Teplice – Jablonec 0:1 (kon.) | Zlín – Bohemians 1905 1:4 (kon.) | Pardubice – Karviná 2:0 (kon.)
konec
FK Pardubice
2:0 (2:0)
MFK Karviná
Sobota 07.05.2022, 16:00 • Ďolíček, Praha - Vršovice • FORTUNA:LIGA - Skupina o záchranu • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Pardubice si dnes poměrně v klidu dokráčely pro třetí výhru v řadě. O všem rozhodla už první půle, ve které se nejprve akrobaticky trefil Filip Čihák. Následovalo vyloučení Lukáše Bartošáka, který fauloval unikajícího Lupače. A hned z následujícího volného kopu dal druhý gól domácích Tomáš Čelůstka.
    Ve druhém poločasu měli domácí moře šancí, hlavně Lukáš Červ ale dnes pálil slepými. To však ho ani jeho spoluhráče mrzet nemusí, již sestupující Karvinou totiž porazili 2:0. (18:00:05)
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 10:5. Rohy: 1:2. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 11:5.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Po tečovaném centru Sychry z pravé strany zakončoval z hranice malého vápna Cadu, ten ovšem v pádu trestuhodně přestřelil!
     
    90+1
    Domácí v klidu drží balón na svých kopačkách v okolí půlící čáry. Vítěz dnešního zápasu už je jasný.
     
    90
    Nastavují se dvě minuty.
     
    88
    Střídání v týmu MFK Karviná:
    ze hřiště odchází Modou Ndiaye, přichází Juraj Teplan.
     
    88
    A další šance. Vojtěch Sychra si naběhl mezi bránící hráče a dostal přihrávku od Vacka levou nohou zamířil těsně vedle tyče brány Karviné.
     
    87
    První centr Čelůstky z rohu sice byl odvrácen, akce ale pokračovala. Čihák hlavou sklepl balón k Janu Jeřábkovi, ten zamířil nad. Nakonec je máván ofsajd.
     
    86
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Adam Lupač, přichází David Huf.
     
    86
    Dominik Kostka si narazil s Janem Jeřábkem a naběhl si za obranu, kde vybojoval rohový kop.
     
    84
    Pokus Karla Pojezného o přenesení hry na pravé křídlo byl neúspěšný. Dominik Kostka i přes veškerou snahu na balón neměl nárok.
     
    81
    Další šance domácího týmu. A další šance Lukáše Červa. Ten se dokázal prosadit v posledním utkání proti Karviné a o to se pokouší i dnes, nyní ale minimálně ze šesté střely netrefil branku.
     
    80
    I přes jasnou nadvládu ve druhé půli se domácím nedaří přidat pojišťovací branku. Nyní k tomu měl příležitost kapitán Jeřábek, ten se ale neodhodlal ke střele z kraje vápna.
     
    79
    Pardubičtí fotbalisté nadále kontrolují balón a vůbec nic nenasvědčuje tomu, že by hosté měli jakoukoliv šanci srovnat skóre.
     
    76
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Pavel Černý, přichází Vojtěch Sychra.

    Střídání v týmu MFK Karviná:
    ze hřiště odchází Ondřej Chvěja, přichází Antonín Svoboda.
     
    74
    Čelůstka chytře rychle vysunul na levé straně Cadua. Ten obešel Dramého a poslal míč do vápna, centr ale nebyl vůbec přesný.
    72. Dotřetice Červ, ani teď z toho ale není gól
     
    72
    Další zakončení Pardubic. A hádejte kdo to byl? Lukáš Červ se po odvráceném centru Čelůstky dostal k odraženému míči a z voleje ho napálil směrem na bránu, tu o chlup minul.
     
    70
    Jan Jeřábek (FK Pardubice) nedovoleně zastavil rozvíjející se útok Karviné a dostává žlutou kartu.
    70. Tuhle ránu Červa zlikvidoval oslavenec Ciupa
     
    70
    A znovu Lukáš Červ. Tentokrát se v pokutovém území dostal ke střele levačkou, zamířil ale jen do míst pokrytých brankářem Ciupou.
     
    68
    Tentokrát už Lukáš Červ vystřelil! Po zpětné přihrávce od Pavla Černého se ocitl úplně sám s míčem v pokutovém území, v jasné gólové příležitosti ale zamířil vedle tyče!
     
