Dallas – Vancouver 1:4 (kon.) | Washington – New Jersey 4:3 (kon.) | Montreal – Toronto 4:2 (kon.)
Ottawa – Florida 3:4 (0:1 po s.n.) | St. Louis – Carolina 2:7 (kon.) | Minnesota – Columbus 3:2 (po pr.)
Calgary – Edmonton 9:5 (kon.) | Los Angeles – Seattle 4:2 (kon.) | San Jose – Anaheim 4:1 (kon.)
NY Islanders – Tampa 1:4 (kon.) | NY Rangers – Buffalo 5:4 (po pr.) | Pittsburgh – Detroit 11:2 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
8:2 (7:0, 0:2, 1:0) Stav série: 4:1
LHK Jestřábi Prostějov
Neděle 27.03.2022, 17:00 • Zimní stadion Na Lapači • Play-off Chance ligy • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Předchozí semifinálové zápasy:

    Vsetín – Prostějov 5:0
    Vsetín – Prostějov 5:1
    Prostějov – Vsteín 2:1 po prodloužení
    Prostějov – Vsetín 3:8

    4. semifinále:

    Prostějov – Vsetín 3:8 (1:4, 1:2, 1:2)

    Branky a nahrávky: 9. Švec (Husák, Mrázek), 24. Beránek (T. Jáchym, Štefka), 48. Štefka (Vala, Janeček) – 4. Vítek (Březina, Gago), 7. Gago, 13. Půček (Kucharczyk, Venkrbec), 16. Berger (Smetana), 27. Půček (Klímek, Kucharczyk), 37. Š. Jenáček (Vlach), 41. Jonák (Rob, Venkrbec), 56. Venkrbec (Smetana, Kucharczyk). Rozhodčí: Cabák, Pilný – Hanzlík, Bohuněk. Vyloučení: 8:6, navíc Husák – Berger oba 5 minut. Využití: 2:2. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 19:35. Diváci: 2998. Stav série: 1:3.

    Sestavy v minulém zápase:

    Prostějov: Bláha (7. Altrichter) – Husák, M. Jáchym, Zajíc, Staněk, Vala – Mrázek, T. Jáchym, Štefka – Jelínek, Kloz, Martin Novák – Švec, Koblížek, Jiránek – Janeček, Podlaha, Havlík – Beránek.

    Vsetín: Málek – Smetana, Ondračka, Říha, Š. Jenáček, Hryciow, J. Jenáček, Vosátko – Jonák, Venkrbec, Rob – Půček, Kucharczyk, Klímek – Berger, Vlach, Hořanský – Gago, Březina, Vítek.
     
    Zdravím všechny hokejové fanoušky. Dnes se proti sobě postaví VHK ROBE Vsetín a LHK Jestřábi Prostějov, a to v rámci pátého semifinálového zápasu Play-off Chance Ligy.

    Vsetínští vedou v sérii 3:1 na zápasy poté, co svého soupeře v prvním, druhém a čtvrtém utkání výrazně přehráli. Gólově vyrovnaný byl pouze třetí duel, který dospěl až do prodloužení, v němž se radoval domácí Prostějov. Ve zbývajících střetnutích vsítili Valaši pokaždé pět a více branek, uvidíme tedy, co přinese pátý zápas, v němž může Vsetín v případě vítězství oslavit postup do finále na domácím ledě.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: J. Málek (Gába) – Smetana, Ondračka, J. Říha, Š. Jenáček, Hryciow, J. Jenáček, Vosátko – Jonák (C), Venkrbec, Rob – R. Půček, Kucharczyk (A), Klímek – Hořanský, D. Březina, Vítek – Berger, R. Vlach, Gago.
    Trenér: Roman Stantien

    LHK Jestřábi Prostějov: Bláha (M. Altrichter) – T. Koblížek, A. Havlík, Vala, Staněk, Podlaha – P. Beránek, T. Jáchym, Mrázek – Martin Novák (C), J. Kloz (A), M. Švec – Štefka, Janeček, Š. Jelínek.
    Trenér: Aleš Totter

    Rozhodčí: Čech, Tvrdoň – Kreuzer, Hnát.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:34
    Hosté sice nahodili kotouč do pásma jako první, ale tam se jej ihned ujali domácí. Venkrbec protečovává ze střední třetiny k Bláhově pravé tyči.
     
