Česko – Rakousko 5:1 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
9:1 (1:0, 4:0, 4:1) Stav série: 2:0
HC Sparta Praha
Středa 06.04.2022, 13:00 • LOGSPEED CZ Aréna • Play-off Extraligy dorostu • Finále
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Hezké středeční odpoledne z Plzně!

    Vítám všechny hokejové fanynky a fanoušky, kteří se rozhodli si na středeční den dopřát trochu mládežnického hokeje. Od jedné hodiny se totiž v LOGSPEED CZ Aréně odehraje druhý duel finále play off Extraligy dorostu, ve kterém domácí HC Škoda Plzeň přivítá na svém ledě tým HC Sparta Praha.

    Osmifinále, čtvrtfinále i semifinále je za námi, nyní se naplno otevřeli finálové boje! O trofej se porvou hráči Plzně a Sparty, kteří se probojovali skrz tři zrádná kola.

    Dámy a pánové, pohodlně se usaďte a užijte si příjemné odpoledne s doprovodem našeho textového přenosu, tím vás provede Jakub Štěrba.
     
    Škoda Plzeň

    Škodovka zahájila pouť play off v osmifinále, kdy jim soupeřem byly Pardubice. Modrobílí začali osmifinále na domácím ledě, i když šly Pardubice brzy v zápase do vedení, Škoda zvládla během druhé třetiny utkání zcela překlopit na svou stranu a nakonec zvítězila 5:1. Stejně nakonec dopadl i druhý duel a opět se rozhodovalo v prostředním dějství. Indiáni si tam vypracovali tříbrankový náskok, Dynamo sice poté utkání mírně zdramatizovalo, Adam Benák střelou do prázdné brány avšak podtrhl plzeňský postup.

    Ve čtvrtfinále na Západočechy čekal houževnatý Zlín, který postoupil přes Vítkovice až po třech duelech. První měření sil rozhodl ve 14. minutě Petr Makovec, který šikovně tečoval před brankářem střelu Eichlera. V samotném závěru Plzeň vstřelila ještě dvě branky do prázdné brány a výsledkem toho bylo vítězství 3:0. Po sedmnácti hodinách se šlo opět do akce. Nyní šli do vedení Berani, leč stejně jako proti Pardubicím mladé plzeňské pušky utkání ve druhé třetině otočily a potřetí v play off zvítězili 5:1. Za zmínku rozhodně stojí pátá trefa, kterou Adam Benák vstřelil díky povedené „Grandlundové“ kličce. Následně se série přesunula na opačný kout republiky. Zlín šel v zápase opět jako první do vedení a dlouho to vypadalo, že pro sebe touto trefou uzme i celé utkání, ovšem samotný závěr patřil již Plzni. Jan Kučera dvěma brankami otočil skóre a deset vteřin před koncem Aleš Mazanec střelou do prázdné brány pečetil plzeňský postup do semifinále.

    A i semifinále začala Plzeň skvěle. V prvním duelu se hrál vyrovnaný hokej, indiáni svého soka nakonec porazili 2:0. Nejprve se prosadil brankou v oslabení Tomáš Pittr, na jeho zásah navázal v početní výhodě Adam Jiříček. O den později to byl zcela odlišný zápas. Hradec poctivě bránil a ve třetí části se dostal do dvoubrankového vedení. To ovšem dvěma brankami vymazal Denis Řehoř a až v desáté sérii samostatných nájezdů rozhodl o druhém bodu pro Škodovku Adam Benák. Následně se série přesunula na východ Čech. Ve třetím zápase poslal indiány do vedení Aleš Mazanec, na jeho trefu nicméně Mountfield našel brzy odpověď. O osudu celé série rozhodla poslední minuta druhé periody. Zatímco Hradec své šance nevyužil, Josef Eichler bleskově na to vstřelil postupovou branku. V poslední vteřině zápasu ještě dal výsledku definitivní podobu obránce Antonín Lučan. Škodovka vyhrála všech osm zápasů play off a nyní se může těšit na finále se Spartou!
     
