Troyes – Lille 3:0 (kon.) | Montpellier – Méty 2:2 (kon.) | Brest – Clermont Foot 2:0 (kon.)
Lorient – Remeš 1:2 (kon.) | Monaco – Angers 2:0 (kon.) | Bordeaux – Nice 0:1 (kon.)
Marseille – Lyon 0:3 (kon.)
konec
ESTAC Troyes
3:0 (1:0)
Lille OSC
Neděle 01.05.2022, 13:00 • Stade de l'Aube, Troyes • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 35. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Fotbalisté Lille chtěli být na konci letošní sezóny určitě jinde a bojovat opět o evropské poháry, jenže klesli do středu tabulky a teď je navíc čeká o záchranu usilující Troyes. Domácí dělí od sestupového pásma dva body a každý bod může mít cenu zlata. Jak utkání dopadne?
     
    ESTAC Troyes

    Troyes po sérii pěti zápasů bez porážky začíná trochu ztrácet dech a proti Lille bude usilovat o ukončení čtyř zápasů v řadě bez vítězství. Domácí mají na sestupové pásmo náskok pouhých dvou bodů a v závěru letošní sezóny potřebují nutně sbírat body. Každý bude cenný.
     
    Lille OSC

    Jako by účast v základní skupině UEFA Champions League stála Lille síly, protože se začalo v domácí soutěži propadat a aktuálně mu patří v Ligue 1 desáté místo. Lille ztrácí na pátý Štrasburk už šest bodů a tentokrát se zřejmě do evropských pohárů nepodívá.
     
    Úvodní sestavy:

    ESTAC Troyes: Moulin – Kaboré, Biancone, Palmer-Brown, Y. Koné – Chavalerin, Ripart, Tardieu (C), Kouamé, Dingomé – Ugbo.
    Náhradníci: Renot – Mothiba, El Hajjam, Túzghár, Camara II, N'jo, Larouci, Mazou-Sacko, Chambost.

    Lille OSC: Jardim – Çelik, Fonte (C), Botman, Gudmundsson – Žegrova, André, Sanches, Weah – David, Yılmaz.
    Náhradníci: Grbić – Pied, Gomes, Bradarić, Djaló, Lihadji, Bamba III.

    Rozhodčí: Willy Delajod. Asistenti: Erwan Finjean, Philippe Jeanne. Čtvrtý rozhodčí: Mathieu Vernice. VAR: Christian Guillard.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Renato Sanches vlétl do souboje v blízkosti středového kruhu příliš ostře a fauloval Rominiguea Kouamého, který mu ještě od cesty nechtěně uštědřil úder loktem.
     
    2
    Giulian Biancone odvedl v obraně skvělou práci, když ve skluzu odvrátil míč na autové vhazování, a ještě tam zřejmě byla teč, míče se rychle zmocnili domácí hráči.
     
    3
    Rominigue Kouamé byl tentokrát poslán k zemi na ose hřiště nedaleko šestnáctky a domácí budou rozehrávat standardní situaci. U míče stojí domácí Florian Tardieu.
     
    4
    Florian Tardieu teď poslal pěkný diagonální centr na vzdálenější levou tyč, kde se málem dostal do zakončení Giulian Biancone, jenže mu nevyšlo zpracování míče.
     
    5
    Lille podniklo výpad na levém křídle a vybojovalo první rohový kop dnešního zápasu. Hosté mají standardní situaci a mohou se pokusit poprvé ohrozit bránu Troyes.
     
    6
    Edon Žegrova rozehrál na levé straně hřiště rohový kop a na přední tyč posílal velmi nebezpečný centr, domácí fotbalisté ale situaci zvládli a hlavou míč odvrátili pryč.
     
    7
    Gabriel Gudmundsson si pak naběhl na levém křídle na krásnou kolmou přihrávku a okamžitě do vápna posílal přízemní centr, Jessy Moulin si pro něj ale snadno došel.
     
    9
    Lille předvedlo nebezpečný protiútok a Zeki Çelik se dostal na pravé straně šestnáctky k přízemnímu centru, Xavier Chavalerin ho ale zablokoval a následoval odkop.
     
    10
    Timothy Weah si nabíhal na levém křídle na poskakující míč po dlouhé kolmé přihrávce, jenže ho nedokázal zpracovat a domácí fotbalisté mohli vhazovat – 0:0.
     
