Boston – New Jersey 8:1 (kon.) | Toronto – Winnipeg 7:3 (kon.) | Florida – Chicago 4:0 (kon.)
NY Islanders – Columbus 5:2 (kon.) | Carolina – Montreal 4:0 (kon.) | Minnesota – Pittsburgh 3:4 (po pr.)
Calgary – Los Angeles 2:3 (0:1 po s.n.) | Colorado – San Jose 4:2 (kon.) | Anaheim – Dallas 2:3 (po pr.)
konec
Carolina Hurricanes
4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Montreal Canadiens
Pátek 01.04.2022, 01:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:15 Andrej SVEČNIKOV - 4:0
     
    58:15
    Carolina právě vstřelila branku!
    Nakonec to přestalo bavit ANDREJE SVEČNIKOVA, jenž z vlastní modré čáry poslal puk zápěstím přesně do prázdné branky. Asistence: Jaccob Slavin.
     
    55:00
    Trenér Montrealu Martin St. Louis odvolává brankáře, hosté hrají v šesti.
    53:33 Šance – Josh ANDERSON
     
    53:33
    Cole Caufield z levého rohu z první narazil na střed Joshi Andersonovi. Ten prudce vystřelil zápěstím, trefil horní tyčku, od které se puk odrazil do zad Frederika Andersena, a od nich těsně vedle branky.
     
    51:29
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Vincent Trocheck – 2 min., podrážení).
     
    46:45
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů na ledě). Trest odpyká Nino Niederreiter.
     
    43:14
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Derek Stepan – 2 min., podrážení).
     
    35:19
    Dva hostující hráči se dostali do přečíslení, jenže neuspěli, a díky skvělému obloučku na útočnou modrou jel poté Nino Niederreiter sám na Allena. Kličku do forhendu přečetl gólman Canadiens s naprostým přehledem.
     
    33:46
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Jake Allen – 2 min., zdržování hry / brankář – sejmutí obličejové masky).
     
    32:40
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Nick Suzuki – 2 min., krosček).
     
    31:26
    Svečnikov nahazoval zleva, jeho spoluhráči byli připraveni nepříjemně dorážet. Podobně to vypadalo i po Teräväinenově ráně z pravé strany, ovšem Jake Allen skvělými zákroky udržel kotouč mimo branku.
     
    30:46
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Joel Edmundson – 2 min., hákování).
    23:43 Teuvo TERÄVÄINEN - 3:0
     
    23:43
    Carolina právě vstřelila branku!
    DeAngelo couval podél modré čáry, než byl spokojený s prostorem pro střelu. Pokus zápěstím neprošel, ovšem Aho mohl z mezikruží okamžitě dorážet. Posunul puk ale vedle sebe TEUVU TERÄVÄINENOVI, na jehož svižnou střelu neměl Allen nárok. Asistence: Sebastian Aho a Anthony DeAngelo.
     
    22:46
    Martin Nečas zpoza branky výtečně přihrál před Allena Dereku Stepanovi. Tomu se první zakončení nepovedlo, na dorážku měl ovšem dost času, a tak chtěl hostujícího gólmana rozhýbat. Jake Allen se ale zaskvěl, když udržel svůj tým ve hře.
    19:48 Andrej SVEČNIKOV - 2:0
     
    19:48
    Carolina právě vstřelila branku!
    Domácí udrželi útočné pásmo, a protože už zbývalo jen několik sekund do konce třetiny, tak se obránce Jaccob Slavin nebál vyjet dopředu. Max Domi mu proto posunul puk, Slavin bekhendem nahazoval z rohu na branku, kde byl dostatečně důrazný ANDREJ SVEČNIKOV. Kotouč Allenovi propadl zřejmě mezi betonem a tyčkou. Asistence: Jaccob Slavin a Max Domi.
     
    17:42
    Další samostatný nájezd měl na Andersena Josh Anderson. Ten měl víc času než před chvílí Evans, ale to byla možná chyba, protože zakončením netrefil branku.
    12:45 Šance – Jake EVANS
     
    12:45
    Jake Evans měl zatím nejlepší šanci svého týmu! Okradl o puk Bradyho Skjeie již při rozehrávce, takže jel sám na Andersena. Ten se ale nenechal rozhýbat a s forhendovým zakončením si poradil.
    03:48 Sebastian AHO - 1:0
     
    03:48
    Carolina právě vstřelila branku!
    Tak to byla naprostá bleskovka. Aho čistě vyhrál buly na DeAngela, ten nabil doleva Teräväinenovi. Jeho střelu před brankou nechytatelně tečoval SEBASTIAN AHO, který využívá přesilovku svého týmu po pěti sekundách. Asistence: Teuvo Teräväinen a Anthony DeAngelo.
     
    03:43
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Laurent Dauphin – 2 min., krosček).
     
    00:28
    Domácí se dostali do brzkého přečíslení dvou proti jednomu. Jesper Fast se snažil nahrát doleva Ninu Niederreiterovi, ovšem nedokázal dostat puk přes Alexandra Romanova.

    Ondřej Mikušek

    Branky a nahrávky: 4. Aho (A. DeAngelo, T. Teräväinen), 20. A. Svečnikov (Slavin, Domi), 24. T. Teräväinen (Aho, A. DeAngelo), 59. A. Svečnikov (Slavin)


    Carolina Hurricanes: F. Andersen (Raanta) – A. DeAngelo, Slavin (A), Pesce, Skjei, Cole, Brendan Smith – Jarvis, Aho, T. Teräväinen – Domi, Trocheck, A. Svečnikov – Fast, J. Staal (C), Niederreiter – Martinook (A), Stepan, M. Nečas.
    Trenér: Rod Brind'amour.

    Montreal Canadiens: J. Allen (Montembeault) – D. Savard, A. Romanov, J. Barron, Edmundson (A), Ch. Wideman, Schueneman – M. Hoffman, Suzuki (A), Caufield – Josh Anderson, Dvorak, R. Pitlick – Armia, Evans, Byron (A) – J. Ylönen, Dauphin, T. Pitlick.
    Trenér: Martin St. Louis.

    Rozhodčí: L'Ecuyer, Blandina – Baker, Shewchyk.

    Diváci: 15 289.
    bahis siteleri