Tottenham – Burnley 1:0 (kon.) | Aston Villa – Crystal Palace 1:1 (kon.) | Leeds – Brighton 1:1 (kon.)
Watford – Leicester 1:5 (kon.) | West Ham – Manchester City 2:2 (kon.) | Wolverhampton – Norwich 1:1 (kon.)
Everton – Brentford 2:3 (kon.)
konec
Everton FC
2:3 (2:1)
Brentford FC
Neděle 15.05.2022, 17:30 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 37. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Brentford vyhrál venku třetí z posledních pěti zápasů, i když mu už dnes o nic nešlo. Přeji příjemný zbytek večera! (19:35:47)
     
    Pro svěřence kouče Franka Lamparda je to obrovská komplikace a v boji záchranu a budou se klepat až do posledního kola. Z Premier League naposledy Everton sestoupil v sezoně 1950/1951. Dnešní duel se může v konečném součtu ukázat jako klíčový. Domácí hrají ještě dva zápasy – doma s Crystal Palace a v posledním kole na Arsenalu.
     
    Brentford dal ve druhém poločase dva góly během dvou minut, otočil vývoj utkání a bere tři body. Duel jednoznačně rozhodla červená karta, kterou viděl domácí Branthwaite už v 18. minutě. Hosté měli od té doby navrch a dali tři góly. Everton navíc dostal v závěru ještě další červenou, byť už nic neřešila.
     
    Držení míče: 27 % : 73 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 5:10. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:8.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Ještě v útoku domácí. Richalison vyhrál souboj jeden na jednoho na křídle, vnikl do šestnáctky a centroval. Raya míč v pohodě chytil do rukavic.
     
    90+3
    Po faulu Mykolenka pískl rozhodčí Brentfordu standardku. Centroval Eriksen a našel Henryho, ten nakonec s balonem u kopaček vycouval až mimo pokutové území.
     
    90+2
    Mbeumo vybojoval na Holgatovi autové vhazování. Tohle hostům vyhovuje, hraje se daleko od jejich brány.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje čtyři minuty nad rámec řádné hrací doby.
    90. Eriksenovu střelu vyhlavičkoval Holgate
     
    90
    Mohlo to být 4:2 pro hosty. Eriksen si našel odražený míč ve vápně a hezky střílel k tyči. Pickford neměl šanci zasáhnout, ale na brankové čáře ho zastoupil Holgate a balon vyhlavičkoval.
     
    89
    Teď už to budou mít domácí extrémně těžké. Brentford je navíc v držení míče a hraje na jistotu dozadu. Už taky šetří čas, nemusí nikam spěchat.
    88. Červená karta
     
    88
    Druhá červená pro domácí! Rondón, jenž byl na hřišti jen pár minut, zajel u postranní čáry do Henryho a jde do sprch. Everton dohrává v devíti.
     
    86
    Rondón sklepl v šestnáctce na Richarlisona, který upadl a nechápal, že rozhodčí nepískl penaltu. Brzy zase vstal a zapojil se do další kombinace svého týmu.
     
    84
    Střídání v týmu Everton FC:
    ze hřiště odchází Séamus Coleman, přichází José Salomón Rondón.
     
    83
    Eriksen pálil dálky. Jeho pokus na první pohled vypadal nebezpečně, ale opakovaný záběr prozradil, že jeho přízemní střela letěla docela mimo.
     
    82
    Richarlison a jeho centr. Raya musel hodně couvat, ale nakonec ho lapil v rukavicích a bude rozehrávat. Hra se začíná hodně otevírat.

    Lukáš Šonský

    Branky: 11. Calvert-Lewin (Richarlison), 45+2. Richarlison (pen.) – 37. Coleman (vla.), 62. Wissa (Eriksen), 64. Henry (Nörgaard)

    Karty:   10. M. Sörensen (BRF), 27. Nörgaard (BRF), 40. Ajer (BRF)   18. Branthwaite (EVE), 88. Rondón (EVE)


    Držení míče: 27 % : 73 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 5:10. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:8.
    Everton FC: Pickford – Coleman (C) (84. Rondón), Holgate, Branthwaite, Mykolenko – A. Gomes (72. Kenny), Doucouré, Iwobi – A. Gordon (72. De. Gray), Calvert-Lewin, Richarlison.
    Náhradníci: Begović – Allan, Alli, Davies III, Price, Welch.

    Trenér: Frank Lampard

    Brentford FC: Raya – Ajer (60. Dasilva), Jansson (C), M. Sörensen (46. Janelt), Henry – Jensen, Nörgaard, Eriksen – Mbeumo, Toney, Wissa (75. Rasmussen).
    Náhradníci: Lössl – S. Baptiste, Canós, Jeanvier, Peart-Harris, F. Stevens.

    Trenér: Thomas Frank
    thejrc.org