Kanada – Řecko 8:1 (kon.) | Česko – USA cz 6:3 (kon.) | USA – Řecko 7:2 (kon.)
konec
Kanada
8:1 (0:1, 5:0, 3:0)
Řecko
Pondělí 27.06.2022, 00:00 • Place Bell 1, Laval, Kanada • Mistrovství světa mužů • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    39:41
    Kdo už hrál proti pravidlům, to byl Jordan Crocker. Tento kanadský hokejbalista zastavil řecký brejk za cenu sekání.
     
    34:46
    Frustrovaný řecký kapitán Joshua Barbas mimo dění hry několikrát postrčil Trevora Mainmana. Rozhodčí toto počínání chvilku tolerovali, útočníka ale nakonec vyloučili za krosček.
     
    27:17
    Řekové mají šanci na vydechnutí. Na trestnou lavici totiž putuje kanadský bek Marc-André Trudeau za hru vysokou holí.
     
    24:05
    Za deset vteřin vyprší trest Cama Nicollla a rozběhne se kanadská početní převaha. Řeckým vyloučeným hráčem je Chris Vagenas za krosček.
     
    22:19
    V souboji dvou hokejbalistů s číslem 91 na dresu si lépe počínal ten řecký, a sice Costa Kakivelis, jenž natlačil tělo před Cama Nicolla, jímž se nechal podrazit.
     
    17:19
    Velká šance k vyrovnání, na Kanadu čeká třetí přesilová hra v utkání, za vysokou hůl si odchází odpočinout Jacob Kostopoulos. V předešlých dvou případech početní převahu ukončil svým faulem Josh Anderson, jak se domácím povede tentokrát?
     
    10:25
    Na útočné polovině fauloval kanadský hráč Justin Maiolino. Jednalo se o hodně zbytečný prohřešek vysokou holí, který by domácí reprezentaci mohl ještě pořádně mrzet, navíc jde z důvodu krvavého šrámu v obličeji faulovaného o čtyřminutový trest.
     
    08:01
    Stejně jako v prvním případě, tak i teď si Kanada nechala sebrat zbytek přesilovky vlastním vyloučením. A jako by tomu osud chtěl, je to znovu Josh Anderson, kdo hrál proti pravidlům. Dvě minuty za sekání.
     
    06:27
    Sotirios Athanaopoulos neprožívá povedený úvod semifinálového klání. V průběhu úvodní desetiminutovky fauloval už podruhé, tentokráte jednoho ze soupeřů krosčekoval.
     
    02:41
    Síly na hřišti se vyrovnávají, po konci Athanaopoulosova trestu začne premiérová přesilovka Řecka. Josh Anderson je vyloučen za vysokou hůl.
     
    01:14
    Prvním vyloučeným hráčem střetnutí se stává Sotirios Athanaopoulos. Jednalo se o zbytečný prohřešek, vysokou holí trefil spoluhráče ve středním pásmu.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 20. Mainman (Martel, Léveillé), 25. Anderson (Crocker, Mainman), 27. Léveillé (Moro), 27. Anderson (Marshall, Lemos), 27. Laurencelle (Mainman), 36. Martel (Mainman, Crocker), 39. Anderson (Léveillé), 45. Dias Vargas (Bradley, Trudeau) – 11. Joshua Barbas (S. Taskas)


    Kanada: Lantin (Lamb, Butler) – Trudeau, Lemos, Paradis, Moro, Marshall, Crocker (A), Ghilarducci, Provencal – Moquin, Mainman, Vargas Dias (C), Jubinville, Maiolino, Laurencelle, Anderson, Bradley, Labonté, Donaghey, Martel (A), Léveillé, Nicoll, Tanguay.
    Trenér: Jason Cormier

    Řecko: Bitsakis (31. Vrettis, Ekonomakis) – Joseph Barbas, Athanaopoulos (A), Rompotinos, Kostopoulos, Adamou, Nesteropoulos, A. Kakivelis – Arkalis, Bozinakos, Pitsikoulis (A), Alvo, Panetta Tsingelis, Abbandonato, Klitirinos, M. Barbas, Kuczmarski, Vagenas, N. Taskas, Joshua Barbas (C), S. Taskas, C. Kakivelis, Karvounaris.
    Trenér: George Vouloumanos

    Rozhodčí: Martin Černý, Jevgenij Danylec
    bahis siteleri