Finsko – USA 4:3 (kon.) | Kanada – Česko cz 6:1 (kon.)
konec
Kanada
6:1 (1:1, 3:0, 2:0)
Česko
Sobota 28.05.2022, 17:20 • Nokia Arena, Tampere • Mistrovství světa • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:41
    Sillinger se dostal na levý kruh, odkud vypálil schovanou střelu. Vejmelka neviděl dobře, ale nemusel zasahovat, protože střela kanadského mladíka nemířila mezi tři tyče.
     
    57:38
    Kent Johnson unikal českým obráncem po levé straně. Naštěstí pro českou reprezentaci mladý útočník ve finální fázi akce kotouč minul, takže ani nevystřelil.
     
    56:50
    Tohle nevypadalo vůbec zle. Jiří Smejkal rozjel české přečíslení a nahrál na druhou stranu Matěji Stránskému. Tomu ve skórování zabránil povedeným přesunem Driedger.
     
    52:50
    Vyloučení v týmu Česko:
    HL – zdržování hry / neúspěšná trenérská výzva, odpyká Matěj Stránský.
     
    52:50
    Rozhodčí zůstávají u původního výroku, branka byla uznána!
    52:50 Tato situace byla zkoumána u videa. Kanadský ofsajd prokázán nebyl.
     
    52:50
    Česká střídačka si bere trenérskou výzvu. Chce přezkoumat, zda kanadské akci nepředcházel ofsajd.
    52:50 Dylan COZENS - 6:1
     
    52:50
    Kanada právě vstřelila branku! Velkou chybu českého brankáře před bránou potrestal DYLAN COZENS, který sebral neodehraný kotouč a bekhendem ho poslal nad rameno brankáře. Asistence: Drake Batherson, Zach Whitecloud.
     
    51:02
    Tohle bylo těsné! Roman Červenka střílel z pravého kruhu, přičemž Driedger ránu vyrazil jen zpátky na hokejku českého hráče! Ten netrefil puk vůbec čistě a jasnou šanci zazdil.
    46:37 Pastrňákovi forhendová klička nevyšla.
     
    46:37
    David Pastrňák snížit nedokázal. Driedger si situaci skvěle pohlídal, vystihl záměr českého hráče a jeho zakončení z forhendu vychytal.
    46:37 Vrána faulován. Pískáno trestné střílení.
     
    46:37
    Vrána ujížděl sám na bránu a při úniku byl zahákován, takže se pojede trestné střílení!
    43:56 Cole SILLINGER - 5:1
     
    43:56
    Kanada právě vstřelila branku! To už bude pro Čechy hodně složité. COLE SILLINGER upláchl českým obráncům. Ščotka se sice stihl vrátit, ale přesné ráně Sillingera ke vzdálenější tyči zabránit nedokázal. Vejmelka byl na střelu krátký. Asistence: Josh Anderson.
     
    39:27
    Vyloučení v týmu Česko:
    Michal Kempný – 2 min., držení.
     
    39:20
    Cozens ujížděl s pukem téměř sám vstříc bráně. Byl bráněn Michalem Kempným, který si pomohl faulem. Cozens zvládl ještě přihrát na svého spoluhráče, jenž zkusil brankáře překonat tváří v tvář rychlou kličkou do bekhendu. Tu vystihl Vejmelka.
     
    37:28
    Pierre-Luc Dubois a Dylan Cozens si narazili v bezprostřední blízkosti české brány kotouč. Střílel první zmíněný, naštěstí se Karel Vejmelka blýskl parádním zákrokem.
     
    37:02
    Kanada se prokombinovala do středního pásma a následně i do útočného. Drake Batherson dostal skvělý pas před bránu, jenomže ve slibné možnosti mířil příliš vysoko.
    36:39 Vrána únik neproměnil. Neúspěšně to zkoušel mezi betony.
     
    36:39
    Tak tohle byla stoprocentní česká šance! Do samostatného úniku se dostal Jakub Vrána, tváří v tvář brankáři soupeře však neuspěl!
    30:52 Mathew BARZAL - 4:1
     
    30:52
    Kanada právě vstřelila branku! Tohle nevypadá dobře. MATHEW BARZAL si počkal na pravém kruhu na správný moment ke střele. Jakmile přišel, poslal kotouč nechytatelně do bližšího rohu Vejmelkovy brány. Asistence: Dylan Cozens, Drake Batherson.
     
