Winnipeg – Los Angeles 2:3 (kon.) | Boston – Columbus 5:2 (kon.) | Tampa – Montreal 4:5 (0:1 po s.n.)
Carolina – Minnesota 1:3 (kon.) | Philadelphia – Toronto 3:6 (kon.) | Calgary – St. Louis 4:6 (kon.)
San Jose – Dallas 4:5 (kon.) | Buffalo – Florida 3:5 (kon.) | Ottawa – Detroit 5:2 (kon.)
New Jersey – NY Islanders 3:4 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:0 (0:0, 1:0, 2:0) Stav série: 1:0
BK Mladá Boleslav
Neděle 03.04.2022, 17:00 • Werk arena, Třinec (kapacita: 5 400 diváků) • Generali play off Tipsport extraligy • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z dnešního utkání to je vše, semifinále však pokračuje již zítra, kdy je na programu druhé střetnutí. Duel Ocelářů s Mladou Boleslaví se hraje opět v třinecké WERK ARENĚ, úvodní buly je na programu v 17 hodin. Na shledanou. (19:40:08)
     
    Nejlepší hráči zápasu

    Ondřej Kacetl (24 zásahů, 0 OG) – Pavel Kousal (0+0, 5 střel)
     
    Nutno podotknout, že hosté od druhé třetiny hráli bez vyloučeného kapitána Martina Ševce, který za nevybíravý zákrok proti Marko Daňovi inkasoval trest do konce utkání. Třinečtí ale přesilovky v dnešním utkání nezužitkovali. To samé ale platí i o středočeském týmu, který měl k dispozici dvě přesilové hry. Třinecký brankář Ondřej Kacetl ale pokračuje ve famózních výkonech v play off a zapisuje letošní druhé čisté konto.
     
    První utkání semifinálové série mezi Oceláři a Mladou Boleslaví je u konce, z vítězství 3:0 se radují domácí hokejisté. Obhájci posledních dvou titulů z Třince vstoupili do souboje s bruslaři velmi dobře a zapisují první semifinálový bod. Rozhodující trefu domácí zapsali na konci druhé třetiny, kdy Michal Kovařčík využil pobídky Arona Chmielewského. Ve čtyřicáté čtvrté minutě se pak po nahrávce Martina Růžičky krásně prosadil obránce David Musil, tečku za utkáním pak v poslední minutě udělal Miloš Roman.
     
    Konec zápasu.
    59:22 Miloš ROMAN - 3:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    59:22
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hráči s drakem na prsou zvládli buly v útočném pásmu a slaví třetí branku! Puk po vhazování propadl do předbrankového prostoru, kam se tlačil Marko Daňo. Krošelj sice dokázal vypíchnout puk mimo jeho dosah, kotouč se ale dostal přímo k volnému MILOŠI ROMANOVI, který jej poslal do hostující branky! Asistence: Marko Daňo, Petr Vrána.
     
    59:09
    Marinčin za Kacetlovou brankou sebral nahození Kousala, posunul puk na Draveckého, ten jej pak prodloužil do středního pásma. Následná rozehrávka Mladé Boleslavi končí na dalším icingu, Krošelj je tak opět v brance.
     
    58:50
    Hosté mají puk ve své moci, Krošelj opět peláší na střídačku!
     
    58:37
    Bruslařům se nepovedla rozehrávka z vlastního pásma a puk končí na zakázaném uvolnění. Vhazovat se bude v útočném pásmu Třince, Krošelj se tak vrací do branky.
     
    58:26
    Martin Pláněk dostal puk na modrou, svou střelu z první ale poslal až ze středního pásma, sudí tak píská ofsajd.
     
    58:01
    Poslední dvě minuty třetí třetiny. Nestrašil u modré získal puk a posunul jej do soupeřova pásma. Pláněk si pak musel dávat pozor před napadajícím Marcinkem.
     
    57:36
    Dravecký nejprve zablokoval střelu Kelemena, slovenský útočník následně vysokým lobem vyhodil puk přes všechny čáry. Buly před Kacetlem.
     
    57:21
    Hosté vsází vše na jednu kartu a zkouší to s opuštěnou brankou a šesti bruslaři v poli!
     
    57:21
    Po dalším nahození ze středního pásma třinecký Kacetl raději podržel kotouč pod svou lapačkou, čímž donutil rozhodčí fouknout do píšťalky. Hostující trenér Radim Rulík reaguje oddechovým časem.
     
    57:10
    Třineckým se i nadále daří bořit hostující útočné snažení. Kacetl tak zatím řeší jen lehká nahození z uctivé vzdálenosti, naopak Krošelj musel vyrážet tvrdou střelu Ondřeje Kovařčíka.
     
    56:17
    Oceláři zachytili kotouč a vydali se do přečíslení dvou proti jednomu! Akci vedl kapitán Petr Vrána, který se nakonec nerozhodl pro přihrávku na Růžičku, ale zvolil střelu. Krošelj zachytil kotouč lapačkou a okamžitě jej pak rozehrál.
     
    56:01
    V rohu kluziště se do sebe pustili Marinčin s Kelemenem. Sudí ale roztržku rychle uklidnili a vykázali hru do středního pásma.
     