    67
    Pěkná kombinace Pardubic na jeden dotek na hranici pokutového území nevyústila v žádné nebezpečí, Červ totiž prováhal ideální moment na střelu a poté zahnal do ostrého úhlu Kostku.
     
    64
    Lukáš Holík od svého nástupu na hřiště nebyl moc výrazný, nyní se ale zapojil do útočné akce. Kolmicí hledal Chvěju, před ním zakročil Čihák.
     
    62
    Čelůstka nepřesně přihrál Kamilu Vackovi (FK Pardubice) a ten zatažením za dres zastavil Ndiayeho. V rukou rozhodčího následně vidí žlutou kartu.
     
    61
    Marco Túlio znovu zkusil najít na levém křídle Martina Vlachovského a znovu byl úspěšný. Akce pokračovala a právě Túlio střelou minul branku.
     
    58
    Po statické kombinaci vyvezl balón Jan Jeřábek, akce po levé straně ale střelou neskončila. Jiří Ciupa musel zasahovat až o pár chvil později, když si poradil se skákavou střelou Červa.
     
    56
    Pěkné gesto fair play. Tomáš Čelůstka přiznal, že balón do zámezí letěl po teči od něj a místo rohu se tak bude kopat od branky.
     
    55
    Pěknou přihrávku za obranu vyslal Marco Túlio. Míč skončil u Martina Vlachovského, jehož přízemní centr před bránu byl na Ondřeje Chvěju příliš dlouhý.
     
    54
    Domácí sice ve druhé půli mají mnohem častěji míč na kopačkách, zatím ale neví co s ním. Karel Pojezný ho nyní dlouho měl v držení na levé straně, neměl ale komu přihrát a tak ho jen odevzdal brankáři Ciupovi.
     
    52
    Cadu mohl přihrát Čelůstkovi, místo toho zkusil kličku. Balón se mu ale zamotal mezi nohama a ukopl si ho do autu.
     
    50
    Hosté se poprvé ve druhé půli dostali do nebezpečné pozice. Ondřej Chvěja neměl prostor pro zakončení, po odkopu Čiháka ale hosté kopali roh. Ten v klidu odvrátil Jeřábek.
     
    49
    Červ s Caduem po boku utíkal směrem na bránu. Na kraji pokutového území předal balón právě spoluhráči z Brazílie, ten ale v kritický moment podklouzl.
     
    48
    Nový muž na trávníků se ihned několikrát zapojil do kombinace. Nyní dostal pas na levé straně, kde vybojoval alespOń aut.
     
    46
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Vojtěch Patrák, přichází Cadu.

    Střídání v týmu MFK Karviná:
    ze hřiště odchází Tomáš Jursa, přichází Lukáš Holík.
    ze hřiště odchází Michal Papadopulos, přichází Marco Túlio.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas skončil dvougólovou výhrou Pardubic. Ty sice měly pomalejší start, poté ale přepnuly na vyšší rychlostní stupeň. Z toho vyústily dva pěkné góly. Nejprve akrobatické zakončení Čiháka a poté přímý kop Tomáše Čelůstky. Hosté to budou mít hodně těžké, dohrávají totiž v deseti po vyloučení Bartošáka.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Modou Ndiaye při krytí míče lehce zasáhl do obličeje Pavla Černého. Ten šel k zemi, faul ale odpískán nebyl.
     
    45+1
    Zdravotní problémy Robina Hranáče jsou na tolik vážné, že musí střídat ještě před koncem první půle. Při střídání kus za kus ho nahradil Karel Pojezný.
     
    45+1
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Robin Hranáč, přichází Karel Pojezný.
     
    45
    Nastavují se tři minuty.
     
    44
    Znovu práce pro gólmana Karviné, tentokrát vystihl centr Čelůstky z levé strany. Karviná se v deseti hráčích snaží něco vymyslet.
     
    43
    A další pokus domácích mezi tři tyče. Lukáš Červ z dálky zahrozil levou nohu, skákající balón Jiří Ciupa lapil do náruče.
    41. Tomáš ČELŮSTKA - 2:0
     
    41
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Dvojí trest pro Karvinou! Lukáš Bartošák totiž dostal za zmaření brankové šance červenou kartu a z následného volného kopu přesným zásahem udeřil TOMÁŠ ČELŮSTKA! Bez asistence.
     
