Troyes – Lille 3:0 (kon.) | Montpellier – Méty 2:2 (kon.) | Brest – Clermont Foot 2:0 (kon.)
Lorient – Remeš 1:2 (kon.) | Monaco – Angers 2:0 (kon.) | Bordeaux – Nice 0:1 (kon.)
Marseille – Lyon 0:3 (kon.)
konec
FC Lorient
1:2 (1:1)
Stade de Reims
Neděle 01.05.2022, 15:00 • Venue Stade Yves Allainmat - Le Moustoir (Lorient) • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 35. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Krásné odpoledne! V rámci francouzské nejvyšší soutěže nás dnes čeká souboj dvou týmů ze spodní poloviny tabulky a pár kol před koncem tohoto ročníku nás tak čeká zajímavý souboj.
     
    Proti sobě se totiž postaví FC Lorient, který v minulém kole schytal nadílku od Rennes v poměru 0:5 a je namočený v sestupových vodách. Domácí tak budou mít dnes o motivaci postaráno, jelikož v případě vítězství by si mohli výrazně zklidnit závěrečná kola. Hostující celek z Reims může být o poznání klidnější, se 40 body se nachází na 13. příčce Ligue 1. Ve vzájemných mačích s Lorientem se fotbalistům z Reims však moc nedaří.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Lorient: Dreyer – H. Mendes, Laporte, Petrot, Le Goff – Monconduit, Abergel, Innocent – Lauriente, Moffi, Le Fée.
    Náhradníci: Nardi – Lemoine, Hergault, S. Diarra, I. Koné, Soumano, Boisgard, I. Silva, Morel.
    Trenér: C. Pélissier.

    Stade de Reims: Rajković – Foket, Gravillon, Faes, Abdulhamíd, E. Touré – Lopy, Matusiwa, Locko – Zeneli, Kebbal.
    Náhradníci: Y. Diouf – S. Sissoko, Hornby, Mbuku, K. Doumbia, M. Doumbia, Busi, van Bergen.
    Trenér: Óscar García

    Rozhodčí: Gaillouste – Torregrossa, Haquette.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    A dnešní utkání nám právě odstartovalo! Domácí celek potřebuje získat nutně body a hraje dnes v červených dresech, hostující tým hraje v modrém.
     
    2
    El Bilal Touré to udělal pěkně na polovině hřiště, kde se zbavil hned tří soupeřů. Neměl ale komu nahrát, a tak Remeš musí zvolit postoupnou kombinaci.
     
    3
    Domácím se nepovedl přechod do útoku kvůli špatné přihrávce, a tak hosté mohou vhazovat na obranné polovině. Okamžitě jsou ale samozřejmě napadáni.
     
    4
    Thomas Monconduit byl faulovaný na polovině hřiště, když mu ještě jeden ze soupeřů přišlápl ruku. Domácí hráč je ale v pořádku a bude pokračovat ve hře.
     
    5
    Hráč Lorientu ještě stihl balón na hrací ploše a podařilo se mu ho dostat do velkého vápna. Tam byl jeden ze spoluhráčů, avšak přes obranný val míč nedostal.
     
    6
    Thomas Foket okolo sebe nikoho neměl, a tak se mohl vydat na běh dlouhý asi čtyřicet metrů. Jeho následná přihrávka ale nebyla úplně z nejpřesnějších.
     
    7
    Stade de Reims se pustil do napadání rozehrávky domácího celku a nadělal mu menší potíže. Matthieu Dreyer ale svému týmu pomohl se začátkem akce.
     
    8
    Lorient tedy napadání soupeře ustál, avšak jeho kombinace je zatím jen na obranné polovině. Bradley Locko byl poté faulován a pro domácí je to volný kop.
     
    9
    Hra se odehrává zatím především na polovině hřiště. Ani jeden z celků se nedostal k ohrožení brány. Snad se nám utkání za chvilku trochu rozjede.
     
    10
    V tomto stylu je za námi deset minut hry! Fotbalisté v modrých dresech se pokusili o útočnou akci, ale Armand Lauriente byl posléze faulován. Míč pro domácí.
     
