Nashville – Florida 1:4 (kon.) | Toronto – Montreal 3:2 (kon.) | Detroit – Columbus 4:5 (po pr.)
NY Rangers – Ottawa 5:1 (kon.) | Seattle – Calgary 1:4 (kon.) | Philadelphia – Anaheim 3:5 (kon.)
St. Louis – NY Islanders 6:1 (kon.) | Vancouver – San Jose 4:2 (kon.) | Vegas – Arizona 6:1 (kon.)
Edmonton – Colorado 1:2 (0:1 po s.n.) | Washington – Boston 4:2 (kon.) | Pittsburgh – Nashville 3:2 (po pr.)
Minnesota – Los Angeles 6:3 (kon.) | Tampa – Buffalo 5:0 (kon.)
konec
St. Louis Blues
6:1 (2:0, 4:1, 0:0)
New York Islanders
Neděle 10.04.2022, 02:07 • Enterprise Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    50:21
    Josh Bailey zachytil kotouč na útočné modré a vrátil jej zpět do třetiny, Anthony Beauvillier pálil o chvíli později na pravé straně do tyče svatyně Blues!
     
    48:29
    Bude se vylučovat, na trestnou lavici usedá Colton Parayko, který před vlastní klecí trefil vysokou holí do tváře Anderse Leeho.
     
    44:36
    Jordan Kyrou se hnal se dvěma spoluhráči do situace tři na jednoho, nechtěl hamounit a přihrával, jeho pas však přes dobře postaveného Granta Huttona neprošel. Následně se bude vylučovat na straně Islanders, Oliver Wahlstrom sevřel kotouč v ruce, což se nesmí.
     
    41:32
    Jordan Kyrou se dostal ke střele v mezikruží, jenže jeho přízemní pokus Semjon Varlamov dobře viděl a na ledě byl se svými betony včas, aby jeho ránu vyrazil!
    39:21 Robert THOMAS - 6:1
     
    39:21
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Během minuty je tu odpověď St. Louis! Vladimir Tarasenko přihrál z pravé strany na levý kruh, odkud vypálil ROBERT THOMAS dostatečně pohotově, Semjon Varlamov se proti jeho zakončení nestihl přesunout a kotouč tak na přední tyči zamířil do sítě! Blues tak znovu vedou o pět branek, tentokrát 6:1! Asistence: Vladimir Tarasenko, Pavel Bučněvič.
    38:41 Grant HUTTON - 5:1
     
    38:41
    Islanders právě vstřelili branku!
    Islanders snižují na 1:5! Brock Nelson nahrál kotouč na modrou čáru, odkud tvrdě vystřelil GRANT HUTTON, na jehož ránu Jordan Binnington nejspíš přes dvojici hráčů před sebou pořádně neviděl a ta tak skončila v jeho síti! New York však stále prohrává o čtyři branky! Asistence: Brock Nelson.
    36:57 Ivan BARBAŠEV - 5:0
     
    36:57
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    To je gól! Blues dávají Islanders bůra! Jordan Kyrou šel od půlky hřiště sám na klec Islanders, forhendovou kličkou poslal kotouč o tyčku pod bruslí Varlamova na brankovou čáru. Situaci dojel IVAN BARBAŠEV, jenž dostrčil puk do sítě New Yorku a St. Louis tak vede již 5:0! Asistence: Jordan Kyrou, Justin Faulk.
     
    35:15
    Islanders šli do situace dva na jednoho, Josh Bailey však na levém kruhu váhal, až akci prováhal a větší šanci tak měl nakonec Kyle Palmieri, jenž dojel puk, který Baileymu vypíchli beci Blues a tvrdě pálil k pravé tyči. Jordan Binnington však předvedl parádní zákrok lapačkou!
     
    34:38
    Kyle Palmieri si najel na pravý kruh a jeho ostrý projektil na zadní tyč musel Jordan Binnington vykopnout svým betonem do rohu hrací plochy.
     
    31:37
    Robert Thomas vyjel z rohu kluziště do předbrankového prostoru a jeho prudký projektil z bezprostřední blízkosti orazítkoval břevno svatyně New Yorku!
     
    25:41
    A navíc bude hrát St. Louis ještě přesilovku, protože si trenér Trotz vzal výzvu, která ovšem nebyla úspěšná. Islanders tak dostanou trest za zdržování hry. Ten odsedí Martin.
    25:41 Justin FAULK - 4:0
     
    25:41
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    St. Louis přidává během dvou minut druhý gól! Bluesmani šli nyní do situace tři na jednoho! Jordan Kyrou na levém křídle vypálil přízemní projektil, Semjon Varlamov jeho pokus vykopl, jenže přímo na hůl JUSTINA FAULKA, jenž tak z dorážky dává druhý gól během krátké chvíle a ještě zvýrazňuje vedení Modrásků, kteří vedou již 4:0! Asistence: Jordan Kyrou, Ivan Barbašev.
    24:05 Justin FAULK - 3:0
     
