Espanyol – Rayo Vallecano 0:1 (kon.) | Levante – Sevilla 2:3 (kon.) | Cádiz – Ath. Bilbao 2:3 (kon.)
Real Sociedad – Barcelona 0:1 (kon.)
konec
Espanyol Barcelona
0:1 (0:1)
Rayo Vallecano
Čtvrtek 21.04.2022, 19:00 • RCDE Stadium (Barcelona) • Španělská LaLiga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Espanyol se nachází v klidném středu tabulky a šest kol před koncem už může pomalu střádat plány pro další sezónu ve španělské La Lize, zatímco Rayo Vallecano si nemůže dovolit zaváhání a potřebuje ve zbytku soutěže pravidelně bodovat, aby se vyhnulo sestupu. Hosté se nachází mimo sestupové pásmo, dělí je od něj ovšem pouze čtyři body. Dnešní střetnutí začíná v 19:00 hod.
     
    Espanyol Barcelona

    Espanyol je doma během posledních týdnů neskutečně silný, když pětkrát v řadě nepoznal chuť porážky a proti Vallecanu bude usilovat o čtvrtou domácí výhru v řadě. Domácí fotbalisté dokázali obrat o body na začátku skvělé série Barcelonu se Sevillou a vzápětí postupně porazili Getafe, Mallorcu a Celtu Vigo. Espanyol je aktuálně dvanáctý a na sestupové pásmo má náskok devíti bodů, takže ani domácí tým ještě nemá jistotu.
     
    Rayo Vallecano

    Rayo Vallecano se loni představilo na hřišti Espanyolu dvakrát a dvakrát ho dokázalo porazit, když nejprve v zápase druhé nejvyšší španělské soutěže zvítězilo v nádherném utkání bohatém na góly těsně 3:2, zatímco v červencovém přátelském střetnutí následně s čistým kontem 2:0. Vallecano nevyhrálo dvanáctkrát za sebou, naposledy 2. února v ligovém poháru nad Mallorcou. Dokáží hosté zastavit špatnou sérii a naplno bodovat?
     
    Úvodní sestavy:

    Espanyol Barcelona: Diego López (C) – Aleix Vidal, F. Calero, Cabrera, Pedrosa – Y. Herrera, Bare, Darder – Puado, de Tomás, Vilhena.
    Náhradníci: Oier – Miguelón, Morlanes, Wu, Mérida, Melendo, David López, Loren, Dimata, Melamed, Embarba, Sergi Gómez.
    Trenér: Vicente Moreno

    Rayo Vallecano: Dimitrievski – Hernández, Maraš, Catena, F. García – Valentín, Comesaña – Palazón, Trejo (C), Á. García – Guardiola.
    Náhradníci: L. Zidane – Falcao, Mario Suárez, Nteka, Bébé, Sylla, Unai López, Kévin Rodrígues, Ciss.
    Trenér: Andoni Iraola

    Rozhodčí: Antonio Miguel Mateu Lahoz. Asistenti: Pau Cebrian Devis, Ruben Porras Rico. Čtvrtý rozhodčí: Salvador Lax Franco. VAR: Jose Luis Gonzalez Gonzalez. AVAR: Diego Barbero Sevilla.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Vallecano vstoupilo do utkání aktivně a na levém křídle vybojovalo standardní situaci. Už to vypadalo, že prudký centr do šestnáctky přinese zakončení, ale pak jeden z hostujících hráčů Vallecana ve snaze zakončit fauloval.
     
    3
    Espanyol se ocitl pod obrovským tlakem v blízkosti vlastní šestnáctky a Diego López si musel dávat pozor, aby na brankové čáře přihrávku zpracoval a rozehrál.
     
    4
    Adria Giner Pedrosa se snažil prosadit na levém křídle, jenže rychle ho zdvojili Isi Palazón a Mario Hernández. Domácí obránce se pak rozhodl pro zpětnou přihrávku.
     
    5
    Útočné snažení hostujícího celku přineslo další centr, který do šestnáctky přilétl z pravé strany od Isiho Palazóna, jenže na vzdálenější levé tyči nebyl nikdo.
     
    7
    Adria Giner Pedrosa poté znovu vyvážel míč podél levé postranní čáry, rychle u něho byl ale opět pozorný a hodně aktivní Isi Palazón, který ho objal jako medvěd.
     
    8
    Podle mého komentáře je zřejmé, že se hra odehrává především na jedné straně hřiště. Tentokrát ale hosté zaútočili po levé straně a prudká střela Isiho Palazóna po ostrém přízemním centru zamířila zpoza vápna nad.
     
    10
    Vallecano udělalo obrovskou chybu v rozehrávce a Sergi Darder se ocitl na levé straně šestnáctky v šanci, jenže byl rychle ztrojen a k ničemu se nedostal! Domácí chtěli penaltu, ale zbytečně.
     
