Newcastle – Liverpool 0:1 (kon.) | Aston Villa – Norwich 2:0 (kon.) | Southampton – Crystal Palace 1:2 (kon.)
Watford – Burnley 1:2 (kon.) | Wolverhampton – Brighton 0:3 (kon.) | Leeds – Manchester City 0:4 (kon.)
konec
Watford FC
1:2 (1:0)
Burnley FC
Sobota 30.04.2022, 16:00 • Vicarage Road, Watford • Anglická Premier League • 35. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Příjemné sobotní odpoledne přeji všem příznivcům kvalitního fotbalu ze staré dobré Anglie. Premier League má před sebou více méně čtyři závěrečná kola. My se tentokrát v textovém přenosu zaměříme na záchranářský souboj v nejvyšší soutěži země sv. Jiří. V tom se proti sobě na Vicarage Road postaví Watford FC a Burnley FC.
     
    Watford FC

    Sršni jsou už jednou nohou v Championship. Na svém kontě mají pouhých dvaadvacet bodů a patří jim předposlední 19. příčka Premier League. Pakliže chtějí pomýšlet na záchranu, na kterou v současné chvíli ztrácí devět bodů, musí dnes bezpodmínečně minimálně remizovat, výhra Burnley už je přímo posílá o soutěž níž. Každý ale ví, že to je jen teorie, Watford totiž potřebuje za každou cenu vyhrát, jinak budou jeho naděje už opravdu čistě platonické.
    Forma Golden Boys je mizerná! Prohráli poslední čtyři zápasy, z předchozích pěti duelů vydolovali 3 body za výhru nad Southamptonem. V nedávné době však zklamali, když nedokázali zde na Vicarage Road bodovat s Brentfordem, jemuž 1:2 podlehli. Minulý týden s body počítat opravdu nemohli, na Etihad Stadium dostali od Manchesteru City nářez 1:5 a v hlavách už jistě napůl byli u dnešního souboje s Burnley.
     
    Burnley FC

    Klaretům aktuálně náleží první nesestupová 17. pozice Premier League, když jejich účet nabral váhu jednatřiceti bodů. Záchrana Burnley v soutěži je tak mnohem pravděpodobnější, než ta Watfordu. Ani hráči z hrabství Lancashireu však nemají zdaleka nic jisté, Everton je za nimi jen o dva bodíky a navíc má zápas k dobru. Svěřenci Mika Jacksona tak nutně potřebují další body, aby do boje o záchranu stáhli nejlépe další celky – především Leeds United.
    Forma Burnley je v poslední době dobrá, z posledních pěti zápasů prohrálo jediný a nasbíralo hned deset bodů za tři výhry a remízu. Vítězné bylo navíc v přechozích utkáních. Minulý týden přemohlo na Turf Moor Southampton 2:0 a po něm i Wolverhampton 1:0, když jedinou trefu utkání obstaral český útočník Matěj Vydra, který dostal místo v základní sestavě.
     
    Poslední vzájemný duel

    Předchozí bitva obou mužstev se udála v únoru letošního roku. Na Turf Moor se v klání Burnley s Watfordem urodila bezbranková remíza. Utkání bylo poměrně vyrovnané, na střely na bránu v něm Sršni dokonce zvítězili 5:2, ale gólmana Popa překonat nedokázali.
     
    Úvodní sestavy:

    Watford FC: Foster – Femenía, Kabasele, Samir, H. Kamara – Sissoko (C), Lúzá, Kucka – I. Sarr, Pedro, Dennis.

    Náhradníci: Bachmann – Ngakia, Troost-Ekong, Masina, Sema, Gosling, Kayembe, King, Kalu.
    Trenér: Roy Hodgson.

    Burnley FC: Pope – C. Roberts, N. Collins, Tarkowski, Taylor – McNeil, Cork, Brownhill, Lennon – Weghorst, Vydra.

    Náhradníci: Hennessey, Norris – Bardsley, Lowton, K. Long, B. Thomas, D. Stephens, A. Barnes, Costelloe.
    Trenér: Michael Jackson.

    Rozhodčí: C. Pawson – D. Cook, E. Smart – J. Moss.
     