    39
    Tak je to jinak! Hlavní rozhodčí se šel podívat k monitoru a po faulu na Adama Lupače Lukáš Bartošák (MFK Karviná) dostává přímo červenou kartu!
     
    38
    Adam Lupač utíkal téměř sám na branku, na poslední chvíli ho ale stáhl k zemi Lukáš Bartošák (MFK Karviná) a dostává žlutou kartu. Rozhodčí už ale je u monitoru a zkoumá situaci.
     
    37
    Další zdravotní problém jednoho ze stoperů Pardubic. Vlachovský po souboji o balón nešťastně kolíky trefil Čiháka do hlavy.
     
    36
    Robin Hranáč dobře zakřižoval nabíhajícího protihráče a získal balón. Poté to ale vypadalo na zdravotní problém, kvůli kterému odkopl míč na roh. Nakonec to ale vypadá, že bude v pořádku.
    33. Filip ČIHÁK - 1:0
     
    33
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Domácí hráči se dostávají do vedení! Centr Adama Lupače našel FILIPA ČIHÁKA, který si velmi těžký balón zpracoval a akrobatickým zakončením následně prostřelil brankáře Jiřího Ciupu! Asistence: Adam Lupač.
     
    32
    Hráči Pardubic jsou v posledních minutách celkem pasivní. Toho se snažil využít Bartošák, centrem od levé postranní čáry ale nenašel spoluhráče.
     
    30
    Adam Lupač nyní utíkal za přihrávkou za obranu, k té se nedostal po skvělém skluzu Davita Kobouriho.
     
    28
    Siňavskij vyslal centr z pravé strany do vápna soupeře a našel úplně volného Tomáše Jursu, ten z voleje zamířil nad břevno.
     
    27
    Modou Ndiaye předložil míč do běhu Soufiane Dramému, který nad ničím nepřemýšlel a napálil ho směrem na branku. Ani on ale nebyl přesný.
     
    26
    Po ztrátě Lupače na levé straně Lukáš Bartošák téměř z poloviny hřiště zkusil překvapit vysoko postaveného brankáře Jakuba Markoviče, ten ale mohl být v klidu, jelikož míč zamířil daleko vedle jeho brány.
     
    24
    Kombinace Pardubic ze začátku sice byla trochu kostrbatá, i tak se ale dá považovat za povedenou. Po centru Kostky z pravé strany střílel Adam Lupač, z obtížné pozice ale Ciupu neprověřil.
     
    21
    Po dalším hlavičkovém souboji se nyní ocitl na zemi Patrák. Ten dostal loktem do zátylku od Dramého, už se ale pomalu zvedá.
     
    19
    Po odkopu od brány Jiřího Ciupy do hlavičkového souboje na půlce šli oba kapitáni. Ten domácí se po něm ocitl na zemi a míč tak znovu získaly Pardubice.
    17. Ani hlavička Jeřábka brankáře neohrozila
     
    17
    Po faulu Tomáše Jursy na Patráka Čelůstka rozehrál volný přímý kop. Tím našel hlavu Jana Jeřábka, jehož pokus zamířil mimo.
     
    15
    Dominik Kostka dostal přihrávku do tandemu a vyslal centr do pokutového území. Ten ovšem nikoho v červeném nenašel, útočného faulu se poté dopustil Čelůstka.
     
    13
    Soufiane Dramé odkopl balón do bezpečí a málem tak nastartoval útočnou akci svého týmu, před dotírajícím Vlachovským ale balón hlavou na gólmana zahrál domácí stoper Čihák.
     
    11
    Dloubáčkem za obranu Filip Čihák našel náběh zatím velmi aktivního Vojtěcha Patráka. Ten z prvního dotyku sklepl balón k Pavlu Černému, jeho střela ale skončila na tramvajové zastávce.
     
    9
    Hra se nyní trochu zklidnila a odehrává se ve středu pole. To se pokusil změnit Patrák, kličku ale vystihl soupeř.
     
    7
    Teď už míč zamířil mezi tři tyče. Lukáš Červ napřáhl ke střele z dálky, Jiří Ciupa si ale připsal první úspěšný zákrok.
     
