Karlovy Vary – Příbram B 1:2 (kon.) | Motorlet – Vltavín 3:0 (kon.) | Písek – Plzeň B 0:2 (kon.)
konec
FK Motorlet Praha
3:0 (1:0)
Loko Vltavín
Pátek 27.05.2022, 18:00Česká fotbalová liga (A) • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Zápas končí je rozhodnuto. Dnešní pražské derby v rámci ČFL končí výrazně lépe pro domácí Motorlet, který vátězství zpečetil dvěma góly ve druhém poločase. Z jeho startu se ale Vltavín snažil o srovnání a byl aktivnějším celkem. Pak ale přišly dva výpady a domácí se mohou radovat z dalších tří bodů do tabulky. (19:52:59)
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Rozhodčí nastaví nad rámec základní hrací doby dvě minuty.
     
    90
    Loko Vltavín má stále míč ve svém držení, ale již s ním nikam příliš nechvátá a drží se spíše na své polovině. Oba týmy už jsou s výsledkem dnešního utkání smířeni.
     
    87
    Střídání v týmu FK Motorlet Praha:
    ze hřiště odchází Vaněk, přichází Kučerka.
     
    87
    Střídání v týmu FK Motorlet Praha:
    ze hřiště odchází Žaloudek, přichází Kochan.
     
    86
    Střídání v týmu FK Motorlet Praha:
    ze hřiště odchází Čejka, přichází Blažek.
     
    85
    Vltavín nyní přechází do útoku a ještě se sympaticky snaží alespoň o jednu přesnou trefu. O tom, kdo z dnešního utkání ale vzejde jako vítěz, je s největší pravděpodobností rozhodnuto.
     
    83
    Mohli jsme vidět ještě jednu branku v podání domácího celku! Z centru se míč odrazil od klubka hráčů a směřoval za brankovou čáru. Jeden z domácích balon stihl odklidit z brankové čáry včas.
     
    82
    Žlutá karta pro tým Loko Vltavín (Trávníček).
     
    81
    Střídání v týmu FK Motorlet Praha:
    ze hřiště odchází Walter, přichází Hrabina.
    79. ČEJKA - 3:0
     
    79
    Motorlet právě vstřelil branku! A z penalty tu máme třetí branku, Vltavín tak zřejmě přichází o poslední naději na bodový zisk. FELIX ČEJKA se postavil k exekuci kopu. Z brankářova pohledu zamířil k pravé tyči. Brankář si na míč sáhl, nicméně nezachytil jej. Balon končí za brankovou čárou.
     
    79
    Uvidíme penaltový kop pro domácí Motorlet! Ten tak bude pomoci dát třetí gól a soupeře definitivně uzemnit.
     
    78
    Ondřej Šípek nebyl ve vůbec špatné pozici. Ze soupeřova vápna jeho střela ale vypadala spíše rezignovaně. Jeho pokus nemířil vůbec na branku, nakonec končí jen u připravených obránců Motorletu.
    76. ROSSMANN - 2:0
     
    76
    Motorlet právě vstřelil branku! A v pražském derby to máme už o dvě branky! TOMÁŠ ROSSMANN se dostal s balonem do střelecké pozice a zkušeně ji využil, brankář Pospíšil neměl přílši šancí. Velmi studená sprcha pro Vltavín, který byl v posledních minutách aktivní a snažil se o srovnání.
     
    76
    Tomáš Kuchař si doběhl před soupeřovým vápnem pro odražený balon jako první. Jeho následná střela ale nebyla přesná, skončila pouze na obránci.
     
    75
    Žlutá karta pro tým FK Motorlet Praha (Rossmann).
     
    74
    Vltavín nyní přišel po soustavném tlaku před vápnem o balon po nepřesné přihrávce od Davida Podzimka. Obrana domácích si tak může na chvíli oddychnout.
     
    72
    Ani tento útočný pokus nevyústil v branku. Přihrávka za obranu byla příliš dlouhá a Mihálek s ní neměl problém. Vltavín je v posledních minutách aktivnějším celkem a viditelně se snaží o srovnání stavu.
     
    70
    Střídání v týmu FK Motorlet Praha:
    ze hřiště odchází Nátr, přichází Rossmann.
     
    69
    Ondřej Šípek nyní zkoušel centrovat podobně jako před chvíli jeho kolega, mířil s přihrávkou akorát na opačnou stranu pokutového území. Tento pokus byl o něco lepší, nicméně stopeři Motorletu měli k balonu přeci jen o něco blíže.
     
    67
    Vltavín měl k dispozici standardní situaci. Tu chtěli hosté zakončit hlavičko z centru na vzdálenější tyč. Přihrávka ale byla příliš dlouhá a skončila za pomezní čárou.
     
