USA – Slovensko 0:2 (kon.) | Kanada – Česko cz 3:2 (kon.)
konec
Kanada
3:2 (0:2, 2:0, 1:0)
Česko
Pondělí 27.06.2022, 23:55 • Place Bell 1, Laval, Kanada • Mistrovství světa žen • Finále
     
    44:33
    To nevypadá dobře. Kanaďanky nejprve pošetřily cenné vteřiny u mantinelu, načež rozhodčí současně vylučují Reagan Fischerovou a Kristýnu Kaltounkovou za hrubost. Pokračuje česká powerplay, jen v pěti proti čtyřem.
     
    44:00
    Češky se usadily v útočném pásmu a Kateřina Zechovská zamířila na střídačku. Hráčky v bílých dresech zkoušejí vyrovnat v powerplay.
     
    43:32
    Rozhodnutí měla na hokejce Carol Ann Upshallová. Tváří v tvář Kateřině Zechovské však neuspěla, gólmanka předvedla výborný zákrok vyrážečkou!
    40:40 Zechovskou zachránila branková konstrukce
     
    40:40
    Velké štěstí nyní stálo při české brankáře Zechovské, tu zachránila branková konstrukce. České naděje na zlato díky tomuto momentu nadále žijí.
    40:06 Kristen COOZEOVÁ - 3:2
     
    40:06
    Kanada právě vstřelila branku!
    Bohužel, tlak Kanady sílil a výsledkem byl třetí přesilovkový gól v utkání, který nakonec o dvě vteřiny padl ještě proti třem, takže oslabení Češek bude pokračovat. Jessica McCannová nahrála zleva na střed KRISTEN COOZEOVÉ, Kateřina Zechovská se přesunula k levé tyčce pozdě. Asistence: Jessica McCannová a Carol Ann Upshallová.
     
    39:38
    Češky čeká hra ve třech! Tak doufejme, že těžkou půl minutu zvládnou. Za vlastní bránou faulovala Karolína Kosinová, na hrazení vrazila Upshallovou.
     
    38:09
    Zbytečný faul by Češky mohl pořádně mrzet. Na trestnou lavici usedla Denisa Křížová, ta v útočném pásmu krosčekovala k zemi Karpenkovou.
     
    28:22
    Dnes podruhé usedá na trestnou lavici kanadská kapitánka Chelsea Karpenková, tentokráte za sekání. Uvědomila si svůj prohřešek a nešťastně se chytila za hlavu. Teď musí doufat, že spoluhráčky se do konce prostřední části ubrání.
    24:48 Shae-Lynn CLARKEOVÁ - 2:2
     
    24:48
    Kanada právě vstřelila branku!
    Potrestán je také prohřešek Horálkové a zápas tak začíná prakticky od nuly! Zakončení Melanie Jueové tečovala SHAE-LYNN CLARKEOVÁ do jedné z protihráček, která si smolně srazila balónek do vlastní brány. Asistence: Melanie Jueová a Corie Jacobsonová.
     
    24:18
    Jeden gól Kanada v přesilovce vstřelila, nyní má další příležitost. Dvouminutový trest vyfasovala Pavlína Horálková za podražení McCannové v rohu hřiště.
     
    24:01
    Aneta Lédlová ukázala dokonalý přehled ve hře, když zprava našla před bránou dobře stojící Denisu Křížovou, po jejímž zakončení se rozhodčí upískly, protože míček byl ve hře a byla možnost jeho dorážky do brány. Velká škoda.
    22:25 Reagan FISCHEROVÁ - 1:2
     
    22:25
    Kanada právě vstřelila branku!
    Finále je zase o něco napínavější, Kanada snižuje! Carol Ann Upshallová přenesla hru doprava na REAGAN FISCHEROVOU, jež si míček zpracovala, aby jej následně nechytatelně napálila zápěstím pod břevno, Zechovská neměla šanci zasáhnout a musela se smířit se ztrátou čistého konta. Asistence: Carol Ann Upshallová.
     
    21:40
    Síly na hřišti se vyrovnávají. Do brejku vystartovala v oslabení Chelsea Karpenková a Karolína Kosinová ji zastavila jen za cenu hákování. Za 18 vteřin započne přesilovka Kanady.
     
    19:58
    Přestože Kanada hraje lépe, tak se bude bránit v oslabení. Na útočné polovině faulovala Edie Brenningová, nedovoleným způsobem zastavila Manhartovou.
     
    12:15
    Komplikace pro českou ženskou reprezentaci. Proti pravidlům hrála kapitánka Lucie Manhartová, rozhodčí ji vyloučily na dvě minuty za podražení.
    06:45 Lucie Manhartová zakončila únik střelou do břevna
     
    06:45
    Česká kapitánka Lucie Manhartová obdržela fantastickou přihrávku do úniku. Ke dvěma asistencím vstřelený gól nepřidala, Thomsonovou zachránila horní tyč!
    05:03 Zechovská si poradila s dorážkou kanadské kapitánky Karpenkové
     
    05:03
    Skvělá Kateřina Zechovská! Po zákroku vyrážečkou se skvěle zorientovala v prostoru a přesunula se k pravé tyčce, aby lapačkou zastavila i dorážku Karpenkové.
    04:33 Michaela KRÁSOVÁ - 0:2
     
    04:33
    Česko právě vstřelilo branku!
    Úvod z říše snů, svěřenkyně kouče Manharta disponují dvoubrankovým vedením! Thomsonová neudržela střelu Horálkové a chvilku poté musela pořádně litovat, protože mimo její dosah nasměrovala hrací předmět dorážející MICHAELA KRÁSOVÁ. Asistence: Pavlína Horálková a Lucie Manhartová.
     
    03:38
    Česko právě vstřelilo branku!
    Gól, Češky vedou! Střela kapitánky Lucie Manhartové se od zadního mantinelu odrazila před bránu příhodně ke KAROLÍNĚ KOSINOVÉ, která se rychle zorientovala a míček poslala do sítě nad pravým betonem ležící Thomsonové. Asistence: Lucie Manhartová a Aneta Lédlová.
     
    02:13
    První přesilovou hru si zahraje český celek. Za zbytečný prohřešek si jde odpočinout kanadská kapitánka Chelsea Karpenková, jež mimo hlavního dění hry podrazila Seroiszkovou.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 23. Fischerová (Upshallová), 25. Clarkeová (Jueová, Jacobsonová), 41. Coozeová (McCannová, Upshallová) – 4. Kosinová (Manhartová, Lédlová), 5. Krásová (Horálková, Manhartová)


    Kanada: Thomsonová (Girouardová, Vildeová) – Jacobsonová, Jueová, A. Blombergová, R. Ringová, C. Blombergová, Coozeová (A) – Sharpová, Desmierová, Bannonová, Tulková, Clarkeová, Cerilliová, Brenningová, Upshallová, Karpenková (C), Wilsonová, Fischerová, D. Ringová, McCannová (A), Pallottaová.
    Trenér: Mandi Duhamel

    Česko: Zechovská (Bláhová, Jiráčková) – Herzigová (A), Seroiszková, Martinů, Kosinová, Rejlová (A), Radová – Šmajdová, Patočková, Škorpíková, Kubínová, Křížová, Lédlová, Pangerlová, Horálková, Manhartová (C), Kotlíková, Krásová, Halbrštátová, Ištoková, Kaltounková.
    Trenér: Karel Manhart

    Rozhodčí: Radka Synková, Taylor McLeanová
    bahis siteleri