Francie – Itálie 2:1 (po pr.) | Norsko – Rakousko 5:3 (kon.) | Švýcarsko – Slovensko 5:3 (kon.)
Finsko – Švédsko 2:3 (0:1 po s.n.)
po prodl.
Francie
2:1 (0:1, 0:0, 1:0 - 1:0)
Itálie
Středa 18.05.2022, 15:20 • Helsinki Ice Hall, Helsinky • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dlouho to vypadalo, že Italové urvou první výhru na šampionátu a nakonec od ní nebyli vůbec daleko. Až do 58. minuty byl jediným střelcem zápasu Luca Frigo, který využil hrubici v obraně Francie a v oslabení poslal Italy do vedení. Francouzi sice v zápase pálili jednu šancí za druhou, nakonec jim ale pomohla hra bez brankáře, při které povedenou tečí srovnal v Česku dobře známý Sacha Treille. Zápas šel tedy do prodloužení, které přesnou ranou ukončil Hugo Gallet a zajistil Francii dva body.

    Střely na branku: 36:21.
    Střely na branku v prodloužení: 2:0. (17:52:35)
     
    Nejlepší hráči: Pierre Crinon – Luca Frigo.
     
    Konec zápasu.
    61:04 Hugo GALLET - 2:1
     
    61:04
    Francie právě vstřelila branku! Je hotovo a je vidět, že Francouzům spadl opravdu velký kámen ze srdce. Tim Bozon vybojoval puk za brankou, zadovkou ho poslal před ní a tam se přesnou ranou pod horní tyč prezentoval HUGO GALLET. Asistence: Tim Bozon.
     
    60:15
    Středem hrací plochy projel Alexandre Texier, který svou bombu zápěstím schoval za obránce. Andreas Bernard se střelou pod horní tyčku počítal a puk vyrazil.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Už to vypadalo, že Itálie urve vítězství, avšak v 59. minutě si vzal slovo Čechům známý Sacha Treille, který tečí srovnal a poslal souboj do prodloužení. Uvidíme, kdo se bude radovat z důležitého druhého bodu.

    Střely na branku: 31:19.
    Střely na branku ve třetí třetině: 6:6.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    58:54 Sacha TREILLE - 1:1
     
    58:54
    Francie právě vstřelila branku! V Helsinkách máme vyrovnáno! Od modré čáry posílal puk před branku Damien Fleury. Do střely francouzského kapitána sáhl SACHA TREILLE, který stál zády k brance a usměrnil puk za záda italského brankáře. Asistence: Damien Fleury, Yohann Auvitu.
     
    58:16
    Itálie se chopila kotouče, který o mantinel poslala do středního pásma. Francii už moc času na vyrovnání nezbývá.
     
    58:12
    Francouzští trenéři zvolili oddechový čas a Henri-Corentin Buysse po něm zůstává na střídačce. Do hry jde šestice bruslařů.
     
    57:58
    Alexandre Texier se dostal ke střele z vrcholku levého kruhu, kterou Andreas Bernard vykopává betonem do rohu hřiště.
     
    57:49
    Přihrávka z obranného pásma mířila na útočnou polovinu, kde kotouč přebral Damien Fleury, jenž byl okamžitě trefen soupeřem.
     
    56:55
    Jordann Perret si dlouhou přihrávku spoluhráče zpracoval až za modrou čárou a Francii je tak odpískán úmyslný ofsajd.
     
    56:34
    Zleva se před branku cpal Dylan Di Perna, který nahrnul puk na francouzského brankáře. Henri-Corentin Buysse musel být stále zpevněný, protože za dorážkami mířili další soupeři.
     
    55:29
    Na útočné modré čáře se nacházel Anthony Rech, který sice stál a přesto se dobrým pohybem dostal před soupeře. Jenže následně upadl, přičemž stihl ještě vystřelit.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Martina Sikorová

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 59. Treille (Fleury, Auvitu), 62. Gallet (T. Bozon) – 15. Frigo


    Francie: Buysse (Ylönen) – Gallet, Auvitu, Llorca, Chakiachvili, Thiry, Crinon, Bault – T. Bozon, Fleury (C), Treille (A) – Bertrand, Claireaux (A), Perret – Texier, Boudon, Rech – K. Bozon, Ritz, Leclerc – Fabre.
    Trenér: Philippe Bozon

    Itálie: Bernard (Fazio) – Di Perna, Trivellato (A), Pietroniro, Miglioranzi, Gios, Glira, Spornberger – Petan, Hannoun, Frigo (A) – D. Kostner, S. Kostner, Sanna – McNally, Mantenuto, Frank (C) – Insam, Traversa, Deluca – Mantinger.
    Trenér: Greg Ireland

    Rozhodčí: Heikkinen (FIN), Öhlund (SWE) – Niittylä (FIN), Yletyinen (SWE)

    Diváci: 1 543
    bahis siteleri