    55:34
    Bruslaři se stále snaží usadit v útočném pásmu, hosté se ale zatím dostávají jen k ojedinělým šancím, spoustu z nich navíc Třinečtí tečují mimo Kacetlovu branku.
     
    55:00
    Vyprodaná WERK ARENA sledovala snahu Lintuniemiho o přehrání dvou protihráčů a následnou dobrou defenzivní práci Zahradníčka na vlastní modré.
     
    54:32
    Fillmanovo nahození ze střední třetiny Kacetl vyrazil do ochranné sítě, po poslední komerční přestávky se bude vhazovat po pravé ruce třineckého brankáře.
     
    54:23
    Bruslaři drží kotouč ve svém pásmu, Oceláři na svého soupeře čekají sešikovaní mezi dvěma modrými čárami.
     
    53:33
    Poslední minuty jsou ve znamení snahy hostujících hráčů o vstřelení kontaktní branky a poctivé defenzívy třineckého celku. Krošelj mnoho práce nemá, o to nebezpečnější šance ale domácí produkují. Hostující gólman teď likvidovat těžkou střelu Doudery.
     
    53:07
    Vladimír Svačina nabral ve středním pásmu rychlost, kousek za modrou pak prudce vystřelil. Krošelj vyrazil kotouč před sebe, Hrňa ani Marcinko se ale k dorážce nedostali.
     
    52:27
    Mário Lunter se dostal za bránícího Kundrátka a chtěl předat kotouč volnému Kelemenovi, třinecký bek ale skočil rybičku a přihrávku zastavil. Oceláři posílají hru do středního pásma.
     
    51:50
    Bratři Kovařčíkové na chvíli podrželi puk v útočném pásmu, ke střele se ale ani jeden z nich nedostal. Hrají opět hosté.
     
    51:06
    Bruslaři jsou opět v útočném pásmu. Z hodně těžkého úhlu to zkoušel Kousal, Kacetl ale byl připraven. Po krátké mezihře se pak k další střele dostal Pláněk, Kacetl byl opět připraven.
     
    50:18
    Kacetl se za vlastní brankou nedohodl s Kundrátkem, čehož mohl využít Bičevskis, hostující útočník se ale do zakončení nedostal.
     
    49:13
    Oceláři se stáhli do středního pásma a začínají se soustředit na defenzívu. Toho chtěl využít Lintuniemi, který se proháčkoval kolem trojice bránícícíh hráčů, Fořt ale z první trefil jen Kacetlův beton.
     
    48:34
    Petr Vrána nabral rychlost ve vlastním pásmu, po levé straně se třinecký kapitán dostal do útočné třetiny, jeho střelu pak Krošelj nedokázal zkrotit. Daňo ani Růžička se ale k dorážce nedostali.
     
    48:22
    Vrána je na ledě, Oceláři jsou kompletní. Bruslařům se v přesilovce vůbec nedařilo, v jejím závěru alespoň zahrozil Pláněk, Kacetl si ale věděl rady.
     
    47:17
    Ve vlastním oslabení mohl vedení domácích navýšit Tomáš Marcinko, který se dostal do úniku. Třinecký útočník sice byl stíhán vracejícím se Lintuniemim, i tak ale dokázal zakončit. Krošelj ale vytěsnil kotouč mimo svou branku.
     
    46:49
    Nestrašil zachytil kotouč u modré a poslal jej za hostující branku. Hosté se velmi rychle vrátili do útočného pásma, Lintuniemimu ale střela od modré nesedla.
     
    46:17
    Hosté dostávají příležitost ke snížení, třinecký kapitán Petr Vrána se v útočném pásmu provinil sekáním a dostává dvouminutový trest.
     
    46:10
    Oceláři jsou opět v útočném pásmu. Individuálně nejprve neuspěl Michal Kovařčík, následnou střelu Martina Marinčina od modré Krošelj vyrazil do ochranné sítě. Komerční přestávka.
     
    45:41
    Bruslaři přenesli hru do třinecké třetiny, jednoduché nahození Knotka Kacetl pokryl a raději nechal přerušit hru.
     
    45:27
    Erik Hrňa se po levé straně natlačil až do předbrankového prostoru, jeho rychlé zakončení po kličce Krošeljovi vypadlo, Marcinko s dorážkou ale neuspěl. Hosté uklidili puk do bezpečí.
     
    44:46
    Třinečtí odpálil kotouč od vlastní branky až za Krošeljovu branku, píská se tedy zakázané uvolnění.
     
    44:23
    Marcinko s Fořtem jsou na ledě, oba týmy hrají v plném počtu. U třinecké střídačky si Jánošík dovoloval na trojici protihráčů, sudí ale tento incident přešli a hra pokračuje.
     
    43:48
    Oceláři jsou při chuti. V přečíslení dvou proti jednomu nad hostující branku pálil Chmielewski, Krošelj pak měl co dělat při zakončení Kundrátka.
    43:02 David MUSIL - 2:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    43:02
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři vyhráli buly v útočném pásmu a po krásné akci odskakují do dvoubrankového vedení! Andrej Nestrašil vyhrál vhazovaní pro Martina Růžičku, který od hrazení našel na druhé straně pásma zcela nehlídaného DAVIDA MUSILA! Třinecký bek si sjel do prostoru kruhu pro vhazování a nekompromisní střelou do víka podruhé v zápase překonal brankáře Krošelje! Asistence: Martin Růžička, Andrej Nestrašil.
     