    65
    Střídání v týmu Loko Vltavín:
    ze hřiště odchází Šnajdr, přichází Podzimek.
    ze hřiště odchází Freisler, přichází Kühnel.
     
    63
    Vltavín má nyní míč na svých kopačkách poměrně dlouho dobu. Hostující fotbalisté hedají skulinku v obraně Motorletu.
     
    61
    Centr z vápna od Čejky nebyl nikterak nebezpečný. Hostující obránce ho zablokoval ještě před vniknutím balonu do vápna. Žádné nebezpečí tak z této akce nehrozilo.
     
    60
    Žlutá karta pro tým FK Motorlet Praha (Vaněk).
     
    59
    Felix Čejka poslal dobrou přihrávku z první za soupeřovu obranu. Dva nabíhající hráči na míč se ale srazili a rozhodčí píská útočný faul. Rozehrávat tak bude těsně před vápnem gólman Vltavínu.
     
    57
    Střídání v týmu Loko Vltavín:
    ze hřiště odchází Tichý, přichází Šípek.
    ze hřiště odchází Maione, přichází Duong Thanh.
     
    56
    Domácí Motorlet měl k dispozici standardní situaci, která ale byla vzhledem k vzdálenosti od branky spíše na centr. Přihrávka ale přes bránící fotbalisty v zeleném neprošla. Standardka tak nekončí nijak nebezpečně.
     
    54
    Žlutá karta pro tým FK Motorlet Praha (Žaloudek).
     
    54
    Dobrá šance domácího týmu! Filip Simaichl dostal přihrávku při náběhu do vápna. Tím se mu otevřela střelecká pozice. Míč už mířil do odkryté části klece, za brankáře ale zaskočil jeden z obránců a míč vyrazil.
     
    53
    Felix Čejka se nyní provinil dalším faulem. Ale nebyl nijak závažný, a tak rozhodčí celou situaci nechávají bez dalšího potrestání pro domácího hráče. Ten už má žlutou kartu, v dalším průběhu byl tak měl být o něco opatrnější.
     
    51
    Vltavín přešel poprvé v poločase k soupeřově vápně. Zde pak zřejmě Tomáš Kuchař pálil právě z hranice šestnáctky. Jeho pokus nicméně není povedený a míří výrazně nad horní tyč.
     
    51
    Žlutá karta pro tým FK Motorlet Praha (Čejka).
     
    50
    Dominik Nátr centroval z většího úhlu balon do pokutového území. Kryštof Pospíšil proti centru vystoupil, ale měl s ním problémy. Nadvakrát se mu ho nicméně podařilo vyrazit.
     
    49
    Felix Čejka odehrál balon mimo dosah protihráčů, kteří se snažili přejít do útoku. Čejka jej posílá do zámezí, Vltavín tak bude vhazovat.
     
    47
    Domácí fotbalisté začali poločas znovu poměrně aktivně. Vltavín měl co dělat, aby se ubránil, stopeři hostí ale nakonec stihli zasáhnout včas.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první půli, která nám nenabídla příliš šancí. Šance na bodový zisk či vítězství jsou zatím vyrovnané, byť k druhé variantě má o něco blíže po první půli domácí FK Motorlet. Simaichl totiž vyskočil v 27. minutě nejvyýše ze všech a poslal míč za brankovou čáru.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Filip Simaichl nestačil zpracovat míč přesně, to mu ale nemuselo vadit. Balon se totiž následně odrazil od jednoho z fotbalistů v zeleném dresu a Motorlet má k dispozici vhazování.
     
    45+1
    Rohový kop nebyl z pohledu Vltavínu vůbec špatný. Jeden z hostů naskočil na centr Tichého včas, ale nedal střele potřebnou razanci. Mihálek kryje a vypadá to, že Motorlet do konce poločasu vedení udrží.
     
    45
    Vltavín měl k dispozici dobrou standardní situaci, které se ujal Dominik Tichý. Neprostřelil ale domácí zeď, která včas vyskočila a míč odrazila na rohový kop.
     
    43
    Kombinaci Motorletu nyní přiliš nevyšla, a tak se museli domácí fotbalisté vrátit až ke své brance. Mihálek pak rozehrává balon a domácí to zkusí směrem dopředu znovu.
     
    41
    Domácí měli k dispozici rohový kop. Byl ovšem přetažený a nenašel nikoho v modré dresu tak, aby mohl zakončovat.
     
    40
    Vltavín nyní vyslal střelu z pravého křídla z brankářova pohledu. Ta nebyla z pohledu brankáře Mihálka nijak nebezpečná. Nebyla prudká a letěla spíše doprostřed branky. Mihálek bez problémů kryje.
     
