Newcastle – Liverpool 0:1 (kon.) | Aston Villa – Norwich 2:0 (kon.) | Southampton – Crystal Palace 1:2 (kon.)
Watford – Burnley 1:2 (kon.) | Wolverhampton – Brighton 0:3 (kon.) | Leeds – Manchester City 0:4 (kon.)
konec
Watford FC
1:2 (1:0)
Burnley FC
Sobota 30.04.2022, 16:00 • Vicarage Road, Watford • Anglická Premier League • 35. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše, děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (18:07:50)
     
    Dnešní utkání sledovalo 20 738 diváků.
     
    Statistiky utkání

    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 9:5. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:9.
     
    Infarktový duel Watfordu s Burnley právě skončil! Na Vicarage Road je nyní vidět silný kontrast emocí. Zatímco fandové Sršňů jsou stále ještě zaražení a nevěří tomu, že jejich tým padá do Championship, fandové Klaretů mohutně slaví vítězství svého týmu.

    Watford v zápase vedl od 8. minuty, vstup do utkání měl skvělý a vůbec celou první půli mohl hodnotit do jisté míry kladně. Po změně stran však v utkání jasně dominovalo Burnley, které se však dlouho nemohlo prosadit. Průlom nastal až v 83. minutě, kdy po centru Taylora skóroval Jack Cork, jenž byl ve svém náběhu nezastavitelný a balon by do sítě Sršňů donesl snad i v zubech, kdyby musel. Následně neutekly ani tři minuty a po narážečce Vydry rozhodl duel krásnou utaženou ranou k pravé tyči Josh Brownhill, který Klaretům zajišťuje neskutečně cenné tři body!

    Burnley totiž v boji o záchranu získává pevnou půdu pod nohama. Na Everton má pětibodový náskok, ačkoliv tým z Liverpoolu má ještě dvě utkání k dobru. Nelze však předpokládat, že by oba vyhrál. Navíc Klareti přeskočili i Leeds United, který má sice stejný bodový zisk, ale horší skóre a k dobru jen jeden duel. S kým? Nějaký Manchester City...

    Watford roní hořké slzy. Sršni mají po dnešku po Norwichi jako druzí jistotu sestupu. Teoreticky by se mohli ještě zachránit, kdyby všechny čtyři zbývající zápasy vyhráli a dostali pod sebe Leeds či Burnley, kteří by ale nesměli ani v jednom utkání bodovat. Reálnost takové možnosti je však téměř rovna nule.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Nathan Collins ještě viděl za faul ve středu hrací plochy žlutou kartu. Ta mu však podle mě v této chvíli vadí naprosto minimálně.
     
    90+3
    Ímrán Lúzá se na levé straně před vápnem Watfordu dostal k zakončení. To však bylo výrazně nepřesné a Nicka Popa nechalo ledově klidným.
     
    90+2
    Dobojováno má český útočník Matěj Vydra, jenž v závěru utkání střídá, aby Burnley ještě víc rozbilo konec utkání. Místo něj je na hřišti Dale Stephens.
     
    90+1
    Nathan Collins fauloval na pravé straně Moussu Sissoka a Watford bude zahrávat volný přímý kop z půlící čáry.
     
    90
    Burnley se snaží konec utkání rozkouskovat střídáními. Sudí Pawson přidá nad rámec základní hrací doby minimálně tři minuty.
     
    90
    A slovenský borec si po své střele neodpustil pár nesportovních komentářů a za ně je odměněn žlutou kartou, kterou mu ukazuje sudí Pawson.
     
    89
    Na druhé straně se k zakončení dostal slovenský fotbalista Juraj Kucka. Jeho rána na levé straně pokutového území Burnley však byla naprosto nepřesná.
     
    88
    Střídání v týmu Burnley FC:
    ze hřiště odchází Aaron Lennon, přichází Matthew Lowton.
     
    87
    Matěj Vydra mohl přidat pojistku na vítězství Burnley, když se prodral přes Samira, ale Ben Foster byl venku z brány včas a míč před českým útočníkem stihl sebrat.
    86. Josh BROWNHILL - 1:2
     
    86
    Burnley právě vstřelilo branku!
    To je neskutečné, Burnley skutečně v samotném závěru otáčí celý zápas! Centr do vápna Watfordu se neujal, defenziva Sršňů jej poslala před šestnáctku, Klareti se však dostali zpět na balon a vrátili jej do pokutového území, kde se nejlépe zorientoval Matěj Vydra, jenž zády k bráně přihrál na hranici velkého vápna, odkud tvrdou přízemní ránu k pravé tyči vyslal JOSH BROWNHILL a Ben Foster se po jeho pumelici natahoval marně! Burnley vede 2:1! Asistence: Matěj Vydra.
     
    85
    Ímrán Lúzá fauloval na levé straně hrací plochy Ashleyho Barnese a Burnley má šanci ještě celý duel otočit, protože má k dispozici zajímavou standardku.
     
    84
    Kupředu se hnal po pravém křídle Moussa Sissoko, který ale před šestnáctkou Klaretů ztrácí míč a Burnley rychle otáčí hru.
    83. Jack CORK - 1:1

    Petr Šatalík

    Branky: 8. Tarkowski (vla.) – 83. Cork (Taylor), 86. Brownhill (Vydra)

    Karty:   90. Kucka (WAT) – 49. Tarkowski (BLY), 90+4. N. Collins (BLY)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 9:5. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:9.
    Watford FC: Foster – Femenía, Kabasele, Samir, H. Kamara – Sissoko (C), Lúzá, Kucka – I. Sarr, Pedro, Dennis.
    Náhradníci: Bachmann – Ngakia, Troost-Ekong, Masina, Sema, Gosling, Kayembe, King, Kalu.

    Trenér: Roy Hodgson.

    Burnley FC: Pope – C. Roberts, N. Collins, Tarkowski (C), Taylor – McNeil, Cork, Brownhill, Lennon (88. Lowton) – Weghorst (60. A. Barnes), Vydra (90+2. D. Stephens).
    Náhradníci: Hennessey, Norris – Bardsley, K. Long, B. Thomas, Costelloe.

    Trenér: Michael Jackson.

    Rozhodčí: C. Pawson – D. Cook, E. Smart – J. Moss.

    Diváci: 20 738
    thejrc.org