Třinec – Příbram 4:1 (kon.) | Dukla Praha – Sparta B 2:2 (kon.) | Chrudim – Vyškov 0:0 (kon.)
Opava – Varnsdorf 3:1 (kon.) | Líšeň – Prostějov 2:0 (kon.)
konec
Slezský FC Opava
3:1 (0:0)
FK Varnsdorf
Sobota 30.04.2022, 17:00 • Stadion v Městských sadech, Opava • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90
    Málem jsme byli svědky čtvrté branky SFC! Denis Kramář se snažil centrovat do vápna, jeho úmysl mu ale úplně nevyšel. Výsledkem byl nepodařený centr, který padal pod břevno a Richter jej vyškrábl alespoň na roh!
     
    87
    Střídání v týmu SFC Opava:
    ze hřiště odchází Samuel Šigut, přichází Michal Bílek.
    ze hřiště odchází Matěj Helešic, přichází Teodor Janjuš.
     
    85
    Střídající Velich nyní orazítkoval levou tyč opavské branky snad ze dvou metrů! Míč k němu vyplaval po centru z pravé strany a hráč Varnsdorfu byl zřejmě sám překvapen.
     
    81
    Střídání v týmu SFC Opava:
    ze hřiště odchází Denis Darmovzal, přichází David Macháček.
     
    78
    Střídání v týmu FK Varnsdorf:
    ze hřiště odchází Patrik Schön, přichází Adam Ondráček.
    ze hřiště odchází Martin Kouřil, přichází Lukáš Hušek.
     
    76
    Opava právě vstřelila branku!
    Opavští mají znovu klid na svých kopačkách! Míč za obranu si našel MATĚJ HELEŠIC. Ten si ještě kulatý nesmysl potáhl do vápna, pohrál si s obránci a z prostoru penalty vypálil přesně k tyči. Richter neměl nárok.
     
    72
    Střídání v týmu SFC Opava:
    ze hřiště odchází Tomáš Rataj, přichází Joss Didiba.
    ze hřiště odchází Bartosz Pikul, přichází Denis Kramář.

    Střídání v týmu FK Varnsdorf:
    ze hřiště odchází Dominik Žák, přichází Oliver Velich.
     
    71
    Varnsdorf právě vstřelil branku!
    Pozor, ještě tady bude drama! Varnsdorf se totiž prosazuje z ničeho nic! O snížení se postaral nedávno příchozí MATĚJ RADOSTA a Tomáš Digaňa tak přichází o své čisté konto.
     
    70
    Žlutá karta pro tým SFC Opava (Matěj Helešic, ).
     
    64
    Třetí branka Opavy visela ve vzduchu! Na konci rychlé akce stál Rataj, kterého v úniku tísnil bek Varnsdorfu a Richterovi se nakonec podařilo jeho ránu vyrazit na roh. Na ten si následně naskakoval Janoščín a trkal míč na zadní tyč, ale několik decimetrů chybělo i jemu!
     
    62
    Střídání v týmu FK Varnsdorf:
    ze hřiště odchází Pavlo Rudnytskyy, přichází Matěj Radosta.
     
    61
    Divočina ve vápně Opavy! Tomáš Digaňa vyběhl na centr a octil se zcela mimo svou branku. Naštěstí pro Opavu ale bylo několik střel Varnsdorfu zablokováno obranou SFC.
     
    59
    Opava právě vstřelila branku!
    Slezský FC jde do dvoubrankového vedení! Po autu míč do vápna hostů odcentroval Samuel Šigut. Na penaltě si míč našel DENIS DARMOVZAL a přízemní ranou upravuje na 2:0! Richter byl bez šance.
     
    54
    Málem jsme byli svědky hodně divoké branky! Adam Ščudla se pokusil překvapit Richtera ze strany z nějakých pětatřiceti metrů, brankář Varnsdorfu s vypětím všech sil vyráží míč na roh, ze kterého Opava udeřit nedokázala!
     
    47
    Opava právě vstřelila branku!
    Slezané se radují! Už to vypadalo, že z opavské akce nic nebude, nakonec ale skóruje BARTOSZ PIKUL! Děje se tak po přihrávce Ščudly na Darmovzala, který ještě míč posunul na polského záložníka. Ten vypálil z hranice vápna na zadní tyč – 1:0.
     
    45+1
    Pozor, po rohu vznikl pořádný závar! Jeden z opavských hráčů byl při něm nakopnut, ale píšťalka rozhodčího zůstala němá. Fanoušci žlutomodrých následně sudímu Kvítovi spílají a přejí si, aby zahodil své náčiní.
     
    39
    I na druhé straně se mohlo měnit skóre! Do rajónu Richtera přilétl centr zleva, po několika odrazech vznikla solidní skrumáž. Nakonec ve vápně vyplaval míč u Darmovzal, opavský střeďák ale v záklonu přestřeluje!
     
    33
    Žlutá karta pro tým FK Varnsdorf (Petr Heppner).
     
    32
    Zajímavá kombinace Opavy. Slezané dostali výhodu po faulu před šestnáctkou a míč se dostal až na levou stranu ke Ščudlovi, který se do míče opřel z první, jenže zamířil hodně mimo.
     
    27
    Žlutá karta pro tým SFC Opava (Jiří Janoščín).
     
    23
    Na druhé straně mohl skóre otevřít Tomáš Rataj, který míč dostal ve vápně od Ščudly. Opavský forvard ještě udělal kličku bránícímu hráči a obstřeloval Richtera, míči v cestě do branky však zabránil obránce Severočechů.
     
    23
    Žlutá karta pro tým SFC Opava (Samuel Šigut).
     
    18
    Nakonec ale k ohrožení opavské branky došlo! Z levého křídla přilétl do vápna míč, Kocourek ještě pustil na volného Schöna, ten ale z hranice šestnáctky vypálil jen do připraveného Digani! Tohle mohl určitě vyřešit lépe.
     
    1
    A Slezané mohli hned jít do vedení! Schön ztratil míč na půlce, Darmovzal rychle vysunul na pravém křídle Šiguta, který šel ze strany úplně sám. Opavský záložník ale napálil vybíhajícího Richtera.

    Tomáš Chalupa

    Branky: 47. Pikul, 59. Darmovzal, 76. Helešic – 71. Radosta

    Karty:   23. Šigut (OPA), 27. Janoščín (OPA), 70. Helešic (OPA) – 33. Heppner (VDF)


    Slezský FC Opava: Digaňa – Celba, Žídek (C), Janoščín, Helešic (87. Janjuš) – Rychlý, Darmovzal (81. Macháček) – Šcudla, Pikul (72. Kramář), Šigut (87. Bílek) – Rataj (72. Didiba).
    Náhradníci: Lasák – Helebrand.

    Trenér: West

    FK Varnsdorf: A. Richter – Heppner, Kouřil (78. Hušek), M. Richter, Zbrožek – Rudnytskyy (C) (62. Radosta), O. Bláha, Schön (78. Ondráček), D. Žák (72. Velich) – Kocourek, Dordić.
    Náhradníci: Vaňák – Bína.

    Trenér: Drsek

    Rozhodčí: Kvítek – Novák, Lakomý.

    Diváci: 1212
    bahis siteleri