    12
    Vallecano odpovědělo pozitivním způsobem, když na levé straně hřiště v rychlém sledu rozehrávalo dva rohové kopy, ani po jednom centru ale šance nepřišla.
     
    13
    Následovala další série centrů z levé strany hřiště, ani jeden rohový kop z dvou ale nebezpečí nepřinesl. Sergi Guardiola hlavičkoval po druhém z nich vysoko nad.
     
    14
    Vallecano do toho pořádně šlape a tentokrát se dostalo na ose hřiště k prudké přízemní střele z téměř hranice šestnáctky, Diego López byl ale připraven a míč lapil.
     
    16
    Ze zápasu uplynulo úvodních patnáct minut a zatím musíme konstatovat, že Rayo je výrazně lepším týmem na hrací ploše a má velkou územní převahu. Stav je 0:0.
     
    17
    Espanyol vyrazil do rychlého protiútoku a předvedl slibnou kombinační akci, jenže na levém křídle poté celou akci zpomalil a hráči Vallecana měli čas se vrátit.
     
    18
    Konečně se domácí k něčemu odhodlali, jenže prudký přízemní centr z levé strany hřiště byl na přední tyči odvrácen. Dobrou práci odvedl obránce Nikola Maraš.
     
    19
    Hráči obou týmů se vzápětí dohadovali, kdo má u levé postranní čáry z pohledu útočícího Espanyolu vhazovat, nakonec to byli fotbalisté Vallecana, kteří se ubránili.
     
    20
    Jeden z hráčů Espanyolu zůstal ležet na hrací ploše v blízkosti šestnáctky Vallecana a nevypadá to s ním příliš dobře. Hra byla přerušena kvůli jeho ošetření. Stále 0:0.
     
    21
    Keidi Bare musel odejít za postranní čáru poté, co byl ošetřen a ještě předtím ho ve skluzu nepříjemně zasáhl napadající Óscar Valentín. Opět se hraje. Útočí domácí.
     
    22
    Adria Giner Pedrosa si zpracoval míč na ose hřiště a zpoza šestnáctky napřáhl k prudké přízemní střele, Stole Dimitrievski byl ale u levé tyče brány hned připraven.
     
    24
    Isi Palazón teď vybojoval na pravém křídle standardní situaci, kterou vzápětí sám rozehrál, jeho prudký centr byl ale na přední tyči domácími odhlavičkován pryč.
     
    25
    Místo pohledných a zajímavých brankových příležitostí zatím sledujeme tuhý boj o střed hřiště. Hra je často přerušována a fotbalisté obou týmů si pomáhají fauly.
     
    26
    Álvaro García zvedl hlavu na levém křídle a šajtlí chtěl prostrčit míč do šestnáctky mezi dvěma protihráči, jeho pas ale neprošel a právě on poté fauloval. Je to boj.
     
    28
    Hráči Espanyolu se málem řítili po kolmé přihrávce za obranu z vlastní poloviny hřiště sami na bránu, jenže míč byl příliš prudký a možná mířil do ofsajdu – 0:0.
     
    30
    Stole Dimitrievski měl s vysokým centrem domácích obrovské problémy, na vzdálenější pravé tyči ho ale v ostrém souboji jednou rukou dokázal vyboxovat.
     
    31
    Isi Palazón je zatím nejlepším hráčem na hrací ploše a nyní to potvrdil střelou zpoza šestnáctky, jeho pokus byl ale nepřesný a minul vzdálenější levý horní roh brány.
     
    32
    Javi Puado si hodil míč na levé straně šestnáctky na levačku a pod tlakem napřáhl z ostrého úhlu k přízemní střele, která mířila k přední tyči, Stole Dimitrievski k ní ale rychle skočil a míč udržel!
     
    34
    V blízkosti pokutového území Vallecana to byl opět tuhý boj o míč, nakonec se k němu ale dostali domácí a jejich střela zpoza šestnáctky minula levou tyč brány.
     
    35
    Vallecano rozehrálo na levé straně hřiště už pátý rohový kop a na vzdálenější pravou tyč přilétl nádherný centr, hosté se ale k hlavičce těsně nedostali. Stále bez gólu.
     
    36
    Po dalším rohovém kopu hostů z levé strany hřiště sice přišla hlavička, jenže míč šel vysoko do vzduchu a snesl se na horní síť. Domácí Diego López v klidu odkopával.
     
    38
    Blíží se závěr poločasu a vypadá to tedy, že žádný gól nepřinese. Vallecano už zahrávalo šest rohových kopů, jenže ani po jednom z centrů se k ničemu nedostalo.
     
