Slovensko – Česko 0:4 (kon.) | Kanada – Finsko 0:2 (kon.)
konec
Slovensko
0:4 (0:0, 0:2, 0:2)
Česko
Pondělí 06.06.2022, 23:00 • Bob Suter’s Capitol Ice Arena, Middleton • Mistrovství světa žen do 18 let • Skupina B
Partner:
     
    58:38
    Dost možná největší slovenskou šanci nedokázala využít Blichová. V souboji tváří v tvář sice Hesovou překonala, kotouč ale zamířil těsně nad českou klec.
     
    56:17
    Plosová s Pištěkovou ve dvou rozebraly slovenskou obranu, prvně jmenovaná ale nedokázala zvednout kotouč přes beton padající gólmanky.
     
    50:45
    Gruntová dostala kotouč do předbrankového prostoru, jenže z ideální pozice netrefila slovenskou klec.
    48:40 HOTOVÁ - 0:4
     
    48:40
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nakonec se Češky dočkaly i v početní výhodě. ELIŠKA HOTOVÁ zkusila střelecké štěstí od modré čáry a plachtící kotouč z její hokejky prošel od tyče až do brány. Asistence: Lucie Gruntová, Barbora Juříčková.
     
    47:22
    Fancovičová (SVK) v souboji jedna na jednu podrazila Juříčkovou a už míří na trestnou lavici.
    44:58 ŠAPOVALIVOVÁ - 0:3
     
    44:58
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češky se radují potřetí a znovu u toho nebyl nikdo jiný než ADÉLA ŠAPOVALIVOVÁ. Ta si to tentokrát nikým neatakovaná namířila z rohu hřiště až před slovenskou klec, odkud zblízka podruhé v dnešním utkání vyzrála na slovenskou gólmanku. Asistence: Andrea Trnková.
     
    40:26
    Slovenky do toho šláply a Hesová má za sebou první vážnou situaci ve třetí třetině. Jak s dělovkou Dobiašové, tak s dorážkou Blichové si ale dokázala poradit.
     
    38:35
    Dubová se zničehonic zjevila úplně sama s kotoučem na holi v mezikruží, stoprocentní gólovou šanci však zahodila střelou vedle.
     
    36:47
    Další nebezpečný výpad dvojice Šapovalivová-Plosová vykrystalizoval až v atypickou situaci dvě na nikoho. České duo však tentokrát ztroskotalo na slovenské brankářce.
     
    34:18
    Další přesilovka pro český tým. Tomaštíková (SVK) nechala hokejku mezi bruslemi unikající Šapovalivové, za což inkasovala menší trest za podrážení.
     
    30:39
    Kapicáková (SVK) posílá Slovenky do čtyř, na vině bylo držení.
    28:24 TRNKOVÁ - 0:2
     
    28:24
    Česko právě vstřelilo branku!

    Češky odskakují na rozdíl dvou branek. ANDREA TRNKOVÁ po svém dalším velice obratném manévru na modré čáře překvapila Medviďovou prudkou ranou na lapačku. Slovenská brankářka si sice sáhla na puk, ale to bylo málo. Asistence: Adéla Šapovalivová.
    25:31 ŠAPOVALIVOVÁ - 0:1
     
    25:31
    Česko právě vstřelilo branku!
    Teď už to Češkám vyšlo! ADÉLA ŠAPOVALIVOVÁ si přehodila kotouč na bekhend a milimetrově přesnou střelou nad rameno slovenské gólmanky otevřela skóre federálního derby! Asistence: Andrea Trnková, Tereza Plosová.
     
    21:41
    Plosová teď mohla Česko dvakrát poslat do vedení. Nejprve se před ní zjevil kotouč u pravé tyčky, kam se ale Medviďová stihla fantasticky přesunout. Podruhé pak česká útočnice nezvládla srovnat mířidla z mezikruží.
     
    18:22
    A další velké chvíle slovenské brankářky! Ta si tentokrát poradila s českým přečíslením dvou na jednu a s dotírající Juříčkovou.
     
    17:44
    Šapovalivová teď ujela Slovenkám v oslabení a tak tak, že z toho nebyl první gól. Její bekhendový blafák však fantasticky zneškodnila Medviďová.
     
    15:51
    Další trest na české straně, dvě minuty za podrážení si tentokrát odsedí Mazancová (CZE).
     
    10:22
    Přichází těžké chvíle pro český tým! Veverková (CZE) si pomohla drobným háčkem, čímž posílá národní tým do tří.
     
    09:33
    Dubová (CZE) v přemíře snahy podrazila v útočném pásmu slovenskou protihráčku a vyfasovala první dvě minuty zápasu.
     
    00:38
    Rychlý brejk českého týmu zakončovala Juříčková, ta ovšem z dobré pozice netrefila bránu.

    Daniel Ryl

    Jan Kousal

    Branky a nahrávky: 26. Šapovalivová (Trnková, Plosová), 29. Trnková (Šapovalivová), 45. Šapovalivová (Trnková), 49. Hotová (Gruntová, Juříčková)


    Slovensko: Medviďová (Debnárová) – Krákorová, Janeková, Halušková, Mateičková, Nilabovičová, Stern, Nemčeková, Macková, Štrbáková – Hudáková, Dobiašová, Plankenauerová – Kapicáková, Fancovičová, Blichová – Donovalová, Tóthová, Tomaštíková – Taricsová, Jancsóová.
    Trenér: G. Sabolová

    Česko: Hesová (Dalecká) – Pavlasová, Hotová, Trnková, Mašková, Vaníčková, Hračová, Narovcová, Slavíčková – Bartáková, Gruntová, Juříčková – Šapovalivová, Pištěková, Plosová – Mazancová, Brichová, Malicka – Matějová, Dubová, Veverková.
    Trenér: D. Andrašovský

    Rozhodčí: Janshenová, Kurodová – Mannleinová, Zachová
    bahis siteleri