    Sparta Praha:

    Hosté z hlavního města začali vyřazovací boje se svým rivalem ze Slavie. První duel se hrál na půdě Sparty a domácí zvítězili 5:3. Nicméně vítěztví se nerodilo lehce, rozhodla až poslední perioda, kde Sparta vstřelila dvě branky. Odveta nicméně byla záležitostí sešívaných, Slavia v Edenu zvítězila 3:1 a o postupujícím do čtvrtfinále tak musel rozhodnout až třetí zápas. V první třetině během pěti minut Sparta třikrát skórovala, čímž udělala razantní krok k postupu. Po vítězství 4:1 čekala na Pražany Mladá Boleslav.

    A hned na úvod to byla pořádná podívaná. Už to vypadalo, že utkání půjde za stavu 4:4 do prodloužení, jenomže to v čase 59:26 odmítl Andrej Fábry a Sparty díky jeho trefě získala první bod. I ve druhém zápase šla Sparta jako první do vedení, jenomže v poslední části dokázal srovnat Vojtěch Hradec. Tentokrát už utkání dospělo do prodloužení a to po 54 vteřinách ukončil mladoboleslavský Nikita Moyseyev, série se tak za stavu 1:1 přesunula do Prahy. Ve třetím duelu rozhodla Sparta ve druhé části během necelých dvou minut, kdy Středočechům vstřelila tři branky a celkově 4:1. Do čtvrtého zápasu, s mečbolem v zádech, vstoupili Pražané pravou nohou, v polovině zápasu vedli již 4:0. Hosté utkání sice mírně zdramatizovali dvěma brankami, jenomže poslední slovo měla opět Sparta a po výhře 6:2 mohla slavit postup mezi nejlepší čtyři celky soutěže.

    Tam Sparta potkala severočeský Liberec a Bílí Tygři začali semifinále také lépe. O svém vítězství rozhodla již v první třetině, kterou ovládla 4:1, celkově poté utkání 7:3. Leč druhý den to byla zcela jiná písnička. Po vyrovnané první periodě hosté v prostředním dějství utekli o tři branky a po výhře 4:2 se série stěhovala do Prahy za stavu 1:1. Dramatickou bitvu o mečbol ovládl Liberec, konkrétně dva jejich hráči. Radek Janata vstřelil obě branky svého týmu a brankář Hambálek zachytil všechny střely Sparty. Avšak i na tohle vítězství dokázala Sparta zareagovat a o den později srovnat sérii do rozhodujícího utkání. Zápas dospěl až do samostatných nájezdů, kde ve dvanácté sérii vrátil semifinále zpět do Liberce Lukáš Novák. V bitvě o všechno šla jako první do vedení Sparta, jenomže Tygři během devíti vteřin skóre ve druhé části otočili na svou stranu. V poslední dvacetiminutovce ovšem utkání poslal do prodloužení Bogdan Stepanchuk. Nakonec o postupujícím musely rozhodnout až samostatné nájezdy, tentokrát stačilo pouze pět sérii a v nich se prosadil jediný hráč – ve druhé sérii Martin Vašíček.
     
    Letošní vzájemné zápasy z nadstavby:

    Obě mužstva se v letošní sezóně utkala v nadstavbové části a to rovnou čtyřikrát. První zápas se hrál zkraje roku 2O22 a Sparta na svém ledě zvítězila těsně 5:4. Za zmínku stojí výkon Adama Benáka, který vstřelil všechny čtyři branky svého týmu. Druhé vzájemné měření sil přišlo krátce poté, co plzeňský tým opustil karanténu a odveta jim vyšla na jedničku, indiáni zvítězili 4:2. O domácím vítězství rozhodla třetí třetina, kterou Plzeňané ovládli 3:0. Následně se hrálo opět v hlavním městě a tentokrát to byla jasná záležitost. Modrobílí deklasovali Spartu 11:3! Řádila především dvojice Benák – Titlbach, kteří si v zápase dohromady připsali hned 12 bodů, navíc oba vstřelili tři branky. Poslední utkání se hrálo na závěr základní části a opět slavila Škoda, která zvítězila 5:2.
     