    39
    Vallecano rozvinulo další útočnou akci po levém křídle, odkud do šestnáctky Espanyolu přilétl dobrý centr, problém byl v tom, že ve vápně domácích nebyl nikdo.
     
    40
    Yangel Herrera se otáčel ve středu hrací plochy a Óscar Trejo viděl dodatečně za faul na něho žlutou kartu.
     
    42
    Vallecano právě vstřelilo branku!
    SERGI GUARDIOLA využil nepřehledné situace v pokutovém území, která následovala po centru ze standardní situace, a v blízkosti levé tyče poslal míč přízemní střelou do sítě – 0:1! Stole Dimitrievski předvedl tragický zákrok, když chtěl míč vpádu vyrazit hrudí. Vzápětí mu ovšem nepomohlo ani video kvůli ofsajdu. Branka hostů platí a je to 0:1! Asistence: Alejandro Catena.
     
    45
    Nad rámec prvního poločasu byly nastaveny 4 minuty.
     
    45+2
    Fotbalisté Vallecana jsou namlsaní a chtějí přidat rychle druhý gól, prudká střela zpoza šestnáctky ale minula vzdálenější pravý horní roh brány a kopalo se od brány.
     
    45+3
    Raúl de Tomás si naběhl na pravé straně vápna na krásnou přihrávku mezi dva hráče a přízemní střelu z úhlu pak otřel o vzdálenější levou tyč!
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Dlouho to vypadalo, že první poločas duelu žádný gól nenabídne, krátce před přestávkou ale poslal hosty do vedení Sergi Guardiola. V nastaveném čase mohl vyrovnat Raúl de Tomás, jeho přízemní střela z úhlu se ale otřela o vzdálenější levou tyč. Skóre po prvním poločase. Espanyol Barcelona 0 Rayo Vallecano 1.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 20:06.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Keidi Bare, přichází Adrián Embarba.
     
    46
    Adria Giner Pedrosa unikal podél levé postranní čáry a Mario Hernández zatáhl za záchranou brzdu. Žlutá.
     
    47
    Jeden z hráčů Vallecana nyní předvedl na ose hřiště nádherné sólo a málem se dostal na hranici šestnáctky ke střele, trojice domácích hráčů mu to ale neumožnila.
     
    50
    Isi Palazón rozehrál na ose hřiště volný přímý kop a v blízkosti šestnáctky napřáhl k prudké přízemní střele, která skončila na zdi. Adrián Embarba viděl žlutou kartu poté, co fauloval ve středovém kruhu ostrým skluzem.
     
    53
    Fotbalisté Espanyolu měli šanci vyrazit do rychlého protiútoku a dobře se snažili přenést hru na pravou stranu, jenže diagonální pas byl příliš prudký. Stále 0:1.
     
    54
    Sergi Guardiola si řekl pohybem o míč a na vzdálenější pravé tyči se málem dostal po přízemním centru z levé strany hřiště do zakončení. Rohový kop pro hosty.
     
    55
    Vallecano rozehrálo na pravé straně hřiště v rychlém sledu dva rohové kopy, ani po jednom z centrů se ale do zakončení nedostalo a domácí tedy tlak přečkali.
     
    58
    Santi Comesaña sice dokázal ve skluzu zahrát míč, zároveň ale trefil nohu protihráče a dostal žlutou kartu.
     
    60
    Vallecano vyrazilo do rychlého protiútoku tři na dva a prudkou střelou z levé strany šestnáctky orazítkovalo přední tyč! Trefil ji Álvaro García.
     
    64
    Střídající Adrián Embarba se pokusil vyrovnat prudkou střelou zpoza šestnáctky, míč ale skončil hodně mimo a o pořádný kus minul levý horní roh brány.
     
    65
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Tonny Vilhena, přichází Nico Melamed.
     
    65
    Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Óscar Trejo, přichází Pathé Ciss.
     
    68
    Vallecano by mohlo hrát na udržení výsledku, jenže se chce vyvarovat zbytečnému tlaku od domácích a zatím se mu to daří narámně. Espanyol bez šancí a stále 0:1.
     
    69
    Fotbalisté Espanyolu samozřejmě mají spoustu času na vyrovnání, ale zkrátka se těžko dostávají do brankových příležitostí. Nepomáhají ani rohové kopy. Padne gól?
     
    71
    Isi Palazón vyrazil podél pravé postranní čáry do rychlého protiútoku a rychle k němu přiběhl Adrián Embarba, který ho fauloval. Rychlý brejk přerušen.
     
    72
    Konečně se domácí po přetaženém centru z pravého křídla dostali na vzdálenější levé tyči do zakončení, jenže Raúl de Tomás vracel míč hlavou před bránu.
     
