Nashville – Florida 1:4 (kon.) | Toronto – Montreal 3:2 (kon.) | Detroit – Columbus 4:5 (po pr.)
NY Rangers – Ottawa 5:1 (kon.) | Seattle – Calgary 1:4 (kon.) | Philadelphia – Anaheim 3:5 (kon.)
St. Louis – NY Islanders 6:1 (kon.) | Vancouver – San Jose 4:2 (kon.) | Vegas – Arizona 6:1 (kon.)
Edmonton – Colorado 1:2 (0:1 po s.n.) | Washington – Boston 4:2 (kon.) | Pittsburgh – Nashville 3:2 (po pr.)
Minnesota – Los Angeles 6:3 (kon.) | Tampa – Buffalo 5:0 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
San Jose Sharks
Neděle 10.04.2022, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    Vancouver teď sice trápí rozsáhlá marodka, po sérii tří proher v řadě ale dvakrát za sebou vyhrál a zlepšenou formu se bude snažit potvrdit proti San Jose, kterému se naopak vůbec nedaří a o účasti v Stanley Cupu si zřejmě může nechat zdát. Favoritem jsou tak domácí.
     
    Vancouver Canucks

    Pokud by došlo na nejhorší, v sestavě Canucks může chybět až osm hráčů. Vancouver prohrál třikrát za sebou, vzápětí se ale zvedl a vyhrál dvakrát za sebou, když rozstřílel shodným výsledkem 5:1 Vegas a Arizonu. Vítězství nad oběma celky jsou o to cennější, že přišla na ledě soupeřů. Doma však prohrál pětkrát v řadě.
     
    San Jose Sharks

    San Jose bude vstupovat do zápasu ve velmi špatné formě, když pětkrát za sebou prohrálo a pouze v jednom případě dokázalo bodovat. Zatímco Vancouveru se nedaří doma, Sharks se nedaří celkově a venku prohráli třikrát v řadě. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Timo Meier s 31 góly a 38 asistencemi, tedy 69 body.
     
    Úvodní sestavy:

    Vancouver Canucks: Demko (Halák) – T. Myers, Ekman-Larsson (A), L. Schenn, Q. Hughes, Burroughs, Dermott, B. Hunt – Garland, J. T. Miller (A), Elias Pettersson – Chiasson, Horvat (C), Podkolzin – Lockwood, Lammikko, Dickinson – B. Richardson, N. Petan.
    Trenér: Bruce Boudreau

    San Jose Sharks: Kähkönen (J. Reimer) – B. Burns, Jaycob Megna, E. Karlsson (A), M. Ferraro, R. Merkley, M.-É. Vlasic, R. Šimek – Barabanov, Hertl (A), Balcers – Chmelevski, Couture (C), T. Meier – Nieto, Bonino, Gregor – Dahlén, Reedy.
    Trenér: Bob Boughner

    Rozhodčí: Kendrick Nicholson, Jake Brenk. Čároví: Travis Gawryletz, Trent Knorr.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:34
    Luke Schenn vystřelil na pravém křídle a jeho střela od modré čáry byla tečována, což nepříjemně pocítil Alexandr Barabanov, který byl zasažen do hlavy.
     
    01:04
    Kaapo Kähkönen čelí Vancouveru poprvé v kariéře a nyní se vhazovalo po jeho pravici, protože hokejisté San Jose vyhodili puk po nepřesné přihrávce na icing.
     
    02:03
    Vancouver právě vstřelil branku!
    JASON DICKINSON se dostal na pravém křídle do úniku a po fantastickém zamíchání s pukem v blízkosti pravé tyče zasunul puk do zcela odkryté sítě! Kaapo Kähkönen se nechal oklamat a byl úplně mimo. Canucks vedou 1:0. Bez asistence.
    02:03 Jason DICKINSON - 1:0
     
    02:39
    Rudolfs Balcers byl navíc vyloučen na dvě minuty za podrážení a San Jose vykročilo do zápasu špatně.
     
