Německo – Švýcarsko 3:4 (0:2 po s.n.) | Švédsko – Lotyšsko 1:0 (kon.) | Slovensko – Dánsko 7:1 (kon.)
USA – Norsko 4:2 (kon.) | Kanada – Francie 7:1 (kon.) | Finsko – Česko cz 3:0 (kon.)
konec
Slovensko
7:1 (2:0, 3:0, 2:1)
Dánsko
Úterý 24.05.2022, 15:20 • Helsinki Ice Hall, Helsinky • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:19 Pavol REGENDA - 7:1
     
    59:19
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Parádní výkon celého mužstva korunuje PAVOL REGENDA nádhernou přesilovkovou trefou. V pravém kruhu si srovnal puk na forhend a zápěstím nasměroval kotouč o břevno do sítě. Dahm byl bez šance. Asistence: Šimon Nemec a Róbert Lantoši.
    58:53 Lauridsen neudržel nervy na uzdě a rozbil plexisklo
     
    58:53
    Frustrovaný Markus Lauridsen práskl hokejkou do plexiskla, v němž způsobil prasklinu a rozhodčí nejproduktivnějšímu dánskému hráči na turnaji udělili desetiminutový osobní trest.

    Z důvodu neúspěšné trenérské výzvy navíc Dánsko dostalo dvě minuty za zdržování hry, takže pokud nedojde k využití slovenské přesilovky, dohrají naši východní sousedé utkání v početní převaze. Trest odpyká Patrick Bjorkstrand.
    58:53 Šimon NEMEC - 6:1
     
    58:53
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Výběr Craiga Ramsayho se dlouho držel v útočném pásmu, a nakonec se přece jen prosazuje. Mezi kruhy dostal nabito ŠIMON NEMEC a přesnou ranou rozvlnil síť za zády Dahma. Asistence: Samuel Takáč a Miloš Roman.
     
    56:25
    Slováky čeká přesilovka. Emil Kristensen si při souboji pomohl držením a putuje na trestnou lavici.
     
    53:56
    Samuel Takáč nabil na modrou Michalu Uvanovi, ten na Dahma nevyzrál. Následně měl ještě větší příležitost Šimon Nemec, když vezl forhendem puk na hokejce k levé dánská tyči. Dahma si roztáhl, ale gólman i vleže vytáhl parádní zákrok.
    47:43 Joachim BLICHFELD - 5:1
     
    47:43
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Dánové střílí gól, ale velkou radost z něj nemají, protože ještě čtyři ztrácí. Čisté konto Húskovi zrušil JOACHIM BLICHFELD, který skóroval prudkým pokusem ze zápěstí k pravé tyči. Asistence: Markus Lauridsen a Nikolaj Ehlers.
     
    47:07
    Pavol Regenda hrál se zlomenou holí, což pravidla nepovolují, takže na dvě minuty posílá svůj tým do čtyř.
     
    38:57
    Samuel Takáč pálil z pravé strany a orazítkoval brankovou konstrukci za zády Dahma. Hala jen zahučela.
    38:20 Juraj SLAFKOVSKÝ - 5:0
     
    38:20
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tady je hotovo! Osmnáctiletý talent JURAJ SLAFKOVSKÝ se od levého mantinelu natlačil až před bránu. Bekhendovým zakončením ještě ztroskotal na Dahmově levém betonu, nicméně dostal ještě forhendovou možnost dorážky, tou již nejproduktivnější Slovák šampionátu nepohrdl. Asistence: Michal Krištof.
     