    74
    Vallecano začíná s přibývajícími minutami taktizovat. Nyní už se hosté nevrhají směrem vpřed a především se snaží držet míč ve středu hrací plochy. Skóre činí 0:1.
     
    74
    Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Santi Comesaña, přichází Unai López.
     
    75
    Sergi Guardiola si naběhl na pravé straně šestnáctky na krásnou diagonální přihrávku za obranu, poté se ale ocitl z úhlu a jeho pas byl pak sražen na rohový kop.
     
    76
    Fran García zastavil rychlý protiútok Espanyolu za cenu faulu, který hlavní rozhodčí odměnil žlutou kartou.
     
    79
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Javi Puado, přichází Loren.
     
    80
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Yangel Herrera, přichází Manu Morlanes.
     
    82
    Vallecano hraje v závěru zápasu takticky skvěle. Hra se odehrává převážně ve středu hrací plochy nebo na polovině domácího týmu, který stále těsně prohrává.
     
    83
    Espanyol mohl vyrazit do rychlého protiútoku, jenže se rozhodl ve středovém kruhu pro přihrávku patou, která neměla žádný smysl a také tak dopadla. Zbytečné.
     
    84
    Raúl de Tomás málem běžel sám na bránu po krátké malé domů hlavou od jednoho z hostujících stoperů, Stole Dimitrievski ale rychle vyběhl z brány a míč stáhl.
     
    85
    Domácí byli blízko a zároveň daleko vyrovnání. Espanyol se dostal na levém křídle k nádhernému centru, na který na vzdálenější pravé tyči někdo těsně nedosáhl.
     
    86
    Střídající Aleix Vidal viděl pět minut před koncem dnešního zápasu žlutou kartu za ostřejší zákrok.
     
    87
    Střídající Pathé Ciss se uvolnil na ose hřiště a jeho prudká střela zpoza šestnáctky minula levý horní roh.
     
    87
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Aleix Vidal, přichází Lej Wu.
     
    90
    Nad rámec dnešního utkání byly nastaveny 4 minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Sergi Guardiola, přichází Mario Suárez.
     
    90+1
    Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Óscar Valentín, přichází Randy Nteka.
     
    90+2
    Leandro Cabrera to přehnal v blízkosti praporku s důrazem a jednoho z hostů povalil rukama na zem.
     
    90+4
    Fernando Calero si pomohl v souboji jasně rukama. Další žlutá karta, s kterými se v závěru roztrhl pytel.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Fotbalisté Vallecana oslavují v Barceloně výhru nad Espanyolem v součtu ligových i přátelských zápasů potřetí v řadě a podruhé za sebou zde udrželi čisté konto. Rayo rozhodlo o osudu hodně bojovaného utkání v závěru prvního poločasu, když se prosadil Sergi Guardiola. Domácí brankář Diego López nemůže mít po nepochopitelném zákroku hrudí čisté svědomí, o to více, že domácí nezískali ani bod. Cenná výhra. Konečný výsledek. Espanyol Barcelona 0 Rayo Vallecano 1. (21:00:12)

    Tomáš Reiner

    Branky: 42. Guardiola (Catena)

    Karty:   50. Embarba (ESB), 86. Aleix Vidal (ESB), 90+2. Cabrera (ESB), 90+4. F. Calero (ESB) – 40. Trejo (VLL), 46. Hernández (VLL), 58. Comesaña (VLL), 76. F. García (VLL)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 3:8. Rohy: 3:10. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:18.
    Espanyol Barcelona: Diego López (C) – Aleix Vidal (87. Wu), F. Calero, Cabrera, Pedrosa – Y. Herrera (80. Morlanes), Bare (46. Embarba), Darder – Puado (79. Loren), de Tomás, Vilhena (65. Melamed).
    Náhradníci: Oier – Miguelón, Morlanes, Wu, Mérida, Melendo, David López, Loren, Dimata, Melamed, Embarba, Sergi Gómez.

    Trenér: Vicente Moreno

    Rayo Vallecano: Dimitrievski – Hernández, Maraš, Catena, F. García – Valentín (90+1. Nteka), Comesaña (74. Unai López) – Palazón, Trejo (C) (65. Ciss), Á. García – Guardiola (90+1. Mario Suárez).
    Náhradníci: L. Zidane – Falcao, Mario Suárez, Nteka, Bébé, Sylla, Unai López, Kévin Rodrígues, Ciss.

    Trenér: Andoni Iraola

    Rozhodčí: Antonio Miguel Mateu Lahoz. Asistenti: Pau Cebrian Devis, Ruben Porras Rico. Čtvrtý rozhodčí: Salvador Lax Franco. VAR: Jose Luis Gonzalez Gonzalez. AVAR: Diego Barbero Sevilla

    Diváci: 11873
    bahis siteleri