    30:32
    Vyloučení v týmu Česko:
    David Krejčí – 2 min., hrubost.
    28:54 Kent JOHNSON - 3:1
     
    28:54
    Kanada právě vstřelila branku! Kanada odskakuje na rozdíl dvou branek. Střelu Mercera z levé strany vyrazil Vejmelka přesně na hůl KENTA JOHNSONA, který puk bez problémů uklidil do prázdné brány. Asistence: Dawson Mercer.
    27:33 Adam LOWRY - 2:1
     
    27:33
    Kanada právě vstřelila branku! ADAM LOWRY ukázal svou šikovnost. Dostal puk na brankoviště a mrštně se vytočil ke střele, kterou po ledu poslal kotouč za záda brankáře. Asistence: Kent Johnson, Thomas Chabot.
     
    27:17
    David Pastrňák za českou bránou zcela zbytečně atakoval Duboise. Píská se nedovolené bránění.
     
    24:27
    Maxime Comtois měl na středu pravého kruhu spoustu prostoru. A nenaložil s ním vůbec špatně, jeho prudká střela na vzdálenější tyč Vejmelku pořádně vystrašila.
    19:28 Dylan COZENS - 1:1
     
    19:28
    Kanada právě vstřelila branku! Zpoza brány přilétl kotouč na hokejku DYLANA COZENSE, který dokázal Vejmelku na dvakrát překonat, čímž srovnává skóre 32 sekund před závěrečnou sirénou první třetiny. Asistence: Pierre-Luc Dubois.
    16:47 Hertl se dostal do úniku. Jeho střela skončila na vyrážečce Driedgera.
     
    16:47
    Na druhou stranu mířil sám proti brankáři Kanady Tomáš Hertl. Ten si počkal až se dostane před brankáře, a poté puk zkusil poslat nad rameno brankáře, jenomže puk poslal příliš vysoko. Dvougólové vedení bylo blízko.
     
    12:45
    Dobrá kombinace české reprezentace. A znova své kvality prokázala dvojice Pastrňák – Krejčí, když mladší z dua našel dobrým krosem hráče Olomouce. Ten okamžitě pálil příklepem, jenomže mimo.
     
    11:41
    Vyloučení v týmu Kanada:
    Damon Severson – 2 min., hrubost.
     
    11:00
    Nyní měla Kanada obrovské štěstí a zároveň smůlu. Kempný pálil od modré čáry. Jeho střelu těsně před bránou tečoval jeden z Kanaďanů do protipohybu brankáře. Naštěstí pro Kanadu puk proletěl těsně vedle tyče!
    10:08 Hronek nedokázal zblízka přehodit beton kanadského gólmana.
     
    10:08
    Pastrňák to znova zkusil. Driedger jen kotouč vyrazil, což málem potrestal Filip Hronek. Kdyby puk zvedl, mohl slavit. Místo toho se touš odrazil od pravého betonu kanadského maskovaného muže.
     
    09:21
    Vyloučení v týmu Kanada:
    Adam Lowry – 2 min., vražení na hrazení.
    07:07 David KREJČÍ - 0:1
     
    07:07
    Česko právě vstřelilo branku! Takhle pálí mistr! DAVID KREJČÍ přejel přes modrou čáru a nekompromisně propálil kanadského brankáře střelou z nápřahu z pravého kruhu. Asistence: Roman Červenka, Filip Hronek.
    04:28 Whitecloud zasáhl Pastrňáka před brankou do obličeje. Dostal trest na 2+2 minuty.
     
    04:28
    Vyloučení v týmu Kanada:
    Zach Whitecloud – 2+2, vysoká hůl.
     
    04:01
    Nebezpečná akce českého týmu! Jakub Vrána dobře viděl Davida Kämpfa, jemuž adresoval přesnou přihrávku. Následný pokus hráče Toronta Driedgera nezaskočil.

    Michal Hladký

    Martin Rambousek

    Branky a nahrávky: 20. Cozens (Dubois), 28. Lowry (Johnson, Chabot), 29. Johnson (Mercer), 31. Barzal (Cozens, Batherson), 44. Sillinger (Anderson), 53. Cozens (Batherson, Whitecloud) – 8. Krejčí (Červenka, Hronek)


    Kanada: Driedger (Tomkins) – Chabot, Graves, Severson, Sanheim, Holden, Whitecloud, Mayo – Batherson, Dubois, Cozens – Anderson, Barzal, Sillinger – Comtois, Lowry, Roy – Johnson, Gregor, Mercer – Geekie.
    Trenér: Claude Julien

    Česko: Vejmelka (Langhamer) – Hronek, Kempný, Kundrátek, Ščotka (A), Šimek, Sklenička, Jordán – Pastrňák, Krejčí (A), Červenka (C) – Zohorna, Hertl, Blümel – Vrána, Kämpf, Smejkal – Stránský, Černoch, Flek – Špaček.
    Trenér: Kari Jalonen

    Rozhodčí: Heikkinen (FIN), Rekucki (USA) – Briganti (USA), Sormunen (FIN)

    Diváci: 9047
    bahis siteleri