Dánsko – Francie 3:0 (kon.) | USA – Švédsko 3:2 (po pr.) | Kanada – Švýcarsko 3:6 (kon.)
Rakousko – Finsko 0:3 (kon.) | Itálie – Slovensko 1:3 (kon.) | Norsko – Česko cz 1:4 (kon.)
konec
Kanada
3:6 (3:3, 0:1, 0:2)
Švýcarsko
Sobota 21.05.2022, 15:20 • Helsinki Ice Hall, Helsinky • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:29 Mercer pálil z první, Genoni předvedl další výborný zákrok
     
    59:29
    Skvělý Leonardo Genoni! Švýcarský gólman se fantasticky přemístil ke své pravé tyči, aby zastavil nebezpečný pokus Dawsona Mercera, který touš netrefil ideálně, to ovšem brankáři zásluhy neubírá.
    58:01 Timo MEIER - 3:6
     
    58:01
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Zatímco Logan Thompson opustil kanadskou branku, tak kotouč za švýcarskou bránou získal TIMO MEIER, který přes celé hřiště mířil přesně a stvrzuje vítězství svého celku. Bez asistence.
     
    55:12
    Kanada zadarmo získává výhodu přesilové hry. Švýcarský kapitán po buly sevřel kotouč v rukavici, tento moment pozornosti mužů v pruhovaném neunikl.
     
    51:58
    Poslední šance Kanady, jak ještě zdramatizovat střetnutí? Menší dvouminutový trest vyfasoval švýcarský obránce Michael Fora za hákování.
    49:56 Batherson mířil tak dlouho, až nakonec Genoniho branku úplně minul
     
    49:56
    Velkou šancí na snížení pohrdl Drake Batherson. Neunáhlil se a palebnou pozici si vylepšil, z pravého kruhu však vystřelil na přední tyč nepřesně.
     
    47:14
    Andrese Ambühla vzápětí u mantinelu dohrál Pierre-Luc Dubois a rozhodčí zvedl pravici na znamení vyloučení. Centr elitní formace si jede odsedět dvě minuty za držení.
    43:41 Pius SUTER - 3:5
     
    43:41
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Fischerova družina dělá důležitý krok směrem k udržení neporazitelnosti! Po ztrátě Chabota na útočné modré vyrazili Švýcaři do brejku. Přes Simiona a Malgina se kotouč dostal k PIUSOVI SUTEROVI, útočník Detroitu vypálil křižnou ránu mezi Thompsonovu levou ruku a beton. Asistence: Denis Malgin a Dario Simion.
    42:16 Hischier vzal zakončení na sebe, Thompson nadvakrát přerušuje hru
     
    42:16
    Do přečíslení se hnala dvě největší švýcarská ofenzivní esa. Nico Hischier vzal zodpovědnost na sebe, Logan Thompson si na jeho ráně smlsnul lapačkou.
    37:55 Comtoisově parádičce chybělo jen pár centimetrů a bylo vyrovnáno
     
    37:55
    Přihrávku do předbrankového prostoru dostal Maxime Comtois, který si protáhl kotouč mezi nohama a zakončil do horní tyče. Kanada tak byla velmi blízko vyrovnání!
     
    37:42
    Javorové listy znovu odmítly vyrovnání, když se v předbrankovém prostoru nacházel Dawson Mercer. Jeho pokus letěl správně pod horní tyčku, avšak brankářova lapačka byla bleskurychlá.
    34:29 Thompson napravil svou špatnou rozehrávku
     
    34:29
    Logan Thompson se vydal za branku pomoci s rozehrávkou, ovšem kotouč zachytil Timo Meier, který okamžitě přihrával před branku, kam dojížděl Denis Malgin. Ovšem kanadský obránce byl blíže, a tak puk vypíchl. Jenomže tak nešťastně, že se ještě zakončením mohl prezentoval aktivní Timo Meier.
     
    31:37
    Dylan Cozens posouval kotouč mezi kruhy, odkud Pierre-Luc Dubois ještě vylepšoval pozici na zadní tyčku. Ovšem Nicolas Roy se k zakončení nedostal, jelikož mu byla zablokovaná hůl.
     
