Chorvatsko – Rakousko 0:3 (kon.) | Francie – Dánsko 1:2 (kon.) | Belgie – Nizozemsko 1:4 (kon.)
konec
Chorvatsko
0:3 (0:1)
Rakousko
Pátek 03.06.2022, 20:45 • Gradski Vrt, Osijek • Liga národů UEFA - Liga A • Skupina 1
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    Možná největší možnost Chorvatů v rámci druhé půle! Juranovič vyslal povedený pas z pravé strany do pokutového území, tam našel hlavičku Budimira, jenomže ten neseřídil svoje mířidla ideálně, a tak jeho pokus skončil mimo bránu.
     
    83
    Rakušané jsou v útoku i nadále daleko více nebezpečnější. Podnikli další brejk, Schlager se najednou ocitl sám před Ivušičem, jenž musel ze své brány a tutovku svého soupeře vychytat.
     
    77
    Střídání v týmu Rakousko:
    ze hřiště odchází Maximilian Wöber, přichází Marco Friedl.
     
    74
    Čaleta-Car (CRO) umí hrát tvrdě, což ukázal i nyní. Možná trochu zbytečně nepříjemný skluz v jeho podání vůči Gregoritschovi. Vysloužil si tak žlutou kartu.
     
    72
    Střídání v týmu Rakousko:
    ze hřiště odchází Andreas Weimann, přichází Christoph Baumgartner.
    72. nepřesná střela Weimanna
     
    72
    Weimann mohl svému spoluhráčovi Laimerovi poděkovat za tuhle přihrávku z pravé strany po brejku. Naběhl si na ni ze druhé vlny a pravačkou zakončil, jenže dost nepřesně. Škoda, Rakousko mohlo přidat na vítězství ještě nějakou tu třešničku.
     
    71
    Střídání v týmu Chorvatsko:
    ze hřiště odchází Mateo Kovačić, přichází Mislav Oršić.
     
    58
    Střídání v týmu Chorvatsko:
    ze hřiště odchází Andrej Kramarić, přichází Ante Budimir.
    ze hřiště odchází Mario Pašalić, přichází Nikola Vlašić.
    ze hřiště odchází Lovro Majer, přichází Luka Modrić.
    57. Marcel SABITZER - 0:3
     
    57
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    A je zřejmě definitivně po zápase. Rakušané vykazují opravdu parádní produktivitu, tentokráte se na střeleckou listinu uvedl MARCEL SABITZER, který napřáhl zpoza šestnáctky a zacílil přesně na bližší tyčku. Ivušič se sice snažil po skákavém míči natáhnout, ale neuspěl. Asistence: Maximilian Wöber.
    54. Michael GREGORITSCH - 0:2
     
    54
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Do této chvíle nebyli hosté nijak aktivní směrem dopředu, hned svou první šanci okamžitě přetavili ve svůj druhý gól. Skluzující Juranovič nedokázal zastavit Wöbera, ten tak z levé strany adresoval přihrávku blízko k pokutové značce, kde se nacházel nikým nehlídaný MICHAEL GREGORITSCH, jenž snadno skóroval. Asistence: Maximilian Wöber.
     
    46
    Střídání v týmu Chorvatsko:
    ze hřiště odchází Borna Sosa, přichází Borna Barišić.

    Střídání v týmu Rakousko:
    ze hřiště odchází Stefan Lainer, přichází Christopher Trimmel.
    ze hřiště odchází Marko Arnautović, přichází Nicolas Seiwald.
    ze hřiště odchází Karim Onisiwo, přichází Michael Gregoritsch.
    44. zakončení Majera z úhlu
     
    44
    Chorvatsko se snažilo ještě těsně před poločasem o odpověď na nedávné inkasování. Majer z úhlu zkusil překvapit Lindnera, ten nicméně balón stačil vyrazit jednoruč mimo svou nebezpečí.
    41. Marko ARNAUTOVIĆ - 0:1
     
    41
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Hosté sice možná působili méně aktivnějším dojmem než jejich protivník, přesto právě oni načítají skóre tohoto duelu. Kapitán MARKO ARNAUTOVIC dostal ve středu pole příliš prostoru, seběhl si za vápno a pravačkou nasměroval míč přesně do spodního rohu brány na vzdálenější tyčku. Ivušič se po míč jen marně natahoval. Asistence: Karim Onisiwo.
    36. břevno po hlavičce Pašaliče
     
    36
    Břevno rakouské brány nyní zatřáslo osijeckým stadionem! Sosa poslal centr z levé strany do vápna, tečovaný nakonec vyletěl vysoko do vzduchu a dopadl na hlavu Pašaliče, který pak napálil horní tyčku. Nakonec by však jeho trefa stejně neplatila, sudí Kavanagh mu totiž pískal faul na gólmana Lindnera.
     
    30
    Schlager (AUT) se za své tvrdší počínání svému soupeři okamžitě omlouval. Ale žluté kartě, první v zápase, se zkrátka nevyhnul.
    29. rána Kovačiče
     
    29
    Kovačič si sběhl z levé strany blíže do středu, napřáhl svou pravačkou a zacílil tvrdě na bližší tyčku, nicméně tohle zakončení, možná ještě lehce tečované, zvládl zastavit brankář Lindner, který balón vyrazil do zámezí.
    25. zablokovaný pokus Pašaliče
     
    25
    Chorvaté začínají být přece nebezpečnější. Pašalič nyní dostal míč do šestnáctky, tvrdě se do něj opřel, a nebýt faktu, že trefil obránce Wöbera, asi byl měl brankář Lindner daleko větší potíže se zkrocením balónu. O pár vteřin později ho přece dostal do své moci.
    23. nepřesná střela Weimanna
     
    23
    Tak i Rakousko poprvé zásadněji vystrčilo růžky! Weimann si v pokutovém území naroval míč na svou levačku, snažil se technicky zacílit na zadní tyčku, nicméně jeho pokus nakonec skončil těsně vedle brány.
    19. nepřesná hlavička Pašaliče
     
    19
    Až nyní jsme se dočkali první povedené akce v tomto utkání. Chorvaté podnikli solidní akci na levé straně, Brekalo svým centrem našel hlavičku Pašaliče, nicméně ten míč poslal pouze vedle brány. Gólman Lindner situaci jistil svým pohledem, zakročovat nemusel.

    Patrik Sandev

    Branky: 41. Arnautović (Onisiwo), 54. Gregoritsch (Wöber), 57. Sabitzer (Wöber)

    Karty:   74. Ćaleta-Car (CRO) – 30. X. Schlager (AUT)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 5:4. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:7.
    Chorvatsko: Ivušić – Juranović, Pongračić, Ćaleta-Car, Sosa (46. Barišić) – Pašalić (58. Vlašić), Brozović, Kovačić (71. Oršić) – Majer (58. Modrić), Kramarić (58. Budimir), Brekalo.
    Náhradníci: Livaković, Labrović – Vrsaljko, Ivanušec, Vida, Erlić, Jakić.

    Trenér: Dalić

    Rakousko: Lindner – Danso, Trauner, Wöber (77. Friedl) – Sabitzer – Lainer (46. Trimmel), Laimer, X. Schlager, Weimann (72. Baumgartner) – Arnautović (46. Seiwald), Onisiwo (46. Gregoritsch).
    Náhradníci: Fraisl, Pentz – Ljubičić, Kalajdžić, Lazaro, Posch, Wolf.

    Trenér: Rangnick

    Rozhodčí: Kavanagh – Cook, Davies (všichni ENG)
    bahis siteleri