Vyškov – Jihlava 2:1 (kon.) | Ústí n. L. – Chrudim 0:3 (kon.) | Příbram – Líšeň 2:1 (kon.)
konec
FK Příbram
2:1 (1:1)
SK Líšeň 2019
Sobota 07.05.2022, 17:00 • Na Litavce, Příbram • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Fotbalisté SK Líšně se představí v sobotu odpoledne v Příbrami, kde se budou snažit využít pátečního zaváhání Sparty B a dostat se na druhé místo tabulky za vedoucí Brno. Pro oba dnešní soupeře je to velmi důležitý zápas.
     
    1.FK Příbram

    Příbram si může o víkendu zajistit definitivně záchranu v případě, že Ústí neporazí v souběžně hraném utkání Chrudim bez ohledu na výsledek Na Litavce. Příbram má s Ústí nad Labem lepší vzájemnou bilanci, takže ani případná rovnost bodů by týmu ze severu nepomohla. FK Příbram má aktuálně před Ústí náskok sedmi bodů.
     
    SK Líšeň 2019

    Líšeň může podruhé v řadě skončit druhá, bude to ale boj do posledního kola a v první řadě potřebuje vyhrát v Příbrami. Pokud by se hostům podařilo vyhrát, dostali by se o dva body před Opavu a o jeden před Vlašim. Oba týmy odehrály o jeden zápas více. Druhé a třetí místo tabulky zajišťuje baráž o prvoligovou příslušnost.
     
    Úvodní sestavy:

    1.FK Příbram: Smrkovský – Halinský, Fišl, Vilotić, Pilík – Wágner, Petrák, M. Čermák, Kvída – Gembický, Novotný.
    Náhradníci: Melichar – Schindler, Vokřínek, Vávra, D. Procházka, Hájek, Antwi.
    Trenér: Marek Nikl

    SK Líšeň 2019: Veselý – Otrísal, M. Jeřábek, Toutou Mpondo, Matocha – Ulbrich, Šumbera, Málek, Lutonský – Černín, Pašek (C).
    Náhradníci: Marek – Bednář, Minařík, Krška, Zikl, Chládek, O. Ševčík.
    Trenér: Leoš Kalvoda

    Rozhodčí: Jana Adámková. Asistenti: Lucie Ratajová, Jaroslav Poživil.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Líšeň rozehrála na pravé straně hřiště standardní situaci a na vzdálenější levé tyči si nabíhal na míč David Pašek, jenže na něj nedosáhl a následoval odkop od brány.
     
    2
    Příbram právě vstřelila branku! STEFAN VILOTIĆ využil zmatků v hostující obraně po rohovém kopu a v blízkosti levé tyče propálil míč po zemi do sítě! Příbram po necelých 2 minutách vede!
     
    4
    Ondřej Novotný si nabíhal na pravé straně šestnáctky na prudkou kolmou přihrávku, míč šel ale příliš daleko od jeho nohou a Vlastimil Veselý odkopával od brány.
     
    6
    Šimon Šumbera vysunul na levé straně šestnáctky krátkou kolmou přihrávkou Milana Lutovského, který posílal míč ve skluzu před bránu, byl už ale v zámezí.
     
    7
    Martins Toutou Mpondo si nabíhal na kolmou přihrávku za obranu Příbrami, měl k ní ovšem příliš daleko a Václav Smrkovský proti míči vyběhl. Navíc se pískal ofsajd.
     
    10
    Líšeň vybojovala na levé straně hřiště rohový kop a do šestnáctky poslala dobrý centr, jenže obrana Příbrami byla pozorná a nadvakrát míč odvrátila do bezpečí.
     
    11
    Hosté se vzápětí dostali do zakončení na pravé straně šestnáctky, respektive mohli se dostat, míč skončil v náručí Václava Smrkovského. Další odkop.
     
    14
    Jaroslav Málek rozehrál na levé straně hřiště rohový kop nakrátko a do šestnáctky poslal nebezpečný centr ze hry, míč se vracel do ohně a Václav Smrkovský ho vyboxoval.
     