    04:40
    Vancouver se dostal během přesilové hry k několika střelám, jenže Kaapo Kähkönen společně se svými spoluhráči odolal a po posledním vyhození se hraje v plném počtu. Canucks vedou v úvodu zápasu 1:0.
     
    05:10
    Will Lockwood se pustil ve středím pásmu do pěstního souboje s Noahem Gregorem kvůli nepříjemnému hitu na Tima Meiera a položil ho na lopatky. Oba pět minut.
    05:10 Bitka mezi Willem Lockwoodem a Noahem Gregorem
     
    06:33
    Vasilij Podkolzin byl vyloučen a San Jose si zahraje po reklamní přestávce přesilovou hru. Dvě minuty krosček.
     
    06:55
    J. T. Miller se dostal do šance a dobře vystřelil, Kaapo Kähkönen poté předvedl pěkný semafor, gól by ale kvůli předchozímu faulu stejně neplatil. Přesilovka 5 na 3!
     
    07:34
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Thatcher Demko dobře zasáhl proti střele Tima Meiera z pravého kruhu, jenže před bránou se dostal k dorážce TOMÁŠ HERTL a zamířil do prázdné sítě! Dvojnásobná převaha byla využita. Stav 1:1. Asistence: Timo Meier a Erik Karlsson.
    07:34 Tomáš HERTL - 1:1
     
    09:05
    Zbytek přesilové hry Sharks nevyužili a J. T. Miller mohl skórovat, když po návratu z trestné lavice vystřelil v levém kruhu, Kaapo Kähkönen ale puk ukryl v náručí.
     
    09:39
    Tyler Myers vystřelil na pravém křídle od modré čáry a Kaapo Kähkönen kotouč zachytil. Poté se strhla menší potyčka, po které se opět vylučovalo. Trest střídá trest.
     
    09:39
    Brent Burns byl teď vyloučen za hrubost a tentokrát si zahraje přesilovou hru Vancouver. Stav nerozhodný 1:1.
     
    11:27
    Quinn Hughes vystřelil na ose ledové plochy od modré čáry a jeho pokus minul vzdálenější pravou tyč, kde mohl pokračovat v útočném snažení útočník Nic Petan.
     
    11:54
    Tým San Jose hraje opět v plném počtu a na vrcholu pravého kruhu pro vhazování zkusil vypálit Mario Ferraro. Thatcher Demko puk lapil. Komerční přestávka.
     
    12:56
    Hokejisté San Jose pěkně rozpohybovali puk v útočném pásmu a předvedli sérii pěkných přihrávek, Tomáš Hertl ani nikdo jiný se ale ke střele na bránu neodhodlal.
     
    13:36
    Sharks si vytvořili velký tlak a zkoušeli v rychlém sledu vypálit na pravém i levém křídle, Thatcher Demko obě střely ale kryl a druhou ukryl ve své lapačce – 1:1.
     
    14:16
    Bo Horvat byl faulován a Mario Ferraro dostal dvě minuty za podrážení, což znamená, že Canucks si zahrají po komerční přestávce další přesilovou hru.
     
    15:50
    Vasilij Podkolzin vypálil bez přípravy na bodu pravého kruhu, jeho rána ale byla zablokována a Kaapo Kähkönen stáhl sražený puk ze vzduchu do své lapačky.
     
    16:20
    Nic Petan hodně zbytečně fauloval v levém kruhu útočného pásma a dostal dvě minuty za podrážení.
     
    17:49
    Ryan Merkley vypálil na pravém křídle od modré čáry a jeho tečovaná střela skončila na brankáři Vancouveru, stejně jako pokus spoluhráče z levého kruhu pro buly.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Vancouver měl skvělý vstup do zápasu, když rychle otevřel skóre Jason Dickinson a domácí navíc měli k dispozici přesilovou hru, jenže ji nevyužili a na opačné straně ledové plochy vyrovnal v dresu Sharks český útočník Tomáš Hertl. Skóre po první třetině utkání v San Jose. Vancouver Canucks 1 San Jose Sharks 1.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 5:14.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 15-15; Zablokované střely: 6-1; Vhazování: 48%-52%; Hity: 6-7; Přesilové hry: 0/3-1/3; Trestné minuty: 11-11.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:33
    Timo Meier vystřelil z levého kruhu pro vhazování a Thatcher Demko nedokázal jeho pokus udržet v náručí, žádný z hostů se ale k dorážce nedostal. Velká klika.
     