    Fotbalisté obou celků již nastupují na hrací plochu. Matěj Vydra je nakonec v základní jedenáctce Burnley!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodního výkopu se ujali fotbalisté Burnley, kteří ale balon ztratili a hráči Watfordu se ihned vydali po levé krajní čáře kupředu, centr Hassana Kamary na malý čtverec však Nick Pope chytá do rukavic.
     
    2
    Obránci Sršňů rozehrávají od vlastní klece. Nakonec posílají kupředu vysoký balon, ale ten si pohlídá stoper James Tarkowski.
     
    3
    Opět využívají hráči Watfordu levého kraje trávníku, jejich centr do vápna Burnley však hlavou odvrací Nathan Collins. Následně Connor Roberts čistým skluzem sebral míč Emmanuelu Dennisovi.
     
    4
    Československý souboj na trávníku Vicarage Road. Juraj Kucka zaváhal s rozehrávkou ve středu hřiště, zezadu ho čistě dostoupil Matěj Vydra, jenž mu míč uzmul. Slovenský záložník pak šlápl českému útočníkovi na patu a sudí Pawson píská faul.
     
    5
    Emmanuel Dennis opakovaně startuje své pohony v prostoru levého křídla. Nyní však jeho centr z tohoto prostoru končí jen za klecí Klaretů.
     
    6
    Juraj Kucka tentokrát šikovně odehrál balon před napadajícím Joshem Brownhillem k lajně a Watford díky tomu může založit další akci.
     
    7
    Ismaïla Sarr zalepil centr na straně vápna a prudkým pasem do malého vápna vybízel spoluhráče k teči. Na rohový kop uklízí balon James Tarkowski.
     
    8
    Watford právě vstřelil branku!
    Sršni přetavili parádní start v první gól utkání! Centr pravého rohového kopu nic nepřinesl. Následně však nacentroval z pravého křídla Kiko Femenía, míč propadl na zadní tyči k Juraji Kuckovi, jenž svou ranou z malého vápna trefil jen břevno, od něhož se však balon odrazil do vracejícího se JAMESE TARKOWSKIHO, jenž si k obrovské smůle Burnley srazil merunu do vlastní sítě! Watford vede 1:0!
    8. James TARKOWSKI - 1:0
     
    9
    Ímrán Lúzá se vydal na pravé straně kupředu a byl faulován. Místo něj bude zahrávat standardní situaci Kiko Femenía.
     
    10
    Kiko Femenía nacentroval z pravé strany na zadní tyč, kde se Juraj Kucka probil k dalšímu zakončení, tentokrát hlavou. Jeho pokus však byl nepřesný i nedůrazný.
     
    11
    Charlie Taylor nyní nepochopil zpětnou přihrávku svého spoluhráče a balon mu prošel mezi nohama. Během chvilky byl opět u Juraje Kucky, jehož ránu z malého vápna sráží na rohový kop kolenem opět James Tarkowski.
     
    12
    Kiko Femenía zahrál roh z levé strany, jenže Nick Pope si jeho centr do malého vápna zvládl pohlídat a rukavicí jej vyboxoval daleko od své klece.
     
    13
    Ben Foster nyní předvedl výkop od vlastního pokutového území až na šestnáctku soupeře, jenže João Pedro po zpracování pálil nad bránu Burnley.
     
    14
    Sršni jsou zatím jednoznačně lepším a aktivnějším celkem. Ismaïla Sarr nyní centroval z pravé strany do šestnáctky soupeře, tam však defenziva Klaretů zahrála precizně.
     
    15
    Juraj Kucka čistým skluzem sebral Joshi Brownhillovi balon z kopačky a zastavil akci soupeře. Burnley bude vhazovat na polovině hrací plochy.
     
    16
    Dwight McNeil nacentroval ze standardní situace na polovině hřiště až na hranici velkého vápna Watfordu. Odražený míč z hlavičkového souboje našel před šestnáctkou Sršňů Josh Brownhill, který tvrdě pálil k levé tyči svatyně protivníka. Minul jen těsně!
     
    17
    Hassane Kamara nyní vletěl do souboje s Dwightem McNeilem zdviženou podrážkou napřed a sudí Pawson píská faul domácího fotbalisty.
     
    18
    Kiko Femenía vhodil míč na pravé straně zpět do hry. Nathan Collins jej mizerně odkopl a o chvíli později pak musel srazit střelu Joãa Pedra na rohový kop.
     
