Tampa – Nashville 6:2 (kon.) | Florida – Toronto 3:2 (po pr.) | Ottawa – Montreal 6:4 (kon.)
San Jose – Chicago 4:1 (kon.) | Dallas – Seattle 3:2 (kon.) | Arizona – St. Louis 4:5 (po pr.)
Calgary – Vancouver 6:3 (kon.) | Los Angeles – Anaheim 4:2 (kon.) | Columbus – Edmonton 5:2 (kon.)
NY Islanders – Carolina 2:5 (kon.) | New Jersey – Detroit 0:3 (kon.) | Philadelphia – Pittsburgh 4:1 (kon.)
konec
Dallas Stars
3:2 (0:2, 3:0, 0:0)
Seattle Kraken
Neděle 24.04.2022, 02:00 • American Airlines Center, Dallas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Hokejisté Dallasu se vrací domů po tripu po Kanadě s prázdnou a proti Seattlu se budou snažit ukončit sérii tří porážek za sebou. Stars už mají hodně blízko k playoff, zatímco Kraken se do něj na rozdíl od Vegas během své inaugurační sezóny v NHL nepodívá. Možná příští rok.
     
    Dallas Stars

    Dallas nezískal během tripu po Kanadě ani 1 bod a po sérii tří porážek dohraje letošní základní část NHL doma. Stars se tak mohou těšit na sérii čtyř domácích zápasů, během kterých postupně vyzvou Seattle, Vegas, Arizonu a jako poslední Anaheim. Dallas doma nevyhrál dvakrát za sebou od začátku března a v Centrální divizi je pátý.
     
    Seattle Kraken

    Seattle prožívá závěr inaugurační sezóny v NHL a na rozdíl od Vegas se ve stejné pozici nového týmu k Stanley Cupu ani nepřiblížil. Naopak. Kraken je jedním z nejhorších týmů letošního ročníku soutěže a v Západní konferenci je předposlední. Horší už je pouze Arizona. Hosté už se mohou v klidu připravovat na další sezónu.
     
    Úvodní sestavy:

    Dallas Stars: Oettinger (Wedgewood) – M. Heiskanen, R. Suter, J. Klingberg, Lindell (A), Hakanpää, Hanley – Pavelski, Hintz, J. Robertson – Seguin (A), Jamie Benn (C), M. Raffl – Kiviranta, Faksa, Gurjanov – Glendening, Naměstnikov, Karlström.
    Trenér: Rick Bowness

    Seattle Kraken: Driedger (Grubauer) – Vince Dunn, A. Larsson (A), Soucy, D. Pouliot, Borgen, Oleksiak – Eberle (A), Beniers, Donato – Geekie, Sheahan, Donskoi – Kuhlman, Gourde (A), McCann – Lind, Wennberg, V. Rask.
    Trenér: Dave Hakstol

    Rozhodčí: Furman South, Kyle Rehman. Čároví: Michel Cormier, Jonathan Deschamps.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    02:48
    Joe Pavelski dokázal dostat puk do sítě, jenže branka nakonec nebyla uznána, a tak stále trvá v úvodu zápasu bezbrankové skóre! Vysoká hůl.
     
    04:38
    Hraje se v obrovském tempu a Dallas má obrovskou převahu. Stars už se dostali k sedmi střelám na bránu, zatímco hostující Seattle ještě nevystřelil na bránu.
     
    04:48
    John Klingberg vyfasoval dvě minuty za podrážení a Seattle si zahraje první přesilovou hru dnešního zápasu.
     
    05:39
    Jordan Eberle se dostal do zakončení, jeho střela z úhlu ale skončila na levém betonu Jakea Oettingera. Seattle mohl skórovat hned z své první střely, ale nestalo se.
     
    06:50
    Seattle právě vstřelil branku!
    Adam Larsson vypálil na vrcholu levého kruhu pro vhazování a Jake Oettinger nedokázal jeho ránu na přední tyči udržet v náručí, čehož využil RILEY SHEAHAN, a prosadil se z dorážky! Je to 0:1. Asistence: Adam Larsson a Jamie Oleksiak.
    06:50 Riley SHEAHAN - 0:1
     
    07:27
    Hokejisté Krakenu šli do dalšího útoku, tentokrát je ale zastavilo postavení mimo hru. Reklamní přestávka.
     
    08:11
    John Klingberg zkusil vypálit na pravém křídle z vrcholu kruhu pro vhazování, jeho střela zápěstím ale minula o pořádný kus vzdálenější levý horní roh brány. Stále 0:1.
     
