Kladno – Most 4:1 (kon.) | Hr. Králové – Hostivař 4:7 (kon.) | Letohrad – Plzeň 1:3 (kon.)
Karviná – Dobřany 4:2 (kon.) | Kert Park Praha – Ústí n/L 8:3 (kon.) | Pardubice – Kovo Praha 5:1 (kon.)
konec
HBC Kladno
4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
HBC Most
Sobota 02.04.2022, 11:00 • Městská hokejbalová aréna, Kladno • CROSSDOCK Extraliga • 20. kolo
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (12:50:05)
     
    Rozhodně zajímavý duel skončil lépe pro Kladno, které rozhodlo o svém vítězství v divoké druhé třetině. Most vsítil za čtyřicet pět minut jen jeden gól, s takovou statistikou zkrátka nemohl pomýšlet na dobrý výsledek. Šlágr tohoto kola každopádně bavil.

    Hráči utkání: Jan Jirotka (HBC Kladno) – Zdeněk Král (HBC Most)

    Střely na branku ve 3. třetině: 8:7
     
    Konec zápasu.
     
    44:56
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Závěrečný tlak Mostu nevyústil ve snížení, ba naopak v navýšení náskoku kladenského celku. Pohotově do prázdné branky dopravil míček do branky LUKÁŠ PATERA. Bez asistence.
     
    43:58
    Most hraje power-play! Ještě se hosté pokusí s tímhle pro ně negativním stavem něco udělat.
     
    43:58
    Oddechový čas pro hosty.
     
    43:58
    Barnošák se společně s Valentou usmířili. Prvně jmenovaný během souboje nešikovně trefil svého soupeře, okamžitě se mu ale omluvil. A mostecký obránce vše přijal sportovně.
     
    43:27
    Domácí v plném počtu.
     
    43:00
    Zahlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    42:33
    Hosté v plném počtu.
     
    42:14
    Důras se řítil do brejku! Byl zcela sám před Gerlichem, ale nepřekonal ho ani nadvakrát. Kladno mohlo zasadit soupeři poslední hřebíček do rakve. Mostecký gólman svůj tým podržel.
     
    41:27
    Vyloučení v týmu HBC Kladno (Soukup – 2 min., hrubost).
     
    41:26
    Závěr zápasu je pořád hodně hektický. Barnošák byl poslán k zemi, následně se mstil Soukup. Sudí sáhli k jednomu vyloučení, a to na domácí straně.
     
    40:33
    Vyloučení v týmu HBC Most (Valenta – 2 min., sekání).
     
    40:32
    Schnuabelt byl poslán na zem, za doprovodu lékaře odešel na střídačku. Bude se vylučovat, emoce na hrací ploše jsou opět rozprouděny.
     
    40:05
    Zhruba pět minut zbývá do konce. Nevypadá to, že by se Most nadechnul k nějakému obratu. Je ovšem pravda, že jakákoli branka by mohla ráz zápasu hodně změnit.
     
    39:41
    Jirotka dnes působí velmi pevně. A vysloužil si nyní potlesk tribun za svůj povedený zákrok i domácí střídačky. I díky jeho jistému výkonu Kladno ve šlágru tohoto kola vede.
     
    38:50
    Most je nyní v útočném pásmu, zaujmout mohla střela z dálky od Markytána. Nakonec skončila vedle branky. Hostům se stále nedaří upravovat pro ně negativní stav.
     
    38:05
    Procházka po souboji s Valentou dostal míček za hrací plochu. Hra je tak opětovně přerušena. Další cenné vteřinky Kladno ušetřilo, čas hraje proti Mostu.
     
    37:30
    Následuje výměna stran, hra je přerušena a probíhá aktuálně komerční přestávka. Mostu nezbývá mnoho času na zvrat v tomto utkání.
     
    36:47
    Jirotka krátce po příchodu Procházky na hřiště z trestné lavice nevěděl, kde má míček, ale nakonec byl schovaný pod jeho výstrojí. Další kritický moment, tedy oslabení, domácí zvládli na jedničku s hvězdičkou.
     
    36:41
    Domácí v plném počtu.
     
    35:43
    Müllerova střela byla zablokována. Následně Kladno vyhodilo míček do bezpečí. Suma sumárum Rysům vychází oslabení dle vlastních plánů.
     
    34:53
    Ofsajd, Most se bude muset nastěhovat do středního pásma. Hosté mají možná poslední možnost, jak se na soupeře dotáhnout. Ztrestá možná trochu přísnější vyloučení kanonýra Procházky?
     
    34:41
    Vyloučení v týmu HBC Kladno (Procházka – 2 min., držení).
     
