Michael Deiga Scheck - Cory Tait Vítěz: M. Deiga Scheck (kon.) | Jamie Cordero - Ibrahim Cholo Vítěz: J. Cordero (kon.)
Donald Cosić - Adam Pałasz Vítěz: A. Pałasz (kon.) | Jaroslav Pokorný - Ahmed Vila Vítěz: A. Vila (kon.)
Hatef Moeil - Kerisson Rezende Víťaz: Moeil (kon.) | Zdeněk Polívka - Cheick Kone Víťaz: Polívka (kon.)
Christian Jungwirth - Ivica Truscek Víťaz: Jungwirth (kon.) | David Zawada - Erhan Kartal Vítěz: D. Zawada (kon.)
Karlos Vémola - Michał Pasternak Vítěz: Vémola (kon.) | Christian Eckerlin - Denilson Neves de Oliveira Vítěz: Eckerlin (kon.)
Hassan Shaaban - Selim Topuz Vítěz: Topuz (kon.) | Stephan Pütz - Martin Zawada Vítěz: Pütz (kon.)
Ivan Buchinger - Losene Keita Vítěz: Keita (kon.)
konec
David Zawada - Erhan Kartal

Vítěz: D. Zawada

Sobota 04.06.2022, 21:40 • Festhalle Frankfurt • Oktagon MMA
Předzápasové kurzy
     
    David Zawada si připisuje vítěznou premiéru v OKTAGON MMA. První minuty sice tahal za kratší konec a musel vstřebávat tvrdé údery svého soupeře, ale v poslední minutě ho dokázal dostat na zem. Právě na zemi si Kartal způsobil zranění, které ho nepustilo do druhého kola.
    Dnes je Kartal už třetím bojovníkem, co musel zápas vzdát o pauze mezi koly. Dokonce ho potkal stejný problém, tedy žebra, jako Cheicka Koného proti Polívkovi. (21:55:53)
     
    Vítěz: David Zawada (TKO – zranění žeber).
     
    05:00
    Konec zápasu.
     
    05:00
    Erhan Kartal nemůže pokračovat kvůli zranění žeber!
     
    Erhan Kartal se drží za žebra a je u něho lékař.
     
    První kolo ukázalo, kdo bude kde silnější. Kartal byl velmi tvrdý a přesný na nohou. Zawada naopak dominoval na zemi.
     
    05:00
    Konec 1. kola.
     
    04:40
    Zawada drží Kartala na zemi a zásobuje ho údery v crucifixu.
     
    04:20
    David Zawada se teď prošel s Kartalem napříč klecí a hodil ho na zem! Kartal se několikrát chytl klece, ale rozhodčí nereagoval.
     
    04:03
    Kartal si nechal postavit soupeře, který se ochotně položil na záda, zpět na nohy. Tam se Erhan cítí lépe.
     
    03:21
    Zawada zatlačil Kartala kombinací, ale inkasoval spíš on sám.
     
    02:56
    Znatelný respekt ze strany Davida při každé Kartalově akci. Rakouský zápasník působí naprosto klidně a soustředěně.
     
    02:17
    Erhan stále drží střed oktagonu a Zawada je velmi opatrný.
     
    01:36
    Hala výrazně ztichla po několika úderech Kartala. Toto rozhodně pro Zawadu nebude snadná práce.
     
    01:07
    Další tvrdé bomby na bradu Zawady!
     
    00:42
    Erhan Kartal drží střed klece a dobře trefil schovanou pravou zadní.
     
    00:33
    Zawada zahájil duel několika kopy, které ale žádnou škodu nezpůsobily.
     
    00:00
    Začátek 1. kola.
     
    Rychlým krokem a s odhodlaným výrazem jde Kartala v kleci doplnit David Zawada.
     
    Kartal si to jako první míří ke kleci. Je na něj vypsán vysoký kurz a skalp veterána UFC by byl velkým překvapením.
     
    Erhan Kartal už váhu nedokázal stáhnout níž a část jeho výplaty tak půjde soupeři, který se zápasem souhlasí i po nesplnění limitu.
     
    Vážení

    David Zawada navážil bez problémů 77,4 kg.
    Naopak Kartal bude muset ještě ve shazování váhy těžce pokračovat. Na první pokus měl rovných 79 kilogramů. Limit je 77,6 kg.
     