    09:08
    Radek Faksa sice předvedl dobré napadání na útočné modré čáře a podařilo se mu puk dokonce získat, jenže hned poté se ocitl v postavení mimo hru. Velká škoda.
     
    11:08
    Jamie Benn mohl vypálit na pravém křídle od modré čáry, jenže situace nevyužil a rozhodl se pro kolmou přihrávku, kterou dokázali hosté velmi dobře přečíst.
     
    11:55
    Hokejisté Dallasu vypálili na ose útočného pásma od modré čáry a puk zamířil těsně nad bránu! Dorážka u pravé tyče do prázdné sítě nepřišla!
    11:55 Driedger toho moc neviděl a rána od modré skončila nad!
     
    13:38
    Morgan Geekie se podruhé v tomto zápase ocitl ve velké šanci u pravé tyče, jenže stejně jako v prvním případě jeho pokus těsně minul přední horní roh brány! Kdyby dal obě, mohlo to být 3:0.
    13:38 Geekie dostal nádhernou přihrávku k pravé tyči a minul!
     
    15:14
    Chris Driedger předvedl spektakulární zákrok a zabránil Dallasu vyrovnat ve stoprocentní šanci! Brankář Seattlu nejprve zasáhl proti střele z levého kruhu a na vzdálenější levé tyči poté vychytal tygřím skokem jednoho z dorážejících!
     
    17:15
    Jason Robertson se řítil nalevo do přečíslení 2 na 1, které zakončil sám střelou na vzdálenější pravou tyč, Chris Driedger ale puk vyrazil mimo!
     
    18:33
    Seattle právě vstřelil branku!
    Derrick Pouliot vypálil od modré čáry po zpětné přihrávce od Kolea Linda na levém křídle a YANNI GOURDE poté skvělou tečí ve vzduchu usměrnil puk zády k bráně do levého horního rohu! Asistence: Derrick Pouliot a Kole Lind.
    18:33 Yanni GOURDE - 0:2
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Dallas měl parádní vstup a Joe Pavelski dokázal rychle otevřít skóre, jenže gól ze třetí minuty nebyl uznán a poté dvakrát udeřili hosté, když se z ničeho nic prosadil v přesilové hře Riley Sheahan a krátce před koncem první části opět po obrovském tlaku Stars pak Yanni Gourde. Po první části. Dallas Stars 0 Seattle Kraken 2.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 3:04.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 12-9; Zablokované střely: 5-2; Vhazování: 81%-19%; Hity: 7-7; Přesilové hry: 0/0-0/1; Trestné minuty: 2-0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:45
    Victor Rask se dostal ke střele v pravém kruhu pro vhazování a Jake Oettinger jeho pokus bez problému kryl, když kotouč ukryl na přední tyči ve své lapačce.
     
    21:48
    Seattle si vytvořil velký tlak a u levé tyče mohl skórovat z úhlu Ryan Donato, Jake Oettinger ale proti němu vyjel z brány a vleže ho vychytal!
    21:48 Jake Oettinger vleže fantasticky zasáhl pravým betonem!
     
    22:50
    Vince Dunn si poté najel před bránu na pěknou zpětnou přihrávku od pravé tyče, mezi betony ale domácího brankáře z blízka propálit nedokázal!
     
    24:16
    Chris Driedger nedokázal kotouč udržet a na vzdálenější levé tyči mohl skórovat Jason Robertson, jenže puk nedokázal usměrnit na hostující bránu. Velká chyba.
     
    25:29
    Pokud se teď náhodou někdo rozčiluje, že v utkání nepadá příliš mnoho gólů, tak věřte, že oba týmy už měly několik velkých šancí, brankáři ale chytají skvěle.
     
    26:21
    Joe Pavelski se ocitl před bránou ve slibné šanci, Chris Driedger ale vytáhl puk do ochranné sítě a kapitán Dallasu kouká na kostku nad ledem. Reklamní brejk.
     
    26:53
    Dallas právě vstřelil branku!
    Jason Robertson si nádherně vyměnil puk s Joem Pavelskim a po jeho bekhendové přihrávce z levého kruhu na vzdálenější pravé tyči zametl puk do sítě s přispěním teče sedího ROOPEHO HINTZE v brankovišti! Kotouč dvakrát prošel jednomu z hráčů Seattlu mezi bruslemi. Dallas snížil. Asistence: Jason Robertson a Joe Pavelski.
    26:53 Roope HINTZ - 1:2
     
    28:16
    Denis Gurjanov se ocitl u pravé tyče ve slibné šanci, jenže trefil pouze hruď Chrise Driedgera, kterého poté mohl ránou z mezikruží překonat Joel Kiviranta, ani on ale neuspěl a ztroskotal na jeho vyrážečce! Další zahozená velká šance!
    28:16 Chris Driedger vytáhl v rychlém sledu dva skvělé zákroky!
     