    První zápas finále:

    HC Škoda Plzeň – HC Sparta Praha 4:1
    Branky a nahrávky: 19. Titlbach (Kučera), 35. Mazanec (Titlbach, Hořejší), 57. Mazanec (Benák, Hořejší), 60. Titlbach (Hořejší) – 33. Křišťan (Skuratov, Novák)

    HC Škoda Plzeň: Jansa (Mařík) – Jiříček, Lučan (A), Hromádka, Buzek (A), Skala, Eichler – Bílek, Beran, Hořejší (C), Mazenec, Reiser, Řehoř, Pittr, Kučera, Benák, Titlbach, Makovec.

    HC Sparta Praha: Hrabal (Přikryl) – Hašek, Marton, Bartoň (C), Byakov, Mack, Janský, Port – Stepanchuk, Vašíček, Odehnal, Potoma, Novák (A), Fábry (A), Skuratov, Netušil, Žmola, Křišťan.
    Sestřih prvního utkání finálové série, Plzeň zvítězila 4:1.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Škoda Plzeň: Jansa (Mařík) – Jiříček, Lučan (A), Hromádka, Buzek (A), Skala, Eichler – Bílek, Beran, Hořejší (C), Mazenec, Reiser, Řehoř, Pittr, Kučera, Benák, Titlbach, Makovec.
    Trenér: Petr Kořínek.

    HC Sparta Praha: Hrabal (Přikryl) – Hašek, Marton, Bartoň (C), Byakov, Mack, Janský, Port – Stepanchuk, Potoma, Nestrašil, Netušil, Novák (A), Fábry (A), Skuratov, Hrubý, Žmola, Křišťan.
    Trenér: Tomáš Netík.

    Rozhodčí: Pražák – Rubáš, Tvrdík.
     
    Jako první na ledovou plochu vyjeli hostující hráči, kteří se včera příliš neukázali, když prohráli po jasném výkonu 1:4. Napraví to dneska?
     
    V tom jim jistě budou chtít zabránit domácí indiáni, kteří už jsou také na ledě. Ti pro změnu budou útočit na desátou výhru v řadě v letošním play off.
     
    Na plzeňském zimní stadionu dozněla státní hymna. Za malou chvíli jdeme na věc, finále číslo dvě je tady!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Domácí, i když prohráli úvodní buly zápasu, se hned vrhli do útočné třetiny a hned se snaží ohrozit Hrabala.
     
    00:49
    Václav Nestrašil se dostal za záda domácích obránců, mladý útočník Sparty se pokoušel střílet mezi betony, ty ovšem k sobě sklaply včas.
     
    00:58
    Zakázané uvolnění Sparty. Hosté již nyní mají rozhodně lepší nástup než včera.
     
    01:34
    Na druhé straně již domácí neudrželi útočnou třetinu, rozhodčí bleskově pískají ofsajd.
     
    01:50
    Aleš Mazanec si zpracoval u levé tyčky přihrávku od modré čáry, následně ale střílel těsně vedle.
     
    01:56
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Škodovka hned ve druhé jde do vedení. A jak se říká, první rána přišla na vrub kapitána. MAREK HOŘEJŠÍ si popojel od pravého mantinelu do střelecké pozice a brankáře Hrabala překvapil přesnou střelou do levého rohu. Asistence: Aleš Mazanec.
    01:56 Marek HOŘEJŠÍ - 1:0
     
    03:12
    Následně se pokoušel hostující branku ohrozit Denis Řehoř, jeho střela ovšem byla zblokována mimo dosah brány.
     
    04:06
    Připomněli se i hosté, rána o pravého mantinelu mířila ale hodně vedle, Jansa celou situace pouze kontroloval očima.
     
    04:31
    Lukáš Novák zle dotíral na brankáře Jansu, maskovaný muž indiánů se ovšem rozhodit nenechal a puk ukryl pod svou lapačkou.
     
    04:56
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Netušil – 2 min., držení).
     
    05:14
    Adam Jiříček nadvakrát pálil od modré čáry, avšak ani jeden jeho pokus až k Hrabalovi nedoputoval.
     
    05:48
    Hostující brankář následně pomohl obráncům s rozehrávkou a i díky jeho pomoci se Sparta dokázala osvobodit.
     
    06:27
    Jan Kučera se ke kotouči za brankou nedostal, Sparta tak bez problémů opět vyhodila kotouč přes všechny čáry.
     
    06:56
    Hosté v plném počtu.
     
    06:57
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Stepanchuk – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu).
     