    42:55
    Na jedné straně zahrozil Pýcha, jehož nahození od modré srazil Doudera do rohu kluziště. Oceláři pak předvedli rychlou protiakci, v níž zakončoval Vrána. Krošelj má puk ve své moci.
     
    42:17
    Tomášové Marcinko a Fořt tedy usedají na trestnou lavici, oba kohouti dostali dvouminutový trest za hrubost. Hrát se bude ve čtyřech na obou stranách.
     
    42:17
    Kelemen se podél levého mantineli protlačil do útočného pásma, po objetí třinecké branky pak chtěl zasunout kotouč za přesunujícího se Kacetla. Třinecký gólman má puk ve své moci. Po odpískání se u brankoviště do sebe pustili Marcinko s Fořtem, sudí budou vylučovat na obou stranách.
     
    41:44
    Ondřej Kovařčík od zadního mantinelu hledal svého bratra Michala, přihrávka ale nebyla přesná a mladší z bratrské dvojice se ke střele nedostal. Protiakci Mladé Boleslavi pak zastavil ofsajd.
     
    40:52
    Po icingu hostí se hra vrací ke Krošeljovi.
     
    40:30
    Po opakovaném úvodním buly kotouč získali domácí, kteří se hned natlačili do útočného pásma. Daňo zpoza branky nejprve vyzval Růžičku, ten ale branku netrefil. Akce domácích pokračovala a po Vránově námazu pálil Marinčin, jehož pokus se otřel o tyč Krošeljovy branky!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině

    Střely na branku: 21:15,
    střely mimo: 5:10,
    zblokované střely: 8:9,
    bloky: 8:8,
    hity: 5:2,
    vhazování: 21:22
    trestné minuty: 2:27,
    využití: 0:0,
    v oslabení: 0:0.
     
    Druhá třetina je za námi, do kabiny s jednobrankovým náskokem jdou domácí Oceláři. Hráči s drakem na prsou sice první trefu slavili po šestnácti vteřinách prostřední části, Marko Daňo ale zasáhl vysokou holí a sudí gól neuznali. Třinečtí pak nevyužili dvě přesilové hry, především ta druhá pětiminutová, po konci hostujícího kapitána Martina Ševce v tomto utkání, je mohla mrzet. Přesilovku si pak zahráli i hosté, ani Bruslařům se ale v této činnosti nevedlo. Když už se zdálo, že i po čtyřiceti minutách bude stav bezbrankový, tak Chmielewského pobídku za Krošeljova záda poslal Michal Kovařčík.

    Třetí třetina začne přibližně v 18:55.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:05 Michal KOVAŘČÍK - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    39:05
    Třinec právě vstřelil branku!
    Z neutrální zóny se hráči s drakem na prsou dostali až do útočné třetiny, po rychlé kombinaci nakonec slaví úvodní regulérní branku tohoto utkání! Vladimír Dravecký za hostující brankou vybojoval puk pro Arona Chmielewského, který jej rychle předal do mezikruží, odkud z první pálil MICHAL KOVAŘČÍK! Puk skončil v horním růžku Krošeljovy branky! Asistence: Aron Chmielewski, Vladimír Dravecký.
     
    38:44
    Středočeši drželi kotouč v útočném pásmu, ke střeleckému pokusu se ale hosté nedostali a Oceláři nakonec poslali puk do střední třetiny.
     
    37:53
    Třinečtí se v útočném pásmu k žádné střele nepropracovali. V útočné akci se ale nevedlo ani hostům, jejichž snažení skončilo v rohu třineckého pásma. Následná Kundrátkova rozehrávka ale byla velmi nepřesná a končí na zakázaném uvolnění.
     
    37:19
    Další pokus bruslařů o nastřelení kotouč na třineckou branku úspěšný nebyl a sudí pískají icing. Vhazování před Krošeljem.
     
    37:00
    Pýchovo nahození přes celé kluziště Kacetl vyrazil do rohu, Kelemen pak neuspěl v souboji s Musilem a Nestrašil vystrčil kotouč do středního pásma.
     
    36:20
    Oceláři se dostali do útočné třetiny, Douderovo nahození od modré se zastavilo o klubko clonících hráčů. Hra pokračovala a Svačina posunul puk na Marcinka, ten ale z bezprostřední blízkosti Krošelje nepřekonal.
     
    35:47
    Třinečtí přenesli hru na druhou stranu kluziště, nahození ze středního pásma ale bylo tečováno mimo hrací plochu. Po komerční přestávce se bude vhazovat v neutrální zóně.
     
    34:59
    Oceláři na chvíli dostali puk do středního pásma, krásným průnikovým pasem pak ale bruslaři do sóla vyslali Pavla Kousala! Tomu ale chyběla rychlost a pod tlakem bránících hráčů Kousal na Kacetla nevyzrál!
     
    34:39
    O kotouč se bojuje v rohu třineckého pásma, hosté mezitím prostřídali trojici hráčů.
     
    33:58
    Daňo ve středním pásmu rozjel Růžičku, třinecký forvard se ale nedokázal prosadit kolem bránícího Jánošíka a Růžička tak pouze odevzdal puk.
     
    33:21
    Oceláři jsou kompletní. V závěru přesilovky ještě střílel Šťastný, hostující útočník ale trefil jen bránícího Kundrátka.
     