    33:55
    Pospíšil okamžitě vypálil po vyhraném buly, nicméně trefil jednoho soupeře před sebou. Kladno se nežene dopředu, nemá důvod. Hlavní bude pro Středočechy zkrátka kompaktnost v defenzívě.
     
    33:36
    Domácí v plném počtu.
     
    32:45
    Jirotka nyní kryl střelu pod svou lapačku, jeho soupeř pálil z honě nevýhodné pozice. Kladno zatím oslabení zvládá moc dobře.
     
    31:36
    Vyloučení v týmu HBC Kladno (Drechsler – 2 min., hákování).
     
    31:20
    Kladno se bude snažit hlavně udržet současné vedení. Most každopádně nebude skládat zbraně, rozhodně ještě má šanci dostat zápas aspoň do nerozhodného stavu.
     
    30:13
    Hosté v plném počtu.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 12:14.
     
    Tahle třetina nabídla dost zajímavých momentů. Na hrací ploše to pořádně jiskřilo, trestná lavice byla prakticky neustále plná, a to na obou stranách. Každopádně to nejdůležitější – Barnošák se Schnaubeltem zajistili Rysům vedení, Most se gólově v tomto dějství neprosadil.

    Střely na branku ve 2. třetině: 7:6
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    29:13
    Domácí v plném počtu.
     
    29:08
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Začíná se právě v těchto momentech lámat chleba? Domácí dokázali využít tuhle přesilovku a odskočili svému sokovi už na dva góly. Dědič na modré čáře přiťukl míček na MILANA SCHNAUBELTA a ten tvrdou střelou propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Michal Dědič, Dominik Barnošák.
     
    29:00
    Zahlášena poslední minuta druhé třetiny.
     
    28:02
    Vyloučení v týmu HBC Most (Valenta – 2 min., sekání).
     
    27:55
    Špaček se dostal zpátky do hry z trestné lavice, najednou se dokonce Kladno dostávalo do brejku. A bude se vylučovat, mostecký tým zastavoval akci na poslední chvíli.
     
    27:13
    Schnuabelt nyní zablokoval jednu ze střel. Hodně štípla. Ale Kladno díky němu tuhle možnou šanci soupeře ubránilo. Jsou to nyní perné chvilky pro domácí.
     
    26:33
    Jirotka si nyní vysloužil povzbuzení i od Šímy z trestné lavice za svůj úspěšný zákrok. Tenhle prostor je aktuálně slušně zaplněný, a to i na mostecké straně. Hosté nyní absolvují svou početní výhodu.
     
    25:55
    Vyloučení v týmu HBC Kladno (Špaček – 2 min., podražení).
     
    25:50
    Velká strkanice vyústila ve vysoké tresty na obou stranách. Hlavně Janák vypadal, jako by vyletěl z kůže. A do konce utkání si tak nezahraje. Emoce planou, jak byla první třetina klidná, tak nyní vidíme zcela jiný obrázek.
     
    25:13
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HBC Most (Janák – 5 min., hrubost + Osobní trest do konce utkání, hrubost). Trest odpyká Adam.
    Vyloučení v týmu HBC Kladno (Šíma – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
     
    23:42
    Patera s Valentou jsou zpátky na hřišti. Každopádně Kladno započne svoje první přesilovkové snažení.
     
    23:21
    Rozmíška na hřišti je na světě, byl to snad Špaček, který byl nedovoleně atakován. Bude se vylučovat. tedy až poté, co sudí celou situaci zklidní.
     
    23:19
    Vyloučení v týmu HBC Most (Kočka – 2 min., krosček).
     
    22:40
    Oba týmy jsou nyní v oslabení, zatím jsme žádnou zásadnější možnost neviděli. Ale na hrací ploše to začíná pořádně jiskřit. Gól Barnošáka situaci dostal do trochu větších emocí.
     
    21:42
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HBC Kladno (Patera – 2 min., držení).
    Vyloučení v týmu HBC Most (Valenta – 2 min., hrubost).
     
    21:21
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Gerlich podruhé v zápase kapituluje. Kladnu stačilo jen chvilku operovat v útočném pásmu a už vymyslelo gólovou akci. A prosadil se nejpovolanější z nejpovolanějších, nejproduktivnější hráč Středočechů, a to DOMINIK BARNOŠÁK, jehož pokus z dálky zapadl do sítě. Asistence: Matouš Drechsler.
     
    21:13
    Barnošák proběhl podél levého mantinelu, nakonec vypálil, ale Gerlich dokázal střelu vykrýt.
     
