Kazachstán – Německo 4:5 (kon.) | Velká Británie – Lotyšsko 3:4 (kon.) | Švýcarsko – Francie 5:2 (kon.)
Švédsko – Norsko 7:1 (kon.)
konec
Švédsko
7:1 (1:0, 4:0, 2:1)
Norsko
Neděle 22.05.2022, 19:20 • Nokia aréna, Tampere • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    49:57 Rasmus ASPLUND - 7:1
     
    49:57
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Drtivý tlak Švédů nemohli Norové už dlouho vydržet. Nylander vymyslel do rozhozené obrany soupeře parádní křižnou přihrávku k zadní tyčce, kde stál připravený RASMUS ASPLUND. Nejlepší střelec turnaje jen nastavil hůl a přidal další zářez – 7:1. Asistence: William Nylander, Lucas Wallmark.
     
    49:36
    Nyní krásný ťukec předvedl Asplund s Bemströmem. Vyměnili si sami před brankářem puk, a v nejlepším momentu střílel Asplund, jenomže místo prázdně brány trefil tyč.
     
    48:34
    Norové musí do čtyř. Johannes Johannesen (NOR) si při rozehrávce nedal pozor a vyhodil puk mezi diváky. Odsedí si dvě minuty za zdržování hry.
    43:21 Neuznaná branka Norska.
     
    43:21
    Pořádně kuriózní situace v Nokia aréně. Norské nahození po mantinelu trefilo čárového rozhodčího a puk se odrazil do opuštěné branky. Hellberg už totiž vyrazil za bránu a chtěl rozehrávat. Rozhodčí se jdou podívat na video.
     
    43:21
    Gól neplatí. Puk se odrazil od čárového rozhodčího a hlavní arbitr se rozhodl po konzultaci s kolegou u videa rozpažit.
    43:13 Max FRIBERG - 6:1
     
    43:13
    Švédsko právě vstřelilo branku! Lang obkroužil bránu a zkusil puk zasunout za záda brankáře. Kotouč se zastavil na brankové čáře, kde ho dorazil MAX FRIBERG – 6:1. Asistence: Oskar Lang, Nils Aman.
    40:44 Tobias FLADEBY - 5:1
     
    40:44
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Už po návratu vyloučeného Langa přichází přeci jen první zásah Norů. Tvrdou ránu od modré čáry vyrazil Hellberg jen před sebe a TOBIAS FLADEBY svým důrazem dostrkal puk za čáru – 5:1. Asistence: Johannes Johannesen, Ken André Olimb.
     
    38:27
    Oskar Lang (SWE) se hodně diví, ale nic víc s verdiktem rozhodčích nezmůže. Podruhé v zápase usedá na trestnou lavici, dvě minuty za podrážení.
    37:33 Lucas WALLMARK - 5:0
     
    37:33
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Jednoduchý hokej předvádí norským hráčům Švédové. Dahlin z modré čáry posunul kotouč na pravý kruh LUCASI WALLMARKOVI, jak již několikrát v téhle přesilovce. Tentokrát už zvládl Wallmark propálit norského brankáře – 5:0. Asistence: Rasmus Dahlin, Emil Bemström.
     
    36:11
    Norové musí do čtyř. Daniel Böen Rokseth (NOR) je vyloučen na dvě minuty za hákování.
    31:38 Rasmus ASPLUND - 4:0
     
    31:38
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A už je to o čtyři branky! RASMUS ASPLUND zachytil puk za bránou po chybě Norů v rozehrávce a přistrčil Kellmanovi. S jeho nájezdem si ještě Arntzen poradil, Asplund si však našel odražený puk a pohodlně ho doklepl do prázdné branky – 4:0. Asistence: Joel Kellman.
    28:47 Jacob PETERSON - 3:0
     
    28:47
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Carl Grundström dostal puk na útočnou modrou a jel sám vstříc brankáři, který mu puk poslal mezi ruku a tělo. Brankář ho zachytil, ale po chvíli mu vypadl před něj. Před gólmanem si ho našel JACOB PETERSON, který ho dorazil za záda bezmocného Arntzena – 3:0. Asistence: Carl Grundström, Henrik Tömmernes.
    27:43 William NYLANDER - 2:0
     
    27:43
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové využívají přesilovku a odskakují do trháku. Klingberg byl u mantinelu v tísni, ale puk se nakonec přeci jen dostal do švédské kombinace. Gustafsson přihrál WILLIAMU NYLANDEROVI, který ve svém prvním zápase na turnaji propálil Arntzena střelou do horního růžku – 2:0. Asistence: Erik Gustafsson, Jacob Peterson.
     