    17
    Příbram vybojovala na levé straně v blízkosti šestnáctky standardní situaci a na vzdálenější pravou tyč mířil nebezpečný centr, domácí se ale do zakončení nedostali.
     
    18
    Líšeň zatím hrozí především centry z rohových kopů, zatímco Příbram po rychlých protiútocích, jenže oba brankáři jsou prakticky bez práce. Žádné velké šance.
     
    21
    Jaroslav Málek se pokusil na levé straně šestnáctky nasimulovat penaltu a odměnou mu byla žlutá karta.
     
    22
    Fotbalisté Příbrami se snažili prosadit na levém křídle, jenže je zradila nepřesná kolmá přihrávka, která zamířila do území nikoho. Pouze odkop od brány.
     
    23
    David Pašek si nabíhal na vzdálenější levé tyči na přetažený centr z pravého křídla, do zakončení se ale dostat nedokázal a navíc se mával ofsajd.
     
    26
    Líšeň právě vstřelila branku! Šimon Šumbera rozehrál na levé straně hřiště rohový kop a na vzdálenější pravé tyči se dostal ke střele Milan Lutonský. Jeho pokus byl poté zablokován, ale dorážka JAKUBA ČERNÍNA přelétla hlavu ležícího brankáře Příbrami a skončila v síti! Nebyl to úplně nejpohlednější gól, ale Líšeň srovnala krok.
     
    31
    Poté, co se jeden z příbramských hráčů zvedl v blízkosti středového kruhu zpět na nohy, Líšeň rozehrála rohový kop na pravé straně. Nebezpečí vzápětí ale nepřišlo.
     
    32
    Domácí Marcel Čermák si to namířil z pravé strany do šestnáctky, na přední tyči se ovšem nedostal ani k centru ani ke střele. Vlastimil Veselý v klidu odkopával.
     
    33
    Tom Ulbrich se málem dostal do zakončení v blízkosti levé tyče, jenže míč mu uskočil mimo dosah a poté si pomáhal rukama, faul se ovšem nepískal. Hra plyne.
     
    35
    Fotbalisté Líšně získali v blízkosti středového kruhu faul a chtěli rychle rozehrát, jenže hlavní rozhodčí ještě neudělila pokyn a míč se musel vrátit zpět na místo.
     
    37
    Hosté vyrazili na pravém křídle do rychlého protiútoku, následný kolmý pas byl ale odvrácen na autové vhazování, po kterém Líšeň o míč rychle přišla.
     
    38
    Tomáš Pilík se dostal po autovém vhazování na ose hřiště k odraženému míči a zpoza šestnáctky napřáhl k přízemní střele, která byla hosty dobře zablokována.
     
    39
    Marcel Čermák vypálil na pravé straně šestnáctky a jednoho z hostů zasáhl míč do ruky, penalta se ale nepískala a Tomáš Wágner viděl kartu za protesty.
     
    41
    Do konce prvního poločasu zbývá odehrát pět minut a zatím je stav nerozhodný 1:1. Oba týmy měly prakticky jednu šanci, jenže ji dokázaly oba shodně využít.
     
    43
    Jaroslav Málek rozehrál na pravé straně hřiště rohový kop a do šestnáctky už poněkolikáté přilétl nebezpečný centr, který propadl na malé vápno, kde se míč snažil z otočky a blízkosti trefit Martins Toutou Mpondo, v obrovské šanci ho ale minul! Tohle byla stoprocentní šance!
     
    45
    Jan Kvída číhal na vzdálenější pravé tyči a byl připravený, pokud by k němu centr z levého křídla propadl, jenže se tak nestalo a Líšeň se ubránila.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Jakub Černín odpověděl na úvodní gól domácího Stefana Vilotiće a poté se dlouho nic nedělo, těsně před přestávkou měl ale stoprocentní šanci Martins Toutou Mpondo, který mohl vrátit hostům vedení, bohužel pro Líšeň ale míč promáchl. Skóre po prvním poločase dnešního střetnutí. 1.FK Příbram 1 Líšeň 1.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:04.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Příbram rozehrála druhý poločas a okamžitě poslala dlouhý kolmý pas směrem kupředu. Odměnou byl rohový kop Tomáše Pilíka a pád ve vápně, bez penalty.
     