    19
    Nick Pope hází balon k Charliemu Taylorovi, který na levé straně vysunul Matěje Vydru, jenž krásně udržel míč proti dvěma soupeřům a vysunul vpřed Aarona Lennona, jehož centr však pouze proletěl vápnem Watfordu, Woutu Weghorstovi k němu chyběly dva kroky.
     
    20
    Po pravé straně nyní vyrazil kupředu Dwight McNeil a po jeho akci získávají Klareti výhodu rohového kopu z pravé strany.
     
    21
    Dwight McNeil centroval z pravé strany na zadní tyč, kam nabíhal i kapitán James Tarkowski. Před ním však vystoupal do vzduchu Ben Foster, který chytá míč do náruče.
     
    22
    Jack Cork dostal míč na středový kruh od obránců Klaretů. Sražený pas Aarona Lennona na Matěje Vydru však postrádal lepší přesnost.
     
    23
    Nyní se vydali po levém křídle kupředu Sršni Emmanuel Dennis však svůj centr do vápna soupeře nedostal. Obrana Burnley ho srazila na roh.
     
    24
    Kiko Femenía nacentroval do šestnáctky soupeře z levé strany a poté, co balon trefil tyčku, jej z vápna Klaretů vyhnal Nathan Collins.
     
    25
    Sršni si vyměňují balon na půlící čáře, následně jde meruna na pravou stranu, Ímrán Lúzá jej však vrací na Kika Femeníu.
     
    26
    Kupředu se nyní dostávají fotbalisté Burnley. Dwight McNeil začíná na pravém křídle nabírat rychlost a bude s balonem směřovat k šestnáctce soupeře.
     
    27
    Tohle je penalta pro Burnley! Dwight McNeil si navedl míč do šestnáctky soupeře a Moussa Sissoko ho přesně na hraně velkého vápna podrazil. Sudí Pawson píská pokutový kop!
     
    28
    Jenže penalta se ruší! VAR přezkoumal prostor, ve kterém byl McNeil faulován a Burnley bude kopat jen volný přímý kop z hranice šestnáctky.
     
    29
    Z volného přímého kupu však Klareti nic nevytěžili. Dwight McNeil se snažil podstřelit zeď Sršňů, jenže jeho snaha byla naprosto marná.
     
    30
    Kiko Femenía se snažil na pravém křídle najít trochu víc prostoru, jenže proti němu dobře vystoupil Aaron Lennon, který jeho přihrávku sráží do zámezí.
     
    31
    Emmanuel Dennis na pravé straně obešel bránícího Jamese Tarkowskiho a ranou z takřka nulového úhlu prověřil Popa na přední tyči. Brankář Burnley připraven.
     
    32
    João Pedro se snažil protáhnout po levém křídle do vápna Burnley. Před ním ho však strčil k zemi Nathan Collins, jemuž je pískán faul.
     
    33
    Emmanuel Dennis se na levé straně postavil k standardní situaci, jeho rána z levého křídla však asi o dva metry minula přední tyč svatyně Burnley.
     
    34
    Matěj Vydra se tlačil do pokutového území soupeře a snažil se zakončit akci Klaretů. Po souboji s Hassanem Kamarou však balon letěl do zámezí.
     
    35
    James Tarkowski musel před akci zakončujícím Emmanuelem Dennisem na zem, aby srazil jeho pokus na roh. Přitom se ramenem lehce dotkl míče a soupeř se dožaduje penalty.
     
    36
    Ímrán Lúzá se postavil na pravé straně k zahrání rohového kopu, ale svým centrem nenašel žádného spoluhráče ve vápně soupeře.
     
    37
    Dwight McNeil nyní nacentroval do šestnáctky Watfordu, Matěj Vydra se dostal k hlavičce, jenže ta minula levou tyč svatyně Sršňů.
     
    38
    Ímrán Lúzá zapracoval na výbornou směrem dozadu a teď už peláší s míčem na půli soupeře. Na levém křídle má Juraej Kucku.
     
    39
    Charlie Taylor vhazoval balon u levé krajní čáry zpět do hry. Juraj Kucka jej ihned znovu vrátil do zámezí a tak si bek Burnley situaci zopakuje.
     
    40
    James Tarkowski rozehrává z půlící čáry, balon jde podél ní doprava na Nathana Collinse, jenž posílá dlouhý vysoký balon kupředu.
     