    07:31
    Bílek našel na pravém kruhu Jana Kučeru, ten však střílel jen do kalhot obránce Sparty.
     
    08:03
    Hezká přímočará akce domácí Škody, Hrabal si na závěr však pohlídal levou tyč.
     
    08:27
    Nedlouho poté se hostům povedlo vyhodit kotouč, při přechodu zpět je indiánům pískán ofsajd.
     
    08:57
    Hosté v plném počtu.
     
    09:35
    Tomáš Pittr neprocpal bekhendem puk od zadního mantinelu před branku, za Hrabalem je tak o něj sváděn tuhý boj.
     
    10:16
    Marek Hořejší opět zkusil své střelecké štěstí. Opět pálil z pravé strany, nyní však stačil Hrabal zasáhnout svou vyrážečkou.
     
    11:54
    Hra se nyní přesunula spíše do středního pásma, ani jeden tým se nemůže na delší časový úsek usadit v útočném pásmu.
     
    12:25
    Hrabal kryje ránu z levého kruhu, vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    12:32
    Plzeň vyhrála buly v útočném pásmu, nedlouho poté pálil od modré čáry Tomáš Skala a Hrabal si nyní vůbec nebyl jistý svým zákrokem. Nakonec kotouč skončil někde pod jeho betonem.
     
    12:53
    Petr Makovec měl velkou šanci na zdvojnásobení domácího vedení. V přečíslení dostal puk na pravou stranu, Hrabal však nejspíše svým betonem překazil jasnému gólu.
     
    14:01
    A další velká šance Škodovky. Aleš Mazanec od zadního mantinelu našel na ose hřiště Adama Benák, ten brankáři ještě udělal kličku do forhendu, poté ale trefil jen boční síťku.
     
    14:39
    Tadeáš Mack zkusil své štěstí od modré čáry, jeho projektil ovšem mířil jen do míst, kde byl připraven se svým zákrokem, skvěle chytající, Daniel Jansa.
     
    15:41
    A opět se vyznamenal domácí brankář, tentokrát proti ráně z mezikruží, která mířila do levého horního rohu.
     
    17:14
    Plzeň je nadále více aktivní, Sparta ovšem dobře brání.
     
    18:04
    Opět tuhý boj o puk v rohu v útočném pásmu indiánů.
     
    18:38
    Puk se přívětivě odrazil proti hokejce Adama Titlbacha, ten ovšem překvapený situací nestřílel přesně.
     
    19:01
    Začala poslední minuta první třetiny.
     
    19:12
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Eichler – 2 min., nedovolený zásah do hlavy nebo krku).
     
    19:27
    Aleš Mazanec zavezl kotouč do útočného pásma, kde šetří několik cenný vteřin.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina, která stejně jak včera nabídla jedinou branku. A jako v prvním finálovém duelu ji vstřelila domácí Škodovka, konkrétně její kapitán Marek Hořejší. Indiáni mají více ze hry, Sparta měla dneska dobrý vstup do utkání, poté ale od své aktivity ustoupila.

    Prostřední dějství začne přibližně v 13:46.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:22
    Plzeň začíná druhou periodu v oslabení, leč na její hře to zatím vůbec není znát, v útočném pásmu bojuje ze všech sil o kotouč.
     
    20:58
    Po minutě se Sparta dostala do útočného pásma, jenomže Plzni se hned povedlo vyhodit kotouč zpět za Hrabala.
     
    21:12
    Domácí v plném počtu.
     
    21:31
    Marek Hořejší nahodil puk ze středního pásma na Hrabala, ten ho raději přikryl pod svou lapačkou. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    22:04
    Hořejší hledal na brankovišti hokejku Aleše Mazance, puk se ovšem dostal až na modrou čáru, kde byl Adam Buzek, proti jeho ráně se vymrštila do vzduchu lapačka Hrabala.
     
    22:49
    Sparta jen protečovala kotouč do útočného pásma, ten tak sebrala opět Plzeň.
     
    23:08
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů na ledě). Trest odpyká Skuratov.
     
    23:26
    Rána Adama Benáka z pravého kruhu byla přizvednuta nad branku, poté Hrabal zakročil proti ráně Antonína Lučana.
     