    48
    Dominik Gembický si navedl míč z levé strany na pravačku a zpoza šestnáctky napřáhl k přízemní střele, kterou na přední tyči snadno lapil Vlastimil Veselý.
     
    49
    Příbram je po přestávce hodně aktivní a do šestnáctky přilétl skvělý centr z pravé strany, na který na vzdálenější levé tyči těsně nedosáhl Tomáš Wágner.
     
    50
    Marcel Čermák se vzápětí natahoval po parádním centru z opačné straně hřiště, bohužel pro domácí na něj ale stejně jako Tomáš Wágner hlavou nedosáhl. Škoda.
     
    52
    Líšeň má po přestávce obrovské problémy s tím, aby se vůbec dostala přes půlící čáru. Příbram jde po přestávce za vítězstvím, které by ji zajistilo záchranu druhé ligy.
     
    55
    Milan Lutonský obstaral autové vhazování, jenže hodil míč do hry hodně špatně. Přímo na hlavu jednoho z domácích fotbalistů Příbrami. Z protiútoku nebylo nic.
     
    56
    Martins Toutou Mpondo si naběhl na vzdálenější levé tyči na nádherný přízemní centr z levé strany, ve skluzu ho ale těsně minul! Stále 1:1.
     
    60
    Úvod druhého poločasu byl z domácí strany hodně aktivní, nyní se ale hra poměrně uklidnila. Příbram se snaží rozvážně kombinovat, zatímco hosté bránit.
     
    61
    Příbram právě vstřelila branku! Tamní DOMINIK GEMBICKÝ si naběhl na levé straně šestnáctky na míč a přízemní střelou zamířil ke vzdálenější pravé tyči! Vlastimil Veselý si sice na míč sáhl, vytáhnout ho ale mimo nedokázal. Je to 2:1.
     
    64
    Tom Ulbrich si naběhl na vzdálenější pravé tyči na nádherný přízemní centr z levé strany a zřejmě míč pravačkou dokázal trefit, těsně ale minul bránu! Líšeň byla opět hodně blízko gólu.
     
    65
    Vzápětí si ten samý hráč, tedy Tom Ulbrich, naběhl na míč na pravé straně šestnáctky, ocitl se ale v souboji tělo na tělo a jeden z domácích hráčů vybojoval odkop.
     
    66
    Tomáš Pilík se dostal na pravé straně pokutového území k centru, který byl přizvednut a skončil nad bránou. Příbram vybojovala po pěkné akci rohový kop. Stav 2:1.
     
    67
    Stefan Vilotić se ocitl na vzdálenější levé tyči po přetaženém centru zprava ve velké šanci, jenže zakončoval zády k bráně ze vzduchu patou a Vlastimil Veselý ho vychytal! Mohlo to být o dva.
     
    68
    Střídání v týmu SK Líšeň 2019:
    ze hřiště odchází Martins Toutou Mpondo, přichází Martin Zikl.
     
    70
    Martins Toutou Mpondo před pár okamžiky vystřídal a v dnešním zápase mohl dvakrát skórovat, jenže v prvním poločase míč minul, zatímco po ní na něj nedosáhl.
     
    71
    Tomáš Wágner se mohl prosadit na pravé straně šestnáctky, jenže proti sobě měl dvojnásobnou přesilu a proti míči dobře vyběhl z brány Vlastimil Veselý.
     
    72
    Jeden z domácích fotbalistů musel být ošetřován a hra byla na několik okamžiků přerušena. Stav je 2:1.
     
    73
    Marcel Čermák se rychle otočil s míčem a na levé straně šestnáctky pak napřáhl k prudké střele, zamířil ale doprostřed brány a Vlastimil Veselý míč lapil! Domácí jsou lepší a snaží se přidat gól.
     