    27:04
    Další příležitost pro Švédy, aby navýšili náskok. Andreas Martinsen (NOR) je vyloučen na dvě minuty za podrážení.
    24:52 Arntzen vyrazil pokus Bemströma.
     
    24:52
    Švédská pětice konečně dobře kombinovala. Nylander nabil na pravý kruh Bemströmovi, který trefil ve vyložené šanci beton!
     
    23:44
    Emil Lilleberg (NOR) oslabil Nory docela zbytečným faulem. Ve středním pásmu si podržel Asplund a odjíždí na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    23:28
    Na druhé straně kluziště přišla velká šance. Zpoza brány přilétl pas na Kellmana, který brankáře ani na dvakrát nepřekonal.
     
    19:42
    Ken André Olimb si vykoledoval další faul, znovu byl obětí podrážení. Menší trest obdržel Oskar Lang (SWE), Norové ještě před přestávkou zahájí přesilovku.
     
    19:00
    Zbývá poslední minuta první třetiny!
     
    14:01
    Henrik Tömmernes (SWE) posílá svým zákrokem Švédy na 36 sekund do tří. Ken André Olimb byl švédským obráncem podražen, Tömmernes odjíždí na trestnou lavici.
     
    12:37
    Joakim Nordström (SWE) vlétl ve středním pásmu do Kasastula a rozhodčí posoudili tento zákrok jako faul. Dvě minuty za nedovolené bránění.
    11:48 Jacob PETERSON - 1:0
     
    11:48
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    JACOB PETERSON hrál s pukem na levém kruhu, odkud hledal stříleným pasem čepel spoluhráče. Nakonec našel pouze brusli soupeře Johannese Johannesena, což mu nemusí vadit, protože ten puk nasměroval za záda norského brankáře – 1:0. Asistence: Erik Gustafsson, William Nylander.
     
    10:18
    Christian Bull (NOR) je prvním vyloučeným hráčem zápasu. Po chybě v rozehrávce přišel o hůl a fauloval. Odsedí si dvě minuty za podrážení.
    03:00 Neuznaná branka Švédska.
     
    03:00
    Velký závar před brankou Norů skonšil úvodní brankou zápasu. Zdálo se, že se bude přerušovat, ale volný puk si nakonec našel Nils Aman a po objetí brány ho dopravil za čáru. Gól zpětně rozhodčí neuznali pro nedovolené bránění brankáři.
     
    03:00
    Švédové vstřelili gól, který je ještě přezkoumáván. V brankovišti před bránou Norska byl švédský hráč Oskar Lang. Trenér Thoresen si bere trenérskou výzvu pro nedovolené bránění brankáři.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Ondřej Zoubek

    Martin Rambousek

    Branky a nahrávky: 12. Peterson (Gustafsson, Nylander), 28. Nylander (Gustafsson, Peterson), 29. Peterson (Grundström, Tömmernes), 32. Asplund (Kellman), 38. Wallmark (Dahlin, Bemström), 44. Friberg (Lang, Aman), 50. Asplund (Nylander, Wallmark) – 41. Fladeby (Johannesen, K. Olimb)


    Švédsko: Hellberg (Ullmark) – Dahlin, Larsson (A), Gustafsson, Pettersson, Lindholm, Tömmernes, Pudas – Nylander, Nordström (C), Wallmark (A) – Asplund, Bemström, Kellman – Grundström, Klingberg, Peterson – Aman, Bengtsson, Lang – Friberg.
    Trenér: Johan Garpenlöv

    Norsko: Arntzen (Haukeland) – Lilleberg, Johannesen, Krogdahl, Nörstebö, Kasastul, Rokseth, Bull – Fladeby, M. Olimb (C), K. Olimb (A) – Haga, Martinsen, Röymark – Hoff, Jakobsson, Trettenes (A) – Geheb, Rönnild, Salsten – Henriksen.
    Trenér: Peter Thoresen

    Rozhodčí: Andris Ansons (LAT), Robin Šír (CZE) – Nick Briganti (USA), David Obwegeser (SUI)

    Diváci: 3707
    bahis siteleri