    41
    Matěj Vydra předvedl na pravé straně své přednosti. Rychle si došel pro odražený balon ve vápně Watfordu. Z úhlu však k přední tyči netrefil, jeho rána šla jen do boční sítě.
     
    42
    Nyní se na Christian Kabasele provinil na středu hřiště faulem, takže má Burnley k dispozici volný přímý kop.
     
    43
    Charlie Taylor poslal dlouhý nákop až na hranici velkého vápna Watfordu, kde si však defenziva Sršňů dokázala poradit.
     
    44
    Sršni mohou kupředu po pravé krajní lajně, balon má na noze Juraj Kucka, jenž si ještě vymění přihrávku s Moussou Sissokem.
     
    45
    Nathan Collins se nyní hodně zlobí a podle mě zcela oprávněně. Ismaïla Sarr před ním spadl jako švestka na trávník věříce, že mu sudí Pawson spolkne jeho pád i s navijákem a to se skutečně stalo, arbitr nařizuje volný přímý kop. Collins zuří, protože věřil, že soupeř uvidí žlutou kartu. Málem ji však dostal sám.
     
    45+1
    Ímrán Lúzá se postavil na pravé straně k zahrání volného přímého kopu a levačkou zakroutil míč do brány. Nick Pope však jeho střelu boxuje rukavicemi ven ze šestnáctky.
     
    45+2
    Watford ještě zatápí defenzivě Klaretů, Charlie Taylor však nyní odkopává balon k půlící lajně a sudí Pawson píská konec poločasu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První půle důležitého souboje o záchranu mezi Watfordem a Burnley je za námi. Sršni byli především v jejím úvodu aktivnějším týmem, který svou převahu korunoval v 8. minutě vlastní brankou Jamese Tarkowskiho, jenž si srazil míč do své sítě po střele Juraje Kucky do břevna svatyně Klaretů. S postupem pětačtyřicítky svěřenci Michaela Jacksona vyrovnali hru, jenže jejich snaha nepřinesla žádné zakončení na bránu soupeře, takže k vyrovnání prakticky ani dojít nemohlo. V nejnebezpečnější akci Burnley zakončoval Vydra z pravé strany šestnáctky Watfordu jen do boční sítě. Sršni tak vstoupí do druhé půle s nejtěsnějším možným náskokem.
     
    Statistiky 1. půle

    Držení míče: 56 % – 44 %
    Střely na bránu: 2 – 0
    Střely mimo: 4 – 3
    Rohové kopy: 5 – 2
    Ofsajdy: 0 – 0
    Fauly: 6 – 5
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhou půli rozjeli úvodním výkopem hráči Watfordu. Během chvilky však mičudu ztratili a zpět na hrací plochu ji bude na pravé straně vhazovat Connor Roberts.
     
    47
    Málem bylo srovnáno! Aaron Lennon si nádherně navedl balon do šestnáctky soupeře a na levé straně přibližně ze vzdálenosti penalty vyslal přízemní tvrdou střelu na zadní tyč, kterou však Ben Foster senzačním zákrokem vytlačil na roh!
     
    48
    Po rohovém kopu z pravé strany se balon vrátil do šestnáctky soupeře a Nathan Collins lehkým obloučkem přehodil obránce Watfordu, Ben Foster však jeho nadýchaný balon v pohodě chytá do rukavic.
     
    49
    James Tarkowski nyní spadl na zem a natáhl ruku po noze soupeře, kterému pomohl na zem, sudí Pawson mu ukazuje žlutou kartu. Předchozí faul na Collinse neviděl, což je pro Burnley velké příkoří.
     
    50
    Ímrán Lúzá poslal do šestnáctky soupeře centr, na nějž si nabíhal Juraj Kucka, jenž se však nakonec k zakončení nedostal.
     
    51
    Nyní však už slovenský záložník zakončoval. Watford předvedl rychlou akci na levé straně a Emmanuel Dennis posunul balon doprava právě na Kucku, jež přibližně z penalty pálil na klec Burnley, brankář Nick Pope však zvládl jeho pokus vytěsnit a následně pálil Kucka už jen do spoluhráče Joaa Pedra.
     
    52
    Juraj Kucka je na hrací ploše opravdu hodně vidět, nyní však ve středu hřiště srazil k zemi Matěje Vydru a Klareti tak budou zahrávat volný přímý kop.
     