    David „Sagat“ Zawada
    Bilance 17:7


    Člen první světové stovky welterové váhy vyhlíží svůj 25. zápas. Němec s polskými kořeny dříve držel titul organizace Respect FC a bojoval o pás v KSW. Nejdůležitější fází kariéry pro něj ale byla ta poslední spojená s UFC. Matchmakeři Zawadu rozhodně nešetřili, protože postupně potkal samá známá jména (Danny Roberts, Li Ťing-liang, Abubakar Nurmagomedov, Ramazan Jemejev a Alex Morono). Porazit dokázal pouze Nurmagomedov a pomocí Triangle Choku, což bylo velké překvapení. Bilance 1:4 mu v UFC nedávala moc šancí na pokračování a také, že se se světovou elitou loučil.
    Nyní ale začíná éra nová. Své síly spojil s organizací OKTAGON MMA, kde se stal trenérem v nové OKTAGON VŸZVĚ. Kromě bratra Martina jsou jeho tréninkovými parťáky v UFD Gymu například Erko Jun nebo šampion KSW Robert Soldić.
     
    Erhan „No Mercy“ Kartal
    Bilance 10:1


    Devětadvacetiletý Rakušan disponuje skvostnou bilancí 10:1 a určitě si ji neplánuje pokazit. Zawada má za sebou určitě těžší protivníky než Kartal, ale borec se skvělým postojem vycházejícím z Muay Thai umí rozdat tvrdé rány. O tom se už přesvědčilo několik protivníků. Z deseti výher má osm ukončení před limitem a většinou to bylo právě příčinou ničivých úderů. Naposledy to schytal loni v září Luis Silva na půdě německé organizace GMC.
    Kartal má historicky jednu vazbu na OKTAGON MMA, respektive na jednoho zápasníka. Jediná prohra totiž pochází ze zápasu s Christianem Jungwirthem. Erhan si proti Keltovi už po třech minutách ošklivě poranil koleno a souboj tak musel být předčasně ukončen.
    Taktika na Davida Zawadu by měla být jasná. Zůstat v postoji a tvrdě zasahovat.
     
    Hlavní kartu otevře bitva welterových vah. Veterána UFC David Zawadu čeká velká výzva v podobě rakouského bojovníka Erhana Kartala. Ten vzal souboj poměrně pozdě kvůli odstoupení původního Zawadova soupeře. Zároveň nechybí odvaha ani Zawadovi, který neodmítl borce s bilancí deseti výher a pouhé jedné porážky. Velkým kurzovým favoritem je Němec.
     
    Organizaci OKTAGON MMA čeká další velká premiéra. Po boxerském galavečeru v O2 Areně se tuzemský gigant poprvé vydává za hranice Česka a Slovenska. Akci pod názvem OKTAGON 33 bude hostit zaplněná frankfurtská Festhalle.
    Německo nezažilo pořádnou zápasnickou událost od poslední návštěvy UFC, která se datuje do léta 2018. V porovnání s UFC se tentokrát fanoušci můžou těšit na velké množství domácích bojovníků, kterým bude vévodit bitva o Německo mezi Stephanem Pützem a Martinem Zawadou. Do boje se pustí také mladší z bratrů Zawadových, David, jenž byl ještě před rokem součástí právě UFC. Fanoušci OKTAGONu už moc dobře znají také válečníka Christiana Jungwirtha a aby nebylo Christianů málo, tak nebude chybět ani nejsledovanější německá hvězda Christian Eckerlin. Odehraje se též finále nejnovější OKTAGON VŸZVY.
    Na závěr přijde v podobě 12. zápasu titulová bitva lehkých vah, kdy dočasný šampión Losene Keita z Belgie vyzve slovenskou legendu a držitele dvou pásů organizace OKTAGON MMA, kterým není nikdo jiný než Ivan Buchinger. Kromě toho se na kartě představí po víc než roce dle pravidel MMA Karlos „Terminátor“ Vémola. U německé premiéry nebude chybět ani Zdeněk Polívka, Jaroslav Pokorný nebo Cheick Koné. Ano, ten Koné, co na OKTAGONu 30 pořádně potrápil Matěje Peňáze.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 21:40.

    Michal Hromas