    11
    Ze zápasu uplynulo úvodních deset minut a Lille je zatím aktivnějším týmem. Nemělo ale žádnou šanci.
     
    12
    Youssouf Koné pak zůstal ležet na hrací ploše poté, co odehrál míč na autové vhazování po vysokém pasu Lille. Nyní už se ale zvedá zpět na nohy a odchází do zámezí.
     
    13
    Oba týmy dnes mají rozhodně o co hrát. Lille by se rádo ještě zapojilo do bojů o evropské poháry, zatímco Troyes nemá jistotu záchrany a musí bojovat do konce.
     
    14
    Střídání v týmu ESTAC Troyes:
    ze hřiště odchází Youssouf Koné, přichází Eric N'jo.
     
    15
    Renaud Ripart teď rychle napálil míč do protihráče v blízkosti pravého rohového praporku, aby vybojoval roh, jenže míč zůstal ve hře a úmysl se mu tak nepovedl.
     
    17
    Lille předvedlo na pravém křídle hodně kostrbatou rozehrávku a samo se vytlačilo až na vlastní polovinu.
     
    18
    Burak Yılmaz skončil na zemi na levé straně šestnáctky, když ucítil drobný kontakt Issy Kaborého. Penalta se ovšem nepískala a domácí fanoušci mohli přestat pískat.
     
    19
    Hlavní rozhodčí si rychle vyslechl rozhodnutí pánů u videa a potvrdil, že o penaltu nešlo. O divadlo ano.
     
    20
    Gabriel Gudmundsson vlétl do souboje jako utržený vagón a zboural k zemi hráčem, kterým byl Issa Kaboré.
     
    21
    Troyes vyráželo na pravé straně hřiště do rychlého protiútoku a Renato Sanches zatáhl jednoho z domácích hráčů evidentně za ruku, žluté kartě ale vzápětí unikl.
     
    22
    Renato Sanches se rozhodl pro sólo na ose hřiště, jenže byl rychle zdvojen a o míč přišel. Na opačné straně rozkmital nohy Issa Kaboré a s míčem doběhl mimo.
     
    24
    Obránce Gabriel Gudmundsson už se nemohl koukat na nemohoucnost obou týmů v útočné fázi a zkusil vypálit ze střední vzdálenosti, jeho rána z dálky ale zamířila vysoko nad. Stále marně čekáme na nějakou šanci.
     
    25
    Předchozí pokus Gabriela Gudmundssona byl vůbec prvním střeleckým pokusem v celém dnešním zápase.
     
    26
    Edon Žegrova nasadil housle u pravé postranní čáry jednomu z domácích hráčů a namířil si to do šestnáctky, jenže ani tentokrát k ohrožení brány nedošlo. Stále 0:0.
     
    28
    Burak Yılmaz vypálil na levé straně šestnáctky pohotově ze vzduchu, jenže proti sobě měl dvojnásobný blok a jeho střela byla zablokována. Míč sebral Jessy Moulin.
     
    29
    Konečně se Lille dostalo na levé straně šestnáctky k přízemní střele, jenže byla příliš slabá a na přední tyči si s ní bez problému poradil pozorný brankář Jessy Moulin.
     
    31
    Troyes mělo spoustu času na přesnou rozehrávku, místo toho ale míč poslalo za levou postranní čáru. Lille dostalo dárek, jenže také hosté o míč snadno přišli.
     
    33
    Renaud Ripart se pokusil nasimulovat faul na ose hřiště a jeden z jeho spoluhráčů se s tím nepáral, když vypálil téměř z půlky po zemi. Léo Jardim snadno zasáhl.
     
    34
    Timothy Weah zalepil míč na levé straně hřiště a zpoza šestnáctky napřáhl k technické střele, která minula vzdálenější pravý horní roh brány!
    34. Timothy Weah a jeho technický pokus zpoza šestnáctky
     
    37
    Troyes zrychlilo na pravé straně hřiště hru dlouhou kolmou přihrávkou a Léo Jardim rychle vyběhl z brány, aby míč hlavou odvrátil na autové vhazování – 0:0.
     