    22:08
    Noah Gregor vypálil na levém křídle od modré čáry a donutil brankáře Vancouveru k zákroku. Thatcher Demko byl pozorný a vyrazil puk do rohu ledové plochy.
     
    23:05
    Tomáš Hertl nedokázal na pravém křídle dosáhnout na prudkou kolmou přihrávku a proti San Jose se pískalo zakázané uvolnění. Stav utkání je nerozhodný 1:1.
     
    24:49
    Vancouver právě vstřelil branku!
    CONOR GARLAND vyrazil na levém křídle do přečíslení dva na jednoho a mohl přihrávat na vzdálenější pravou tyč, jenže se rozhodl pro rychlou střelu na přední tyč, která nad pravým betonem Kaapa Kähkönena zaplula do sítě! Canucks znovu vedou. Asistence: Alex Chiasson.
    24:49 Conor GARLAND - 2:1
     
    25:42
    Jonathan Dahlén byl vyloučen na dvě minuty za podrážení a Sharks opět čelí po inkasování gólu přesilové hře Vancouveru, který může vést o dva góly.
     
    27:42
    San Jose mohlo udeřit po skončení přesilové hry Canucks, střela z pravého kruhu ale skončila na brankové konstrukci! Alexander Chmelevski vystřelil a jeho pokus trefil vzdálenější levou tyč.
     
    28:02
    Vancouver se vrátil před pár okamžiky zpět do vedení a poté ho zachránila branková konstrukce. Hra byla přerušena a prostor dostává krátká komerční přestávka.
     
    29:12
    Rudolfs Balcers spěchal za kolmou přihrávkou a málem se dostal do samostatného úniku, jenže mu nevyšlo zpracování a puk doklouzal pod lapačku brankáře.
     
    30:09
    Noah Gregor se teď řítil sám na bránu a rychlou střelou zápěstím chtěl zamířit k levé tyči brány, Thatcher Demko ale vyrazil puk vyrážečkou do ochranné sítě! Parádní zákrok. Reklamní brejk.
    30:09 Thatcher Demko vychytal v samostatném úniku Gregora!
     
    30:46
    Noah Gregor před pár okamžiky neproměnil velkou šanci na vyrovnání a nyní byl vyloučen za držení.
     
    31:37
    Quinn Hughes na levém křídle zamíchal s pukem a z ostrého úhlu ho nahodil do brankoviště, kde se snažil kotouč procedit do sítě z blízkosti Alex Chiasson, Kaapo Kähkönen ale skvěle zasáhl levým betonem a na brankové čáře zmrazil puk pod lapačkou! Vancouver nevyužil přesilovku.
    31:37 Alex Chiasson se hodně snažil, puk do sítě ale neprocedil!
     
    33:12
    San Jose přečkalo další oslabení a vzápětí mohlo udeřit po střele z levé strany, která mířila do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, Thatcher Demko ale vytáhl puk levým ramen do ochranné sítě a hra je přerušena.
     
    34:30
    Canucks schytali za bránou Sharks několik ostrých hitů, v levém kruhu se ale dostal ke střele Nic Petan a Kaapo Kähkönen předvedl semafor. Reklamní přestávka.
     
    34:44
    Tyler Myers se ocitl v levém kruhu ve slibné střelecké pozici, jeho následná střela zápěstím ale zamířila nad bránu a rozezvučela ochranné sklo za bránou hostí.
     
    36:23
    Sharks nepřesně rozehráli podél střídaček a po zakázaném uvolnění se hra vrací do jejich pásma.
     
    37:37
    Thatcher Demko zasáhl proti střele Sharks z pravého kruhu vyrážečkou a na opačné straně pálil z levé strany Alex Chiasson, Kaapo Kähkönen však vytáhl semafor.
     