    00:57
    První větší šanci si ovšem vypracoval Prostějov. Jáchym dojel k dorážce střely z pravého kruhu a mířil nad Málkovu vyrážečku. Vsetínský brankář se po střele ohlížel za sebe, ale ke změně ve skóre nedošlo.
     
    01:31
    Vsetín právě vstřelil branku!
    První branky se ale nakonec dočkali Valaši, a to po necelých dvou minutách hry. Od modré čáry překonal hostujícího gólmana JIŘÍ ŘÍHA. Asistence: Bez asistence.
    01:31 Jiří ŘÍHA - 1:0
     
    02:22
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Domácí bleskově přidávají druhou branku a fanoušci se na Lapači dožadují desítky. Tom Ondračka si vyměnil křižnou přihrávku s Lubošem Robem, který vybídl ONDŘEJE SMETANU, jenž si k pokusu sjel na hranici brankoviště. Asistence: Luboš Rob, Tom Ondračka.
    02:22 Ondřej SMETANA - 2:0
     
    02:22
    Oddechový čas pro hosty.
     
    02:46
    Vsetín právě vstřelil branku!
    A Valaši už vedou o tři branky. Jestřábi si nepohlídali DAVIDA BŘEZINU, který dostal přihrávku zpoza branky a překonal Bláhu v hostující brance. Asistence: Michal Gago, David Vítek.
    02:46 David BŘEZINA - 3:0
     
    03:42
    Do brejku se vydal Klímek a vedení domácího celku mohlo být ještě vyšší. Bránící hráč Prostějova mu ale kotouč zezadu vypíchl těsně před brankovištěm a následné zakončení vsetínského forvarda šlo jen do boční sítě.
     
    05:31
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (David Březina – 2 min., nedovolené bránění).
     
    05:34
    Vsetínským se nepodařilo vyhodit. Na modré čáře zachytil kotouč Jáchym, který také začíná s přesilovkovou kombinací.
     
    06:05
    Dva na jednoho mířili na prostějovskou bránu Vítek s Venkrbcem. Druhý jmenovaný z levého křídla minul.
     
    06:18
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Jan Kloz – 2 min., držení).
     
    06:27
    Střela Šimona Jenáčka od modré se zastavila o Bláhův pravý beton. Hraje se čtyři na čtyři a Vsetínští se drží v útočném pásmu.
     
    07:07
    Jonák z ostrého úhlu nahodil kotouč do předbrankového prostoru, kde už čekal Vlach. Jeho teč končí vedle levé tyče.
     
    07:31
    Domácí hrají v plném počtu a nebyli daleko od další vstřelené branky. Bláha si poradil se střelou z levého kruhu, ale Vlach už si najížděl k dorážce vyraženého kotouče na hranici brankoviště. U puku ale byli jako první hráči hostujícího celku.
     
    08:07
    Švec zakončoval z vrcholu pravého kruhu ke vzdálenější tyči. Pro Málka se nejedná o nic složitého a kotouč vytěsňuje vyrážečkou do rohu kluziště.
     
    08:38
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Petr Mrázek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    08:46
    Po Klímkově nahození od modré čáry zakončovali v předbrankovém prostoru Venkrbec s Kucharczykem. Ani jeden z nich však neuklidnil skákavý kotouč a tím pádem ani nezakončili.
     
    09:19
    To ovšem neplatí o následné střele Kucharczyka, který z pravého kruhu střílel do bližšího horního rohu. Bláha má puk v lapačce a hra je přerušena.
     
    10:01
    Hosté se dostali z pásma a donutili svého soupeře rozehrát až zpoza vlastní branky. Valachům se teď nedaří přejít přes střední pásmo.
     
    10:38
    Hosté v plném počtu. Domácí svého soupeře stále drží pod tlakem.
     