    28:30
    Fanoušci na tribunách se parádně baví, stadionem obíhá mexická vlna. Zažíváme diváckou kulisu, kterou na letošním mistrovství světa Helsinky ještě nepoznaly.
    27:49 Kanaďané byli blízko vyrovnávací trefě
     
    27:49
    Před švýcarskou brankou bylo pořádně horko a mohlo být znovu vyrovnáno! V předbrankovém prostoru se o dorážku pokoušel Damon Severson, avšak puk vypadl mezi kruhy, odkud bránící hráče nepropálil zcela osamocený Travis Sanheim.
    26:13 Nico HISCHIER - 3:4
     
    26:13
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Poprvé v utkání se Švýcarsko ujímá vedení, když proměnilo přesilovou hru! Dean Kukan zastavil vyhození u modré čáry a přihrál na pravou stranu. NICO HISCHIER se zakončením chvíli otálel, ale srovnal si mířidla a zamířil přesně do bližšího horního rohu branky – 3:4. Asistence: Dean Kukan.
     
    24:44
    V momentě, kdy se Josh Anderson chtěl odpoutat od svého osobního strážce, tak zvedl hokejku a bolestivě jej udeřil do obličeje. Dvě minuty jsou v tomto případě neoddiskutovatelné.
    19:51 Jonas SIEGENTHALER - 3:3
     
    19:51
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Dámy a pánové, toto je mistrovství světa a takové zápasy my chceme vidět! Šestý gól v průběhu úvodního dějství a je zase srovnáno! Do levého kruhu si povyjel JONAS SIEGENTHALER, kam dostal pas od Sutera a přesunujícího se Thompsona prostřelil mezi betony! Asistence: Pius Suter a Denis Malgin.
    19:03 Drake BATHERSON - 3:2
     
    19:03
    Kanada právě vstřelila branku!
    Po chybné Geisserově rozehrávce puk zachytil v útočném pásmu Mathew Barzal. Posunul touš na DRAKEA BATHERSONA, který uvažoval o nejlepším možném řešení, ve finále vypálil zápěstím a hrací předmět pověsil do pravé šibenice. Asistence: Mathew Barzal.
     
    17:21
    Kanadští hokejisté obsadili útočné pásmo a ke třetímu gólu moc nechybělo. Skrytá rána Adama Lowryho těsně nad ledem zazvonila na pravou tyčku!
     
    17:02
    Na vrcholu levého kruhu se rychle otočil Dylan Cozens, jehož nepříjemný pokus proletěl kolem vzdálenější tyče. Kanada se dál drží v pásmu, kde kombinuje.
    15:33 Dean KUKAN - 2:2
     
    15:33
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Fantastická hokejová podívaná pokračuje! Nico Hischier přihrál na modrou čáru DEANU KUKANOVI. Zadák zachoval chladnou hlavu, potáhl si puk do levého kruhu a z ostrého úhlu našel mezírku mezi Thompsonovou hlavou, pravým ramenem a tyčkou. Asistence: Nico Hischier a Enzo Corvi.
    14:11 Adam LOWRY - 2:1
     
    14:11
    Kanada právě vstřelila branku!
    Hokejisté ze zámoří skórují při vlastním oslabení! Do úniku ujel ADAM LOWRY, jenž si bekhendovým blafákem roztáhl Genoniho a kotouč mu poslal nekompromisně mezi betony. Bez asistence.
     
    13:43
    Nico Hischier se nechce smířit jen s menším trestem, a tak chvíli žádal rozhodčího o zhlédnutí videa. Ovšem sudí dávají dvě minuty Drakeu Bathersonovi, který v souboji nechal nohu a fauloval.
    12:51 Michael FORA - 1:1
     
    12:51
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Panečku, to je podívaná a máme znovu vyrovnáno! Ze spodní hranice levého kruhu vystřelil Christoph Bertschy, jehož pokus vyrazil Logan Thompson před sebe. Philipp Kurashev se neunáhlil a našel Tima Meiera. Celou situaci ale zakončoval MICHAEL FORA, který vymetl prostor u pravé tyče – 1:1. Asistence: Philipp Kurashev a Timo Meier.
    11:52 Kent JOHNSON - 1:0
     
    11:52
    Kanada právě vstřelila branku!
    Viděli jsme tolik spálených šancí, aby nakonec gól padl v situaci, kdy by jej čekal jen málokdo. KENT JOHNSON projel s pukem na holi celou šířku kluziště, vyhnul se Siegenthalerovi a teď to nejdůležitější, zpoza brány šikovně nastřelil překvapeného Genoniho do zad, švýcarský brankář si nevědomky srazil puk za brankovou čáru. Asistence: Mathew Barzal a Ryan Graves.
     
    09:13
    Každopádně Duboisův trest platí. Švýcarsku byl tedy odvolán gól, ale alespoň má k dobru dvouminutovou početní převahu.
     