    38:37
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Brent Burns vystřelil na pravém křídle po zpětné přihrávce Noaha Gregora od modré čáry a puk po skvělé teči NICKA BONINA ve vzduchu zamířil na přední tyči pod horní tyč! Thatcher Demko bez šance. Asistence: Brent Burns a Noah Gregor.
    38:37 Nick BONINO - 2:2
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    39:04
    Will Lockwood byl vyloučen za nedovolené bránění a tentokrát si zahraje přesilovku po gólu San Jose.
     
    39:20
    Timo Meier zbytečně fauloval a byl vyloučen za hákování. Sharks se připravili o přesilovou hru.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Conor Garland sice vrátil Vancouveru po přestávce ztracené vedení, jenže Sharks znovu dokázali srovnat krok, když se krátce před koncem druhé třetiny prosadil po parádní teči ve vzduchu Nick Bonino. Skóre po druhé třetině. Vancouver Canucks 2 San Jose Sharks 2.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 6:11.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 29-28; Zablokované střely: 18-5; Vhazování: 46%-54%; Hity: 16-13; Přesilové hry: 0/6-1/4; Trestné minuty: 13-17.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Oba týmy vstřelily během čtyřiceti minut dva góly, a tak závěrečná třetí třetina zápasu začíná za stavu 2:2.
     
    40:48
    Erik Karlsson byl v levém kruhu úplně sám a měl hodně času na to, aby přesně zamířil, jenže Thatcher Demko vyrazil puk do ochranné sítě a hra byla přerušena.
     
    41:18
    Conor Garland vystřelil v závěru přesilové hry na ose útočného pásma od modré čáry a jeho střílená přihrávka skončila vedle vzdálenější pravé tyče brány.
     
    42:07
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Kaapo Kähkönen předvedl skvělý zákrok levým betonem proti střele z velké blízkosti, nakonec mu to ale bylo k ničemu, protože v levém kruhu se dostal k puku ALEX CHIASSON a poté ho nad vyrážečkou brankáře Sharks poslal do bližšího levého horního rohu brány! Canucks potřetí vedou – 3:2! Asistence: Bo Horvat a Tyler Myers.
    42:07 Alex CHIASSON - 3:2
     
    45:37
    Delší dobu se hrálo bez přerušení, po souboji ve středním pásmu se ale puk odrazil mimo ledovou plochu. Vancouver vede nad San Jose těsně 3:2.
     
    46:13
    Vancouver si zahraje po komerční přestávce sedmou přesilovou hru. Timo Meier byl vyloučen za krosček.
     
    47:09
    J. T. Miller si najížděl před bránu na krásnou přihrávku z pravého křídla, a kdyby puk tečoval, zřejmě by to byl gól, jenže na něj těsně nedosáhl a hosté se ubránili.
     
    48:20
    Vancouver se chystal skórovat v blízkosti levé tyče, jeho střela z ostrého úhlu ale skončila ve výstroji brankáře hostí. Kaapo Kähkönen puk lapil a poté přerušil hru.
     
    49:27
    Rudolfs Balcers se ocitl ve slibné šanci na bodu pravého kruhu po chybě Vancouveru, jeho následná střela zápěstím ale byla domácími hokejisty zablokována.
     
    50:23
    San Jose se ocitlo pod tlakem a raději puk vyhodilo na zakázané uvolnění. Canucks drží těsný náskok – 3:2.
     
    51:07
    Tyler Myers vystřelil na ose útočného pásma od modré čáry a puk mířil do pravého horního rohu brány, Kaapo Kähkönen ho ale našel v lapačce. Reklamní přestávka.
     
    51:18
    Nick Bonino krásně vystřelil v pravém kruhu a jeho pokus se zřejmě od horní tyče odrazil do ochranné sítě! Mohlo být znovu vyrovnáno!
     
    53:19
    Dnešní utkání sleduje 18607 diváků.
     