    24:05
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    St. Louis vede již 3:0! Blues opět vytvořili závar před Varlamovem, kotouč se dostal do rohu hrací plochy, odkud precizní přihrávkou našel Brandon Saad na vrcholu kruhů JUSTINA FAULKA, jehož přesnou tvrdou ránu k levé tyči Varlamov neviděl přes chumel hráčů před sebou a ta tak skončila v jeho síti! Modrásci mají již výrazný náskok! Asistence: Brandon Saad, David Perron.
    17:10 Vladimir TARASENKO - 2:0
     
    17:10
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    St. Louis vede již 2:0! Blues nyní vytvořili pěkný závar v pásmu Islanders. Colton Parayko dostal puk na pravou stranu k modré čáře a vypálil. Semjon Varlamov jeho pokus vyrazil, jenže s dorážkou byl na brankovišti připraven VLADIMIR TARASENKO, který bleskově dopravil touš do sítě New Yorku! Modrásci zdvojnásobují své vedení! Asistence: Colton Parayko, Robert Thomas.
     
    14:27
    Následně bude hrát St. Louis ještě přesilovku, protože Ross Johnston dal na buly několik ostrých krosčeků do ramene Alexeje Toropčenka.
    14:21 Nick LEDDY - 1:0
     
    14:21
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    St. Louis otevírá skóre utkání, ačkoliv dosud měli převahu spíš Islanders! Robert Thomas měl kotouč na pravém kruhu, výstavním pasem našel na vrcholu toho levého NICKA LEDDYHO, jenž se parádní ranou do bližšího horního růžku trefuje do sítě celku, ve kterém hrozně dlouho působil! Určitě zvláštní okamžik pro tohoto borce! Blues díky jeho trefě vedou 1:0! Asistence: Robert Thomas, Vladimir Tarasenko.
     
    13:16
    Anders Lee si nyní počíhal na střelu odraženou od zadního hrazení a u levé tyčky zakončoval v předbrankovém prostoru, jenže trefil jen beton Jordana Binningtona!
     
    10:56
    Mathew Barzal tentokrát z levé strany přihrál na pravou stranu do předbrankového prostoru, kam si sjel Brock Nelson, proti jehož zakončení však předvedl Jordan Binnington neskutečný přesun a zákrok betonem, skvělá práce gólmana Blues!
     
    09:41
    Colton Parayko vystřelil z pravé strany od modré čáry, jenže jeho ránu sráží do rohu Anders Lee a následně došlo v rohu kluziště ke strkanici mezi Chárou a Perronem. Hádku začal ostrý nájezd Perrona do Cháry, ten taky dostane trest za nedovolené bránění a Islanders tak budou hrát přesilovku.
     
    08:16
    Robert Bortuzzo se na vrcholcích kruhů probil k ráně přes obránce a jeho prudký projektil musí ve své lapačce krotit Semjon Varlamov!
     
    06:47
    Brayden Schenn se dostal ke dvěma střelám z pravé strany, zvlášť ta první na zadní tyč byla nebezpečná, ale Semjon Varlamov dokázal obě zastavit.
     
    05:03
    Kyrou vyrazil po pravé straně kupředu, ale svým projektilem klec New Yorku minul. Následně ho v rohu kluziště postrčil na hrazení Zdeno Chára, jenž za to fasuje dvě trestné minuty. Kyrou mizí do kabin, slovenský zadák odsedí trest za nedovolené bránění.
     
    03:28
    Do situaci dva na jednoho šli nyní Ostrované. Brock Nelson volil na pravém kruhu střelu, jenže Jordan Binnington jeho ránu vykopl betonem!

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 15. Leddy (R. Thomas, Tarasenko), 18. Tarasenko (Parayko, R. Thomas), 25. Faulk (Saad, Perron), 26. Faulk (Kyrou, I. Barbašev), 37. I. Barbašev (Kyrou, Faulk), 40. R. Thomas (Tarasenko, Bučněvič) – 39. G. Hutton (Nelson)


    St. Louis Blues: Binnington (Husso) – Parayko, M. Scandella, Faulk, Leddy, Bortuzzo, C. Rosén – Tarasenko (A), R. Thomas, Bučněvič – Perron, R. O'Reilly (C), Saad – Toropčenko, B. Schenn (A), I. Barbašev – N. Walker, L. Brown, Kyrou.
    Trenér: Craig Berube.

    New York Islanders: Varlamov (I. Sorokin) – Dobson, Chára, Pulock, Pelech, Greene, G. Hutton – Beauvillier, Nelson (A), A. Lee (C) – Palmieri, Pageau, Bailey (A) – Wahlstrom, Barzal, Ross Johnston – Parise, M. Martin, Andreoff.
    Trenér: Barry Trotz.

    Rozhodčí: Kozari, L´Ecuyer – Murray, Baker.

    Diváci: 18 096
    bahis siteleri