Německo – Švýcarsko 3:4 (0:2 po s.n.) | Švédsko – Lotyšsko 1:0 (kon.) | Slovensko – Dánsko 7:1 (kon.)
USA – Norsko 4:2 (kon.) | Kanada – Francie 7:1 (kon.) | Finsko – Česko cz 3:0 (kon.)
konec
Kanada
7:1 (2:0, 2:0, 3:1)
Francie
Úterý 24.05.2022, 19:20 • Helsinki Ice Hall, Helsinky • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:38
    V rohu útočného pásma dohrál soupeře bez kotouče Josh Anderson, jehož hlavní sudí potrestal dvěma minutami.
     
    55:47
    Už to vypadalo, že po chybě na modré čáře pojede sám na kanadského brankáře Kevin Bozon, ovšem z druhé strany ho doháněl Nick Holden. Zakončení francouzského útočníka letělo hodně vedle pravé tyče.
    55:19 Damon SEVERSON - 7:1
     
    55:19
    Kanada právě vstřelila branku!
    Show Kanaďanů pokračuje. Pierre-Luc Dubois poslal touš na modrou čáru k DAMONU SEVERSONOVI. Obránce měl dostatek času na zamíření, kus černé gumy pověsil nechytatelně do pravé šibenice. Asistence: Pierre-Luc Dubois a Drake Batherson.
     
    54:15
    Nahození Thomase Chabota zazvonilo na pravou tyčku francouzské svatyně. Následně měl před sebou prázdnou bránu Drake Batherson, leč trestuhodně minul!
    51:16 Pierre-Luc DUBOIS - 6:1
     
    51:16
    Kanada právě vstřelila branku!
    A ještě jedna trefa ve skupině pro tuhle kanadskou partičku! Dylan Cozens vybojoval puk u zadního hrazení a hodil jej do rohu, odkud Drake Batherson přihrával mezi kruhy. PIERRE-LUC DUBOIS už na nic nečekal a vystřelil přesně k pravé tyči – 6:1. Asistence: Drake Batherson a Dylan Cozens.
     
    48:51
    Kanadští hráči ujížděli ve třech na jediného obránce a přihrávku k pravé tyči, kde se nacházel Josh Anderson, jemuž kotouč přeskočil přes hokejku.
    48:20 Anthony RECH - 5:1
     
    48:20
    Francie právě vstřelila branku!
    Hokejisté ze "země galského kohouta" se dočkali čestného úspěchu! ANTHONY RECH v přečíslení vzal zodpovědnost na sebe, dojel před Chrise Driedgera a z bezprostřední blízkosti mu pověsil puk pod břevno. Kotouč trefil tyčku umístěnou v bráně, rozhodčí si platnost gólu raději ještě ověřili u videa.
     
    46:11
    Zprava najížděl před branku Mathew Barzal, který ještě přihrával na zadní tyčku. Další trefu měl na hokejce Dylan Cozens, jenže pokus mu vůbec nesedl!
    45:29 Zach WHITECLOUD - 5:0
     
    45:29
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanadští hráči se překřížili u modré čáry a přidávají další trefu! Z levého kruhu pro vhazování zamířil přesně ke vzdálenější tyči ZACH WHITECLOUD – 5:0. Asistence: Dawson Mercer.
     
    44:28
    Síly na ledě se vyrovnávají. Podrážením se prezentoval i jeden z Franouzů. Jmenovitě Valentin Claireaux, jenž tímto způsobem zastavil Dylana Cozense.
     
    44:28
    Kanadští hráči ujížděli ve třech na jediného obránce! Přihrávku mezi kruhy dostal Zach Whitecloud, jenž ve vyložené pozici zamířil po ledě vedle levé tyče!
     
    43:45
    Bozonova družina si zahraje přesilovou hrou. Na dvě minuty si odjíždí na lavici hanby odpočinout Nick Holden. Výrok rozhodčích? Podrážení.
    43:37 Fabre ujel kanadské obraně. Driedger však zakročil lapačkou.
     
    43:37
    Za kanadskou obranu si najel Dylan Fabre, kterému kousek před brankou ujel od hole. Francouzský útočník se po puku natáhl a vystřelil k protější tyči. Jenomže Chris Driedger semaforem chytá puk do lapačky!
     