    10:54
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Přesilovku sice domácí nevyužili, ale z následného tlaku se dorážkou kotouče v předbrankovém prostoru prosazuje MATOUŠ VENKRBEC. Asistence: Daniel Klímek, Tom Ondračka.
    10:54 Matouš VENKRBEC - 4:0
     
    11:46
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Přečíslení dva na jednoho zakončil do prázdné brány JAN BERGER, který dostal zadovku od Romana Vlacha a lehkým odrazem o levý beton jej dostal až brankovou čáru. Asistence: Roman Vlach, Adam Hořanský.
    11:46 Jan BERGER - 5:0
     
    12:40
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Šimon Jenáček – 2 min., hákování).
     
    12:57
    Hosté sice vyhráli buly v útočném třetině, ale již delší dobu se hra drží u mantinelu. Ke střele se zatím Jestřábi nedostali.
     
    13:30
    Domácí se osvobozují. Jáchym drží puk v mezikruží před vlastním gólmanem a čeká, až jeho spoluhráči vystřídají.
     
    14:07
    Hosté se dostali zpět do útočného pásma, ale tento pobyt netrval moc dlouho. Prostějovu se nevyvedla přihrávka na levém křídle a kotouč končí mezi modrými čarami.
     
    14:40
    Domácí hrají v plném počtu. Hosté se během početní výhodě ke střele nedostali.
     
    14:56
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Tak tohle byla parádní kombinace v podání vsetínského útoku. Zakončovat mohl už Jiří Říha, ale ten nakonec objel branku, poslal přihrávku na levé křídlo a po další výměně se puk dostal k ADAMU HOŘANSKÉMU, jenž měl před sebou zcela prázdnou branku, jelikož Bláha byl až na hranici svého brankoviště. Asistence: Jiří Říha, Daniel Klímek.
    14:56 Adam HOŘANSKÝ - 6:0
     
    14:56
    Střídání v týmu LHK Jestřábi Prostějov: ze hřiště odchází Ondřej Bláha, přichází Martin Altrichter.
     
    15:31
    Hořanský se po pravém křídle přibližoval s dalším gólem na hokejce, ale jeho rána mířil nad pravý horní roh.
     
    16:42
    Vsetín právě vstřelil branku!
    V prostějovské brance došlo k výměně gólmanů, ale i za záda Altrichtera se Valaši velmi rychle prosadili. Na hranici brankoviště pro sebe získal kotouč DAVID BŘEZINA a nahodil jej směrem k hostujícímu gólmanovi, odkud se od brusle bránícího hráče odrazil za brankovou čáru. Asistence: Bez asistence.
    16:42 David BŘEZINA - 7:0
     
    16:59
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (David Vosátko – 2 min., vysoká hůl).
     
    17:18
    Po kombinaci prostějovských hráčů domácí zpoza vlastní branky vyhazují.
     
    18:00
    Jestřábi jsou zpět v pásmu. Husákova střela od modré končí na bránícím Bergerovi, tomu se ovšem nedaří dostat za modrou čáru, i když operuje v její blízkosti.
     
    18:35
    Domácí vyhazují kotouč podél mantinelu do středního pásma.
     
    18:58
    Staňkovo zakončení z levého kruhu vykopl Málek levým betonem přesně na Štefku v předbrankovém prostoru. Kotouč ovšem druhému jmenovanému přeskočil hokejku a nedokázal zakončit.
     
    18:59
    Domácí v plném počtu.
     
    19:30
    Jonák od modré nezamířil přesně a puk se dostává do středního pásma. Vsetínští stihnou založit ještě jeden útok.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Zdá se, že už po první třetině je rozhodnuto. Domácí Vsetín zcela dominoval, což potvrdil také sedmi brankami. Prostějov přijel k pátému semifinále na Lapač v okleštěné sestavě, a to se projevilo. Hned po prvních třech minutách vedli Valaši o tři branky. Následně Valaši využili tlaku, který si přinesli z přesilové hry, skórovali i z přečíslení dva na jednoho a hráči e žluto-zelené kombinaci předvedli několik pohledných ofenzivních kombinací.
    Druhá třetina začne cca v 17:53.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:29
    Valaši se usadili v útočném pásmu, ale Ondračka na modré čáře nezachytil přihrávku zpoza brány. Kotouč končí až u Málka.
     