    53
    Charlie Taylor vracel po standardce balon na pravé straně šestnáctky soupeře před klec Watfordu, kde už však dominovala defenziva Sršňů.
     
    54
    João Pedro se dostal na pravém křídle k centru, jenž poslal do šestnáctky Burnley. Connor Roberts však hlavičkou míč posílá ven z pokutového území Klaretů.
     
    55
    Nyní Ímrán Lúzá nacentroval na naběhnutého Ismaïlu Sarra, jehož však v hlavičkovém souboji předčil Nathan Collins, který hlavičkou posílá míč od své šestnáctky.
     
    56
    Emmanuel Dennis obdržel centr z pravé strany na zadní tyč. Ve vápně soupeře míč zpracoval a pálil z otočky, jeho pokus však minul pravou tyč svatyně Burnley o dobré dva metry a navíc nebyl ani příliš razantní.
     
    57
    Emmanuel Dennis nyní špatně zpracoval míč před vápnem soupeře, takže na středu hřiště může postupovat kupředu Matěj Vydra, jenž na levém křídle vysouvá Aarona Lennona.
     
    58
    Aaron Lennon se dokázal na levé straně uvolnit a jeho sražená rána z ostrého úhlu znamení rohový kop pro Burnley.
     
    59
    Jenže rohový kop z levé strany v podání Joshe Brownhilla nenašel na zadní tyči adresáta. Mičuda míří jen do zámezí.
     
    60
    Střídání v týmu Burnley FC:
    ze hřiště odchází Wout Weghorst, přichází Ashley Barnes.
     
    60
    Burnley dělá první změnu v sestavě a to v útoku. Ze hřiště však nemizí Matěj Vydra, ale Wout Weghorst, jenž byl dnes opravdu doslova neviditelný. Uvidíme, zda si Ashley Barnes povede lépe.
     
    61
    Ben Foster poslal dlouhý výkop od své šestnáctky. Na polovině soupeře si však počínali nedovoleně a standardku tak rozehraje Connor Roberts.
     
    62
    Aaron Lennon a Matěj Vydra pěkně zavařili na levé straně šestnáctky Watfordu. K finálnímu zakončení se však nedostali, ačkoliv k němu nebylo daleko.
     
    63
    Nathan Collins už nechal plachtit balon k brankáři Popeovi, když se kolem něj prohnal João Pedro, jenž přes stopera Burnley spadl. Jeho snaha vymodlit si penaltu byla marná.
     
    63
    Connor Roberts na pravém křídle vrací balon na osu trávníku, kde může hrát Josh Brownhill. Centr na Ashleyho Barnese byl trochu vyšší, než by bylo třeba.
     
    64
    Charlie Taylor nacentroval z levé strany do vápna Watfordu, jenže tam balon do bezpečí odklidil Samir. K meruně se však dostává ještě Josh Brownhill.
     
    65
    Dwight McNeil nakonec centroval z pravé strany, jenže jeho pas byl velice nepřesný a Ben Foster tak bude mít možnost vykopávat od své klece.
     
    66
    Kucka nyní dobře hlavičkou posouval balon před šestnáctku Burnley pro Dennise, kterému však k balonu chyběly dva kroky v okamžiku, kdy jej James Tarkowski odkopl do bezpečí.
     
    67
    Hassane Kamara dostal míč na levé křídlo, kde však měl před sebou jen zavřený prostor a tak hraje raději dozadu na Samira.
     
    68
    Charlie Taylor rozehrává na pravé straně akci Burnley. Cestu kupředu však volnou nemá a musí tak hrát zase za sebe k Nathanu Collinsovi.
     
    69
    Jack Cork si ve středu hřiště vybral pro přihrávku opět Charlieho Taylora, který předal balon na Dwighta McNeila. Jeho sražený centr znamená roh pro Burnley.
     
    70
    Na balon od levého rohového praporku skákali Ben Foster a James Tarkowski. Sudí situaci vyhodnotil jako faul stoper Klaretů. Ten se přitom podle mě gólmana Watfordu nedotkl ani v nejmenším.
     
    71
    Burnley stupňuje v druhé půli svůj tlak, zatím si však větší šanci krom příležitosti Lennona nevypracovalo. Nyní byl ve středu hřiště faulován Matěj Vydra a Klareti tak mají další standardku k dispozici.
     
