Německo – Švýcarsko 3:4 (0:2 po s.n.) | Švédsko – Lotyšsko 1:0 (kon.) | Slovensko – Dánsko 7:1 (kon.)
USA – Norsko 4:2 (kon.) | Kanada – Francie 7:1 (kon.) | Finsko – Česko cz 3:0 (kon.)
konec
USA
4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
Norsko
Úterý 24.05.2022, 15:20 • Nokia aréna, Tampere • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:21 Sean FARRELL - 4:2
     
    59:21
    Spojené státy právě vstřelily branku! Nejspíše je rozhodnuto! SEAN FARRELL trefil přes celé kluziště prázdnou bránu, čímž zvýšil svůj náskok na dva góly. Tohle budou mít Norové velmi těžké. Bez asistence.
     
    58:03
    Obrovské štěstí pro Spojené státy. Norové ujížděli do útočného výpadu. Kristian Jakobsson dostal puk před brankáře, kterému ho poslal mezi nohy. Mann s obrovským štěstím vyrazil.
     
    57:13
    Luke Hughes se na modré opřel do puku a Hukeland jeho kanón pouze vyrazil. Z následné skrumáže ale nedokázal nikdo v modrém puk dorazit.
     
    55:53
    Kriste pane, to byl kanón! Nate Schmidt vyslal od modré čáry pumelici do tyče. Zacinkalo to, je s podivem, že branka zůstala celá.
     
    55:16
    Vyloučení v týmu Norsko:
    Michael Haga – 2 min., držení.
     
    54:04
    Obrovskou hrubku vyprodukoval Martin Rönnild. Karson Kuhlman byl sám před gólmanem, ale tváří v tvář nezvládl Haukelanda propálit.
     
    52:26
    Ryan Hartman dostal dobrý pas mezi kruhy, jeho střelu z ideální pozice vyrazil Henrik Haukeland vyrážečkou.
     
    48:10
    Krásnou pumelici od modré čáry vyslal Daniel Böen Rokseth. Strauss Mann ji zastavil až na poslední chvíli, když vykopl svůj levý beton.
     
    46:51
    Na trestnou lavici míří Vinni Lettieri, který dostal dvě minuty za podrážení.
    41:59 Daniel Böen Rokseth - 3:2
     
    41:59
    Norsko právě vstřelilo branku! Kristian Jakobsson našel perfektním pasem volného DANIELA BÖENA ROKSETHA, jenž neměl problém se zametením puku do naprosto volné brány. Asistence: Kristian Jakobsson, Mathias Trettenes.
     
    39:00
    Zbývá jedna minuta do konce první třetiny!
     
    33:09
    Hughes zakouzlil na levém kruhu a poslal touš na branku. Henrik Haukeland ho pak ramenem vyrazil do ochranné sítě.
     
    31:09
    Vyloučení v týmu Norsko:
    Ken André Olimb – 2 min., hákování.
     
    31:07
    Při přečíslení dvou proti jednomu dostal puk přesně k tyči Karson Kuhlman, nedokázal ale trefit prostor za přesouvajícím se Haukelandem.
     
    30:12
    Dobrá možnost pro Nory! Martinesen natlačil puk na bránu Manna, který nezvládl puk zachytit. Nicméně dorážky norských hráčů za záda brankáře neprošly.
    28:05 Ben MEYERS - 3:1
     
    28:05
    Spojené státy právě vstřelily branku! BEN MEYERS si vyměnil puk s Lukem Hughesem. Posléze vypálil z mezikruží mimo dosah brankáře. Amerika odskakuje na rozdíl dvou branek. Asistence: Luke Hughes, Karson Kuhlman.
     
    26:44
    Alex Galchenyuk se řítil na branku prakticky úplně osamocený. Po dobrém forhendovém blafáku ale nedokázal zasunout puk za beton Haukelanda.
    25:30 Rozhodčí tečoval puk do branky a ta nebyla uznána
     
    25:30
    Lettieriho branka neplatí, neboť se jako poslední dotkl puku rozhodčí.
     