    21:25
    Vsetínskou kombinaci zakončil od modré čáry Šimon Jenáček. Kotouč po jeho střele zůstal nehlídaný o betonů a k dorážce se natahoval Vlach. Nakonec však nezakončil.
     
    22:16
    Hraje se v pomalém tempu a především ve středním pásmu. Oba týmy se střídají na kotouči, ale ani jeden se ne a ne usadit v útoku.
     
    22:46
    Nakonec se do pásma soupeře dostali Prostějovští a z větší vzdálenosti zakončoval Husák. Jeho kotouč mířil mezi Málkovy betony, které vsetínský gólman včas sklapl. Hra se nepřerušuje a hosté pokračují ve svém útoku.
     
    23:12
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Šimon Jenáček – 2 min., vysoká hůl).
     
    23:26
    Husákova přihrávka do mezikruží skončila na hokejce Jakuba Jenáčka, který vyslal dopředu Kucharczyka. Vsetínský forvard přes dva bránící hráče soupeře neprošel a Jestřábi se vrací před Málkovu bránu.
     
    24:00
    Novák prokličkoval mezi Říhou a Jakubem Jenáčkem, díky čemuž měl volné místo pro zakončení z hranice brankoviště. Bekhendovým pokusem k levé tyči neuspěl.
     
    24:35
    Z podobného místa střílel také Beránek, ale také jeho pokus k levé tyči domácí brankář bez problémů pokryl.
     
    25:12
    Domácí hrají v plném počtu. Prostějovská přesilovka nejprve nevypadala nijak nebezpečně, ale nakonec se hosté přece jen dostali do tempa a zahrozili z blízkosti brankoviště.
     
    25:45
    Jonák z levého křídla mířil za přemisťujícího se Altrichtera, ale přesné Venkrbcovy přihrávky využít nedokázal. Valaši se nyní usadili v útočném pásmu a kombinují v bezprostřední blízkosti hostujícího gólmana.
     
    27:17
    Ze prostějovského obranného pásma dostal až nyní kotouč Vala, ale ne na dlouho. Valaši puk okamžitě nahodili zpět a hostující brankář musí zasahovat u své levé tyče.
     
    27:31
    Březinovo nahození ze středního pásma končí pouze v ochranné síti. Hra je tak stejně jako po předchozím Altrichterově zákroku přerušena.
     
    27:51
    Kloz na pravém křídle obešel tři hráče Vsetína, dobré místo pro střelu však nenašel. Zkusil puk předat ještě do předbrankového prostoru, tam ale nikdo z jeho spoluhráčů nečekal.
     
    28:18
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Šimon Jenáček – 2 min., vysoká hůl).
     
    28:25
    Hosté začali přesilovku rychlou střelou po vhazování. Málek měl na schovanou střelu špatný výhled, i přesto úspěšně zasahuje.
     
    28:38
    Další střelecké pokusy Prostějova nejsou přesné. Hosté tak stále kombinují v útočném pámsu.
     
    29:06
    Jáchymova střela od modré čáry letěla k levé tyči a Málek ji ukrývá v lapačce.
     
    29:25
    Hra je v prostějovské přesilovce často přerušována po úspěšných zákrocích domácího brankáře. Nyní se bude vhazovat po Málkově pravici.
     
    29:42
    Berger s Venkrbcem získali kotouč a dostali se do útočného pásma. Tam první jmenovaný obehrál tři hráče, ale k zakončení nemířil. Valaši nyní spíš šetří čas, než aby chtěli navýšit své vedení.
     
    30:17
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Hosté se dočkali prvního gólu, když sekundu před koncem početní výhody stihl využít vyloučení Šimona Jenáčka MARTIN NOVÁK, který z předbrankového prostoru přehodil kotouč přes Málkovu lapačku. Asistence: Marek Švec, Petr Mrázek.
    30:17 Martin NOVÁK - 7:1
     
    31:03
    Přesilovku si zahrají také Valaši. Za sekání míří na trestnou lavici Vala, který si počínal nedovoleně při přechozí vsetínské šanci.
     
