Dánsko – Kazachstán 9:1 (kon.) | Švédsko – Rakousko 3:1 (kon.) | Švýcarsko – Itálie 5:2 (kon.)
Česko – Velká Británie cz 5:1 (kon.) | Slovensko – Německo 1:2 (kon.) | Lotyšsko – Finsko 1:2 (kon.)
konec
Dánsko
9:1 (3:0, 4:0, 2:1)
Kazachstán
Sobota 14.05.2022, 11:20 • Helsinki Ice Hall, Helsinky • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:37 Kirill SAVICKIJ - 9:1
     
    58:37
    Kazachstán právě vstřelil branku! Jensen Aabo trefil od modré jen bránící hráče, kteří se vydali do přečíslení. Šestakov to udělal výborně, poslal puk na Kirilla SAVICKÉHO a ten prostřelil Dahma. Asistence: Arkadi Šestakov.
    50:03 Joachim BLICHFELD - 9:0
     
    50:03
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Dámy a pánové, čepice na led, jelikož JOACHIM BLICHFELD zkompletoval hattrick, když využil další početní výhodu! Dánský útočník z vrcholu pravého kruhu zamířil milimetrově přesně do vzdálenější šibenice! Asistence: Markus Lauridsen Mathias Bau Hansen.
    40:43 Peter REGIN - 8:0
     
    40:43
    Dánsko právě vstřelilo branku! Oliver Lauridsen předvedl v útočné třetině šikovnou otočku, po níž našel hůl Petera REGINA. Kotouč zapadl přesně k zadní tyči, Rumjancev byl úplně bez šance. Dánové jsou jen dva góly od desítky! Asistence: Oliver Lauridsen, Frederik Storm.
    39:36 Oliver LARSEN - 7:0
     
    39:36
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Ještě do přestávky tady máme jednu branku. Bau Hansen našel mezi kruhy volného Olivera LARSSENA, jenž se napřáhl do puku a k pravé tyči nechytatelně překonal Rumjanceva. Asistence: Mathias Bau, Markus Lauridsen.
    29:54 Joachim BLICHFELD - 6:0
     
    29:54
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Domácí celek využívá další přesilovou hru, když Nikolaj Ehlers přihrával na modrou čáru. JOACHIM BLICHFELD nikam nespěchal, pořádně zamířil a trefil přesně pod horní tyčku. Ilja Rumjancev se sice snažil vytáhnout zákrok ramenem, ale na černou gumu nedosáhl – 6:0. Asistence: Nikolaj Ehlers a Markus Lauridsen.
    26:22 Morten POULSEN - 5:0
     
    26:22
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Už popáté nám zní dánský gólový song. Jakobsen krátce poté, co Michajlis naskočil zpátky na led, vyjel z rohu kluziště směrem k Šutovově brance, kde našel ještě lépe postaveného Mortena POULSENA a ten i se štěstím prostřelil gólmana. Asistence: Julian Jakobsen.
    22:26 Frederik STORM - 4:0
     
    22:26
    Dánsko právě vstřelilo branku! Tak to byla opravdová lahůdka v podání Frederika STORMA, který převzal puk na vlastní polovině, ze soupeřů si udělal kužely, najel až před Šutova a blafákem zakončoval do prázdné branky. Asistence: Nikolaj Ehlers, Jesper Jensen Aabo.
    04:51 Joachim BLICHFELD - 3:0
     
    04:51
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Domácí celek odskakuje do tříbrankového vedení, když tentokrát využil početní výhodu! Nikolaj Ehlers přihrával na obránce JOACHIMA BLICHFELDA, který se nacházel trochu níže a zamířil přesně do levého horního rohu branky – 3:0. Asistence: Nikolaj Ehlers a Markus Lauridsen.
    03:59 Felix SCHEEL - 2:0
     
    03:59
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Dánové trestají obrovskou chybu kazachstánské obrany, která ve vlastním pásmu ztratila puk a FELIX SCHEEL se ocitl sám před Šutovem, který byl bez šance. Bez asistence.
    02:03 Patrick BJORKSTRAND - 1:0
     
    02:03
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Reprezentace ze severu Evropy se rychle ujímá vedení! Dánsko nahodilo kotouč na zadní mantinel a jako první se k němu dostal Mathias Bau Hansen, jenž z ostrého úhlu zamířil do brankářových betonů. Před brankou ale ještě číhal PATRICK BJORKSTRAND, jehož dorážka mířila k zadní tyči! Asistence: Mathias Bau Hansen a Oliver Larsen.

    Adam Bagar

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 3. Bjorkstrand (Bau Hansen, Larsen), 4. Scheel, 5. Blichfeld (Ehlers, M. Lauridsen), 23. Storm (Ehlers, Jensen Aabo), 27. Poulsen (Jakobsen), 30. Blichfeld (Ehlers, Lassen), 40. Larsen (Bau Hansen, M. Lauridsen), 41. Regin (O. Lauridsen, Storm), 51. Blichfeld (M. Lauridsen, Bau Hansen) – 59. Savickij (Šestakov)


    Dánsko: Dahm (Dichow) – Lassen, M. Lauridsen, O. Lauridsen, Jensen Aabo (A), Larsen, N. Jensen, Kristensen – Ehlers, Nielsen (A), Blichfeld – Storm, Scheel, Regin (C) – Bau Hansen, Meyer, Asperup – Jakobsen, Poulsen, Aagaard – Bjorkstrand.
    Trenér: Heinz Ehlers

    Kazachstán: Šutov (27. Rumjancev) – Svedberg, Sam. Danijar, Blacker, Orechov, Šalapov, Metalnikov, Beketajev – Akolzin, Šestakov, Ševčenko – Michajlis (A), Valk (A), Rachmanov – Starčenko (C), Savickij, Sagadějev – Petuchov, Paňukov, Gurkov – Asetov.
    Trenér: Jurij Michajlis

    Rozhodčí: Ansons (LAT), Dehaen (FRA) – Niittylä (FIN), Zunde (LAT)

    Diváci: 3 035
    bahis siteleri