Ottawa – New Jersey 5:4 (po pr.) | Tampa – Columbus 4:1 (kon.) | Pittsburgh – Edmonton 1:5 (kon.)
Boston – Florida 4:2 (kon.) | NY Rangers – Carolina 3:4 (kon.) | Toronto – Detroit 3:0 (kon.)
Washington – NY Islanders 1:4 (kon.) | Nashville – Calgary 4:5 (po pr.) | Minnesota – Arizona 3:5 (kon.)
Dallas – Vegas 3:2 (1:0 po s.n.) | Colorado – St. Louis 5:3 (kon.) | Vancouver – Seattle 5:2 (kon.)
San Jose – Anaheim 2:5 (kon.)
konec
Washington Capitals
1:4 (1:1, 0:0, 0:3)
New York Islanders
Středa 27.04.2022, 01:17 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:49
    Conor Sheary se znovu dostal ke střele. A jak je jeho zvykem v posledních minutách, opět klec Washingtonu minul. Následně však ještě pálil z mezikruží Anthony Mantha. Ilja Sorokin však v náruči ukrývá i jeho pokus!
    55:17 Anders LEE - 1:4
     
    55:17
    Islanders právě vstřelili branku!
    Ostrované přidávají čtvrtou branku a dávají definitivní razítko na své vítězství! Tom Wilson laxně vyvážel touš na pravé straně. Mathew Barzal mu puk vzal a v pádu jej přihrál pod sebe na ANDERSE LEEHO, který se do kotouče mocně opřel holí a jeho rána spadla přesně do vzdálenějšího kouta svatyně Capitals! Islanders vedou 4:1! Bez asistence.
     
    54:20
    Casey Cizikas si vyjel s pukem od levého hrazení a bekhendem se snažil touš zamést pod Samsonovem do brány Caps. Beton gólmana Washingtonu byl na ledě přilepený pevně.
     
    52:30
    Johan Larsson se nakonec v mezikruží dostal k ráně, kterou Ilja Sorokin srazil pod sebe a následně si honem lehl na led na záda, aby touš pod svým tělem schoval.
     
    49:35
    Adam Pelech zahákoval v obranném pásmu Toma Wilsona a dává tak Washingtonu ještě jednu šanci na to, aby se vrátil do utkání.
    48:42 Casey CIZIKAS - 1:3
     
    48:42
    Islanders právě vstřelili branku!
    Islanders dávají gól v oslabení a jdou do dvoubrankového trháku! Vyhozený puk nezastavil Ilja Samsonov za svou klecí. Ten dojel CASEY CIZIKAS, jenž v souboji s bránícím Orlovem objel bránu Capitals a na levém kruhu oba hokejisté upadli. Útočník New Yorku však v leže ještě klepl do puku holí a jelikož Samsonov se nedokázal ani pořádně vrátit do brány, dává velice kuriózní branku na 3:1! Bez asistence.
     
    47:29
    Přesilovka pro Capitals. Andy Greene podrazil na půlící čáře Nicka Jensena a dostává dvě minuty trestu. Zvládne Washington srovnat?
     
    43:26
    Connor McMichael se na pravé straně hnal do situace dva na jednoho, rozhodl se vzít odpovědnost na sebe a pálil na bližší tyč, Ilja Sorokin skvěle zasáhl lapačkou!
    42:56 Noah DOBSON - 1:2
     
    42:56
    Islanders právě vstřelili branku!
    Islanders využívají přesilovou hru a jdou do vedení 2:1! NOAH DOBSON obdržel z pravé strany krátký pas a z vrcholu kruhů vyslal tvrdou nepřesnou střelu, která však na brankovišti trefila Trevora van Riemsdyka, od nějž se puk odrazil do sítě Capitals a New York rázem o gól vede! Asistence: Josh Bailey, Mathew Barzal.
     
    41:33
    Přesilovku si tentokrát zkusí New York. Tom Wilson poměrně zbytečně přidržel Mathewa Barzala v jeho obranném pásmu a dostává dvě trestné minuty.
     
    41:25
    Dmitrij Orlov dostal přihrávku na levou stranu a ranou z nulového úhlu orazítkoval tyčku svatyně Ilji Sorokina. Od ní šel touš do rohu hrací plochy.
     
    37:53
    Kyle Palmieri se nyní šikovně proháčkoval přes bránícího soupeře a ranou z pravého kruhu prověřil Ilju Samsonova. Ten ale byl pozorný.
     