    6
    Domácí se dostávají do tempa. Po skvělé práci tělem Vojtěcha Patráka následovalo hned několik střeleckých pokusů, všechny čtyři ale obrana Karviné zablokovala.
    4. Střela Lupače proletěla vedle tyče
     
    4
    I tak se ale i červenobílí dostali do zakončení. Adam Lupač po sklepnutí Vacka vyzkoušel své štěstí, ani on ale neohrozil brankáře.
     
    4
    Teď už se Pardubice dostaly k míči. Právě Pavel Černý dobře pokryl balón a posunul ho Červovi, jehož přihrávka ale nebyla přesná.
     
    3
    Domácím se zatím nedaří dostat se s míčem na polovinu soupeře. Nyní o něj u půlící čáry přišel Černý a tak znovu hrají Slezané.
    1. V první šanci Chvěja, mezi tyče ale nezamířil
     
    1
    Karviná se ze své poloviny dostala až do střelecké pozice. Po zpětné přihrávce Bartošáka z levé strany střílel Ondřej Chvěja, levačkou ale nezamířil mezi tři tyče.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už jsou na hrací ploše. Domácí Pardubice budou hrát v tradiční červenobílé kombinaci, hosté z Karviné budou hrát celí v černém.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Pardubice: Markovič – Kostka, Hranáč, Čihák, Čelůstka – Jeřábek (C) – Lupač, Vacek, Červ, Patrák – Černý.
    Náhradníci: Letáček – D. Mareš, Matějka, Cadu, Huf, Sychra, Pojezný.

    MFK Karviná: Ciupa – S. Dramé, Buchta, Kobouri – Siňavskij, Jursa, Ndiaye, Bartošák – Chvěja – Vlachovský, Papadopulos (C).
    Náhradníci: Neuman – Qose, Túlio, Holík, Teplan, Svoboda, Zych.

    Rozhodčí: Szikszay – Pečenka, Volf.
     
    Karviná už v posledních zápasech nehraje o udržení. Po šesti letech v první lize totiž tři kola před koncem je jasné, že už se z posledního místa nedostane a sestoupí zpět do druhé nejvyšší soutěže. Není se však čemu divit, Slezané totiž za celou základní část dokázali jen třikrát zvítězit. Dvakrát venku (na Slavii a na Baníku) a pouze jednou doma. Shodou okolností to bylo ve 30. kole právě proti Pardubicím.
     
    Po loňské úspěšně sezóně se letos Pardubice prakticky celý rok pohybují ve spodních patrech tabulky. Po 30 kolech byly až předposlední a jsou tak jedním ze šesti účastníků skupiny o záchranu v nejvyšší soutěži.
    V té se jim ale zatím daří skvěle. V úvodních dvou kolech totiž nedostaly ani jednu branku a získaly šest bodů. Nepředváděly sice žádný oslňující fotbal, na to se ale v této fázi sezóny nehraje. První dva zápasy navíc Pardubáci odehráli bez svého nejproduktivnějšího hráče. Na dnešní zápas by však Brazilec Cadu už měl být připraven.
     
    Vítejte u on-line přenosu ze zápasu 3. kola skupiny o záchranu ve FORTUNA:LIZE, ve kterém se FK Pardubice s již známým sestupujícím MFK Karviná. Úvodní výkop je naplánován na 16:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    David Klier

    Branky: 33. Čihák (Lupač), 41. Čelůstka

    Karty:   62. Vacek (PCE), 70. Jeřábek (PCE)   39. Bartošák (KAR)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 10:5. Rohy: 1:2. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 11:5.
    FK Pardubice: Markovič – Kostka, Hranáč (45+1. Pojezný), Čihák, Čelůstka – Jeřábek (C) – Lupač (86. Huf), Vacek, Červ, Patrák (46. Cadu) – Černý (76. Sychra).
    Náhradníci: Letáček – D. Mareš, Matějka.

    MFK Karviná: Ciupa – S. Dramé, Buchta, Kobouri – Siňavskij, Jursa (46. Holík), Ndiaye (88. Teplan), Bartošák – Chvěja (76. Svoboda) – Vlachovský, Papadopulos (C) (46. Túlio).
    Náhradníci: Neuman – Qose, Zych.

    Rozhodčí: Szikszay – Pečenka, Volf

    Diváci: 628
    bahis siteleri