Česko – USA 8:4 (kon.) | Finsko – Kanada 4:3 (po pr.)
konec
Česko
8:4 (1:3, 1:0, 6:1)
USA
Neděle 29.05.2022, 14:20 • Nokia Arena, Tampere • Mistrovství světa • O 3. místo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:24 David PASTRŇÁK - 8:4
     
    59:24
    Česko právě vstřelilo branku!
    Gólový orchestr Čechů pokračuje i v poslední minutě utkání. Šestou branku v závěrečné periodě vstřelil DAVID PASTRŇÁK, který přesnou střelou z levého kruhu zkompletoval hattrick. Asistence: Tomáš Hertl, Roman Červenka.
    58:42 Thomas BORDELEAU - 7:4
     
    58:42
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Watson poslal puk z otočky před bránu, kde ho do brány uklidil THOMAS BORDELEAU. Ten kotouč poslal z bezprostřední blízkosti nad rameno brankáře. Asistence: Austin Watson, John Hayden.
    58:08 David KÄMPF - 7:3
     
    58:08
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je definitivně rozhodnuto, Česko se po dlouhých deseti letech dočká první medaile. Do prázdné branky puk nasměroval DAVID KÄMPF. Asistence: Radim Šimek.
    54:42 David KÄMPF - 6:3
     
    54:42
    Česko právě vstřelilo branku!
    V oslabení se prosazují i Češi a bronz je opravdu blízko! Po chybě Američanů pelášil do brejku Jiří Smejkal, který sice na Swaymana nevyzrál, mrzet ho to ale nemusí. Puk totiž zůstal před brankou USA a dorážející DAVID KÄMPF už byl v jednoduché pozici. Asistence: Jiří Smejkal.
    43:37 David PASTRŇÁK - 5:3
     
    43:37
    Česko právě vstřelilo branku!
    Michal Jordán měl puk na levé straně, odkud poslal nahrávku před bránu, kde puk poslal mezi betony Swaymana za brankovou čáru DAVID PASTRŇÁK. Asistence: Michal Jordán, Tomáš Hertl.
    42:29 Roman ČERVENKA - 4:3
     
    42:29
    Česko právě vstřelilo branku!
    Čeští fanoušci v Nokia Areně stojí na nohou. Krejčí vyhrál buly na ROMANA ČERVENKU, který od modré čáry nekompromisně propálil Jeremyho Swaymana střelou z nápřahu. Asistence: David Krejčí.
    40:51 David PASTRŇÁK - 3:3
     
    40:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! DAVID PASTRŇÁK se dostal ke střele na pravém kruhu a protože pálil přes bránícího hráče, Jeremy Swayman nic neviděl. Kotouč tedy mezi betony amerického gólmana prošel až do sítě. Asistence: Tomáš Hertl, Hynek Zohorna.
    32:12 Jiří SMEJKAL - 2:3
     
    32:12
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nahození Skleničky od modré čáry vyrazil Swayman pouze na hůl JIŘÍHO SMEJKALA, který puk poslal z brankoviště za záda rozhozeného gólmana. Asistence: David Sklenička, Tomáš Kundrátek.
    19:47 Karson KUHLMAN - 1:3
     
    19:47
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Z velké šance na vyrovnání se nakonec stal pro český tým velký problém. Karson Kuhlman se na modré čáře zbavil českého hráče a poslal puk před branku, kde se zrovna nacházel Nate Schmidt. Ten ho posunul k pravé tyči a KARSON KUHLMAN pak akci, kterou začal, i dokončil. Asistence: Nate Schmidt, Sam Lafferty.
    15:19 Jiří ČERNOCH - 1:2
     
    15:19
    Česko právě vstřelilo branku!
    Velmi důležitou branku nyní vstřelil karlovarský JIŘÍ ČERNOCH. Flek našel svého centra zpoza brány před bránou, kam mu poslal puk. Černoch zakončil karlovarskou spolupráci tím, že puk procedil mezi výstrojí Swaymana za brankovou čáru. Asistence: Jakub Flek, Matěj Stránský.
    12:14 Adam GAUDETTE - 0:2
     
    12:14
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Boldy měl puk za bránou, odkud našel hůl ADAMA GAUDETTA, který propálil Vejmelku z předbrankového prostoru. USA odskakují na rozdíl dvou branek. Asistence: Matthew Boldy, T.J. Tynan.
    09:33 Karson KUHLMAN - 0:1
     
    09:33
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Od modré čáry pálil Peeke, jehož pokus se od Karla Vejmelky odrazil na čepel KARSONA KUHLMANA, jenž kotouč uklidil za záda bezmocného brankáře. Asistence: Ben Meyers, Andrew Peeke.

    Martina Sikorová

    Martin Rambousek

    Branky a nahrávky: 16. Černoch (Flek, Stránský), 33. Smejkal (Sklenička, Kundrátek), 41. Pastrňák (Hertl, Zohorna), 43. Červenka (Krejčí), 44. Pastrňák (Jordán, Hertl), 55. Kämpf (Smejkal), 59. Kämpf (Šimek), 60. Pastrňák (Hertl, Červenka) – 10. Kuhlman (Meyers, Peeke), 13. Gaudette (Boldy, Tynan), 20. Kuhlman (Schmidt, Lafferty), 59. Bordeleau (Watson, Hayden)


    Česko: Vejmelka (21. Langhamer) – Kempný, Hronek, Ščotka (A), Kundrátek, Sklenička, Šimek, Jordán – Červenka (C), Krejčí (A), Pastrňák – Zohorna, Hertl, Blümel – Vrána, Kämpf, Smejkal – Černoch, Flek, Stránský – Špaček.
    Trenér: Kari Jalonen

    USA: Swayman (Mann) – Se. Jones (C), Hughes, Peeke, Schmidt (A) – Boldy, Galchenyuk, Hartman – Tynan, Gaudette, Bellows – Kuhlman, Farrell, Meyers – Hayden, Watson (A), Lettieri – Bordeleau, Barber, Lafferty.
    Trenér: David Quinn

    Rozhodčí: Heikkinen (FIN), Lawrence (CAN) – Sormunen (FIN), van Oosten (CAN)

    Diváci: 9 737
    bahis siteleri