    11
    Domácí předvedli dobré roztažení hry doprava, odkud měl přijít prudký centr do vápna. Tam si ale stoupl jeden z hostujících hráčů, který hrozbu odvrátil.
     
    12
    Lorient ale vybojoval alespoň rohový kop, který byl rozehraný na přední tyč. Tam si však hostující obrana poradila a Lorient se nám vrací do obrany.
     
    13
    Arbër Zeneli schytal hodně nepříjemný zákrok, když jednomu z domácích hráčů vyletěla noha vysoko. Do obličeje ale nakonec dostal ramenem a je v pořádku.
     
    14
    Držení míče: 57% – 43%!
     
    15
    Remeš se s míčem daleko nedostala. Nepřesná přihrávka skončila jen u nohou domácích fotbalistů, kteří za chvilku přijdou s novou ofenzivní akcí.
     
    17
    Reims právě vstřelilo branku! Z ničeho nic jsme se dočkali první branky, kterou mají na svědomí hostující fotbalisté! Obrana domácího celku se absolutně otevřela ve chvíli, kdy tam přesnou přihrávku dostal El Bilal Touré. Ten nebyl vůbec sobecký, předložil míč pro ARBËRA ZENELIHO, jenž už dával do prázdné.
    17. Arbër ZENELI - 0:1
     
    19
    Na druhé straně chtěla hned přijít odpověď, ale Laurent Abergel svým pokusem gólmana vystrašit nemohl. Byl to totiž lehký pokus, navíc doprostřed.
     
    20
    A Arbër Zeneli je zatím hodně při chuti. Dostal možnost střely z hranice vápna, kterou chtěl stlačit k tyči. To se mu ale nepovedlo, jelikož pokus šel vedle.
     
    21
    Remeš je po vstřelené brance na koni a znovu operovala v hodně nebezpečném prostoru před vápnem. Tentokrát z toho ale nebyla ani střela.
     
    22
    Žlutá karta pro tým FC Lorient (Thomas Monconduit).
     
    23
    Střely na bránu: 2 – 1
     
    24
    Fotbalisté v modrých dresech jsou zatím aktivnější a jejich vedení rozhodně není náhodou. Defenziva Lorientu nyní musela čelit dalšímu centru z pravé strany.
     
    25
    A obrana domácího celku bude muset být stále připravena. Tentokrát to hosté zkusili zleva, ale přízemní centr před bránu byl sražen na rohový kop.
     
    26
    Avšak tento rohový kop se tedy dvakrát nepovedl... Centr totiž vůbec nemířil mezi hráče a skončil jen na horní síti. Matthieu Dreyer bude moci odkopávat.
     
    27
    El Bilal Touré měl spoustu prostoru na pravé straně, ale neměl dobrou rychlost. Takto ho stihli domácí doběhnout, čímž zamezili nejspíše gólové šanci.
     
    28
    Remeš vybojovala ještě rohový kop. Na jeho rozehrávku ještě čekáme, jelikož rozhodčí ještě domlouvá Dionu Lopymu a Thomasi Monconduitovi.
     
    29
    Už jsme se ale konečně dočkali centru, se kterým neměl Matthieu Dreyer ani ty nejmenší potíže. Lorient je ale v posledních minutách úplně mimo tempo hry.
     
    30
    Jinak je za námi už třicet minut hry a hosté stále vedou o jednu branku. O tu se postaral Arbër Zeneli. Dočkáme se do konce poločasu ještě gólu?
     
    31
    Držení míče: 50% – 50%!
     
    32
    Lorient právě vstřelil branku! A pozor máme srovnáno! TEREM IGOBOR MOFFI nabral fantastickou rychlost a vzal to neohroženě mezi čtyři hráče. Ti se jej snažili zastavit za každou cenu, ale domácí útočník se na nohách udržel. Poté obešel i gólmana a z úhlu se trefil do úplně prázdné brány.
    32. Terem Igobor Moffi - 1:1
     
    34
    Tak Lorientu se povedlo udeřit naprosto z ničeho, takže zde máme novou zápletku! Domácí jsou samozřejmě povzbuzeni vstřelenou brankou a jsou aktivní.
     