    32:48
    Přesně nestřílel ani Kelemen, po jehož pokusu se puk dostal k Musilovi, který jej vyhodil přes všechny čáry.
     
    32:20
    Až po minutě přesilové hry se hosté dostali do útočného pásma, Kousalův pokus z pravé strany ale byl hodně nepřesný.
     
    32:00
    Doudera zastavil hostující rozherávku a vrátil kotouč do mladoboleslavké třetiny.
     
    31:35
    Oceláři získali kotouč po buly, Doudera jej pak poslal za Krošeljovu klec.
     
    31:18
    Vladimír Dravecký za hostující brankou hákoval Alexe Lintuniemiho, hosté tak budou po dlouhém oslabení hrát svou první přesilovou hru.
     
    30:36
    Knotek je na ledě, Oceláři pětiminutový trest pro Martina Ševce nepotrestali. V závěru přesilovky ještě stříleli Chmielewski a Michal Kovařčík, Krošelj byl v obou případech připraven.
     
    30:00
    Oceláři se v přesilovce hodně trápí. Chmielewski nepřesným pasem vyhnal Kundrátka do středního pásma, do konce pětiminutového trestu chybí půlminuta.
     
    29:31
    Hosté dostali kotouč do útočné třetiny, po akci Kelemena musel dokonce zasahovat Kacetl. Třinecký brankář udržel puk mezi svými betony.
     
    29:16
    Oceláři se rychle vrátili do útočné třetiny a vypracovali si velkou šanci. Vladimír Svačina zpoza Krošeljovy branky našel volného Marko Daňa, ten ale z první trefil jen beton hostujícího brnakáře!
     
    28:52
    Nepřesná rozehrávka na Nestrašila končí na zakázaném uvolnění, hra se stěhuje ke Kacetlovi.
     
    28:36
    Kundrátek z levé strany přestřelil hostující branku, Mladá Boleslav se následně osvobodila.
     
    28:10
    Třineckým se v dlouhé přesilovce zatím vůbec nedaří. Hosté opět získali puk, tentokráte jej ale vyhodili na třineckou střídačku, takže se bude vhazovat před Krošeljem.
     
    27:42
    Marinčin nejprve neudržel kotouč na modré čáře, Růžička pak za hostující brankou nečekal pas od Vrány a hosté se opět osvobodili.
     
    27:07
    Svačina kombinoval u modré s Douderou, druhý jmenovaný pak nabil Kundrátkovi, ten ale trefil jen připraveného Krošelje. Komerční přestávka.
     
    26:40
    Nestrašil zpoza branky hledal Daňa, třineckému útočníkovi se ale přihrávka vůbec nepovedla a hosté se osvobodili.
     
    26:25
    Oceláři kombinovali převážně na levé straně, po Růžičkově námazu se do kotouče opřel Marinčin, Krošelj drží puk v lapačce.
     
    26:02
    Růžička střílel z levé strany, jeho pokus ale byl sražen vedle branky. Domácí pokračují v útočném pásmu.
     
    25:35
    Pro hostujícího kapitána dnešní utkání končí, Martin Ševc od sudích dostává trest na 5 minut a do konce utkání za hrubost. Pětiminutový trest odpyká Tomáš Knotek. Oceláři mají k dispozici dlouhou přesilovou hru.
     
    25:35
    Marko Daňo se pokoušel o rychlý přechod do útočné třetiny, byl ale hákován jedním ze soupeřů. Rozhozeného třineckého útočníka pak velice nešetrným způsobem do hlavy dohrál Martin Ševc, Daňo se velmi těžce zvedá z ledové plochy.
     
    25:20
    Přesilovka domácích je u konce, bruslaři se nakonec dokázali ubránit. V smamotném závěru oslabení pak hosté zahrozili, Pláněk ale branku netrefil.
     
    24:55
    Hrňova nevydařená střela proskákala kolem levé tyče hostující branky, Daňova dorážka pak byla nepřesná.
     
    24:20
    Domácí se dostali do velkého tlaku v předbrnakovém prostoru po střele Romana, kdy Krošeljovi vypadl kotouč. Puk nakonec vyplaval před Douderu, který mohl dorážet z mezikruží, hostující brankář s vypětím všech sil udržel puk pod sebou!
     
    23:57
    Ihned po buly pálil Nestrašil, Krošelj vyrazil puk do rohu. Třinečtí pokračují v útočném pásmu, Kundrátek prudkým pasem vybízel k teči Nestrašila, ten ale branku netrefil.
     
    23:18
    Aktivita přináší domácím ovoce v podobě první přesilové hry. Marko Daňo byl v předbrankovém prostoru držen Martinem Ševcem, hostující kapitán inkasuje dvě trestné minuty.
     
    22:57
    Krošelj zaváhal při rozehrávce za vlastní brankou, Růžička rychle zpoza klece hledal Vránu, ten se ale k zakončení nedostal.
     
    22:44
    Hra se hodně kouskuje, další přerušení přichází po zakázaném uvolnění Mladé Boleslavi. Vhazovat se bude před Krošeljem.
     
    22:25
    Jeden z čárových rozhodčích zastavil Douderovu rozehrávku, což znamenalo třinecký ofsajd. Další buly ve středním pásmu.
     
