Francie – Itálie 2:1 (po pr.) | Norsko – Rakousko 5:3 (kon.) | Švýcarsko – Slovensko 5:3 (kon.)
Finsko – Švédsko 2:3 (0:1 po s.n.)
konec
Norsko
5:3 (1:1, 2:1, 2:1)
Rakousko
Středa 18.05.2022, 15:20 • Nokia Arena, Tampere • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:48 Martin RÖNNILD - 5:3
     
    59:48
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Rakušané vyhráli buly, ale nedokázali dostat puk na obránce a Jakobsson dostal puk ze třetiny a MARTIN RÖNNILD dovezl puk do prázdné branky. Asistence: Kristian Jakobsson.
    56:12 Peter SCHNEIDER - 4:3
     
    56:12
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Krásná přihrávka na levou stranu našla PETERA SCHNEIDERA a hokejista, který se hokeji učil dlouhé roky i v České republice dorážel v podstatě do prázdné branky. Asistence: Ali Wukowits, Dominique Heinrich.
    47:32 Mats Rosseli Olsen - 4:2
     
    47:32
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Seveřané využívají přesilovou hru pět na tři. Andreas Martinsen vybojoval puk u mantinelu za bránou, přihrál puk na volného MATSE ROSSELIHO OLSENA. který stál v pravém kruhu a prudkou střelou vymetl šibenici. Kickert si špatně pokryl bližší tyč a tohle může Rakušany v konečném účtování hodně mrzet. Asistence: Andreas Martinsen, Ken André Olimb.
    31:44 Martin RÖYMARK - 3:2
     
    31:44
    Norsko právě vstřelilo branku!
    To byla hodně smolná branka pro Rakousko. Norové hráli možná minutu při signalizované výhodě, Haga napříáhl od modré, jeden z rakouských beků puk lehce tečoval a nakonec se puk od brusle MARTINA RÖYMARKA odrazil za Kickerta. Asistence: Michael Haga, Mattias Nörstebö.
    26:54 Lukas HAUDUM - 2:2
     
    26:54
    Rakousko právě vstřelilo branku! Druhá přesilovková formace Rakušanů si ale nakonec poradila! Unterweger, hrající první zápas po zranění, našel LUKASE HAUDUMA, který z pravého kruhu překonal Haukelanda. Skvěle před brankou clonil Ganahl. Asistence: Clements Unterweger, Manuel Ganahl.
    20:55 Andreas MARTINSEN - 2:1
     
    20:55
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Seveřané otevírají skóre druhé třetiny, když ANDREAS MARTINSEN poslal zpoza brány puk za Kickertova záda. Olimb předtím neproměnil blafák do bekhendu a trochu vychýlil rakouského brankáře. Asistence: Ken André Olimb, Johannes Johannesen.
    07:33 Mats Rosseli Olsen - 1:1
     
    07:33
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Samostatný nájezd po chybě rakouské obrany proměnil v oslabení MATS ROSSELI OLSEN v oslabení. Raffl hledal na modré Heinricha, ale ta přihrávka nebyla dobrá a Heinrich puk špatně zpracoval a následoval únik. Asistence: Ken André Olimb.
    06:48 Dominique HEINRICH - 0:1
     
    06:48
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Heinrich se Scheiderem tvrdili muziku při přesilovce a nakonec jim to vyšlo! DOMINIQUE HEINRICH si sjel mezi kruhy, Schneider clonil před brankou a rakouský obránce střílel k opačné tyčce, než doufal norský brankář. Norové si ještě vzali challenge kvůli údajnému clonění Schneidera v brankovišti. Asistence: Ali Wukovits, Peter Schneider.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    David Schlegel

    Petra Bicková

    Branky a nahrávky: 8. Rosseli Olsen (K. Olimb), 21. Martinsen (K. Olimb, Johannesen), 32. Röymark (Haga, Nörstebö), 48. Rosseli Olsen (Martinsen, K. Olimb), 60. Rönnild (Jakobsson) – 7. Heinrich, 27. Haudum (Unterweger, Ganahl), 57. Schneider (Wukowits, Heinrich)


    Norsko: Haukeland (Holm) – Lilleberg, Johannesen (A), Krogdahl, Nörstebö, Rokseth, Klavestad, Kasastul – Rosseli Olsen, K. Olimb (C), Geheb – Haga, Martinsen, Röymark – Hoff, Jakobsson, Trettenes (A) – Rönnild, Salsten, Henriksen.
    Trenér: Petter Thoresen

    Rakousko: Kickert (Starkbaum) – Maier, Unterweger, Heinrich (A), Zündel, Wolf, Hackl, Brunner, Wimmer – Kasper, Haudum, Lebler – Nissner, Raffl (C), Schneider – Feldner, Ganahl (A), Wukowits – Huber, Schwinger, Achermann.
    Trenér: Roger Bader

    Rozhodčí: Lawrence (CAN), Stolc (SUI) – Chaput (CAN), Obwegeser (SUI)

    Diváci: 6137
    bahis siteleri