    33:31
    Mário Grman má o čem přemýšlet, bránění v souladu s pravidly mu totiž dnes moc nejde. Za podrážení Mathiase Baua Hansena v mezikruží si slovenský bek míří odpykat svůj druhý trest.
    32:17 Mislav ROSANDIĆ - 4:0
     
    32:17
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tohle se Slovenskem vypadá velmi dobře! Mário Lunter v levém kruhu zadovkou poslal kotouč na hokejku MISLAVA ROSANDIČE. Jeho rána mířila mimo tři tyče, čehož si byl vědom i Sebastian Dahm. Kotouč se ovšem ještě před bránou odrazil od nohy bránícího hokejisty a zapadl k levé tyčce! Asistence: Mário Lunter a Šimon Nemec.
     
    23:43
    Ramsayho družina mohla skórovat dokonce i při vlastním oslabení! Adam Liška vzal v přečíslení zodpovědnost na sebe, zprava střílel na zadní tyč a trefil beton Dahma.
     
    23:04
    Nesmyslný zákrok Mária Grmana v rohu útočného pásma posílá Slováky do čtyř. Za hákování Nikolaje Ehlerse fasuje slovenský bek menší trest.
    21:57 Pavol REGENDA - 3:0
     
    21:57
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tři sekundy před koncem přesilové hry se Slováci přeci jen prosazují a jdou do vedení 3:0. Juraj Slafkovský předal puk na hůl PAVOLA REGENDY a ten pak zakončoval z těsné blízkosti branky. Sebastian Dahm chytil kotouč až za brankovou čárou. Asistence: Juraj Slafkovský a Šimon Nemec.
     
    20:00
    V závěru třetiny se navíc Dánové dopustili faulu a druhou dvacetiminutovku začnou v oslabení. Za sekání je vyloučen Mathias Bau Hansen.
    19:37 Tomáš TATAR - 2:0
     
    19:37
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Lepší závěr první části utkání si Slováci nemohli přát! Michal Krištof vystihl na obranné modré dánskou rozehrávku a dojel k pravému mantinelu, aby v pravý čas nahrál před bránu nikým neatakovanému TOMÁŠI TATAROVI. Forvard z New Jersey přibrzdil, čímž dokonale zaskočil Dahma, načež udělal bekhendový blafák a kotouč nasměroval do odkryté části brány. Asistence: Michal Krištof.
     
    16:34
    Dlouho trvající výhoda je u konce. Prvním vyloučeným mužem střetnutí je Daniel Gachulinec, který se provinil podrážením.
    10:00 Tomáš TATAR - 1:0
     
    10:00
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Důležitý první gól putuje na konto našich východních sousedů! Centr elitní formace Michal Krištof vyhrál buly na Tomáše Tatara, jenž neváhal a střílel zápěstím, překvapený Dahm neudržel kotouč před brankovou čárou. Asistence: Michal Krištof.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Martina Sikorová

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 10. Tatar (Krištof), 20. Tatar (Krištof), 22. Regenda (Slafkovský, Nemec), 33. Rosandić (Lunter, Nemec), 39. Slafkovský (Krištof), 59. Nemec (Takáč, Roman), 60. Regenda (Nemec, Lantoši) – 48. Blichfeld (M. Lauridsen, Ehlers)


    Slovensko: Húska (Tomek) – Čerešňák (A), Fehérváry, Nemec, Ivan, Grman, Rosandić, Gachulinec, Jánošík – Tatar (C), Krištof (A), Slafkovský – Regenda, Roman, Takáč – Lantoši, Tamáši, Liška – Sýkora, Kollár, Lunter.
    Trenér: Craig Ramsay

    Dánsko: Dahm (Dichow) – M. Lauridsen, Lassen, Kristensen, Jensen Aabo (A), N. Jensen, Larsen, M. Jensen – Bau Hansen, Nielsen (A), Ehlers – Aagaard, Regin (C), Storm – Blichfeld, Wejse, Bjorkstrand – Asperup, Jakobsen, Poulsen – Meyer.
    Trenér: Heinz Ehlers

    Rozhodčí: MacFarlaine, Rekucki (oba USA) – Sormunen (FIN), van Oosten (CAN)

    Diváci: 3 084
    bahis siteleri