balonu vyskočit a uklidit ho do bezpečí.
     
    79
    Střídání v týmu SK Sokol Brozany: ze hřiště odchází Petr Výborný, přichází Chukwudi Chukwuma.
     
    81
    Rychlý náběh dokázal Filip Březák zakončit centrem z pravé strany. Pro míč si ale i tentokrát jako první dokázal vyskočit Jiří Havránek.
     
    82
    Brozanští posléze otočili hru. Na míč si ale sáhl i Ondřej Mach, který svým odkopem vrátil její těžiště na úroveň středového kruhu.
     
    83
    Nepříliš prudký a skákavý centr zprava v podání Marka Krátkého nečinil hradeckému brankáři příliš velké problémy.
     
    84
    Tým Hr. Králové B právě vstřelil branku!
    Východočeši jdou v samém závěru utkání do vedení díky rohovému kopu! Prudký nákop jako první převzal FRANTIŠEK ČECH, který naprosto přesně našel hlavou volný prostor v brozanské brance.
    84. ČECH - 0:1
     
    86
    Dnešní utkání sleduje 390 diváků.
     
    86
    Střídání v týmu FC Hradec Králové B: ze hřiště odchází Seun Abayomi Ebgewole, přichází Filip Hruška.
     
    88
    Brozanští se snaží velmi aktivně zvrátit nepříznivý stav utkání. Míč na hlavu Chukwudiho Chukwumy byl ale příliš vysoký a přeskočil brozanského útočníka.
     
    90
    Jiří Kateřiňák neobral o míč Jiřího Havránka, který svým nákopem vrátil hru před hradeckou branku. Hosté se ale zvládají bránit.
     
    90
    Další brozanskou akci napravo zahajuje Václav Pardubský.
     
    90+1
    Utkání bude nastaveno o tři minuty.
     
    90+1
    Rohový kop Brozanům nikterak nevyšel. Soupeř ho dokázal zblokovat hned při první možné chvíli a následně Ondřej Mach uklidil míč do bezpečí.
     
    90+2
    Havránkův nákop nedokázal zpracovat nikdo z hráčů domácího týmu, načež Východočeši přenesli hru zpět k jeho brance.
     
    90+3
    Brozanský tým se ještě pokouší o poslední akci z outového vhazování.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Náročný souboj až do poslední možné chvíle. V druhé polovině byl o něco aktivnější domácí tým, nicméně jediný gól zápasu padl po povedené standardní situaci Hradce Králové. Východočeši si tak domů odvážejí plný tříbodový zisk.
     
    Já se odsud z Brozan nad Ohří s vámi loučím a přeji hezký zbytek slunného nedělního dne. (16:53:13)

    Vít Trubička

    Branky: 84. Čech

    Karty:   38. Hruštinec (BRO)


    SK Sokol Brozany: Havránek (C) – Pardubský, Hruštinec, Krátký, Gebert (72. Schettl), Studecký, Bubeníček, Bechyně, Výborný (79. Chukwuma), Šup, Jindráček.
    Náhradníci: Švejda – Maigini, Schettl, Baftijar, Chukwuma.

    Trenér: Jiří Němec

    FC Hradec Králové B: Mach – Kučera, Mahr (57. Ebgewole, 86. Hruška), Dvořák (C), Doležal, Soukeník, Hájek (70. Březák), Hlaváč, Kosař, Kateřiňák, Čech.
    Náhradníci: Čábelka – Hátle, Hruška, Ebgewole, Březák, Zámečník, Jonáš.

    Trenér: Karel Krejčík

    Rozhodčí: Kubec – Cihlář, Mazanec

    Diváci: 390
    bahis siteleri