Německo – Švýcarsko 3:4 (0:2 po s.n.) | Švédsko – Lotyšsko 1:0 (kon.) | Slovensko – Dánsko 7:1 (kon.)
USA – Norsko 4:2 (kon.) | Kanada – Francie 7:1 (kon.) | Finsko – Česko cz 3:0 (kon.)
po s.n. (0:2)
Německo
3:4 (2:1, 0:2, 1:0 - 0:0)
Švýcarsko
Úterý 24.05.2022, 11:20 • Helsinki Ice Hall, Helsinky • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    Nico HISCHIER - 3:4
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Švýcarsko. O vítěznou branku se postaral hned v první sérii nájezdů NICO HISCHIER. Švýcaři tak vyhráli i své sedmé utkání ve skupině A, kterou ovládli!
     
    63:57
    Moritz Seider po pravé straně zavezl puk do pásma a dával jej pod sebe na osu. Marc Michaelis měl před sebou jen švýcarského brankáře, ale vystřelil přesně do lapačky.
    62:32 Ehlizova možnost v prodloužení
     
    62:32
    Z levé strany se před soupeře a zároveň před branku nacpal Yasin Ehliz, jenž z blízka nepřekonal švýcarského brankáře. Reto Berra chtěl rychle rozehrát, ale rozhodčí hru ještě rychleji přerušili.
     
    59:48
    Po souboji u modré čáry, kterého se účastnili Matthias Plachta a Andres Ambühl vypadl puk na střídačku. Vhazovat se bude před švýcarskou brankou, a tak si Patrick Fischer vyžádal oddechový čas!
    58:15 Herzog měl šanci rozhodnout, avšak minul branku
     
    58:15
    Velká šance Švýcarů! Nico Hischier v situaci dva na jednoho poslal puk na najetého Fabrice Herzoga, který ale trestuhodně minul poloprázdnou německou branku.
     
    55:47
    Rozhodčí teď neodpískali zakázané uvolnění, neboť Hischier dojel puk a posílal jej před branku na Riata. Švýcarský útočník s devítkou na zádech před Grubauerem jen těsně tečoval nad horní tyč.
     
    54:40
    Švýcarsko mohlo rozhodnout, když se v dobré pozici nacházel její kapitán. Philipp Grubauer už ležel na ledě, a tak jej Nico Hischier bekhendem přehazoval. Ovšem německého brankáře ještě na brankové čáře zastoupil Moritz Seider.
    54:29 Meierova střela na levou tyč
     
    54:29
    Teď to v helsinské aréně pořádně zahučelo, Timo Meier totiž od modré nastřelil levou tyčku Grubauerovy branky!
     
    53:03
    Z pravého kruhu mířil pod horní tyčku Matthias Plachta, jehož pokus vytáhl ramenem Reto Berra. O chvíli později už je Švýcarsko v plném počtu.
     
    51:00
    Dlouho avizovaná výhoda německého celku je u konce. Na trestnou lavici si půjde odpočinout Damien Riat, který inkasuje menší trest za hru vysokou holí.
    47:57 Matthias PLACHTA - 3:3
     
    47:57
    Německo právě vstřelilo branku!
    V Helsinkách máme opět vyrovnáno! Kai Wissmann našel na útočné modré čáře MATTHIASE PLACHTU, který to udělal fantasticky. Ukázal šikovné ruce, když drze prošel přes dva bránící hráče, a po blafáku poslal puk za Berru. Asistence: Kai Wissmann.
     
    46:52
    Kotouč proti hokejce dostal do levého kruhu Pius Suter, jehož dělovka mířila k zadní tyči. Avšak Philipp Grubauer se natáhl a předvedl další parádní zákrok zápasu!
    38:31 Denis MALGIN - 2:3
     
    38:31
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři přesilovou hru sehráli skvěle a odměnou je jim vedení 3:2 a obrat ve skóre. Moser operující na modré čáře posunul šikovně puk na DENISE MALGINA, který z prostoru levého kruhu vyslal z první nechytatelnou dělovku ke vzdálenější tyči. Asistence: Janis Moser, Timo Meier.
     
    37:52
    Cink! Z levého kruhu se napřáhl Denis Malgin, jehož pokus orazítkoval brankovou konstrukci. Švýcarská přesilová hra zatím vypadá velmi zajímavě!
     
    37:38
    Moritz Müller si pomohl držením protihráče, což neuniklo pozornosti hlavního arbitra Öhlunda. Švýcaři si zahrají první přesilovku.
     
    34:01
    Mezi střídačkami byl poslán hlavou na mantinel Samuel Soramies. Rozhodčí ještě celou situaci zkoumali u videa a Fabrice Herzog inkasoval jen dvouminutový trest.
     