    24:06
    Jan Kučera si vybruslil od zadního mantinelu, brankáře rychlou střelou na bližší tyč ale nepřekvapil.
     
    24:42
    Aleš Mazanec opět zaparkoval před Hrabalem, na poslední chvíli mu ovšem hosté zvedli hokejku a domácí útočník nezakončil.
     
    25:08
    Hosté v plném počtu.
     
    25:43
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Škodovka jde do trháku a vede již o dvě trefy. Hrabal pouze vyrazil ránu Petra Makovce a pohotový ADAM TITLBACH doklepl puk do sítě. Asistence: Petr Makovec, Jan Kučera.
    25:43 Adam TITLBACH - 2:0
     
    26:45
    Sparta by ráda se zápasem jistě něco provedla, ale nadále spíše útočí domácí indiáni, kteří jsou v laufu po vstřelené brance.
     
    27:29
    Adam Titlbach udělal kličku na střed hřiště, následně mu ale kotouč mírně poodjel a zakončení domácího útočníka šlo vedle brány.
     
    28:24
    Nenápadná rána od modré čáry od domácí střídačky, Hrabal měl co dělat, ale Spartu tentokrát podržel.
     
    28:41
    Antonín Lučan měl u levé tyče na hokejce třetí branku, jenom Michael Hrabal tygřím skokem neskutečně puk zachytil.
     
    29:33
    Další střela byla sražená pouze k Lukáši Novákovi, který se snažil zakončit na druhé straně, do střelecké pozice ho ovšem domácí obrana nepustila.
     
    30:01
    Zápas se nám přehoupl do své druhé poloviny, nechme se překvapit, čeho budeme ještě svědky.
     
    31:02
    Adam Buzek pálil od modré čáry tvrdě, avšak nepřesně. Hrabal tentokrát puk jen kontroloval očima.
     
    31:37
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Křišťan – 2 min., nedovolené bránění).
     
    32:30
    Už téměř minutu drží Škodovka puk v útočném pásmu, Jakub Hromádka zkoušel střílet od modré čáry, Hrabal puk jen vyrazil do rohu.
     
    32:58
    Jan Bílek se pokoušel dorážet kotouč u levé tyče, Hrabal se nicméně roztáhl a domácí útočník byl záhy bez šance.
     
    33:22
    Prudká rána Josefa Eichlera z levého kruhu, Hrabala proti jeho ráně vytasil svůj beton.
     
    33:37
    Hosté v plném počtu.
     
    33:42
    Petr Makovec pálil krátce po vyhraném buly, svou ránu ale také jen poslal do betonu Hrabala.
     
    34:05
    Na druhé straně se snažila zahrozit Sparta, leč pískán je jí ofsajd.
     
    34:54
    Lučan oslovil svého kolegu v obraně Adama Buzka, proti jeho ráně ale Hrabal neměl zakrytý výhled a puk bez problémů zachytil.
     
    35:34
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Domácí vedou již o tři branky. Adam Jiříček dostal spoustu prostoru na modré čáře, jeho střelu Hrabal nedokázal zcela zkrotit, puk mu vypadl a JAN BÍLEK ho z brankové čáry doklepl do sítě. Asistence: Adam Jiříček, Jakub Hromádka.
    35:34 BÍLEK - 3:0
     
    36:25
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak to už začíná smrdět pro Spartu debaklem! Aleš Mazanec se dostal ke střele z levého kruhu, Hrabal puk opět jen vyrazil a MAREK HOŘEJŠÍ ho následně dopravil na místo určení. Druhá branka pro plzeňského kapitána. Asistence: Aleš Mazanec, Adam Benák.
    36:25 Marek HOŘEJŠÍ - 4:0
     
    36:56
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Hromádka – 2 min., nedovolené bránění).
     
    37:12
    Jan Kuřera se dostal ke kotouči na ose hřiště a bekhendem ho poslal hned na opačnou stranu ledové ploch.
     
    38:14
    Petr Křišťan, autor včerejší jediné trefy Sparty, se dostal na pravý kruhu, následnou střelu ale poslal jen do připraveného Daniela Jansy.
     
    38:56
    Domácí v plném počtu.
     