    20:33
    Špaček nyní upadl na modré čáře, možná po zásahu jednoho z mosteckých hráčů, a nakonec vystavil sebe do ofsajdu. S rozhodnutím sudích rozhodně nesouhlasil.
     
    20:17
    Králova pumelice! Mostecký forvard se na modré čáře zjevil zcela sám a Jirotka musel předvést dost složitý zákrok. Ani po téhle šanci se ale skóre zatím nezměnilo.
     
    19:18
    Domácí v plném počtu.
     
    18:57
    Rysi své první oslabení zvládají zkrátka na jedničku. Jirotka zatím neměl absolutně žádnou práci. A hra se nyní stěhuje dokonce před mosteckou bránu.
     
    18:18
    Minuta z početní výhody Mostu je. A zatím se hosté do vážnější možnosti nepropracovali. Kladno brání pozorně, působí organizovaně.
     
    17:20
    Kudela přidržel Chytrého a musel za katr. Hostující útočník se nyní zvedal ze země hodně ztuha. Kladenský obránce zkrátka nešťastně svého soupeře zalehl v rohu hrací plochy.
     
    17:18
    Vyloučení v týmu HBC Kladno (Kudela – 2 min., držení).
     
    16:58
    Patera si tak moc "dobře" hlídal Müllera, až vůbec nevěděl, jak hra plyne, a míček se stejně k jeho soupeři dostal. Jeho střelu nicméně dokázal Jirotka zlikvidovat.
     
    16:07
    Kladno se usadilo v útočném pásmu, Schnuabelt míchal s míčkem za brankou. Nakonec z l pravé strany letěla přihrávka do středu na Kohouta, ten ale na míček nedosáhl.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 11:32.
     
    Zatím vidíme moc hezký hokejbalový souboj dvou celků z vrchu tabulky. Na první branky jsme si museli počkat až do závěru první třetiny. A pokud se bude hrát ve vysokém tempu tako jako dosud, mají se diváci ve středu Čech na co těšit.

    Střely na branku v 1. třetině: 10:5
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    14:42
    A Šíma mohl v závěru třetiny ještě přetavit vedení na stranu Kladna. Jenže sám před Gerlichem z levé strany neuspěl v koncovce.
     
    14:00
    Zahlášena poslední minuta první třetiny.
     
    13:50
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Tak tohle je blesková odpověď ze strany domácího celku. VÁCLAV ZDRŮBECKÝ, čerstvý oslavenec jednadvaceti let, se prosadil přes Gerlicha. Kladenská tribuna najednou ožila, takový moment domácí Rysi rozhodně potřebovali. Asistence: Jaroslav Procházka.
     
    13:20
    Most právě vstřelil branku!
    Hodně zvláštní trefa mosteckého výběru, Jirotka vůbec nešel do kleku, a tak dorážka JAROSLAVA ŠIMEČKA skončila za jeho zády. Most nakonec vlastní menší tlak přetavil v úvodní vedení. Asistence: Jan Drenčko, Pavel Malý.
     
    12:32
    Müller měl největší možnost na skórování během této třetiny! Z mezikruží ale trefil pouze tyčku. Na tribunách to pouze zahučelo. Most v posledních okamžicích srovnal krok. A začíná také zásadněji hrozit.
     
    11:35
    Po vyhraném buly pálil z hodně nebezpečné pozice Chyba. Mohl ovšem krátce na to zakroutit hlavou. Zakončení totiž poslal pouze mimo prostor třech tyčí.
     
    11:05
    Tempo zápasu je rychlé, je vidět, že oba celky patří k tomu nejlepšímu, co extraliga může nabídnout. Vidíme také minimum přerušení, žádný citelný zásah do utkání nezaznamenali ani rozhodčí. Ti zkrátka nechávají hře volný spád.
     
    10:04
    Než se hosté vůbec dostali ke střeleckému pokusu, dlouho trvalo, než si šanci vytvořili. Konkrétně Chytrý oběhl branku, z těžkého úhlu zakončil, Jirotku ovšem nemohl výrazněji překvapit.
     
    08:35
    ... Most situaci přežil, Kladno si žádnou větší možnost nevytvořilo.
     
    08:15
    Tuhá bitva v rohu kluziště o míček mezi oběma týmy poté, co Schnaubeltova střela se tam odrazila. Na pozoru musí být Gerlich, u jeho brány se souboj odehrává...
     
    07:35
    Barnošák míchal s míčkem za bránou, nakonec si vyběhl až na bližší tyčku a odtud se z těžkého úhlu pokoušel překonat Gerlicha. S dorážkou následně neuspěli Kohout ani Teinitzer. Po reklamní přestávce budeme pokračovat. Můžeme konstatovat, že nebezpečnější jsou zatím bezpochyby domácí.
     