    22:28
    Marc Michaelis se snažil obkroužit švýcarskou branku a už se dostával do střelecké pozice, když ho na poslední chvíli podrazil Pius Suter, jenž inkasuje menší trest.
    21:26 Pius SUTER - 2:2
     
    21:26
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři začali druhou třetinu velmi aktivně a je z toho rychlé vyrovnání! Po obléhání německé branky se do kotouče těsně za modrou opřel PIUS SUTER a jeho dělovka zapadla až za bezmocného Philippa Grubauera. Asistence: Denis Malgin, Dean Kukan.
     
    20:50
    Od levého mantinelu nahazoval puk vedle branky Dean Kukan, jenž minul. Švýcarsko pokračovalo v akci, avšak z předbrankového prostoru neuspěl Dario Simion.
     
    18:35
    U modré čáry si našel střeleckou pozici Denis Malgin, jehož pokus mezi kruhy ještě tečoval Dario Simion. Černá guma letěla kousek vedle levé tyče a Philipp Grubauer už byl jen v pozici diváka.
     
    16:53
    Před švýcarskou brankou bylo znovu pořádně horko, protože Reto Berra už ležel na břiše. Jenomže Matthias Plachta jej nedokázal přehodit a trefit horní polovinu brány.
    15:30 Stefan LOIBL - 2:1
     
    15:30
    Německo právě vstřelilo branku!
    Němci vypadali po vyrovnání aktivněji a vytěžili z toho druhý gól. Seider dostal puk na modrou a poslal jej na branku, kotouč si našel cestičku až za Berru, který byl bez šance, jelikož před ním ještě šikovně tečoval puk STEFAN LOIBL. Asistence: Moritz Seider, Moritz Müller.
    11:51 Kai WISSMANN - 1:1
     
    11:51
    Německo právě vstřelilo branku!
    Tak to bylo rychlé! Němcům stačily jen čtyři sekundy k tomu, aby využili přesilovku. Bezprostředně po vyhraném buly Reichela si najel do dobré střelecké pozice mezi kruhy obránce KAI WISSMANN a nechytatelně prostřelil Berru. Asistence: Lukas Reichel.
     
    11:46
    Na trestnou lavici usedá Dominik Egli, který vyfasoval menší trest za sekání. Němci mají šanci na vyrovnání v podobě první přesilovky.
     
    11:46
    Z levé strany se před branku přes obránce nacpal Matthias Plachta, jenž zakončoval jen do švýcarského brankáře. Avšak vybojoval alespoň přesilovou hru.
     
    05:23
    V předbrankovém prostoru se nacházel Daniel Schmölz, jehož pokus mířil do švýcarského brankáře. Odraženého puku se chopil ještě Leon Gawanke, avšak Reto Berra byl znovu připravený a drží Švýcarsko ve vedení.
    01:37 Andres AMBÜHL - 0:1
     
    01:37
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    První střela na branku přináší otevírací trefu. Corvi parádně posunul puk do prostoru kruhu na ANDRESE AMBÜHLA, který ranou z první prostřelil Grubauera a potěšil švýcarské fanoušky. Asistence: Enzo Corvi, Fabrice Herzog.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Adam Bagar

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 12. Wissmann (Reichel), 16. Loibl (Seider, M. Müller), 48. Plachta (Wissmann) – 2. Ambühl (Corvi, Herzog), 22. Suter (Malgin, Kukan), 39. Malgin (Moser, Meier), rozh. náj. Hischier

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Nico Hischier (SUI)
    0:1   Stefan Loibl (GER)
    2. série:
    0:2   Damien Riat (SUI)
    0:2   Matthias Plachta (GER)
    3. série:
    0:2   Pius Suter (SUI)
    0:2   Marcel Noebels (GER)
    4. série:
    0:2   Denis Malgin (SUI)
    0:2   Daniel Fischbuch (GER)


    Německo: Grubauer (Niederberger) – Seider, M. Müller (C), Holzer (A), J. Müller, Wissmann, Wagner, Gawanke – Plachta, Michaelis, Ehliz – Pföderl, Reichel, Noebels (A) – Fischbuch, Loibl, Karachun – Soramies, Kastner, Schmölz – Ehl.
    Trenér: Toni Söderholm

    Švýcarsko: Berra (Genoni) – Kukan, Siegenthaler, Fora (A), Moser, Egli, Geisser, Marti – Riat, Hischier (C), Meier – Simion, Malgin, Suter – Ambühl (A), Corvi, Herzog – Bertschy, Miranda, Kurashev – Thürkauf.
    Trenér: Patrick Fischer

    Rozhodčí: Öhlund (SWE), Stano (SVK) – Špůr (CZE), Yletyinen (SWE)

    Diváci: 3 862
    bahis siteleri