    39:01
    Začala poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:02
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Škodovka nadále drtí Spartu ve velkém! Plzeň vybojovala v útočném pásmu kotouč, Titlbach pálil bez přípravy, vyražený kotouč si na brankovišti zpracoval JAN KUČERA, který obtočil kolem své osy a prudkou ranou puk zametl do brány. Asistence: Adam Titlbach.
    39:02 Jan KUČERA - 5:0
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Čtyřicet minut hry je minulostí a Plzeň svého soka přejíždí v plné parádě. Sparta se ve druhém dějství sesypala a indiáni jim postupně nastříleli hned čtyři branky. Škodovka tak vede již 5:0 a Sparta poslední třetinu už může pojmout jako přípravu na třetí duel.

    Třetí třetina začne přibližně v 14:35.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Střídání v týmu HC Sparta Praha: ze hřiště odchází Hrabal, přichází Přikryl.
     
    40:27
    Plzeň i ve třetí třetině pokračuje ve své aktivní hře, hosté by si nejspíše již dnes přáli rychlý konec.
     
    41:22
    Na druhé straně Daniel Jansa kryje ránu od modré čáry.
     
    42:06
    Sparta do třetí části vyměnila brankáře, Petr Přikryl už se nyní naplno otáčí ve svém brankovišti.
     
    42:51
    Jan Kučera se dostal do samostatného úniku, domácí útočník zkusil kličku do bekhendu, Přikryl si připsal na své konto první těžký zákrok.
     
    43:31
    Sparta opět chybuje ve své rozehrávce, nyní měl ale ke kotouči Tomáš PIttr hodně daleko.
     
    43:59
    Adam Benák hledal u první tyče Marka Hořejšího, ten se ovšem ke kotouči nedostal.
     
    44:39
    Hosté jsou nadále v útočné fázi celkem bezzubí. Dnes se prakticky hraje jen o to, zda-li Daniel Jansa udrží čisté konto.
     
    45:06
    Opět šel do koncovky Jan Kučera. Plzeňský útočník se snažil propasírovat puk do sítě u pravé tyčky bekhendem, svou bližší tyč si ovšem Přikryl pohlídal.
     
    45:20
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Sparta už má ve své bráně půltucet branek. Při další špatné hostující rozehrávce se puk odrazil na brankoviště, kde do puku jen lehce trkl DENIS ŘEHOŘ. Asistence: Tomáš Pittr.
    45:20 Denis ŘEHOŘ - 6:0
     
    46:15
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Sparta už jich má jak Sněhurka svých trpaslíků. ADAM TITLBACH si od zadního mantinelu vybruslil mezi kruhy a přesnou ranou k pravé tyči nedal Přikrylovi šanci. Asistence. Adam Benák.
    46:15 Adam TITLBACH - 7:0
     
    47:19
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Pittr – 2 min., vysoká hůl).
     
    47:30
    Chytne se Sparta v početní výhodě? Zatím to tak nevypadá, jelikož puk je hned za brankou Přikryla.
     
    48:12
    Lukáš Novák pálil z pravého kruhu do poodkryté brány, Daniel Jansa se však fantasticky stačil přesunout a chytil hostům jasný gól.
     
    48:44
    Proti další ráně Pražanů s ledovým klidem švihl Jansa svou lapačkou.
     
    48:54
    Puk ve středním pásmu, plzeňská čtveřice odjela na střídačku.
     
    49:19
    Domácí v plném počtu.
     
    49:47
    Lukáš Novák se opět dostal ke střele z pravého kruhu, nyní Jansa zasáhl svou vyrážečkou.
     
    49:58
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Sparta si opravdu bude muset dnešní hořký kalich vypít až do dna. Další rána Adama Titlbacha se od zadního mantinelu odrazila přímo na hůl ADAMA BENÁKA, který se trefil do poodkryté brány. Asistence: Adam Titlbach.
    49:58 Adam BENÁK - 8:0
     
    50:44
    Sparta právě vstřelila branku!
    Čisté konto pro Daniela Jansu to dnes nebude. BOGDAN STEPANCHUK se totiž trefil opravdu hezky z pravého kruhu přímo do šibenice. Asistence: Andrej Fábry, David Hrubý.
    50:44 Bogdan STEPANCHUK - 8:1
     
    51:52
    Ofsajd Pražanů. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    51:58
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Eichler – 2 min., faul kolenem).
     