    74
    Jaroslav Málek byl na levé straně šestnáctky vytlačen ze střeleckého úhlu a následný rohový kop hostí žádné nebezpečí nepřinesl. Domácí Příbram se tedy ubránila.
     
    76
    Střídání v týmu 1.FK Příbram:
    ze hřiště odchází Dominik Gembický, přichází Daniel Procházka.
     
    76
    Střídání v týmu 1.FK Příbram:
    ze hřiště odchází Ondřej Novotný, přichází Emmanuel Antwi.
     
    78
    Jaroslav Málek se dostal na levé straně šestnáctky k odraženému míči a zkusil pohotově vypálit kopem přes hlavu, jeho akrobatické zakončení ale zamířilo nad.
     
    80
    Jakub Černín si nabíhal uprostřed šestnáctky na centr z levé strany a málem se dostal k hlavičce, brankář Václav Smrkovský ale těsně před ním vyběhl z brány.
     
    81
    Střídání v týmu 1.FK Příbram:
    ze hřiště odchází Marcel Čermák, přichází Stanislav Vávra.
     
    83
    Emmanuel Antwi si na ose hřiště zpracoval míč a zpoza šestnáctky napřáhl k nádherné utažené střele, která těsně minula levý horní roh brány!
     
    84
    Střídání v týmu SK Líšeň 2019:
    ze hřiště odchází Tom Ulbrich, přichází Václav Minařík.
     
    86
    Střídání v týmu 1.FK Příbram:
    ze hřiště odchází Jan Kvída, přichází Pavel Hájek.
     
    86
    Střídání v týmu 1.FK Příbram:
    ze hřiště odchází Tomáš Pilík, přichází Jan Vokřínek.
     
    90
    Běží poslední minuta utkání a za chvíli se dozvíme, kolik se bude nastavovat. Příbram doma vede stále 2:1.
     
    90+1
    Líšeň rozehrála standardní situaci a nádhernou střelou z hranice šestnáctky o tyč poslala míč do sítě, jenže gól neplatí pro faul! Běží nastavení.
     
    90+2
    Nad rámec dnešního utkání byly nastaveny 4 minuty.
     
    90+4
    Po dlouhém ošetření se opět hraje a domácí míří za jistotou záchranu. Těsně před koncem vedou těsně 2:1.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Fotbalisté Příbrami dnes porazili Líšeň usilující o baráž a zajistili si dvě kola před koncem soutěže záchranu. I kdyby ale domácí prohráli, Ústí nad Labem nestačilo v souběžně hraném utkání na Chrudim a zřejmě sestoupí. Vítězný gól vstřelil po přestávce Dominik Gembický. Konečný výsledek tohoto střetnutí. Příbram 2 Líšeň 1. (18:55:30)

    Tomáš Reiner


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.

    Branky: 2. Vilotić, 61. Gembický – 26. Černín

    Karty:   39. Wágner (PRI) – 21. Málek (LIS)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 10:7. Střely mimo: 3:2. Rohy: 4:10.
    FK Příbram: Smrkovský – Halinský, Fišl, Vilotić, Pilík (86. Vokřínek) – Wágner, Petrák, M. Čermák (81. Vávra), Kvída (86. Hájek) – Gembický (76. D. Procházka), Novotný (76. Antwi).
    Náhradníci: Melichar – Schindler.

    Trenér: Marek Nikl

    SK Líšeň 2019: Veselý – Otrísal, M. Jeřábek, Toutou Mpondo (68. Zikl), Matocha – Ulbrich (84. Minařík), Šumbera, Málek, Lutonský – Černín, Pašek (C).
    Náhradníci: Marek – Bednář, Krška, Chládek, O. Ševčík.

    Trenér: Leoš Kalvoda

    Rozhodčí: Jana Adámková. Asistenti: Lucie Ratajová, Jaroslav Poživil

    Diváci: 815
    bahis siteleri