    35
    Armand Lauriente se nám taktéž chtěl zapsat mezi střelce. Dostal se ke střele na pravé straně vápna a vyslal jedovatou ránu. Predrag Rajković chytá.
     
    36
    Domácí fotbalisté drží balón na svých kopačkách, ale jsou s ním jen na obranné polovině. Naopak Remeš aktivně napadá a dělá soupeřům problémy.
     
    37
    Lorient vybojoval rohový kop. Přetažený centr na zadní tyč opravdu odhlavičkoval Julien Laporte, ale hostující hráč byl u své tyče připravený.
     
    38
    O chvilku později jsme se dočkali rohového kopu z druhé strany. Ten už tak nebezpečný nebyl, Odražený míč si našel domácí hráč, ale poslal ho vysoko nad.
     
    39
    Júnis Abdulhamíd dostal ránu do kotníku na obranné polovině a nevypadá to s ním zrovna ideálně...
     
    40
    Do konce poločasu nám chybí posledních pět minut! Míč drží na svých kopačkách fotbalisté v modrých dresech, kteří zkouší útok po pravé straně.
     
    41
    Tak jsme viděli centr někam na penaltový puntík, kam už si naskakoval jeden z hostujících hráčů. Těsně před ním ale stihl míč odvrátit obránce soupeře.
     
    42
    Střely na bránu: 4 – 1!
     
    43
    Obrovská chyba hostů, která ovšem nekončí inkasovanou brankou! Lauriente pelášil za doslova odevzdaným míčem, když mu ale evidentně podjela noha. Poté ještě sestřelil gólmana, takže mu musí být pískaný faul! Kdyby si ho ale obhodil, jde na prázdnou bránu!
     
    44
    No, to byly ještě zajímavé momenty takhle v závěru poločasu. Nyní už to ale na žádnou branku nevypadá, a tak nejspíše půjdeme do šaten s remízou.
     
    45
    Nastavovat se bude jedna minuta!
     
    45+1
    Domácí přesto mohli jít v závěrů první půle do vedení! Houboulang Mendes si na přední tyči naskočil na rohový kop, ale Predrag Rajković vytasil skvělý reflexivní zákrok!
    45+1. Mendesovu hlavičku skvěle lapil Rajković
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Je za námi vcelku zajímavý poločas, i když to tak na začátku duelu zrovna nevypadalo. V sedmnácté minutě se dostali do vedení hosté, když El Bilal Touré předložil míč Arbëru Zenelimu, který dával už víceméně do prázdné. Domácí sice následně působili opařeně, přesto srovnali. Terem Igobor Moffi nabral fantastickou rychlost, přeběhl obránce, obešel i gólmana a zamířil do odkryté brány.

    Další poločas začne přibližně v 16:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    A už zde máme i druhý poločas dnešního duelu! Po tom prvním je stav vyrovnaný 1:1, jak si povedou týmy teď. To se během následujících minut dozvíme.
     
    48
    Armand Lauriente měl hned na začátku druhé půle obrovskou šanci, ale Predrag Rajković podržel svůj tým! To mohla být pro Remeš hodně ledová sprcha.
     
    49
    Arbër Zeneli se taktéž objevil ve velmi zajímavém prostoru! Do jeho střely ovšem vpadl jeden z domácích obránců. No, začíná nám druhá půle pěkně ostře!
     
    50
    Remeš se hnala do další možnosti, avšak tentokrát se obrana domácích zformovala včas.
     
    51
    Matthieu Dreyer byl nyní pozorný a střelu z velké dálky v pohodě nachází v rukavicích. Domácí celek se tak může pustit zase do nějaké ofenzivní akce.
     
    52
    Terem Igobor Moffi se pral o balón ve vápně jako lev. Nakonec proti němu byli tři soupeři a jeden z nich mu míč v rozhodující chvíli od nohy dokázal odpálit.
     
    53
    Střely na bránu: 6 – 1!
     
    54
    Enzo Le Fée šel napadat jednoho z hostujících hráčů, který po výskoku tvrdě dupnul na nárt domácího hráče. Tomu se na nohy zatím moc nechce.
     