    25:30
    Spojené státy právě vstřelily branku! Ospalou třetinu probouzejí Američané, kteří dávají svůj třetí gól. VINNI LETTIERI střílel z levého kruhu, jeho ránu ale do branky ztečoval padající rozhodčí!
    22:43 Andreas MARTINSEN - 2:1
     
    22:43
    Norsko právě vstřelilo branku! Spojené státy ztratily puk ve středním pásmu. ANDREAS MARTINSEN dostal puk do samostatného úniku. Střelou ke vzdálenější tyči překonal brankáře. Asistence: Michael Haga, Martin Röymark.
     
    20:01
    Střídání v týmu USA:
    ze hřiště odchází Jeremy Swayman, přichází Strauss Mann.
     
    19:48
    T.J. Tynan podrazil protihráče v útočném pásmu, za což je vyloučen na dvě minuty. Norsko hraje přesilovou hru.
     
    19:00
    Zbývá jedna minuta do konce první třetiny.
     
    16:26
    Ben Meyers se ihned po buly dostal do dobré pozice na levém kruhu, místo střely ale ještě kombinoval. Následné zakončení končí ve vnější síti.
     
    16:10
    Kieffer Bellows dostal puk za obránce a nabruslil si až na levý kruh. Ze skvělé pozice ale napálil Haukelanda přímo do břicha.
     
    12:47
    Z levého kruhu střílel Riley Barber, nebezpečnější byla ale následná dorážka, která však neskončila gólem.
     
    07:50
    K dorážce na hraně brankoviště se dostal Johannes Johannesen, kterého ale zastavil Jeremy Swayman skvělým přesunem k tyči.
    07:20 Matthew BOLDY - 2:0
     
    07:20
    Spojené státy právě vstřelily branku! Parádní ránu nyní vyslal MATTHEW BOLDY. Ten dostal puk na útočnou modrou. Sjel na vrchol levého kruhu, odkud vymetl pavučinky v pravém horním rohu Haukelandovy brány. Asistence: Alex Galchenyuk
    03:45 Ryan HARTMAN - 1:0
     
    03:45
    Spojené státy právě vstřelily branku! Favorit se rychle ujímá vedení! Střelu od modré čáry Haukeland neudržel a vyrazil ji před sebe. Po sérii dorážek se k puku dostal RYAN HARTMAN, který neměl problém touš do odkryté klece uklidit. Asistence: Alex Galchenyuk, Sam Lafferty.
    Unikátní sběratelské relikvie. Získejte masku Tomáše Vokouna či jeho zápasový dres ze zlatého šampionátu 2010 v Německu.

    Martin Rambousek

    Jakub Ruč

    Branky a nahrávky: 4. Hartman (Galchenyuk, Lafferty), 8. Boldy (Galchenyuk), 29. Meyers (Hughes, Kuhlman), 60. Farrell – 23. Martinsen (Haga, Röymark), 42. Rokseth (Jakobsson, Trettenes)


    USA: Swayman (21. Mann) – Se. Jones (C), Megna, Peeke, Schmidt (A), Hughes – Barber, Boldy, Galchenyuk – Lettieri, Hartman, Tynan – Gaudette, Bellows, Kuhlman – Farrell, Meyers, Hayden – Watson (A), Lafferty.
    Trenér: David Quinn

    Norsko: Haukeland (Arntzen) – Johannesen, Lilleberg, Nörstebö, Krogdahl, Rokseth, Kasastul, Klavestad – K. Olimb (A), M. Olimb (C), Fladeby – Röymark, Martinsen, Haga – Trettenes (A), Jakobsson, Hoff – Salsten, Rönnild, Geheb.
    Trenér: Petter Thoresen

    Rozhodčí: Ingram (CAN), Lawrence (CAN) – Chaput (CAN), Synek (SVK)

    Diváci: 5435
    bahis siteleri