Tisková konference PSG Berani Zlín (kon.)
konec
Tisková konference PSG Berani Zlín

Čtvrtek 28.04.2022, 10:30Tiskové konference
     
    Tisková konference skončila. (11:06:17)
     
    Mgr. Patrik Kamas, jednatel: "Valentin Claireaux má platnou smlouvu a očekáváme jej. Momentálně se připravuje s reprezentací Francie."
     
    Mgr. Patrik Kamas, jednatel: "S výjimkou Luboše Roba všichni členové realizačního týmu, který tu dokončili sezonu, budou pokračovat u mládeže."
     
    Rostislav Vlach, hlavní trenér: "Zdeněk Okál měl platnou smlouvu, ale rozhodli jsme se, že jej uvolníme. Hledá se pro něj angažmá."

    "Moje priorita byla, abychom udrželi Libora Kašíka. Nebylo to jednoduché, ale je to jeden z hráčů, který přistoupil na to, že sleví ze svých požadavků a bude bojovat o postup. Nebylo to jen o penězích, byla tam i chuť něco vrátit klubu."

    "Řešil se i příchod Patrika Urbance, u něhož to nedopadlo. Jiří Ondráček měl nabídku i z Č. Budějovic, ale rozhodl se pro návrat domů."
     
    Mgr. Patrik Kamas, jednatel: "Daniel Gazda má platnou smlouvu a bude tady hrát. Chceme, aby hráči byli spokojeni. Může mít třeba střídavý start v extralize, ale primárně bude hrát tady, protože je to náš kmenový hráč."
     
    Rostislav Vlach, hlavní trenér: "Na dalších hráčích ještě pracujeme. Dva až tři hráče do útoku ještě budeme chtít. Chybí nám jeden centr a jeden hráč na křídlo. Řeší se i jméno Pavla Klhůfka třeba. V obraně máme asi naplněnou sestavu, jak jsme si představovali."
     
    Pavel Kubiš, útočník: "Já doufám, že po posledních nepodařených sezonách, které omezoval covid a nemohli chodit fanoušci, tak chceme zažít úspěch. Motivace je obrovská a je to o nás. Řešíme jen hokej v podstatě a to odhodlání týmu bude velké."

    "Hrál jsme první ligu, když jsem byl mladší. Soupeře dobře neznáme, ale na to bude dost času, poznat to. Soutěž bude mít vysokou úroveň, protože se po poslední sezoně hodně zúžila. Nejdeme si hrát hokejíček, budeme muset makat."
     
    Rostislav Vlach, hlavní trenér: "Příprava začne v pondělí 2. května. Celé mužstvo se sejde a příprava by měla trvat do konce června. Po dvoutýdenní pauze bychom měli nastoupit na led."

    "Start Chance ligy ještě není znám, ale co se týče přípravy, tak už máme nějaké zápasy domluvené, ale kalendář budeme řešit až během května."
     
    Juraj Jurík, asistent trenéra: "Do klubu jsem se vrátil už v říjnu, když jsem převzal juniory po Luboši Jenáčkovi a měl jsem přehled o dění v klubu. Mrzí nás, jak ta poslední sezona dopadla, ale musíme se dívat dopředu. Musíme se dívat dopředu a pro fanoušky i pro nás je to výzva, abychom dostali zlínský hokej zpět do extraligy. Je to meta, ke které se musíme upnout a musíme do toho dát všechno!"
     
    Rostislav Vlach, hlavní trenér: "Chci poděkovat za důvěru, které si cením. Věřím, že pro návrat bude práce přínosná a dostaneme Zlín zpět do extraligy. Jsem rád, že výběr realizačního týmu byl na mě a mohu říct, že se rád potkávám s Jurajem Juríkem, protože ta spolupráce byla dříve velmi dobrá. Vybrali jsme společně zbytek realizačního týmu."

    "Snažili jsme se vybrat hráče, kteří budou přínosem a mají zájem působit ve Zlíně a hrát tady. Zůstali hráči z loňské sezony jako Libor Kašík a další brankáři. Tato trojice fungovala a bude pokračovat v dobrých výkonech. V obraně nás těší, že zůstává Daniel Gazda, který dohrál v Ilvesu Tampere ve Finsku. Rád se ale vrací a chce mužstvu pomoci. Z nových hráčů obranu doplní Jan Bartko, kterého jsem několikrát viděl a bude přínosem. Silově vyztuží obranu Jakub Husa a Daniel Bukač, na které jsme měli dobré reference. Z Přerova přijde Mikuláš Zbořil, který hraje nyní finále za Třinec."

    "Usilovali jsme o návrat útočníků, kteří tu už působili. Udrželi jsme domácí kostru a přišel Jirka Ondráček. Posílí nás zkušený Tomáš Pospíšil. Oslovili jsme Denise Kindla a Petra Mrázka, kteří byli produktivní v Chance lize. Chceme dát šanci i mladým klukům a odchovancům, kteří si zaslouží šanci."
     
    Tisková konference začíná.
     
    Berani po 42 letech sestoupili z nejvyšší soutěže a budou muset bojovat o návrat. Jisté zatím je, že tým povedou noví trenéři Rostislav Vlach s asistenty Jurajem Juríkem a Oldřichem Horákem. Brankáře povede Luboš Horčička.

    Zásadní změnou by měl projít hráčský kádr, který byl v průběhu poslední extraligové sezony doplněn několika cizinci, kteří pokračovat nebudou. Otázka visí nad setrváním Valentina Claireauxa, jemuž klub uplatnil opci a údajně je stále ve hře i Patriks Zabusovs, jenž zatím nemá jiné angažmá.

    Kdo bude bojovat ve zlínském dresu? Návrat po roce v Českých Budějovicích chystá útočník Jiří Ondráček, který se bývalému trenérovi Robertu Svobodovi nehodil do krámu. Důležitou roli bude v útoku nadále zastávat Pavel Kubiš, Bedřich Köhler či Antonín Honejsek. Obranu by měl vyztužit Jakub Husa z Poruby a Jan Bartko ze Znojma. Brankoviště bude hájit Libor Kašík.

    Naopak spekulace o příchodu Markuse Korkiakoskiho se zdají být liché a nepovedlo se ani vábení Tomáše Knotka ze Slavie. Zájem je v Brně o obránce Daniela Gazdu, jak informoval iSport a údajně i o Zdeňka Okála. Na serveru eliteprospects.com zase prošla informace o spojení s Denisem Kindlem ze Šumperka a Tomášem Pospíšilem, jenž sezonu dohrál v Mladé Boleslavi. Nabízí se i možnost, aby klub získal útočníka Pavla Klhůfka z Košic, jenž nastřílel v posledních dvou sezonách slovenské extraligy přes 50 branek.
     
    Tiskové konference se zúčastní:
    Mgr. Patrik Kamas, jednatel
    Rostislav Vlach, hlavní trenér
    Juraj Jurík, asistent trenéra
    Pavel Kubiš, útočník
    Ing. Libor Kožík, marketingový manažer
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:30.

    David Šimon