    39
    Útočné snažení k výrazné útočné akci nevedlo. Motorlet naopak dostal balon pod svou kontrolu a nyní je to on, kdo se snaží o další branku.
     
    38
    Pomalu se nám blíží konec prvního poločasu. Mezitím se hostující Vltavín snaží vymyslet útočnou akci, která by mohla vést k vyrovnání.
     
    36
    Adam Kokeš se snažil o přihrávku do běhu na svého spoluhráče. Ta ale neprošla, protože se odrazila od jednoho z bránících hráčů do zámezí.
     
    34
    Centr skutečně přišel. Mířil někam k hranici malého vápna. Tam byl Filip Simaichl, který vyskočil ze všech nejvýše a střílel. Jeho pokus ale v klidu drží Pospíšil v rukavicích, balón totiž mířil doprostřed branky.
     
    33
    Motorlet po delší době přechází na polovinu soupeře. Vltavín se navíc dopustil obranného faulu. Uvidíme, zda standardky domácí využijí k centru do šestnáctky.
     
    31
    A celá situace se nyní opakovala. Hostující hráči se hnali do útoku, jenže sudí jejich snažení zastavuje, neboť se ocitli v ofsajdovém postavení.
     
    30
    Vltavín se snaží o rychlou odpověď. Nyní si dobře naběhl David Čejda a už to vypadalo, že se dostane do střelecké pozice. Pak ale sudí odpískal ofsajd a celou akci zastavil.
    27. SIMAICHL - 1:0
     
    27
    Motorlet právě vstřelil branku! Máme tu první branku utkání, která přichází po centru z pravé strany! Na vzdušnou přihrávku nejlépe naskočil FILIP SIMAICHL a posílá tak domácí do jednobrankového náskoku.
     
    25
    Adam Kokeš se málem dostal k první branku ohrožující střele! Matěj Mihálek ale zasahovat nemusí. Kokeš pálil z velmi dobré pozice, z hranice pokutového území. Trefil ale jen clonícího hráče, rozehrávat tak bude gólman.
     
    24
    Radek Žaloudek se snažil procpat balon za soupeřovu obranu, nicméně to se mu nepodařilo dle představ a svého spoluhráče do úniku neuvolnil. Míč se odráží do zámezí.
     
    22
    Vltavín poprvé v utkání střídá, Klimenda tedy nakonec není schopen pokračovat v zápase, jde tedy o vynucené střídaní. Na hřiště místo něho přichází Ital Maione, nejproduktivnější hráč hostí.
     
    21
    Vltavín zkoušel rozehrát rychlou přihrávku za soupeřovu obranu. Tu překazil Marek Čepelák, když balon odklidil hlavou do zámezí. Bude se tak rozehrávat rohový kop.
     
    20
    Hostující hráč je v pořádku a bude připraven pokračovat v následujícím průběhu. Hra pokračuje, vhazuje Loko Vltavín, a to na vlastní polovině.
     
    19
    Tím hráčem je David Klimenda. Už k němu spěchají týmoví lékaři.
     
    18
    Jeden z hráčů hostujícího celku zůstal ležet v soupeřově pokutovém území. Snad tedy bude v pořádku, hra je přerušena.
     
    17
    Dominik Nátr si nabíhal na přihrávku. Poslední obránce měl ale k míči blíže a dostal ho na své kopačky první. Nechtěl následně nic riskovat a před dotírjícím Nátrem pak balon posílá za outovou čáru.
     
    16
    Vltavín se nyní pokusil o velmi rychlý přechod do útočné fáze. Dalekonosná a vzdušná přihrávka byla ale příliš dlouhá a končí jen v zámezí. Rozehrávat tedy bude brankář Mihálek od své branky.
     
    14
    Hostující kapitán Dominik Tichý nedostal přesnou přihrávku. Kdyby byla o něco přesnější, mohl by se dostat se slibné palebné pozice. Takhle je u míče ale znovu Motorlet.
     
    14
    Po faulu zhruba u půlicí čáry se míč dostal znovu do držení hostujícího Vltavínu, který má zatím problémy s přechodem do útočné fáze. Uvidíme,, zda se mu to nyní povede.
     
    12
    Jeden z domácích útočníků se snažil dostat centr do vápna, byl ale pod tlakem hned dvou hráčů. Neměl tak dostatek prostoru a míč poslal pouze do zámezí, rozehrávat tak bude znovu Pospíšil.
     
    11
    Následně se Motorletu nepovedl pokus o usazení před soupeřovým pokutovým územím. Motorletu byl vytlačen a nyní bude znovu hrát bez míče ve své moci.
     