    72
    Ashley Barnes centroval z levé strany na zadní tyč, kde zpětnou přihrávku Lennona na malé vápno sráží Hassane Kamara na rohový kop.
     
    73
    Centr z pravého rohového praporku šel na zadní tyč, kde se k hlavičce z bezprostřední blízkosti dostal Ashley Barnes, jehož pokus vyráží fantastickým zákrokem Ben Foster do břevna vlastní svatyně! Od něj se balon odrazil ven z brány.
     
    74
    João Pedro a Josh Brownhill se tvrdě srazili ve vápně Burnley a útočník Watfordu letěl vzduchem jako vlaštovka. Penaltu si však nevymodlil.
     
    75
    Klareti vhazují na pravé straně hrací plochy. K odraženému míči se dostal Josh Brownhill, jehož volej však defenziva Sršňů zvládla zablokovat.
     
    76
    Connor Roberts opět vhazuje balon zpět do hry na pravé straně trávníku. Poté, co se mu míč vrátil na kopačku, centroval do vápna Sršňů. Defenziva Watfordu však byla pozorná.
     
    77
    Aaron Lennon se dral kupředu po pravé straně, kde ho Juraj Kucka a Hassane Kamara sevřeli do kleští. Druhý jmenovaný ho dohrál za hranou přijatelnosti a Burnley tak bude mít zajímavou standardku.
     
    78
    Josh Brownhill nyní centroval z levé strany do malého čtverce Watfordu a pod břevno jeho svatyně. Ben Foster však dokázal míč vyboxovat dál od své klece.
     
    79
    Ashley Barnes byl na pravé krajní lajně tvrdě dohrán Ímránem Lúzou, jejich střet však sudí Pawson posoudil jako povolený a nechá Watford vhazovat.
     
    80
    Na pravé straně se před vápnem Burnley opřel do míče Juraj Kucka. Jeho pokus však šel vysoko nad klec svatyně Klaretů.
     
    81
    Nathan Collins má balon na půlící čáře a posouvá jej kousek vedle sebe, kde je James Tarkowski, který pohledem hledá volného spoluhráče.
     
    82
    Charlie Taylor se vysouvá po levém kraji kupředu, nyní si vyměňuje pár přihrávek s Joshem Brownhillem, který mu narážečkou vrací balon.
     
    83
    Burnley právě vstřelilo branku!
    Burnley srovnává na 1:1! Charlie Taylor se vydal kupředu po levém křídle a poslal nádherný centr na zadní tyč. Na malé vápno se v prudkém náběhu vřítil JACK CORK, jenž hlavou uklidil balon z bezprostřední blízkosti do sítě Watfordu a málem se vsítil sám! Neskutečně důležité srovnání pro Klarety, zápas tedy začíná od začátku! Asistence: Charlie Taylor.
    83. Jack CORK - 1:1
     
    84
    Kupředu se hnal po pravém křídle Moussa Sissoko, který ale před šestnáctkou Klaretů ztrácí míč a Burnley rychle otáčí hru.
     
    85
    Ímrán Lúzá fauloval na levé straně hrací plochy Ashleyho Barnese a Burnley má šanci ještě celý duel otočit, protože má k dispozici zajímavou standardku.
     
    86
    Burnley právě vstřelilo branku!
    To je neskutečné, Burnley skutečně v samotném závěru otáčí celý zápas! Centr do vápna Watfordu se neujal, defenziva Sršňů jej poslala před šestnáctku, Klareti se však dostali zpět na balon a vrátili jej do pokutového území, kde se nejlépe zorientoval Matěj Vydra, jenž zády k bráně přihrál na hranici velkého vápna, odkud tvrdou přízemní ránu k pravé tyči vyslal JOSH BROWNHILL a Ben Foster se po jeho pumelici natahoval marně! Burnley vede 2:1! Asistence: Matěj Vydra.
    86. Josh BROWNHILL - 1:2
     
    87
    Matěj Vydra mohl přidat pojistku na vítězství Burnley, když se prodral přes Samira, ale Ben Foster byl venku z brány včas a míč před českým útočníkem stihl sebrat.
     
    88
    Střídání v týmu Burnley FC:
    ze hřiště odchází Aaron Lennon, přichází Matthew Lowton.
     
    89
    Na druhé straně se k zakončení dostal slovenský fotbalista Juraj Kucka. Jeho rána na levé straně pokutového území Burnley však byla naprosto nepřesná.
     