    28:29
    Derrick Pouliot byl vyloučen na dvě minuty za krosček a Dallas může vyrovnat během přesilové hry. Je to o gól.
     
    28:58
    Dallas právě vstřelil branku!
    ROOPE HINTZ se krásně natlačil před bránu, na vzdálenější pravé tyči ale nedokázal bekhendem zakončit, vzápětí ale získal puk v levém kruhu a po rychlém zamíchání s pukem z blízkosti zamířil do levého horního rohu brány! Vyrovnáno 2:2! Asistence: Jason Robertson a Jake Oettinger.
    28:58 Roope HINTZ - 2:2
     
    30:03
    Dallas se ocitl v postavení mimo hru a po dramatických okamžicích nás čeká krátká reklamní přestávka – 2:2.
     
    31:38
    Dallas právě vstřelil branku!
    Ryan Donato rozehrával zpoza vlastní brány po hrazení hodně ledabyle a Denis Gurjanov oslovil přihrávkou od zadního mantinelu VLADISLAVA NAMĚSTNIKOVA, který z blízkosti zamířil mezi betony brankáře, a obrat je dokonán! Dallas otočil zápas a vede. Asistence: Denis Gurjanov.
    31:38 Vladislav NAMĚSTNIKOV - 3:2
     
    33:03
    Hra byla po třetím gólu Dallasu přerušena, protože kotouč skončil na střídačce domácího týmu. Stav 3:2.
     
    34:10
    Miro Heiskanen vypálil na ose útočného pásma od modré čáry a jeho rána byla přizvednuta do ochranné sítě. Následuje krátká reklamní přestávka. Stav 3:2.
     
    36:21
    Seattle na pravém křídle vypálil od modré čáry a na přední tyči došlo k teči, kotouč ale zamířil mimo bránu.
     
    36:48
    Tyler Seguin mohl na opačné straně ledové plochy udeřit po zpětné přihrávce v pravém kruhu pro vhazování, jeho ostrá rána ale byla zablokována.
     
    38:31
    Chris Driedger zasáhl proti střele Dallasu od modré čáry pravým betonem a Dallas se ocitl po následném protiútoku podél střídaček v postavení mimo hru.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Seattle vstupoval do prostřední části s dvoubrankovým vedením, jenže Roope Hintz ho dvěmi góly v řadě vymazal a v polovině zápasu dokonal obrat Vladislav Naměstnikov. Skóre po druhé třetině zajímavého střetnutí na ledě Stars. Dallas Stars 3 Seattle Kraken 2.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 4:03.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 26-18; Zablokované střely: 15-6; Vhazování: 70%-30%; Hity: 10-12; Přesilové hry: 1/1-0/1; Trestné minuty: 2-2.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:55
    Victor Rask nahodil puk z pravého křídla do útočného pásma a Jake Oettinger se rychle vydal za bránu, aby kotouč zastavil a pak pomohl spoluhráčům rozehrát.
     
    41:19
    Vince Dunn vystřelil na vrcholu pravého kruhu a mířil do předního horního rohu brány, Jake Oettinger ale na přední tyči brány Stars bez problému zasáhl lapačkou.
     
    42:32
    Seattle vstoupil do závěrečné třetí třetiny aktivně a nyní se dostal ke střele na levém křídle, Jake Oettinger byl ale připraven a pokus od modré snadno lapil lapačkou.
     
    43:11
    Riley Sheahan bojoval o puk na levé straně obranného pásma a vysokou holí zasáhl jednoho z protihráčů.
     
    44:23
    Denis Gurjanov zaznamenal v dnešním zápase bod za asistenci a nyní mohl přidat gól, jeho střela z pravého kruhu ale skončila na hrudi gólmana Chrise Driedgera.
     
    46:28
    Delší dobu se hrálo bez přerušení a Dallas druhou přesilovou hru využít nedokázal. Komerční přestávka.
     
    46:50
    Chris Driedger zmrazil u pravé tyče své brány kotouč v ruce, ve které má vyrážečku, a přestože mu vypadl, už se tak stalo po odpískání. Stars ale šťourali nepříjemně.
     