    54
    Střídání v týmu Stade de Reims:
    ze hřiště odchází Ilan Kebbal, přichází Kamory Doumbia.
     
    56
    Domácí hráč posílal centr, na který nikdo nedokázal vyskočit. Míč poté před gólmanem ještě nepříjemně vyskočil, ale Predrag Rajković jej nakonec vyrazil.
     
    57
    Žlutá karta pro tým Stade de Reims (Kamory Doumbia).
     
    58
    Kamory Doumbia nepříjemně sestřelil Enza le Féea, kterému se tam kotník nepříjemně prohnul. Vypadá to ale, že domácí záložník bude pokračovat.
     
    59
    Bradley Locko se trochu zalekl napadajícího soupeře, tak zvolil jen zpětnou přihrávku.
     
    59
    Reims právě vstřelilo branku! Jenže hosté následně předvedli rychlou akci a znovu se dostávají do vedení! EL BILAL TOURÉ si skvěle naběhl na přízemní centr do vápna a z první poslal míč mimo dosah gólmana.
    59. El Bilal Touré - 1:2
     
    61
    Psychická výhoda je nyní jasně na straně hostů, ale domácím se dnes už jednou srovnat povedlo. Povede se jim to ještě jednou?
     
    62
    Držení míče: 49% – 51%!
     
    63
    Enzo Le Fée vymýšlel přihrávku na hranici vápna, ale tam stihl přiběhnout jeden z hostí a tento záměr mu překazit. Domácí ale u míče ještě zůstávají.
     
    64
    Střídání v týmu Stade de Reims:
    ze hřiště odchází Arbër Zeneli, přichází Nathanaël Mbuku.

    ze hřiště odchází Bradley Locko, přichází Maxime Busi.
     
    65
    Je za námi dvacet minut prvního poločasu, po kterých budou spokojenější hostující fotbalisté. Ti se nám totiž znovu dostali do jednobrankového vedení.
     
    66
    Nyní se nám chvilku hrát nebude. Jeden z hostujících hráčů na poslední chvíli odkopl míč, když mu následně soupeř přišlápl achilovku. Na hřiště jde lékař.
     
    67
    Ale Andrew Gravillon je v pořádku a bude schopen pokračovat v duelu i nadále.
     
    68
    Střídání v týmu FC Lorient:
    ze hřiště odchází Bonke Innocent, přichází Ibrahima Koné.

    ze hřiště odchází Thomas Monconduit, přichází Stéphane Diarra.
     
    69
    Hosté se po delší době dostali ke stře, která ovšem nemohla domácího gólmana nijak vylekat. Byla hodně nepřesná a letěla několik metrů vedle tyče.
     
    71
    Remeš si vybojovala přímý kop z velmi nadějné situace. Andrew Gravillon to nakonec vzal na sebe, ale jeho nepříliš povedený pokus odvrátila zeď.
     
    72
    Na druhé straně měli také domácí k dispozici standardní situaci. Armand Lauriente našel svým centrem před bránou spoluhráče, který trestuhodně minul.
     
    73
    Hra se nám během chvilky znovu otočila a mohlo to být o dvě branky! El Bilal Touré byl úplně osamocený v šestnáctce, ale jeho střela míří vysoko nad!
     
    74
    Žlutá karta pro tým FC Lorient (Laurent Abergel).
     
    75
    Laurent Abergel evidentně není spokojený se žlutou kartou, kterou dostal a dává to celkem jasně najevo. Mohl být rád, že za řeči nedostal ještě jednu žlutou.
     
    77
    Enzo Le Fée před několika okamžiky vypálil ze střední vzdálenosti, ovšem balón mu trochu sjel po nártu, a tak šel jeho pokus opravdu vysoko nad.
     
    78
    Matthieu Dreyer je stále více zaměstnávaným gólmanem, což pro bodový zisk domácího celku není zrovna ideální. Lorient bude muset značně zabrat.
     
    79
    Defenziva fotbalistů v červených dresech měla znovu hodně napilno! Bylo pro ní štěstím, že jeden z hostí si špatně míč zpracoval, a tak nemohl vypálit.
     
