Kazachstán – Německo 4:5 (kon.) | Velká Británie – Lotyšsko 3:4 (kon.) | Švýcarsko – Francie 5:2 (kon.)
Švédsko – Norsko 7:1 (kon.)
konec
Velká Británie
3:4 (2:0, 1:2, 0:2)
Lotyšsko
Neděle 22.05.2022, 15:20 • Nokia arena, Tampere • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    53:11 Andris DŽERINŠ - 3:4
     
    53:11
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Skvělou práci odvedl na pravé straně Dzierkals, který vyslal střílenou přihrávku, kterou usměrnil do sítě ANDRIS DŽERINŠ a Lotyšsko otáčí vývoj zápasu. Asistence: Martinš Dzierkals, Karlis Čukste.
    51:49 Rihards BUKARTS - 3:3
     
    51:49
    Lotyšsko právě vstřelilo branku! Je vyrovnáno! Lotyšská přesilovková formace rozebrala britskou obranu a po přihrávkách se puk dostal na hokejku RIHARDSE BUKARTSE, který chladnokrevně překonal bekhendovou střelou mířenou pod víko ležícího Bownse. Asistence: Martinš Dzierkals a Roberts Bukarts.
    34:34 Janis JAKS - 3:2
     
    34:34
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Nejprve Roberts Bukarts z vrcholu kosodélníku trefil blokujícího obránce, ale akce pokračovala a JANIS JAKS dostal přihrávku do levého kruhu a z voleje trefil do míst, kam se Bowns nestihl přemístit. Asistence: Roberts Bukarts, Martinš Dzierkals.
    26:22 Lewis HOOK - 3:1
     
    26:22
    Velká Británie právě vstřelila branku! Ostrované si berou dvoubrankový rozdíl zpět. LEWIS HOOK dostal křižnou přihrávku na modrou čáru. S pukem si sjel až k pravého kruhu, odkud přes bránícího lotyšského hráče vypálil. Jeho dělovka prosvištěla do vzdálenějšího horního rohu. Asistence: Ben O'Connor a Josh Batch.
    24:17 Oskars BATNA - 2:1
     
    24:17
    Lotyšsko právě vstřelilo branku! Tým z Pobaltí se dostává na rozdíl jedné trefy. Nikolajs Jelisejevs obdržel kotouč na modré a sjel si s ním až k vrcholku pravého kruhu, odkud vypálil. Proti jeho projektilu britský gólman zasáhl a vyrazil ho před sebe, kam právě najížděl OSKARS BATNA. Na lotyšského útočníka už zívala prázdná klec. Asistence: Nikolajs Jelisejevs a Karlis Čukste.
    12:16 Cade NEILSON - 2:0
     
    12:16
    Velká Británie právě vstřelila branku! Gól po přezkoumání platí, ostrované tak využívají signalizovanou výhodu a vedou o dvě branky. CADE NEILSON najížděl osamocený směrem k Merzlikinsovi a bruslí usměrnil letící puk za jeho záda. Asistence: Lewis Hook a Sam Jones.
    05:24 Brett PERLINI - 1:0
     
    05:24
    Velká Británie právě vstřelila branku! Ostrované využívají přesilovou hru a otevírají skóre. Neilson nahazoval před bránu, kam k levé tyčkce najížděl Myers. Puk ale ještě před ním sklepl gólman, Myers ho následně poslal k druhé tyči, kde číhal osamocený BRETT PERLINI. Britský útočník už jen lehce zasunul puk za záda lotyšského gólmana. Asistence: Matthew Myers a Cade Neilson.

    David Schlegel

    Adéla Kvapilová

    Petra Bicková

    Branky a nahrávky: 6. Perlini (Myers, Neilson), 13. Neilson (Hook, Sa. Jones), 27. Hook (O'Connor, Batch) – 25. Batna (Jelisejevs, Čukste), 35. Jaks (Ro. Bukarts, Dzierkals), 52. Ri. Bukarts (Dzierkals, Ro. Bukarts), 54. Džerinš (Dzierkals, Čukste)


    Velká Británie: Bowns (Whistle) – O'Connor, D. Phillips, Ehrhardt, Clements, Tetlow, Sa. Jones, Batch – Perlini, Conway, Mosey – Lake, Neilson, Dowd (A) – Hook, Myers (A), J. Phillips (C) – Waller, Duggan, Lachowicz – Ferrara.
    Trenér: Peter Russell

    Lotyšsko: Merzlikins (27. Šilovs) – Zile, Jaks, Rubins, Kulda (A), Sotnieks, Čukste, Mamčics – Keninš, Abols (C), Balcers (A) – Ri. Bukarts, Džerinš, Dzierkals – Jelisejevs, Batna, Ro. Bukarts – Smirnovs, Marenis, Veinbergs – Krastenbergs.
    Trenér: Harijs Vitolins

    Rozhodčí: Dehaen (FRA), Macfarlane (USA) – Sewald (AUT), Synek (SVK)

    Diváci: 4860
    bahis siteleri