    31:23
    Hosté vyhráli vhazování, ale kotouč do bezpečí dostat nedokázali a Valaši přece jen začali s kombinací. Střela Klímka z levého kruhu letí mimo.
     
    31:23
    Zároveň s touto nepřesnou střelou ovšem přichází nedovolené bránění Venkrbce a síly na ledě se vyrovnají.
     
    31:47
    Hořanský po pravém křídle pronikl do útočného pásma, kde z mezikruží zakončil doprostřed branky. Trefil připraveného Altrichtera.
     
    32:02
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    A při hře čtyři na čtyři přidávají hosté druhou branku. JAN KLOZ obešel na pravém kruhu Vlacha a přízemní střelou našel skulinku v Málkově výstroji. Asistence: Martin Novák, Adam Havlík.
    32:02 Jan KLOZ - 7:2
     
    32:53
    Hosté opět zahrozili, když si Štefka po pravém křídle nabruslil až k tyči, odkud se snažil procedit kotouč kolem Málkova levého betonu. V tomto případě ovšem domácí gólman nezaváhal.
     
    33:03
    Hosté v plném počtu.
     
    33:23
    Domácí v plném počtu.
     
    33:51
    Prostějov se drží u kotouče a Jáchym s Valou zakládají útok z vlastního pásma.
     
    34:18
    Venkrbec obral jednoho z hostujících o kotouč před brankou Altrichtera a okamžitě přes tohoto bránícího hráče vystřelil. Prostějovský gólman střelu nečekal, ale i tak zakročil vyrážečkou.
     
    35:37
    Hosté se čím dál tím častěji dostávají do gólových příležitostí. Nejprve z bezprostřední blízkosti zakončoval Novák, následně vystřelil od modré čáry Jelínek a i tento pokus nadělal Málkovi problémy. Domácí brankář se nyní zlobí na své spoluhráče, kteří se dopouští chyb v defenzivě.
     
    36:54
    Hraje se u branky domácího celku, ale o kotouč se starají Hryciow s Jonákem. Jejich rozehrávka už nějakou dobu trvá a Prostějov ji začíná napadat.
     
    37:45
    Hosté se ke kotouči dobrým forčekinkem dostali a začali také s kombinací. Jejich útočná snaha je zatím bez střely.
     
    38:15
    Jestřábi se nakonec do zakončení při svém pobytu v útočném pásmu nedostali, což ovšem neplatí o Klímkovi, který na druhé straně pálil z pravého kruhu. Prudkou ranou přestřelil.
     
    39:18
    Vlach se dostal ke zcela volnému kotouči v mezikruží útočného pásma. Proti puku vystartoval také hostující brankář, který jej domácímu útočníkovi vypíchl.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je za námi i druhá třetina, která nabídla výrazně pomalejší tempo. Domácím totiž sedmibrankové vedení stačilo a v útoku se začali čím dál častěji objevovat hosté. Pomohly tomu také přesilové hry a právě jedna z početních výhod vedla k prvnímu gólu Prostějova. Postaral se o něj v poslední sekundě trestu Šimona Jenáčka Martin Novák. Hosté následně přidali ještě jednu branku, a to při hře čtyři na čtyři, kdy se po individuální akci trefil Jan Kloz. Prostějovu se podařilo využít mezer ve vsetínské obraně, které pramenily z nedůslednosti. Valaši budou i tak vstupovat do třetí části zápasu s náskokem pěti gólu.
    Třetí třetina začne cca v 18:44.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:10
    Vsetínští zavezli kotouč do svého pásma a s rozehrávkou nikam nepospíchali. To nakonec přineslo své ovoce, když před hostující brankou zůstal stát úplně osamocený Půček, jenž zakončoval po přihrávce z rohu kluziště. Střelou na betony Altrichtera nepřekonal.
     