    90
    A slovenský borec si po své střele neodpustil pár nesportovních komentářů a za ně je odměněn žlutou kartou, kterou mu ukazuje sudí Pawson.
     
    90
    Burnley se snaží konec utkání rozkouskovat střídáními. Sudí Pawson přidá nad rámec základní hrací doby minimálně tři minuty.
     
    90+1
    Nathan Collins fauloval na pravé straně Moussu Sissoka a Watford bude zahrávat volný přímý kop z půlící čáry.
     
    90+2
    Dobojováno má český útočník Matěj Vydra, jenž v závěru utkání střídá, aby Burnley ještě víc rozbilo konec utkání. Místo něj je na hřišti Dale Stephens.
     
    90+3
    Ímrán Lúzá se na levé straně před vápnem Watfordu dostal k zakončení. To však bylo výrazně nepřesné a Nicka Popa nechalo ledově klidným.
     
    90+4
    Nathan Collins ještě viděl za faul ve středu hrací plochy žlutou kartu. Ta mu však podle mě v této chvíli vadí naprosto minimálně.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Infarktový duel Watfordu s Burnley právě skončil! Na Vicarage Road je nyní vidět silný kontrast emocí. Zatímco fandové Sršňů jsou stále ještě zaražení a nevěří tomu, že jejich tým padá do Championship, fandové Klaretů mohutně slaví vítězství svého týmu.

    Watford v zápase vedl od 8. minuty, vstup do utkání měl skvělý a vůbec celou první půli mohl hodnotit do jisté míry kladně. Po změně stran však v utkání jasně dominovalo Burnley, které se však dlouho nemohlo prosadit. Průlom nastal až v 83. minutě, kdy po centru Taylora skóroval Jack Cork, jenž byl ve svém náběhu nezastavitelný a balon by do sítě Sršňů donesl snad i v zubech, kdyby musel. Následně neutekly ani tři minuty a po narážečce Vydry rozhodl duel krásnou utaženou ranou k pravé tyči Josh Brownhill, který Klaretům zajišťuje neskutečně cenné tři body!

    Burnley totiž v boji o záchranu získává pevnou půdu pod nohama. Na Everton má pětibodový náskok, ačkoliv tým z Liverpoolu má ještě dvě utkání k dobru. Nelze však předpokládat, že by oba vyhrál. Navíc Klareti přeskočili i Leeds United, který má sice stejný bodový zisk, ale horší skóre a k dobru jen jeden duel. S kým? Nějaký Manchester City...

    Watford roní hořké slzy. Sršni mají po dnešku po Norwichi jako druzí jistotu sestupu. Teoreticky by se mohli ještě zachránit, kdyby všechny čtyři zbývající zápasy vyhráli a dostali pod sebe Leeds či Burnley, kteří by ale nesměli ani v jednom utkání bodovat. Reálnost takové možnosti je však téměř rovna nule.
     
    Statistiky utkání

    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 9:5. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:9.
     
    Dnešní utkání sledovalo 20 738 diváků.
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše, děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (18:07:50)

    Petr Šatalík

    Branky: 8. Tarkowski (vla.) – 83. Cork (Taylor), 86. Brownhill (Vydra)

    Karty:   90. Kucka (WAT) – 49. Tarkowski (BLY), 90+4. N. Collins (BLY)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 9:5. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:9.
    Watford FC: Foster – Femenía, Kabasele, Samir, H. Kamara – Sissoko (C), Lúzá, Kucka – I. Sarr, Pedro, Dennis.
    Náhradníci: Bachmann – Ngakia, Troost-Ekong, Masina, Sema, Gosling, Kayembe, King, Kalu.

    Trenér: Roy Hodgson.

    Burnley FC: Pope – C. Roberts, N. Collins, Tarkowski (C), Taylor – McNeil, Cork, Brownhill, Lennon (88. Lowton) – Weghorst (60. A. Barnes), Vydra (90+2. D. Stephens).
    Náhradníci: Hennessey, Norris – Bardsley, K. Long, B. Thomas, Costelloe.

    Trenér: Michael Jackson.

    Rozhodčí: C. Pawson – D. Cook, E. Smart – J. Moss.

    Diváci: 20 738
    bahis siteleri