    22:18
    Postup bruslařů nakonec zastavuje ofsajd, vhazovat se bude v neutrální zóně.
     
    22:00
    Svačina v útočném pásmu rozehrál na Zahradníčka, ten nahazoval od modré, puk ale letěl nad branku. Hosté posílají hru do střední třetiny.
     
    21:44
    Oceláři jsou i nadále aktivnějším týmem. Dvojice Michal Kovařčík – Andrej Nestrašil držela puk u hrazení, hostující Fořt jej poté dokázal vydolovat, prudkou rozehrávkou jej ale poslal na další icing.
     
    21:18
    Růžička se po pravé straně tlačil do útočné třetiny, jeho zakončení ale bylo nepřesné. Hosté následně zahráli na zakázané uvolnění.
     
    20:47
    Fořt se dostal do křížku s Daněm u vlastní branky, třinecký forvard ale nedokázal obehrát hostujícího hráče, domácí se tak k zakončení nedostali.
     
    20:24
    Hosty v útočné akci zastavil ofsajd. Po odpískání Daňo dohrál Kousala, který se svalil na led. Hlavní sudí to zatím řeší domluvou.
     
    20:16
    Sudí situaci zkoumali poměrně dlouhou dobu, nakonec ale rozpažili a branku neuznávají! Marko Daňo zasáhl puk vysokou holí. Pokračuje se tedy za bezbrankového stavu.
     
    20:16
    Oceláři předvedli bleskový vstup do druhé dvacetiminutovky, Marko Daňo před Krošeljem tečoval nahození Martina Marinčina od modré a kotouč skončil v síti! Sudí na ledě nejprve branku uznali, nakonec se ale rozhodli pro kontrolu u videa, zda Daňo nezahrál vysokou holí!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině

    Střely na branku: 7:9,
    střely mimo: 2:5,
    zblokované střely: 4:6,
    hity: 4:2,
    vhazování: 7:12,
    trestné minuty: 0:0.
     
    První třetina je u konce, branku jsme zatím neviděli. Hrál se ale velmi atraktivní útočný hokej z obou stran, velkých šancí bylo dostatek. V té největší byl hostující Jan Stránský, který mohl za Kacetla uklidit vyražené Ševcovo nahození od modré. Domácí brankář ale předvedl fantastický zákrok. Více ze hry v první dvacetiminutovce měli hosté z Mladé Boleslavi, také Oceláři ale dokázali zahrozit. Krošelj musel likvidovat například střely Nestrašila, Růžičky nebo Zahradníčka.

    Druhá třetina začne přibližně v 17:51.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:12
    Růžička od hrazení vyzval ke střele Vránu, třineckého kapitána ale na poslední chvíli zablokoval bránící Fillman. Následné Musilovo nahození od modré bylo sraženo do rohu kluziště.
     
    18:47
    Daňo se po levé straně natlačil do zakončení, jeho pokus mezi Krošeljovy betony ale úspěch nepřinesl. Buly před hostující brankou.
     
    18:30
    Svačina s Marcinkem operoval v blízkosti Krošeljovy branky, od modré pak dvakrát pálil Zahradníček. Ani jeden z třineckých pokusů se však neujal.
     
    17:40
    Nepřesná rozehrávka hostí končí na zakázaném uvolnění, buly před Krošeljem.
     
    17:14
    Kundrátek dosti krkolomným způsobem dostal kotouč do útočné třetiny, Chmielewski pak poslal puk na Marinčina, jehož tečovanou střelu od modré Krošelj vyrazil za svou branku.
     
    16:27
    Hosté jsou opět před Kacetlem. Hodně aktivní byl obránce Lintuniemi, finský bek se ale, stejně jako jeho spoluhráči, ke střele nedostal.
     
    15:56
    Růžička se ve středním pásmu marně natahoval po Adámkově vyhození, Kotala ale následně hrál v ofsajdovém postavení, vhazovat se tak bude v neutrální zóně.
     
    15:10
    Chmielewskému se ve vlastním pásmu nepovedlo přesně odehrát puk, čehož mohl ke střele z první využít Kelemen. Slovenskému útočníkovi ale pokus příliš nesedl, Kacetl má puk v lapačce.
     
    14:47
    Oceláři se po delší době zase podívali ke Krošeljovi, hostujícího brankáře nakonec k zákroku donutil od modré střílející Musil. Pokus domácího beka ale nebyla příliš prudká a hostující brankář bez obtíží zakročil. Komerční přestávka.
     
    14:12
    Středočeši jsou opět před Kacetlem. Lintuniemi na chvíli podržel puk u modré čáry, jeho následná střela ze zápěstí ale branku netrefila.
     
    13:44
    Hosté se nakonec k dalšímu střeleckému pokusu nedostali a Oceláři poslali kotouč do střední třetiny. Oba týmy jdou střídat, puk mají v moci hosté.
     
    13:09
    Hosté pokračují v tlaku. Bičevskis hledal Kotala hledal volného Bičevskise, jeho střelu ale mimo tři tyče srazil Marinčin. Mladá Boleslav zůstává v útočném pásmu.
     
    12:38
    Hosté zavezli kotouč za třineckou branku, tam si Adam Raška pohrál s bránícím Kundrátkem, aby následně namazal na modré stojícímu Ševcovi. Hostující kapitán ale pálil mimo branku.
     