    53:43
    Erik Karlsson nahodil puk z vrcholu pravého kruhu na vzdálenější levou tyč a vyvolal v obraně Canucks velké zmatky, hosté se ale k vyrovnání na 3:3 nedostali.
     
    54:35
    Tyler Myers nabral na pravém křídle velkou rychlost a napřáhl k střele zápěstím, která minula bránu hostí.
     
    57:19
    Kyle Burroughs mohl rozhodnout, když na pravém křídle vypálil od hrazení, jeho střela ale postrádala přesnost a minula bližší pravý horní roh brány San Jose – 3:2.
     
    57:49
    Vypadalo to, že gólman Kaapo Kähkönen už naskočil na střídačku. Hra ale byla přerušena. Komerční přestávka.
     
    57:55
    Tyler Myers vyhodil puk z obranného pásma téměř dokonale, puk se ale postavil na hranu a těsně minul levou tyč prázdné brány Sharks!
     
    58:30
    Brent Burns vypálil na ose útočného pásma od modré čáry a jeho drobně tečovaný pokus těsně minul pravou tyč. Domácí hokejisté si zhluboka oddechli. Stále 3:2.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    59:20
    Tyler Myers dostal dvě minuty za krosček a může být rád, že nedostal ještě jeden trest navíc. Timeout SJS.
     
    59:59
    Vancouver právě vstřelil branku!
    LUKE SCHENN zamířil z pravého kruhu devět desetin sekundy před koncem zápasu do prázdné brány a je hotovo! 4:2 Canucks. Bez asistence.
    59:59 Luke SCHENN - 4:2
     
    Konec zápasu.
     
    Vancouver dokázal po třech porážkách v řadě třikrát za sebou zvítězit, když dnes navázal na předchozí dvě výhry proti San Jose. Hráči Sharks dokázali dvakrát odpovědět na vedení domácího týmu, po třetím a vítězném gólu Alexe Chiassona už ale nikoliv a od Canucks naopak ještě přišla pojistka. Konečný výsledek střetnutí. Vancouver Canucks 4 San Jose Sharks 2.
     
    Statistiky: Střely na bránu: 39-37; Zablokované střely: 21-11; Vhazování: 46%-54%; Hity: 24-16; Přesilové hry: 0/7-1/5; Trestné minuty: 15-19.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Thatcher Demko (VAN) – 35 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,6%, odchytal 59:45
    Kaapo Kähkönen (SJS) – 35 zákroků, 3 OG, úspěšnost 92,1%, odchytal 57:50

    Česká a slovenská stopa

    Tomáš Hertl (SJS) – 1+0, -1 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 24:45
    Radim Šimek (SJS) – 0+0, -1 účast, 1 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 7:38

    Tři hvězdy utkání

    1. Alex Chiasson (VAN) 1+1
    2. Nick Bonino (SJS) 1+0
    3. Bo Horvat (VAN) 0+1 (07:00:03)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 3. Dickinson, 25. Garland (Chiasson), 43. Chiasson (Horvat, T. Myers), 60. L. Schenn – 8. Hertl (T. Meier, E. Karlsson), 39. Bonino (B. Burns, Gregor)


    Vancouver Canucks: Demko (Halák) – T. Myers, Ekman-Larsson (A), L. Schenn, Q. Hughes, Burroughs, Dermott, B. Hunt – Garland, J. T. Miller (A), Elias Pettersson – Chiasson, Horvat (C), Podkolzin – Lockwood, Lammikko, Dickinson – B. Richardson, N. Petan.
    Trenér: Bruce Boudreau

    San Jose Sharks: Kähkönen (J. Reimer) – B. Burns (A), Jaycob Megna, E. Karlsson (A), M. Ferraro, R. Merkley, M.-É. Vlasic, R. Šimek – Barabanov, Hertl (A), Balcers – Chmelevski, Couture (C), T. Meier – Nieto, Bonino, Gregor – Dahlén, Reedy.
    Trenér: Bob Boughner

    Rozhodčí: Kendrick Nicholson, Jake Brenk. Čároví: Travis Gawryletz, Trent Knorr

    Diváci: 18607
    bahis siteleri