Dánsko – Francie 3:0 (kon.) | USA – Švédsko 3:2 (po pr.) | Kanada – Švýcarsko 3:6 (kon.)
Rakousko – Finsko 0:3 (kon.) | Itálie – Slovensko 1:3 (kon.) | Norsko – Česko cz 1:4 (kon.)
konec
Dánsko
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Francie
Sobota 21.05.2022, 11:20 • Helsinki Ice Hall, Helsinky • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:24 Julian JAKOBSEN - 3:0
     
    58:24
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Je hotovo! Po vyhození z obranného pásma směřoval puk na zakázané uvolnění. JULIAN JAKOBSEN se ale dostal před francouzské beky, kotouč se mu příhodně odrazil před prázdnou branku a tam už byl útočník Dánska ve velmi jednoduché pozici. Asistence: Frederik Storm.
     
    50:04
    Rozhodčí po zhlédnutí videa udělují Pierru Crinonovi pouze 2 minuty za krosček. Dánové si zahrají další klasickou přesilovku.
    50:04 Tlačenice před francouzským brankovištěm
     
    50:04
    Po ráně Nicholase Jensena se puk od zadního mantinelu odrazil do francouzského brankoviště, kde se pak Dánové tlačili za dorážkou. Henri-Corentin Buysse ale náporu soupeře odolal.
     
    47:02
    Síly na ledě se srovnávají. Guillaume Leclerc si zbytečně za dánskou brankou pomohl držením a dostává menší trest.
     
    46:01
    Dánové se budou muset bránit i dál. Nicholas Jensen se provinil sekáním a posílá svůj tým do čtyř.
     
    37:04
    Francouzi byli v posledních sekundách jednoznačně aktivnější a teď si navíc zahrají přesilovku. Peter Regin trefil do obličeje Anthonyho Recha a s menším trestem za vysokou hůl už sedí na trestné lavici.
    35:50 Fabremu v poslední chvíli sjel kotouč z čepele
     
    35:50
    Francouzské přečíslení gólem nekončí. Kevin Bozon si na modré čáře obhodil dánského beka a pelášil do útoku. Následovala přihrávka na Dylana Fabreho, který tváří v tvář Dahmovi selhal.
     
    30:28
    Přesilovku si zahrají také Francouzi. Na lavici hanby usedá Nikolaj Ehlers, který si pomohl viditelným háčkem a fasuje menší trest za hákování.
     
    28:53
    Nikolaj Ehlers byl nejprve u střídaček poslán k zemi, tento zákrok ale ještě u rozhodčích prošel. Následovala strkanice, po které na trestnou lavici putuje Tim Bozon s menším trestem za hrubost. Dánsko čeká přesilovka pět na tři, která bude trvat 22 sekund.
     
    27:15
    Francouzi hráli jasně v šesti, což neuniklo pozornosti rozhodčích. Po komerční přestávce přijde na řadu další dánská přesilovka.
    25:28 Joachim BLICHFELD - 2:0
     
    25:28
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Dánové v přesilové hře navyšují vedení na 2:0. Po sérii přihrávek se mezi modrou čárou a pravým kruhem opřel do puku JOACHIM BLICHFELD, jehož střela prošla Buyssemu mezi betony. Asistence: Markus Lauridsen, Nikolaj Ehlers.
     
    24:41
    V Helsinkách nás čeká první přesilovka. Mikkel Aagaard se tlačil před francouzskou branku a byl přidržen Thomasem Thirym. Obránce Francie si musí odpykat menší trest.
    21:45 Texier pořádně prověřil Dahma, obrana Dánska následné pokusy o dorážku vyřešila
     
    21:45
    Texier po rychlém přechodu útočné modré střílel z prostoru pravého kruhu. Dahm vůbec nevěděl, kde má kotouč, který za ním skákal, ale mimo prostor tří tyčí. K dorážce se nikdo z Francouzů nedostal.
    16:43 Peter REGIN - 1:0
     
    16:43
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Skóre prvního dnešního zápasu otevírají Dánové. Markus Lauridsen povedeným pasem z vlastního obranného pásma našel Frederika Storma a hráči Dánska spěchali do přečíslení dva na jednoho. Dlouho to vypadalo, že bude Frederik Storm zakončovat sám, těsně před brankářem ale předal puk na pravou stranu PETERU REGINOVI a ten se nemýlil. Asistence: Frederik Storm, Markus Lauridsen.
    06:23 Kevin Bozon z dobré pozice minul branku
     
    06:23
    Kevin Bozon byl po přihrávce spoluhráče zcela sám mezi kruhy, následnou střelu ale poslal až příliš vysoko nad dánskou branku.

    Adam Bagar

    Martina Sikorová

    Branky a nahrávky: 17. Regin (Storm, M. Lauridsen), 26. Blichfeld (M. Lauridsen, Ehlers), 59. Jakobsen (Storm)


    Dánsko: Dahm (Dichow) – M. Lauridsen, Lassen, Jensen Aabo (A), Kristensen, Larsen, N. Jensen, M. Jensen – Ehlers, Nielsen (A), Bau Hansen – Storm, Regin (C), Scheel – Aagaard, Bjorkstrand, Blichfeld – Poulsen, Jakobsen, Asperup – Meyer.
    Trenér: Heinz Ehlers

    Francie: Buysse (Ylönen) – Gallet, Auvitu, Llorca, Chakiachvili, Thiry, Crinon, Bault – T. Bozon, Fleury (C), Treille (A) – Bertrand, Claireaux (A), Perret – Texier, Boudon, Rech – Leclerc, Ritz, K. Bozon – Fabre.
    Trenér: Philippe Bozon

    Rozhodčí: Hansen (NOR), Rekucki (USA) – Beresford (GBR), Sormunen (FIN)

    Diváci: 3 007
    bahis siteleri