    06:21
    Král nyní nebezpečně operoval u bližší tyče, tenhle prostor ale měl Jirotka pokrytý. A nakonec baseballovým způsobem soupeři míček odpálil pryč.
     
    05:24
    Barnošák vypálil z dálky, jeho tečovaný pokus vylétl až za ochrannou síť. Pořád jsme se žádné branky nedočkali.
     
    04:24
    Už už se chystal Procházka vypálit, až nakonec upadl. Těžko říci, jestli vlastní vinou, nebo něčím přičiněním, každopádně ani Danylec, ani Pečený ruku na znamení vyloučení nezvedli.
     
    03:49
    Kladno je evidentně hodně motivované. Pokud srovnáme jeho poslední zápas s Kovem, evidentně do toho šlape už od začátku, na rozdíl od minulého pátku. Za chvilku se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    03:07
    Šíma vypálil z pravé strany, al nepřesně. O dorážku se pokoušel Schnaubelt, ale nebyl úspěšný. Kladno nyní mačká svého soupeře v jeho obranném pásmu.
     
    02:26
    Trochu zmatků také na straně Jirotky. Ten vyběhl z branky, aby rozehrál, míček mu ale sklouzl z hokejky, takže až nadvakrát ho vyhodil po mantinelu. Nepříjemný moment kladenský gólman ustál.
     
    01:21
    Gerlich si myslel, že Procházkovo nahození čapne do lapačky, nicméně míček mu propadl za jeho branku. Tam se chvilku ještě hrálo, nakonec ale Most získal balónek pod kontrolu.
     
    00:37
    Kladno začalo hodně zostra! Už po zhruba třiceti sekundách se od pravého mantinelu vymotal Schnaubelt a dostal se až sám před Gerlicha, avšak z blízkosti na něj nevyzrál.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HBC Kladno: Jirotka (Křemenák) – Dědič, Drechsler, Hrabar, Kudela, Soukup, Zdrůbecký – Barnošák, Důras, Kohout, Patera, Procházka, Schnaubelt, Šíma, Špaček, Teinitzer

    HBC Most: Gerlich (Svoboda) – Adam, Janák, Kastner, Kočka, Markytán, Pospíšil, Valenta – Chyba, Chytrý, Drenčko, Krajíček, Král, Malý, Müller, Šimeček, Singer

    Rozhodčí: Pečený, Danylec.
     
    Michal Pečený a Jevgenij Danylec, to je dvojice arbitrů, která bude mít tento duel na starosti. Uvidíme, jak se Kladno s Mostem popasují s nástrahami nevlídného počasí. Na Kladně během pátku pršelo, mrholilo, sněžilo, byla zima, zkrátka přírodní podmínky nebyly pro sportování vůbec ideální. A je nabíledni tázati se, v jakém stavu bude také samotná hrací plocha.
     
    Získat co možná nejlepší výchozí pro play-off je pro oba pochopitelně velkým lákadlem. A vzájemný duel může být pro tuhle otázku před závěrem úvodní fáze sezóny dost důležitý. Hledat favorita vlastně můžeme stěží, byť domácí obecně před vlastními fanoušky v letech minulých často neprohrávali. A pokud budou chtít ještě oba výběry zaútočit na vedoucí Kert, vítězství z tohoto mače je pro ně povinností pro uchování reálných nadějí na splnění této mety.
     
    Poslední domácí zápas v základní části hokejbalové extraligy podstoupí Kladno při sobotním dopoledni. A bezpochyby se bude jednat o šlágr tohoto kola. Doma totiž narazí na Most, který se v tabulce nachází o jednu příčku výše. Severočeši nastřádali dosud o dva body více, navíc mají ještě o jedno utkání k dobru. Souboj třetího se druhým slibuje samozřejmě bitvu té nejvyšší jakosti.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 14. Zdrůbecký (Procházka), 22. Barnošák (Drechsler), 30. Schnaubelt (Dědič, Barnošák), 45. Patera – 14. Šimeček (Drenčko, Malý)


    HBC Kladno: Jirotka (Křemenák) – Dědič, Drechsler, Hrabar, Kudela, Soukup, Zdrůbecký – Barnošák, Důras, Kohout, Patera, Procházka, Schnaubelt, Šíma, Špaček, Teinitzer
    HBC Most: Gerlich (Svoboda) – Adam, Janák, Kastner, Kočka, Markytán, Pospíšil, Valenta – Chyba, Chytrý, Drenčko, Krajíček, Král, Malý, Müller, Šimeček, Singer

    Rozhodčí: Pečený, Danylec
    bahis siteleri