    33:16
    Anthony Mantha se dostal na levém kruhu k ostré střele na bránu Islanders, Ilja Sorokin si však zvládl vyjet a jeho pokus likviduje hrudí.
     
    32:13
    Oliver Wahlstrom trefil vysokou holí u vlastního brankoviště Trevora van Riemsdyka do obličeje a putuje za tento test na lavici honby.
     
    28:35
    Uvidíme další přesilovku. Zkusí si ji hokejisté Capitals, Matt Martin na krátkou chvilku stiskl puk ve své dlani za klecí Washingtonu a dostává dvě trestné minuty.
     
    23:56
    Kyle Palmieri dostal křižnou přihrávku z pravé strany na levý kruh a do své rány se tak opřel, že si Ilja Samsonov musí vyžádat přerušení, rovná si výstroj a upravuje výstroj.
    16:18 Ryan PULOCK - 1:1
     
    16:18
    Islanders právě vstřelili branku!
    Islanders využívají přesilovku a srovnávají na 1:1! RYAN PULOCK dostal kotouč od Bellowse z pravého hrazení na osu hřiště k modré čáře a tvrdým přízemním projektilem propálil naprosto vše, co mu stálo v cestě! Ilja Samsonov se za jeho pokusem jen bezmocně ohlédl! Máme tedy znovu vyrovnaný stav. Asistence: Kieffer Bellows, Kyle Palmieri.
     
    14:42
    Uvidíme první přesilovou hru a tu si zahrají hokejisti New Yorku. Lars Eller trefil vysokou holí na obranné modré Kieffera Bellowse a bude si muset odpykat dvouminutový trest.
    10:24 Conor SHEARY - 1:0
     
    10:24
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals skórují a najednou jsou to oni, kdo otevírá skóre duelu a jde do vedení! Marcus Johansso vypálil z osy hřiště od modré čáry, v prostoru před bránou jeho pokus šikovnou tečí nasměroval do sítě CONOR SHEARY a Washington tak vede nad Islanders 1:0! Asistence: Marcus Johansson, Nick Jensen.
     
    09:41
    John Carlson se následně dostal ke střele z mezikruží. V ideální pozici však pálil jen do lapačky brankáře Ilji Sorokina, jenž si připisuje druhý skvělý zákrok během jednoho střídání!
     
    09:27
    Martin Fehérváry vypálil od levého hrazení na modré čáře a Ilja Sorokin musel jeho pokus poslat lapačkou ven ze svého brankoviště, dobrý zákrok!
     
    08:37
    Jenže gól neplatí! Zach Parise byl natlačen do brankoviště Caps a vyrazil Samsonovovi hůl z ruky. Po pravdě řečeno, spíš bych řekl, že v brankovišti jen stál a ruský gólman ji pustil. Sudí každopádně kvůli jeho postavení ve vymezeném prostoru trefu neuznávají kvůli bránění brankáři ve hře.
     
    08:37
    Islanders právě vstřelili branku!
    Islanders otevírají krátce před polovinou prvního dějství skóre utkání! Krásnou individuální akci předvedl KYLE PALMIERI, který dostal kotouč na pravý kruh. První stahovačkou se zbavil Nicka Jensena, který při bránění podklouzl a druhou objel dva hráče bojující na brankovišti i gólmana Samsonova, který na jeho zakončení nereagoval, jelikož přišel o hůl. Forvard New Yorku pak celkem pohodlně zasunul bekhendem kotouč na zadní tyči do sítě!

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 11. Sheary (Marcus Johansson, Nick Jensen) – 17. Pulock (Bellows, Palmieri), 43. Dobson (Bailey, Barzal), 49. Cizikas, 56. A. Lee


    Washington Capitals: Samsonov (Vaněček) – Carlson (A), Fehérváry, Nick Jensen, D. Orlov, J. Schultz, T. van Riemsdyk – T. Wilson, Kuzněcov, Sheary – Bäckström (A), Marcus Johansson, Oshie – Eller, Mantha, Hathaway – N. Dowd, Johan Larsson, McMichael (C).
    Trenér: Peter Laviolette.

    New York Islanders: I. Sorokin (Varlamov) – Pulock, Pelech, Dobson, Greene, Aho, Salo – Bailey (A), Bellows, Palmieri – Barzal, Parise, Wahlstrom – Pageau, A. Lee (C), Ross Johnston – Cizikas, M. Martin.
    Trenér: Barry Trotz.

    Rozhodčí: Dunning, Pochmara – Johnson, Berg.

    Diváci: 18 573
    bahis siteleri