    80
    Do konce duelu nám chybí posledních deset minut! Domácí tým nadále prohrává o jednu branku... Navíc Remeš je v těchto minutách jasně lepším celkem.
     
    81
    Jeden z hráčů v modrých dresech upadl ve vápně a chtěl penaltu, celkem jasně rozhazoval rukama. Sudí ovšem pískat nehodlá a domácí mohou otočit hru.
     
    82
    Julien Laporte se vůbec nedomluvil s gólmanem a těsně před ním míč odhlavičkoval. Tam byl poté připraven soupeř, který byl na poslední chvíli pokrytý.
     
    83
    Držení míče: 50% – 50%!
     
    84
    Střídání v týmu FC Lorient:
    ze hřiště odchází Laurent Abergel, přichází Fabien Lemoine.

    ze hřiště odchází Leo Petrot, přichází Jérémy Morel.

    ze hřiště odchází Terem Igobor Moffi, přichází Sambou Soumano.
     
    85
    Stéphane Diarra se rozhodl pro individuální akci po pravé straně, ale byl zastaven celkem rychle. Lorient se však během chvíle dostal k balónu zpět.
     
    86
    Stéphane Diarra znovu v akci, tentokrát měl před sebou mnohem více prostoru. Lorient to sice vykombinoval hezky, ale finální přihrávka byla moc dlouhá.
     
    87
    A stejný hráč v akci i do třetice! Tentokrát dostal přihrávku na pravou stranu vápna vápna, ovšem střela mu ani trochu nesedla a Predrag Rajković v klidu chytá.
     
    88
    Lorient si vybojoval standardní situaci, avšak s centrem si bez problémů poradila obrana hostů.
     
    89
    Remeš už se nikam s míčem nežene a spíše ho odpaluje na útočnou polovinu. Lorient je tedy znovu u balónu, ale má to skrze obranný val hodně těžké.
     
    90
    Střídání v týmu Stade de Reims:
    ze hřiště odchází El Bilal Touré, přichází Samuel Koeberle.
     
    90+1
    Nastavovat se budou čtyři minuty!
     
    90+2
    Thomas Foket může vhazovat na útočné polovině. Dlouho mu to trvalo, hosté následně ještě faulovali.
     
    90+3
    Celkem dobrý centr z pravé strany na domácí straně, ale obrana Remeše se dokázala ubránit! Následoval ještě obrovský závar před bránou, ale všechno je ukončenou faulem Lorientu!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    je konec! V druhém poločase se z branky radovali jenom hostující hokejisté, kteří tak vyhrávají za tři body! V rychlém protiútoku našel Kamory Doumbia nabíhajícího El Bilala Tourého, jenž poslal míč mimo dosah gólmana. Remeš si výhru dnes zasloužila o něco více, jelikož byla o trochu lepším týmem ve hře.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 4:4. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:13.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (16:54:38)

    Denisa Józsová

    Branky: 32. Moffi (Le Fée) – 17. Zeneli (E. Touré), 59. E. Touré (K. Doumbia)

    Karty:   22. Monconduit (LOR), 74. Abergel (LOR) – 57. K. Doumbia (REI)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 4:4. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:13.
    FC Lorient: Dreyer – H. Mendes, Laporte, Petrot (84. Morel), Le Goff – Monconduit (68. S. Diarra), Abergel (84. Lemoine), Innocent (68. I. Koné) – Lauriente, Moffi (84. Soumano), Le Fée.
    Náhradníci: Nardi – Hergault, Boisgard, I. Silva.

    Trenér: C. Pélissier.

    Stade de Reims: Rajković – Foket, Gravillon, Faes, Abdulhamíd, E. Touré (90. Koeberle) – Lopy, Matusiwa, Locko (64. Busi) – Zeneli (64. Mbuku), Kebbal (54. K. Doumbia).
    Náhradníci: Y. Diouf – S. Sissoko, Hornby, M. Doumbia, van Bergen.

    Trenér: Óscar García

    Rozhodčí: Gaillouste – Torregrossa, Haquette
    bahis siteleri