    11:59
    Michal Kovařčík z rohu útočné třetiny poslal puk na modrou, odkud z první pálil Zahradníček. Střela ale třineckému obránci příliš nesedla a Krošelj předvedl jednoduchý zákrok.
     
    11:32
    Marcinkovo nahození od červené čáry letělo přímo na Krošelje, hostující gólman nakonec puk nerozehrál a raději jej podržel před dojíždějícím útočníkem domácího týmu.
     
    11:08
    Rozjetý Bičevskis se po chybné rozehrávce domácích snažil projet do útočného pásma, před modrou ale udělal lehkou kličku, čímž do ofsajdu vystavil Šťastného.
     
    10:53
    Bruslaři pokračují v útočné aktivitě. Jánošíkovo nahození od modré letělo do středu branky, Kacetl navíc měl dobrý výhled a proto snadno zasáhl.
     
    10:37
    Hru na chvíli přerušuje komerční přestávka, pokračovat se bude vhazováním po pravé ruce brankáře Kacetla.
     
    10:37
    Bruslaři zamkli svého soka v útočném pásmu a málem se dostali do vedení! Tečovaná střela Martina Ševce od modré proskákala až ke Kacetlovi, třinecký brankář s vypětím všech sil vykopl kotouč do předbrankového prostoru. K dorážce se natlačil Jan Stránský, který mohl pálit do zcela odkryté klece, Ondřej Kacetl se ale fantasticky přesunul a předvedl doposud nejhezčí zákrok zápasu!
     
    09:53
    Dravecký to zkusil překvapivou střelou z pravého kruhu pro vhazování, Krošelj s obtížemi vyrazil puk za svou branku.
     
    09:24
    Kelemen se chtěl prosadit kolem bránícího Chmielewského, polský útočník ale nejproduktivnějšímu hráči play off vystavil tvrdou stopku. Do útoku se opět řítí Oceláři.
     
    08:54
    Marcinkova hodně nepřesná přihrávka na Douderu se stala kořistí hostujícího Kousala, ten posílá puk do vlastního pásma. Oba týmy střídají.
     
    08:24
    Vrána z vlastního pásma rozjel Hrňu, ten mu následně na útočné modré vracel kotouč zpátky. Hosté ale akci domácích přečetli a sebrali puk do své moci.
     
    07:57
    Bruslaři uklidnili situaci a získali kotouč do své moci. Aktivita hostí ale končí ve středním pásmu, kde dobře zasáhl Svačina.
     
    07:30
    Hra nabrala na obrátkách, Oceláři jsou stále v útočném pásmu. Hostující gólman si musel dávat pozor při výpadu Chmielewského zpoza branky, Krošelj vyrazil puk do rohu.
     
    07:04
    Oceláři se rozestavili v útočném pásmu, Krošelj musel v krátkém časovém sledu likvidovat pokusy Růžičky, Michala Kovařčíka a Nestrašila. Hostující brankář drží čisté konto.
     
    06:10
    Miloš Kelemen z velice ostrého úhlu nahazoval kotouč do předbrankového prostoru, kde byl zaparkován Tomáš Fořt. Puk se od hostujícího útočníka odrazil do Kacetla, kotouč následně vyplaval v brankovišti, odkud jej do bezpečí odehráli domácí obránci!
     
    05:46
    Vrána ve vlastní třetině nejprve zhatil pokus Bruslařů o finální přihrávku, třinecký kapitán ale následně příliš prudce hledal Daňa a kotouč skončil na zakázaném uvolnění.
     
    05:05
    Oceláři chvíli vyčkávali s rozehrávkou, Hrňa pak ve středním pásmu protečoval nahození Adámka, Marcinko v útočné třetině ale neuspěl v souboji s Moravcem.
     
    04:37
    Bičevskis se po levé straně natlačil do útočné třetiny, z kruhu pro vhazování ale branku netrefil. Neujala se ani následně střela Šťastného z druhé strany, kterou Kacetl vykopl betonem.
     
    03:57
    Bruslaři chvíli drželi kotouč v útočném pásmu, ke střele se ale hostující hokejisté nedostali.
     
    03:05
    Lehké Kundrátkovy chyby na útočné modré mohli hosté využít při rychlé protiakci, Lintuniemiho pobídka ale trefila jen brusle zcela nehlídaného Fořta. Kacetl nemusel zasahovat.
     
    02:54
    Růžička s Vránou rychle přesunuli hru na druhou stranu ledové plochy, první jmenovaný následně z rohu kluziště vyzval ke střele na modré stojícího Adámka, jeho lehké nahození ale Krošelj bez obtíží pokryl.
     
    02:27
    Kotala průnikovou přihrávkou kolem bránícího Marinčina vyslal do akce Šťastného, hostující útočník se pokusil prosadit kolem Doudery, svou bekhendovou střelu ale poslal nad třineckou branku. Kacetl následně pokryl nahození Pláňka.
     
    02:00
    Skákavé nahození Romana od levého mantinelu doputovalo až ke Krošeljovi, mladoboleslavský gólman raději ukryl kotouč před dojíždějícím Hrehorčákem. Buly po pravé ruce hostujícího brankáře.
     
    01:44
    Postavení mimo hru zastavilo rovněž akci bruslařů, vhazovat se bude poblíž hostující střídačky.
     