    09:13
    Švýcarští fanoušci se hodně zlobí proti výroku rozhodčího, který obeznámil, že kanadskému brankáři bylo bráněno v chytání a pokračuje se tak za bezbrankového stavu!
     
    09:13
    Video v akci podruhé! Tentokráte se bude zkoumat, zda brankáři Loganu Thompsonovi nebylo bráněno nedovoleným způsobem.
    09:13 Neuznaný gól Švýcarska
     
    09:13
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Atmosféra až mráz přebíhá po zádech, jelikož Švýcarsko se ujalo vedení! Tobias Geisser vystřelil od modré čáry a Logan Thompson zřejmě neměl černou gumu pod kontrolou, a tak ji za brankovou čáru došťoural NICO HISCHIER. Následné emoce neudržel na uzdě Pierre-Luc Dubois, který v přerušené hře trefil soupeře do obličeje. Asistence: Tobias Geisser.
    08:44 Dubois mále překvapil Genoniho
     
    08:44
    Krátce před koncem Meierova vyššího trestu vypálil z ostrého úhlu Pierre-Luc Dubois. Genoniho viditelně zaskočil, švýcarského brankáře zachránila branková konstrukce!
     
    07:27
    Z levého kruhu vystřelil Kent Johnson, jehož pokus švýcarskému brankáři vypadl. K dorážce se ještě dostal Josh Anderson, jenž bušil do Leonarda Genoniho jako hluchý do vrat. Znovu se tak strhla menší strkanice, kterou rozhodčí rychle vyřešili.
    06:59 Cozens minul švýcarskou klec
     
    06:59
    Další gólovku spálil Dylan Cozens! Našel si prostor v levém kruhu, odkud pálil na zadní tyčku, Genoni tentokráte zakouzlil se svou levou rukou!
    05:59 Roy našel jen lapačku připraveného Genoniho
     
    05:59
    Kanaďané se usadili v útočném pásmu a mačkali svého soupeře jako citrón. Barzalovi rána z levého kruhu vůbec nesedla, načež do mezikruží dostal nabito Nicolas Roy, jeho tutovku skryl Genoni v lapačce!
    04:55 Druhá dobrá šance Švýcarska ve vlastním oslabení
     
    04:55
    Při vlastním oslabení si Švýcarsko vypracovalo i druhou velkou šanci! Na ose hrací plochy se nacházel Janis Moser, jehož zakončení z dobré pozice proletělo jen kousek vedle branky.
    04:29 Fora ve vlastním oslabení našlápl do zajímavého úniku
     
    04:29
    Tribuny v Helsinkách bouřily, protože do breku směřoval Michael Fora. Zprava mířil na přední tyč, Logan Thompson vytáhl skvělý zákrok vyrážečkou!
     
    03:44
    Švýcaři budou hrát pětiminutové oslabení, ale Timo Meier nedostal trest do konce utkání, takže se bude moci po vypršení trestu zapojit zpátky do hry. To nic nemění na faktu, že Švýcary nyní čekají perné minuty.
    03:44 Meierův ostrý nájezd do Whiteclouda
     
    03:44
    Rozhodčí jdou k videu zkoumat, zda jedné z největších švýcarských hvězd neudělí trest do konce utkání!
     
    Na ledové ploše probíhá ceremoniál, jelikož Andres Ambühl překonal rekord, odehrál v zápasech mistrovství světa už 120 zápasů!

    Michal Luxa

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 12. Johnson (Barzal, Graves), 15. Lowry, 20. Batherson (Barzal) – 13. Fora (Meier, Kurashev), 16. Kukan (Hischier, Corvi), 20. Siegenthaler (Suter, Malgin), 27. Hischier (Kukan), 44. Suter (Malgin, Simion), 59. Meier


    Kanada: Thompson (Driedger) – Whitecloud, Chabot (C), Severson, Sanheim, Graves, Holden, Mayo – Roy, Dubois (A), Cozens – Anderson (A), Lowry, Sillinger – Batherson, Barzal, Johnson – Geekie, Mercer, Comtois – O'Dell.
    Trenér: Claude Julien

    Švýcarsko: Genoni (Aeschlimann) – Kukan, Siegenthaler, Fora, Moser, Glauser, Geisser, Egli – Kurashev, Hischier (C), Meier – Simion, Malgin, Suter – Ambühl (A), Corvi, Herzog – Thürkauf, Bertschy, Scherwey (A) – Riat.
    Trenér: Patrick Fischer

    Rozhodčí: Heikkinen (FIN), Öhlund (SWE) – Davis (USA), Špůr (CZE)

    Diváci: 5 676 (vyprodáno)
    bahis siteleri