    37:26
    Za vlastní brankou soupeři nestíhal Thomas Thiry, který se proti pravidlům provinil podrážením a inkasuje dvouminutový trest.
    35:10 Eric O'DELL - 4:0
     
    35:10
    Kanada právě vstřelila branku!
    Do střeleckých statistik se zapisuje Kanaďan hrající v Evropě! ERIC O'DELL obdržel od Whiteclouda nahrávku do úniku a s Ylönenem si poradil bravurně. Naznačil zakončení bekhendem, ale ve finále si stáhl puk na forhend a zasunul touš za brankovou čáru podél levého betonu gólmana. Asistence: Zach Whitecloud a Nick Holden.
     
    34:32
    Ve vložené pozici se nacházel před brankou Mathew Barzal, jehož vybídl ke skórování Josh Anderson. Ovšem kanadskou hvězdu zradilo zpracování!
     
    29:27
    Nicolas Roy přihrával do druhé vlny, kde se nacházel Travis Sanheim, který sjížděl blíže k brance. Kanadský obránce mířil pod horní tyčku, avšak Sebastian Ylönen puk vyrazil ramenem do ochranné sítě.
    27:06 Tyčka Seversona.
     
    27:06
    Cink! V obranném pásmu Adam Lowry vybojoval kotouč a vysunul spoluhráče do přečíslení. Nicolas Roy posouval kotouč přes obránce a Ryan Graves orazítkoval brankovou konstrukci!
     
    25:20
    Uvidíme, jak si s premiérovou početní převahou poradí Francie. Menší dvouminutový trest vyfasoval Dysin Mayo za podrážení Alexandrea Texiera.
    22:07 Pierre-Luc DUBOIS - 3:0
     
    22:07
    Kanada právě vstřelila branku!
    Julienova družina odskakuje do tříbrankového náskoku! Cozens přihrál před bránu PIERROVI-LUCOVI DUBOISOVI, sjel do levého kruhu a bekhendem našel mezeru v Ylönenově rozkleku. Asistence: Dylan Cozens a Drake Batherson.
    17:31 Maxime COMTOIS - 2:0
     
    17:31
    Kanada právě vstřelila branku!
    Velmi lacinou branku inkasovala Francie, když chyboval její brankář. Nahozením od mantinelu se prezentoval Travis Sanheim, jehož snažení vyrazil Sebastian Ylönen pouze před sebe. Do brankoviště dojel ještě důrazný MAXIME COMTOIS, který zaznamenal snadnou branku – 2:0. Asistence: Travis Sanheim a Adam Lowry.
    12:40 Dylan COZENS - 1:0
     
    12:40
    Kanada právě vstřelila branku!
    Favorit se ujímá vedení! Nepovedenou Ylönenovu rozehrávku zachytil Drake Batherson ještě v útočném pásmu. Posunul kotouč na modrou k Travisu Sanheimovi, jehož nepřesnou střelu tečoval za bezmocného gólmana DYLAN COZENS bekhendem. Asistence: Travis Sanheim a Drake Batherson.
    01:56 Ylönen sebral gól Geekiemu zákrokem takzvaně na Haška.
     
    01:56
    Neuvěřitelný Sebastian Ylönen. Nejprve Morgana Geekieho zastavil levým betonem, načež fantasticky pokryl levou rukou dorážku téhož hráče. Posléze se přetočil a udržel touš pod sebou, Kanaďané hledali volný puk marně.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Michal Luxa

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 13. Cozens (Sanheim, Batherson), 18. Comtois (Sanheim, Lowry), 23. Dubois (Cozens, Batherson), 36. O'Dell (Whitecloud, Holden), 46. Whitecloud (Mercer), 52. Dubois (Batherson, Cozens), 56. Severson (Dubois, Batherson) – 49. Rech


    Kanada: Driedger (Tomkins) – Graves, Chabot (C), Severson, Sanheim, Whitecloud, Holden, Mayo – Batherson, Dubois (A), Cozens – Anderson (A), Barzal, Sillinger – Roy, Lowry, Comtois – Mercer, Geekie, Johnson – O'Dell.
    Trenér: Claude Julien

    Francie: Ylönen (Papillon) – Gallet, Auvitu (A), Llorca, Chakiachvili, Thiry, Crinon, Bault, Guebey – Texier, Claireaux (A), T. Bozon – Rech, Bertrand, Treille (C) – Fabre, Ritz, K. Bozon – Leclerc, Colotti, Perret.
    Trenér: Philippe Bozon

    Rozhodčí: Ansons (LAT), Heikkinen (FIN) – Niittylä (FIN), Zunde (LAT)

    Diváci: 2 873
    bahis siteleri