    01:32
    Marcinko se chtěl vydat do útočné třetiny, třineckého útočníka ale zastavila signalizace čárového sudího, který v ofsajdovém postavení viděl Hrňu.
     
    01:04
    Bruslaři dvakrát nahodili kotouč do třinecké třetiny, ani jednou se ale hostujícímu celku nepovedlo vybojovat puk proti přesile domácích hokejistů.
     
    00:30
    Úvodní buly pro Mladou Boleslav. Kotala ze středního pásma nahodil kotouč do útočné třetiny, tam se ale ke kotouči nejrychleji dostali Oceláři. Třinečtí to pak zkusili rychlým přechodem neutrální zóny, Vrána s Daněm ale u zadního hrazení puk neudrželi.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči jsou na ledové ploše, semifinálová série mezi Oceláři a Mladou Boleslaví začne za pár okamžiků!
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Marek Mazanec) – M. Doudera, Marinčin, D. Musil, Kundrátek, Zahradníček, M. Adámek – Daňo, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – A. Nestrašil, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Svačina, Marcinko, Hrňa – Hrehorčák, Miloš Roman, Chmielewski – Dravecký (A).
    Trenér: Václav Varaďa

    BK Mladá Boleslav: Krošelj (J. Růžička) – Pavel Pýcha, Ševc (C), Jánošík, Pláněk (A), Lintuniemi, Fillman, D. Moravec – Kotala, Bičevskis, D. Šťastný – Eberle, O. Najman, P. Kousal – Lunter, Fořt, Kelemen – Adam Raška I, T. Knotek, J. Stránský (A).
    Trenér: Radim Rulík

    Rozhodčí: Pražák, Sýkora – Lhotský, Svoboda.
     
    Vzájemné zápasy v základní části

    17. 10. 2021: HC Oceláři Třinec – BK Mladá Boleslav 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
    Branky a nahrávky:
    4. Miloš Roman (M. Daňo, Marinčin), 22. Miloš Roman (A. Nestrašil, O. Kovařčík), 22. Hrňa (Marcinko, Šedivý), 48. Marcinko (P. Vrána), 60. Szturc (Šedivý, D. Musil).

    5. 12. 2021: BK Mladá Boleslav – HC Oceláři Třinec 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
    Branky a nahrávky:
    10. Kundrátek (Marinčin, A. Nestrašil), 38. Hrňa (Chmielewski, Marcinko), 59. Daňo (Martin Růžička).

    23. 1. 2022: HC Oceláři Třinec – BK Mladá Boleslav 7:3 (2:2, 3:0, 2:1)
    Branky a nahrávky:
    11. Hrňa (Marcinko, Martin Růžička), 14. A. Nestrašil (Kundrátek, Miloš Roman), 25. M. Kovařčík (O. Kovařčík), 28. Kundrátek (Chmielewski), 39. A. Nestrašil (Kundrátek, M. Daňo), 49. Hrňa (M. Doudera, Martin Růžička), 57. Martin Růžička (M. Daňo, P. Vrána) – 3. D. Šťastný (Ševc), 7. Flynn (P. Kousal), 41. O. Najman (P. Kousal, Pýcha).

    8. 3. 2022: BK Mladá Boleslavi – HC Oceláři Třinec 2:3 pp. (1:0, 1:2, 0:0 – 0:1)
    Branky a nahrávky:
    20. Stránský, 21. Šťastný (Moravec) – 26. Dravecký (Kofroň), 38. O. Kovařčík (Roman, Mazanec), 65. Hrehorčák (Vrána).
     
    BK Mladá Boleslavi

    Bruslaři na cestě do semifinále nejprve v pěti zápasech předkola přehráli plzeňskou škodovku, ve čtvrtfinále pak Mladá Boleslav narazila na Hradec Králové, který byl favoritem na postup. Papírové předpoklady se ale nenaplnily a Středočeši v pěti utkáních poslali vítěze základní části na dovolenou. Poslední tři vítězství tým trenéra Radima Rulíka urval v nájezdech či prodloužení.

    “Zápas a celá ta série mohla dopadnout úplně opačně. Udělali jsme na ledě, co šlo, ale byli jsme šťastnější. Ty zápasy končily v prodloužení, nebo v nájezdech. V nich přišel zázračný zákrok Gašpyho (Gašpera Krošelje, pozn. red.). Vykopl tam jeden nájezd. Tam už mohlo být rozhodnuto. Prodloužení v Boleslavi mohlo dopadnout také úplně opačně. Teď taky. Hrálo se o milimetry,“ hodnotil kouč Mladé Boleslavi čtvrtfinálovou sérii.

    V boji o postup do finále se Bruslaři opět po roce střetnou s Oceláři. Loňské semifinále se protáhlo na sedm zápasů, hráči s drakem na prsou nakonec rozhodli v posledních deseti minutách závěrečného souboje. „Pamatuji si na to semifinále velmi dobře, byť jsem tedy nechytal. Bylo to trochu nešťastné, ale stalo se. Prohráli jsme. Třinečtí hráli v posledním zápase dvojnásobnou přesilovku a my v ní inkasovali. Vše se rozhodlo v sedmém zápase. Ale teď je jiná sezóna. Uvidíme, co přinese tento rok. Třinec je dobrý tým, ale my se cítíme suprově,“ dodal brankář Gašper Krošelj na klubovém webu.