    40
    Tristan Dingomé byl podražen na levé straně šestnáctky a je z toho penalta pro Troyes!
    40. Tristan Dingomé se chtěl protáhnout mezi dvěma protihráči
     
    43
    Troyes právě vstřelilo branku! FLORIAN TARDIEU napálil míč z penalty přesně k levé tyči a poslal Troyes krátce před přestávkou do vedení – 1:0.
    43. Florian TARDIEU - 1:0
     
    45
    Nad rámec prvního poločasu byly nastaveny 3 minuty.
     
    45+2
    Renato Sanches rozehrál na pravé straně hřiště rohový kop a Jessy Moulin nedokázal míč udržet. Lille pak pokračovalo v tlaku a José Fonte hlavičkoval před bránu, žádný z spoluhráčů se ale k střele nedostal.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Dlouho to vypadalo na bezbrankový poločas, jenže Tristan Dingomé vybojoval krátce před přestávkou penaltu, kterou proměnil domácí kapitán Florian Tardieu. Skóre po prvním poločase. Troyes 1 Lille 0.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 14:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Lille vstoupilo do druhého poločasu hodně aktivně a na pravém křídle se po pěkné kombinační akci dostalo k centru, který na přední tyči odvrátil Tristan Dingomé.
     
    47
    Hosté rozehráli na pravé straně v rychlém sledu dva rohové kopy a José Fonte se pak dostal k hlavičce, po které míč těsně minul vzdálenější levou tyč! Lille má po přestávce obrovský tlak.
    47. José Fonte se vyšrouboval do vzduchu a mířil hlavou mimo
     
    49
    Burak Yılmaz si nabíhal na levém křídle na dlouhou kolmou přihrávku, jenže Giulian Biancone se před něj skvěle natlačil a vybojoval nakonec odkop od brány.
     
    50
    Žlutá karta pro tým Lille OSC (Renato Sanches).
     
    50
    Druhá žlutá a následně červená karta, kterou bleskově viděl za protesty Renato Sanches.
     
    52
    Florian Tardieu se zmocnil míče na ose hřiště a ze střední vzdálenosti napřáhl k prudké střele, která zamířila vysoko nad bránu. Jessy Moulin v klidu.
     
    54
    Ike Ugbo si nabíhal uprostřed šestnáctky na přízemní centr z levé strany a Sven Botman ho poslal k zemi! Troyes bude kopat další penaltu!
    54. Druhá penalta! Lille se začíná zápas rozpadat pod rukama
     
    54
    Žlutá karta pro tým Lille OSC (Sven Botman).
     
    55
    Troyes právě vstřelilo branku! IKE UGBO tedy vybojoval penaltu a vzápětí ji sám proměnil, když míč napálil doprostřed brány pod břevno – 2:0!
    55. Ike UGBO - 2:0
     
    57
    Střídání v týmu Lille OSC:
    ze hřiště odchází Edon Žegrova, přichází Angel Gomes.
     
    60
    Renato Sanches viděl za protesty jednu žlutou kartu, jenže pokračoval a během necelých deseti sekund viděl druhou a následné červenou kartu. Úplně dokonale mi to připomnělo odvetný zápas Evropské ligy mezi Rangers a Bragou, když se jeden z hostů nechal vyloučit úplně stejným způsobem. Dopad to mělo stejný jako dnes.
     
    61
    Gabriel Gudmundsson bleskově napadal na levém křídle a chtěl zahrát míč, jenže ten už byl v držení Issy Kaborého, který byl hodně nepříjemně nakopnut.
     
    63
    José Fonte chtěl postrčit míč na pravé straně hřiště do šestnáctky na jednoho ze svých spoluhráčů, přihrávka ale byla prudká a rozehrával brankář Jessy Moulin.
     
    65
    Troyes podniklo rychlý protiútok a po sérii centrů přišla hlavička, kterou domácí Renaud Ripart orazítkoval z blízkosti pravou tyč brány Lille!
    65. Renaud Ripart orazítkoval hlavou pravou tyč brány Lille!
     
    67
    Střídání v týmu ESTAC Troyes:
    ze hřiště odchází Tristan Dingomé, přichází Júhán Túzghár.
     
    67
    Střídání v týmu ESTAC Troyes:
    ze hřiště odchází Ike Ugbo, přichází Lebogang Mothiba.
     
    67
    Střídání v týmu ESTAC Troyes:
    ze hřiště odchází Renaud Ripart, přichází Yasser Larouci.
     
    68
    Florian Tardieu vyvážel míč na pravém křídle, kde ho marně stíhal Burak Yılmaz, a tak si pomohl rukou a skluzem, za který byl vyloučen!
    68. Byl ostrý skluz Buraka Yılmaze opravdu na červenou kartu?
     