    47:41
    Dallas se snaží vstřelit pojišťující gól a střela z levého kruhu pro vhazování nebyla špatná, jenže Chris Driedger byl na přední tyči včas a zasáhl betonem.
     
    49:50
    Joel Kiviranta vlétl neohroženě do útočného pásma na ose ledové plochy a z levého kruhu pro vhazování mířil ke vzdálenější pravé tyči, kde Chris Driedger neudržel puk v lapačce, Vladislav Naměstnikov se ale k dorážce do prázdné brány těsně nedostal! Dallas mohl zvýšit náskok.
     
    51:10
    Victor Rask mohl skórovat v blízkosti pravé tyče, Jake Oettinger ho ale spektakulárně vychytal a poté si poradil i se střelou, která přišla v blízkosti levé tyče! Komerční přestávka. Dallas stále vede.
     
    51:20
    Ryan Suter a Kole Lind byli souběžně vyloučeni za hrubost poté, co se do sebe pustili po šanci Seattlu.
     
    53:31
    Jordan Eberle měl před pár okamžiky slibnou šanci, když z mezikruží mířil pod horní tyč, nakonec ale bránu Dallasu těsně přestřelil a puk skončil na plexiskle.
     
    54:25
    Hokejisté Seattlu bleskově otočili hru a podél střídaček zavezli puk do útočného pásma, následovala střela, která minula vzdálenější pravý horní roh brány Stars.
     
    54:38
    Jake Oettinger si snadno poradil s nahozením hostů z levého kruhu a přikryl puk lapačkou. Komerční brejk.
     
    55:44
    Jordan Eberle mohl vyrovnat střelou z mezikruží, jeho pokus byl ale sražen do rohu ledové plochy. Stále 3:2.
     
    57:23
    Yanni Gourde na pravém křídle vypálil od hrazení, jeho střela ale byla na přední tyči sražena mimo. Tlak hostů.
     
    58:02
    Carson Soucy dobře vypálil na vrcholu pravého kruhu bez přípravy a puk mířil těsně nad ledem ke vzdálenější levé tyči, Jake Oettinger ale dobře zasáhl pravým betonem! Velmi důležitý zákrok.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    Konec zápasu.
     
    Dallas dokázal ukončit sérii tří porážek v řadě, když po návratu domů v prvním ze čtyř posledních domácích zápasů porazil Seattle. Stars sice prohrávali po první třetině o dvě branky, přestože v úvodu měli obrovský tlak, jenže Roope Hintz po přestávce sám vyrovnal a krátce před koncem druhé části utkání dokonal obrat Vladislav Naměstnikov. Skvělý comeback. Konečný výsledek střetnutí. Dallas Stars 3 Seattle Kraken 2.
     
    Statistiky: Střely na bránu: 31-32; Zablokované střely: 17-14; Vhazování: 64%-36%; Hity: 19-18; Přesilové hry: 1/2-0/1; Trestné minuty: 4-6.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Jake Oettinger (DAL) – 30 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,8%, odchytal 60:00
    Chris Driedger (SEA) – 28 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,3%, odchytal 58:53

    Česká a slovenská stopa

    Radek Faksa (DAL) – 0+0, 0 účast, 4 střely na bránu, TM 2, čas na ledě 18:53

    Tři hvězdy utkání

    1. Roope Hintz (DAL) 2+0
    2. Jason Robertson (DAL) 0+2
    3. Jake Oettinger (DAL) (04:47:36)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 27. Hintz (J. Robertson, Pavelski), 29. Hintz (J. Robertson, Oettinger), 32. Naměstnikov (Gurjanov) – 7. Sheahan (A. Larsson, Oleksiak), 19. Gourde (D. Pouliot, Lind)


    Dallas Stars: Oettinger (Wedgewood) – M. Heiskanen, R. Suter, J. Klingberg, Lindell (A), Hakanpää, Hanley – Pavelski, Hintz, J. Robertson – Seguin (A), Jamie Benn (C), M. Raffl – Kiviranta, Faksa, Gurjanov – Glendening, Naměstnikov, Karlström.
    Trenér: Rick Bowness

    Seattle Kraken: Driedger (Grubauer) – Vince Dunn, A. Larsson (A), Soucy, D. Pouliot, Borgen, Oleksiak – Eberle (A), Beniers, Donato – Geekie, Sheahan, Donskoi – Kuhlman, Gourde (A), McCann – Lind, Wennberg, V. Rask.
    Trenér: Dave Hakstol

    Rozhodčí: Furman South, Kyle Rehman. Čároví: Michel Cormier, Jonathan Deschamps

    Diváci: 18532
    bahis siteleri