    Poslední zápas Mladé Boleslavi

    27. 3. 2022: Mountfield HK – BK Mladá Boleslav 3:4 pp. (1:1, 1:0, 1:2 – 0:1)
    Branky a nahrávky:
    4. Orsava (Koukal, Cingel), 37. Jergl (Perret, Kevin Klíma), 58. Scherbak (Orsava, Jergl) – 17. Stránský (Kousal, Najman), 47. Najman (Pláněk, Jánošík), 50. Flynn (Šťastný, Pláněk), 68. Kelemen (Ševc, Lunter).

    Sestava Mladé Boleslavi v posledním utkání:
    Krošelj – Pýcha, Ševc (C), Jánošík, Pláněk (A), Lintuniemi, Fillman – Kotala, Bičevskis, Šťastný – Flynn, Najman, Kousal – Lunter, Fořt, Kelemen – Eberle, Knotek, Stránský (A).
     
    HC Oceláři Třinec

    Obhájci posledních dvou titulů potřetí v řadě zvládli čtvrtfinálovou sérii v nejkratším možném termínu, svého soupeře tedy vyřadili po čtyřech kláních. Podruhé za poslední tři play off ukončili Oceláři sezonu krajskému rivalovi z Vítkovic, tentokráte byla série velice vyrovnaná a prakticky všechny duely skončily rozdílem jediné branky.

    “Dobře jsme se popasovali s poctivě bránícím soupeřem, který nám to udělal těžké. Překvapilo mě, kolik síly měli vítkovičtí hráči při bránění. Musím ocenit naši hru pět na pět, trpělivost a vytrvalost hráčů, obrannou hru i přínos gólmana,“ hodnotil kouč Václav Varaďa čtvrtfinále.

    Nyní Slezany čeká další výzva – v semifinále se opět po roce Oceláři střetnou s bruslaři z Mladé Boleslavi. V základní části se čtyřikrát radoval Třinec, play off je ale jiná soutěž. Loni ku příkladu v dlouhodobé části sezony čtyřikrát zvítězil soupeř, do finále ale proklouzli hráči s drakem na prsou. „Loni nám to udělali nesmírně těžké, proto se z toho chceme ponaučit a mít výkonnost ještě lepší. Hráči měli v posledních dnech dvoufázový trénink, teď už zátěž ubíráme a připravujeme tým na neděli," dodal lodivod Ocelářů.

    Poslední utkání Ocelářů

    24. 3. 2022: HC Vítkovice Ridera – HC Oceláři Třinec 1:2 (1:0, 0:2, 0:0)
    Branky a nahrávky:
    13. Pedan (Lindberg, Fridrich) – 32. Kovařčík M.(Kundrátek, Kovařčík O.), 34. Daňo (Růžička, Vrána).

    Sestava Ocelářů v posledním utkání:
    Kacetl – Doudera, Marinčin, Musil, Kundrátek, Zbořil, Zahradníček – Daňo, Vrána, Růžička – Nestrašil, Kovařčík M., Kovařčík O. – Svačina, Marcinko, Hrňa – Hrehorčák, Roman, Chmielewski – Dravecký.
     
    Dobrý den z Třince! Přestávka mezi čtvrtfinále a semifinále je minulostí, v neděli se rozjedou boje o postup do závěrečného souboje o Masarykův pohár. Nejvýše nasazený tým Oceláři Třinec budou bojovat s Mladou Boleslaví. Opakuje se tedy semifinálová série z loňského play off, kdy v sedmi zápasech zvítězil Třinec. Kdo se bude radovat letos? První utkání startuje v 17 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 40. M. Kovařčík (Chmielewski, Dravecký), 44. D. Musil (Martin Růžička, A. Nestrašil), 60. Miloš Roman (Daňo, P. Vrána)


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Marek Mazanec) – M. Doudera, Marinčin, D. Musil, Kundrátek, Zahradníček, M. Adámek – Daňo, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – A. Nestrašil, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Svačina, Marcinko, Hrňa – Hrehorčák, Miloš Roman, Chmielewski – Dravecký (A).
    Trenér: Václav Varaďa

    BK Mladá Boleslav: Krošelj (J. Růžička) – Pavel Pýcha, Ševc (C), Jánošík, Pláněk (A), Lintuniemi, Fillman, D. Moravec – Kotala, Bičevskis, D. Šťastný – Eberle, O. Najman, P. Kousal – Lunter, Fořt, Kelemen – Adam Raška I, T. Knotek, J. Stránský (A).
    Trenér: Radim Rulík

    Rozhodčí: Pražák, Sýkora – Lhotský, Svoboda

    Diváci: 5 400 (vyprodáno)
    Třinec 4 0 Mladá Boleslav
    #1 Neděle 03.04.2022 • 17:00
    Třinec - Mladá Boleslav 3:0
    #2 Pondělí 04.04.2022 • 17:00
    Třinec - Mladá Boleslav 1:0 po s.n. (2:1)
    #3 Čtvrtek 07.04.2022 • 17:00
    Mladá Boleslav - Třinec 3:4 po prodl.
    #4 Pátek 08.04.2022 • 17:00
    Mladá Boleslav - Třinec 1:2
    bahis siteleri