    70
    Střídání v týmu Lille OSC:
    ze hřiště odchází Gabriel Gudmundsson, přichází Domagoj Bradarić.
     
    70
    Střídání v týmu Lille OSC:
    ze hřiště odchází Jonathan David, přichází Jonathan Bamba.
     
    72
    Issa Kaboré vypálil na pravé straně šestnáctky po zemi zemi z ostrého úhlu a Léo Jardim ho skvěle vychytal! Júhán Túzghár se k dorážce nedostal. Hosté dohrávají zápas o devíti hráčích!
    72. Issa Kaboré byl dnes několikrát faulován a mohl skórovat
     
    75
    Kdyby si fotbalisté Lille počínali v pokutovém území svědomitěji a čistěji, mohl být tento zápas úplně jiný.
     
    76
    Lille zrychlilo hru a na pravé straně šestnáctky to vypadalo na slibnou šanci, Jessy Moulin ale rychle vyběhl z brány a vpádu míč rychle ukryl pod sebou.
     
    78
    Na to, že Lille hraje v devíti, se snaží často útočit po pravém křídle a zaslouží si za to velkou pochvalu.
     
    80
    Samozřejmě se tím otevírá cesta pro rychlé protiútoky ze strany Troyes, jenže ani domácí už se nikam neženou v závěru zápasu a vypadá to, že se v klidu dohraje.
     
    81
    Střídání v týmu Lille OSC:
    ze hřiště odchází Zeki Çelik, přichází Tiago Djaló.
     
    83
    Giulian Biancone předvedl tragickou rozehrávku a Jonathan Bamba mohl vzápětí skórovat zpoza šestnáctky do prázdné brány, jeho střela ale byla zablokována! Zbytečná chyba obránce Troyes.
     
    84
    Na opačné straně se mohl řítit jeden z domácích hráčů sám na bránu poté, co jeden z jeho spoluhráčů chytře nehrál v ofsajdu, Léo Jardim ale rychle vyběhl z brány.
     
    85
    Třetí penalta pro Troyes! To je až neuvěřitelné. Hráči Lille by rozhodčího nejradši zmlátili a ani se jim nedivím. Yasser Larouci byl tedy podražen na levé straně šestnáctky Benjaminem Andrém.
    85. Třetí penalta pro tamní Troyes! Vybojoval ji Yasser Larouci
     
    86
    Troyes právě vstřelilo branku! Domácí kapitán FLORIAN TARDIEU podruhé v zápase rozehrál penaltu a podruhé napálil míč přesně k levé tyči!
    86. Florian TARDIEU - 3:0
     
    89
    Střídání v týmu ESTAC Troyes:
    ze hřiště odchází Issa Kaboré, přichází Derek Mazou-Sacko.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    V Troyes se dnes odehrál neuvěřitelný zápas, ve kterém domácí fotbalisté porazili Lille zásluhou tří penalt a dvou červených karet, které po přestávce naprosto zbytečně viděli Renato Sanches a Burak Yılmaz. Zejména první dvě žluté karty a následně červená karta za protesty během 10 sekund byla naprosto zbytečná, protože přišla v době, kdy Lille mělo obrovský tlak a příležitosti. Konečný výsledek bojovného střetnutí. Troyes 3 Lille 0. (14:49:31)

    Tomáš Reiner

    Branky: 43. Tardieu (pen.), 55. Ugbo (pen.), 86. Tardieu (pen.)

    Karty:   50. Sanches (LIL), 54. Botman (LIL), 61. Gudmundsson (LIL)   50. Sanches (LIL)   68. Yılmaz (LIL)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 3:6. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 9:13.
    ESTAC Troyes: Moulin – Kaboré (89. Mazou-Sacko), Biancone, Palmer-Brown, Y. Koné (14. N'jo) – Chavalerin, Ripart (67. Larouci), Tardieu (C), Kouamé, Dingomé (67. Túzghár) – Ugbo (67. Mothiba).
    Náhradníci: Renot – El Hajjam, Camara II, Chambost.

    Trenér: Bruno Irles

    Lille OSC: Jardim – Çelik (81. Djaló), Fonte (C), Botman, Gudmundsson (70. Bradarić) – Žegrova (57. Gomes), André, Sanches, Weah – David (70. Bamba III), Yılmaz.
    Náhradníci: Grbić – Pied, Lihadji.

    Trenér: Jocelyn Gourvennec

    Rozhodčí: Willy Delajod. Asistenti: Erwan Finjean, Philippe Jeanne. Čtvrtý rozhodčí: Mathieu Vernice. VAR: Christian Guillard
    bahis siteleri