    10
    Tomáš Kuchař nyní zkoušel kombinovat se spoluhráčem na malém prostoru. Jeden z domácích obránců jim ale snažení zhatil a zastavil tak slibně se rozvíjející situaci.
     
    8
    A nyní už jsou po faulu připraveni k rozehrávce zase domácí. Nicméně měli to k vápnu o něco dále. Přesto přišel také centr. Byl ale přetažený a skončil jen v náruči připraveného Pospíšila.
     
    7
    Tomáš Kuchař rozehrával standardní situaci po faulu jednoho z domácích. Kuchař poslal centr do vápna, kde naneštěstí pro něj nebyl k zakončení připraven ani jeden z jeho spoluhráčů.
     
    6
    Na hřišti se zatím obecně neděje nic, co by stálo za zmínku. Ani jeden z týmů se prozatím nedostal do výraznější šance či akce.
     
    4
    Nyní už jsou ale v tlaku hráči Vltavínu. Vybojovali si rohový kop, který ale nerozehráli z pohledu domácího celku nijak nebezpečně.
     
    2
    Domácí tým začal utkání o něco aktivněji. S míčem na noze se dostal před soupeřovo vápno, odkud pak přišla ale nepříliš povedená střela. Pospíšil má míč v náruči.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Motorlet Praha: Mihálek – Čepelák, Filip, Nátr, Rataj, Vaněk, Gilian, Simaichl, Žaloudek, Čejka, Walter
    Náhradníci: Rossmann, Kochan, Blažek, Hrabina, Dolejš, Kučerka, Vyčichl.
    Trenér: Poustka

    Loko Vltavín: Pospíšil – Šnajdr, Matějka, Trávníček, Jaroš, Čejda, Freisler, Kokeš, Klimenda, Kuchař, Tichý
    Náhradníci: Kühnel, Malone, Podzimek, Tung Duong, Šípek
    Trenér: Freisler

    Rozhodčí: Langmajer – Špindlerova, Mazanec.
     
    FK Motorlet Praha

    V tomto pražském klubu zcela určitě budou chtít zabojovat o ještě vyšší příčky, než na kterých se nyní nacházejí. Motorlet najdeme na osmé pozici. Na první Vltavín ztrácí celkem dvanáct bodů, nicméně je třeba zmínit, že má také jeden zápas k dobru. V případě dnešního úspěchu bych tak Motorlet mohl pomýšlet na vyšší patra tabulky a Vltavínů by se mohl výrazně přiblížit.

    V Motorletu nikdo gólové příliš nevyčnívá, nejvíce se však daří Michalu Valentovi, který na své konto připsal šest přesných tref.
     
    Loko Vltavín

    Vltavín může být s průběhem letošního ročníku ČFL spokojený. Díky dobrým výsledkům jej najdeme na první příčce. Na ni mu zatím stačí 48 bodů. Druhá je pak Slavia Praha B, která na svého zmíněného soka ztrácí celkem šest bodů. Oba týmy se potkaly ve druhé polovině března. Tenkrát měření sil dopadlo lépe pro Vltavin, který uhájil těsnou výhru o jednu branku.

    V týmu se daří záložníkovi Lukáši Veselému, který nasbíral celkem sedm přesných tref. A stejně je na tom také italská posila Maione, který se radoval ze shodného počtu gólů.
     
    Hezký páteční večer. Společně se podíváme na utkání mezi Vltavínem, který bude chtít potvrdit první příčku v tabulce, a Motorletem Praha. Ten naopak může v případě výhry pomýšlet na zlepšení pozice v tabulce.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Adam Pavlíček

    Branky: 27. Simaichl, 76. Rossmann, 79. Čejka (pen.)

    Karty:   51. Čejka (MOT), 54. Žaloudek (MOT), 60. Vaněk (MOT), 75. Rossmann (MOT) – 82. Trávníček (VLT)


    FK Motorlet Praha: Mihálek – Čepelák, Filip, Nátr, Rataj, Vaněk, Gilian, Simaichl, Žaloudek, Čejka, Walter
    Náhradníci: Rossmann, Kochan, Blažek, Hrabina, Dolejš, Kučerka, Vyčichl.

    Trenér: Poustka

    Loko Vltavín: Pospíšil – Šnajdr, Matějka, Trávníček, Jaroš, Čejda, Freisler, Kokeš, Klimenda (22. Maione), Kuchař, Tichý
    Náhradníci: Kühnel, Maione, Podzimek, Tung Duong, Šípek

    Trenér: Freisler

    Rozhodčí: Langmajer – Špindlerová, Mazanec
    bahis siteleri