TK s trenérkou hokejové reprezentace MacLeodovou (kon.)
konec
Tisková konference s trenėrkou ženské hokejové reprezentace C. MacLeodovou

Pondělí 25.04.2022, 16:00Tiskové konference
     
    Z tiskové konference s novou trenérkou české ženské reprezentace je to vše. Děkujeme za pozornost. (16:28:56)
     
    Carla MacLeodová: Kdykoli budeme mít šanci vidět hráčky hrát živě, tak toho budeme chtít využít. Současně ještě učím na univerzitě v Calgary, ale jak často uvidím jednotlivé hráčky osobně, se ještě uvidí.
     
    Carla MacLeodová: S týmem budu v létě, budu cestovat mezi ČR a Kanadou, ale myslím, že covid nás naučil, že v kontaktu můžeme zůstat dobře i na dálku.
     
    Carla MacLeodová: Sport je o sebevědomí. Cílem je zvýšit sebevědomí celého týmu, ale i jednotlivců. Víme, že to je naše priorita. Hrála jsem pod Tomášem Pacinou a vím, jak nás motivoval. Chci k tomu přinést ještě také své znalosti, které jsem během kariéry pochytila a přidat je k těm, které mám i od Tomáše Paciny.
     
    Carla MacLeodová: Budu se snažit dělat co půjde, abych se s hráčkama propojila. Pro každého to bude nové, je to pro Česko poprvé, co bude mít ženskou trenérku. Nakonec je to vždycky o hokeji a lásce k hokeji. Těším se na to a na práci s holkama, kterou si užijeme spolu bez ohledu na to, jestli jsem muž nebo žena.
     
    Carla MacLeodová odpovídá na otázku, kdy potká hráčky. Potkáme se zítra, těším se na to, až se poznáme. Chci je poznat každou jako jednotlivce, jaký je její příběh, co mají za sebou, zkrátka se poznat. Chci hráčkám pomoci dosáhnout jejich cíle.
     
    Carla MacLeodová: Kde se tým může zlepšit? Základ je dobrý. Potřebujeme teď více sebevědomí a umět více proměňovat šance, být silnější v předbrankovém prostoru. Nebudu to měnit celé od základu, ale chci zlepšit jednotlivé věci. Rychlost, sebevědomí, bojovat jako tým. Na to se budeme soustředit.
     
    Carla MacLeodová: Vždycky máte šanci zvítězit, i když poslední roky a výsledky hovoří hlavně pro zámořské týmy. V ženském hokeji je teď ale hodně potenciálu a český tým je silný.
     
    Carla MacLeodová: Je to pro mě čest převzít tým v takový moment, necítím to jako tlak, ale jako poctu. Nejlepší na sportu je to, že se můžete posouvat na další a další úroveň. Je to skvělá příležitost a v profesionálním sportu jste vždy pod tlakem, ale to je privilegium. Po olympiádě je další krok posunout tým ještě výš.
     
    Carla MacLeodová: Měla jsem hodně příležitostí v posledních letech dobře sledovat českou ženskou reprezentaci jak z pozice práce v médiích, tak jako fanoušek například během olympijské kvalifikace. Znám dobře Tomáše Pacinu, který byl i mým trenérem. Pro mě je to super chvíle, kdy přijít k týmu.
     
    Po úvodní krátké zdravici Carly MacLeodové z kanadského Calgary tisková konference začíná dotazy jednotlivých žurnalistů.
     
    Tisková konference za malý okamžik začne.
     
    Tiskové konference se zúčastní trenérka ženské hokejové reprezentace Carla MacLeodová a manažerka týmu Tereza Sadilová.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 16:00.

    Marek Janoš