    42:25
    Vala předal ve vlastním pásmu kotouč Koblížkovi, který ovšem ani napodruhé nepřešel přes modrou čáru do středního pásma. Valaši se k žádné větší ofenzivní aktivitě nehrnou, ale soupeře drží ve svém útočném pásmu.
     
    43:17
    Venkrbec si vyměnil kotouč s Říhou, následně ale o puk za brankou přišel a Jestřábi se vydávají do útoku.
     
    43:54
    Nejprve od levé tyče zakončoval Mrázek, když nastřelil pouze Málkův beton, poslal kotouč za sebe na najíždějícího Jáchyma. Domácí brankář se v chaotické situaci zvládl zorientovat a i druhý pokus zastavil.
     
    45:21
    Ondračka obral o puk Nováka a Valaši přesměrovávají hru na druhou stranu. Uvidíme, jestli se jim podaří potrápit soupeřova gólmana stejně, jako to předvedl Prostějov.
     
    46:14
    Domácí nevystřelili a na druhé straně měl naopak zase plné ruce práce Málek. Valovu střelu z pravého křídla ukrývá vsetínský brankář ve své výstroji.
     
    46:52
    Prostějov je již delší dobu před Málkem a kombinuje. Vsetínští ale začali k jednotlivým hráčům více přistupovat a hra se tak postupně přesouvá spíše k mantinelům.
     
    47:39
    Domácí na chvíli dostali puk ze svého pásma, ale nyní už jsou Jestřábi opět zpět. Na levém křídle se ke střele nedostávají.
     
    47:57
    Na pravé straně se uvolnil Venkrbec a postupoval přes střední pásmo až na kruh, kde jej odzbrojil Havlík. Hostující obránce následně vyhazuje pouze na zakázané uvolnění.
     
    49:28
    Hosté jsou ve třetí třetině aktivnější, což ovšem odpovídá předchozímu průběhu zápasu. Husákovu střelu z vrcholu levého kruhu ztečoval Vítek do ochranné sítě a vhazovat se bude po Málkově pravé ruce.
     
    50:11
    Po delší době se v útoku usadili také Vsetínští. Venkrbcova střela od modré proletěla okolo pravé tyče, z ostrého úhlu na pravém křídle zakončoval Jonák, ale ani jeho střela do stejných míst nebyla přesná.
     
    51:47
    Koblížek předal puk na hranici obranného pásma Jáchymovi, jehož postup do útoku zastavil ofsajd.
     
    52:15
    Hosté kombinují v útočném pásmu, v předbrankovém prostoru dobře pracují Štefka s Janečkem. Jestřábi nyní hrají v šesti, protože je signalizován trest pro domácí mužstvo.
     
    52:21
    Šimon Jenáček dnes počtvrté míří na trestnou lavici. Podruhé za hákování.
     
    52:44
    Vsetínským se relativně rychle po vhazování podařilo dostat kotouč do střední třetiny, nyní už však hosté hledají to správné přesilovkové rozestavení.
     
    52:49
    A tohle se Prostějovu nepovedlo, protože na Altrichtera mířil úplně sám Berger. Naznačením a kličkou neuspěl, trefil pravý beton hostujícího gólmana.
     
    54:31
    Domácí v plném počtu.
     
    54:32
    Hosté stupňují svůj tlak před brankou gólmana Málka. Většina prostějovských pokusů je mířena po ledě a domácí brankář s nimi nemá problém.
     
    55:14
    Do konce třetí třetiny zbývá necelých pět minut, což je také čas, který dělí Vsetínské od postupu do finále. Vhazovat se nyní bude v útočném pásmu domácích.
     
    55:27
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Petr Beránek – 2 min., podrážení).
     
    55:49
    Domácím se kombinace na levém křídle nepodařila a Prostějov se osvobozuje.
     
    56:09
    Vsacané jsou po rychlé rozehrávce zpět v útoku a stahují se blíž k brankovišti.
     