    52:39
    Tomáš Bartoň pálil od modré čáry, leč Daniel Jansa neměl zakrytý výhled a puk bez zbytečných starostí vyrazil.
     
    53:42
    Domácí ujeli ve vlastním oslabení do rychlého brejku, Přikryl ale proti ráně z levého kruhu včas zasáhl, Makovec se záhy už k dorážce nedostal.
     
    53:58
    Domácí v plném počtu.
     
    54:46
    Rána Byakova spíše ohrozila rozhodčího, který se zrovna pohyboval v rohu ledové plochy.
     
    55:35
    Utkání už se víceméně pouze dohrává, na hráčích je zřetelně vidět, že o dnešním vítězí už je dávno rozhodnuto,
     
    56:28
    Sparta se snaží kosmetiky ještě upravit skóre, nicméně Potoma se ke střele neodhodlal.
     
    56:57
    To na druhé straně Josef Eichler ano, ale branku soupeře těsně minul.
     
    57:24
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Byakov – 2 min., hrubost).
     
    58:01
    Začaly poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:40
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Škodovka využívá početní výhodu! ALEŠ MAZANEC si nabruslil na pravý kruh a přesnou křižnou ranou překonal Přikryla, jeho střela navíc ještě zacinkala o tyčku. Asistence: Adam Benák, Adam Jiříček.
    58:40 Aleš MAZANEC - 9:1
     
    58:56
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Beran – 2 min., faul kolenem).
     
    59:16
    Přihrávka rukou, hlavní rozhodčí vykazuje Spartu do středního pásma.
     
    59:59
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Buzek – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Křišťan – 2+2 min, hrubost). Trest odpyká Marton.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Pokud dnes čekal nervózní, vyrovnanou bitvu, tak se musel sakra mýlit. Škodovka ve druhém finále Spartu přejela na plné čáře a po drtivé výhře 9:1 může slavit druhý bod v sérii. O svém vítězství rozhodla druhá perioda, kdy Plzeň vstřelila čtyři branky.
     
    To je ode mě pro dnešek vše, s přáním hezkého zbytku středečního odpoledne se s vámi loučím, mějte se fajn. Na shledanou. (15:08:54)

    Jakub Štěrba

    Branky a nahrávky: 2. Hořejší (Mazanec), 26. Titlbach (Makovec, Kučera), 36. Bílek (Jiříček, Hromádka), 37. Hořejší (Mazanec, Benák), 40. Kučera (Titlbach), 46. Řehoř (Pittr), 47. Titlbach (Benák), 50. Benák (Titlbach), 59. Mazanec (Benák, Jiříček) – 51. Stepanchuk (Fábry, Hrubý)


    HC Škoda Plzeň: Jansa (Mařík) – Jiříček, Lučan (A), Hromádka, Buzek (A), Skala, Eichler – Bílek, Beran, Hořejší (C), Mazenec, Reiser, Řehoř, Pittr, Kučera, Benák, Titlbach, Makovec.
    Trenér: Petr Kořínek.

    HC Sparta Praha: Hrabal (41. Přikryl) – Hašek, Marton, Bartoň (C), Byakov, Mack, Janský, Port – Stepanchuk, Potoma, Nestrašil, Netušil, Novák (A), Fábry (A), Skuratov, Hrubý, Žmola, Křišťan.
    Trenér: Tomáš Netík.

    Rozhodčí: Pražák – Rubáš, Tvrdík

    Diváci: 187
    Plzeň 4 2 Sparta
    #1 Úterý 05.04.2022 • 13:00
    Plzeň - Sparta 4:1
    #2 Středa 06.04.2022 • 13:00
    Plzeň - Sparta 9:1
    #3 Sobota 09.04.2022 • 17:30
    Sparta - Plzeň 1:0
    #4 Neděle 10.04.2022 • 15:30
    Sparta - Plzeň 1:2
    #5 Středa 13.04.2022 • 17:00
    Plzeň - Sparta 1:4
    #6 Pátek 15.04.2022 • 16:30
    Sparta - Plzeň 2:3 po prodl.
    bahis siteleri