    56:18
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetín přesilovkou hru v závěru zápasu využívá. LUBOŠ ROB stál připraven u na pravém kruhu, kam dostal přihrávku od Víta Jonáka, a bez přípravy poslal kotouč přesně do levého horního rohu. Asistence: Vít Jonák, Jiří Říha.
    56:18 Luboš ROB - 8:2
     
    56:58
    Klímek byl ve svém úniku zezadu atakován, a proto se mu v rychlosti nepovedlo ideálně zakončit. Kotouč končí vedle prostějovské branky.
     
    57:56
    Málek měl štěstí při zakončení Beránka, který po kombinaci s Koblížkem a Jáchymem z bezprostřední blízkosti zakončoval k odkryté pravé tyči. Zároveň s úspěšným zákrokem domácího brankáře je odpískán faul.
     
    57:56
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Petr Beránek – 2 min., podrážení).
     
    58:11
    Říhova odražená střela se dostala ještě na levé křídlo k Jonákovi, jenž zakončoval z první. Altrichter zasahuje pravým betonem.
     
    58:38
    Hosté se osvobozují, Valaši už však nikam nespěchají.
     
    59:45
    Do konce utkání zbývá patnáct sekund. Fanoušci jsou na nohou a zpívají, hráči Vsetína se ještě v závěru snaží dostat přes střední pásmo.
     
    59:49
    Přesilovku mohl z téměř nulového úhlu využít Půček, který trefuje boční síť.
     
    Konec zápasu.
     
    V poslední třetině už se rozhodnuté utkání pouze dohrávalo. Hosté se v závěrečné dvacetiminutovce dostali do více gólových příležitostí než soupeř ze Vsetína, ale ani to Jestřábům nestačilo ke vstřelení další branky. To se naopak povedlo Valachům, kteří po přesilovkové střele Luboše Roba ve druhém utkání za sebou vsítili osm gólů.
    Touto výhrou, a celkovým vítězstvím 4:1 na zápasy, se domácí dostali do finále Chance Ligy, které začne přesně za týden. Nyní už si domácí hráči společně s fanoušky užívají děkovačku.


    Nejlepšími hráči byli vyhlášeni za domácí Matouš Venkrbec a za hosty Martin Novák.
    Ode mě je to pro dnešek vše, ze vsetínského Lapače se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek nedělniho večera. (19:18:51)

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 2. J. Říha, 3. Smetana (Rob, Ondračka), 3. D. Březina (Gago, Vítek), 11. Venkrbec (Klímek, Ondračka), 12. Berger (R. Vlach, Hořanský), 15. Hořanský (J. Říha, Klímek), 17. D. Březina, 57. Rob (Jonák, J. Říha) – 31. Martin Novák (M. Švec, Mrázek), 33. J. Kloz (Martin Novák, A. Havlík)


    VHK ROBE Vsetín: J. Málek (Gába) – Smetana, Ondračka, J. Říha, Š. Jenáček, Hryciow, J. Jenáček, Vosátko – Jonák (C), Venkrbec, Rob – R. Půček, Kucharczyk (A), Klímek – Hořanský, D. Březina, Vítek – Berger, R. Vlach, Gago.
    Trenér: Roman Stantien

    LHK Jestřábi Prostějov: Bláha (15. M. Altrichter) – T. Koblížek, A. Havlík, Vala, Staněk, Podlaha – P. Beránek, T. Jáchym, Mrázek – Martin Novák (C), J. Kloz (A), M. Švec – Štefka, Janeček, Š. Jelínek.
    Trenér: Aleš Totter

    Rozhodčí: Čech, Tvrdoň – Kreuzer, Hnát
    Vsetín 4 1 Prostějov
    #1 Neděle 20.03.2022 • 17:00
    Vsetín - Prostějov 5:0
    #2 Pondělí 21.03.2022 • 17:30
    Vsetín - Prostějov 5:1
    #3 Čtvrtek 24.03.2022 • 18:00
    Prostějov - Vsetín 2:1 po prodl.
    #4 Pátek 25.03.2022 • 18:00
    Prostějov - Vsetín 3:8
    #5 Neděle 27.03.2022 • 17:00
    Vsetín - Prostějov 8:2
    bahis siteleri