VC Velké Británie Carlos Sainz (Ferrari) (kon.)
konec
VC Velké Británie

Carlos Sainz (Ferrari)

Neděle 03.07.2022, 16:00Formule 1
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Závod začíná v 16:00.
     
    Vítejte na Silverstone!
    Bristská dráha v oblasti Northamptonshire dříve sloužila jako vojenské letiště ve druhé světové válce. Postupem času byly vojenské budovy zbourány a motorističtí nadšenci tento prostor začali využívat jako závodní dráhu. Ta v dnešní době měří 5,891km a jedná se o trať bez jakéhokoliv převýšení. První závod F1 se zde jel v roce 1948 a vyhrál jej Luigi Villoresi. Traťový rekord drží Max Verstappen ve voze Red Bull z roku 2020. Mimo nejrychlejší vozy na čtyřech kolech se zde tradičně jezdí i závody motocyklů MotoGP a spousta domácích šampionátů.
     
    Sezóna 2022
    Max Verstappen, jezdící za stáj Red Bull, díky kanadskému závodu ještě více unikl své konkurenci. Jeho nejbližší soupeř, Sergio Pérez, závod nedokončil a Charles Leclerc dojel po penalizaci za výměnu části pohonné jednotky až pátý. Náskok nizozemského pilota nyní činí na Péreze 46 bodů, na Leclerca ještě o 3 body více. To jej pasuje do velmi komfortní role. Red Bull má spolehlivé auto, které je v závodním tempu vždy velmi rychlé. Oproti tomu Ferrari bojuje se spolehlivostí, opotřebováním pneumatik a závodní rychlostí. Ztrátu 64 bodů eviduje mistr konzistence – George Russell. Nováček ve voze Mercedes zatím drtí svého kolegu Lewise Hamiltona, který je v celkovém pořadí až za ním.
     
    VC Kanady
    Velká cena Kanady rozhodně výrazně zamíchala kartami do zbytku sezóny. Sergio Pérez se bodově držel na dostřel svého týmového kolegy, ovšem kvůli technickému problémy v úvodě závodu si z Montrealu neodvezl ani bod.

    Verstappen bral naopak plných 25. Nizozemský pilot bojoval o vítězství s Carlosem Sainzem, který konečně dokázal držet tempo s lídrem závodu. Španěl zvolil odlišnou strategii a pod prvním virtuálním Safety Carem nezajel ke svým mechanikům, což dalo Verstappenovi jistou výhodu. Na čerstvých gumách Sainze výrazně stahoval a vytvořil si tak komfortní náskok do dalších stintů. Sainz nakonec měl možnost ještě bojovat o vítězství, jelikož po nehodě Júkiho Cunody vyjel na trať Safety Car a dva nejrychlejší jezdci byli opět kousek za sebou. Sainz měl sice výhodu o pár kol novějších pneumatik, avšak Verstappena nakonec neudolal. Až do konce se držel na odstup půl sekundy, ale ani systém DRS mu neumožnil náznak předjížděcího manévru. Pro Sainze šlo o velmi důležitý závod. Konečně ukázal rychlost a premiérové vítězství bylo velmi blízko. Po minulých malérech tohle zkrátka potřeboval. ¨

    Mercedes opět strádal na rychlosti. Nakonec z toho bylo 3. a 4. místo. Klíč k těmto pozicím byla konzistentní jízda, avšak na první dva to ani náhodou nestačilo. Německá značka však chystá pro závod na Silverstonu značná vylepšení, která by je mohla přicvaknout k Ferrari a Red Bullu.

    Závod hrůzy si prožil Fernando Alonso. Startoval ze skvělého druhého místa, avšak na startu zaspal. Jeho tým zvolil naprosto tragickou strategii, kvůli které se propadal polem a poté přišly do hry i technické problémy s jeho pohonnou jednotkou. Cílovou páskou projel na 7. místě, avšak po závodě ještě dostal penalizaci pěti vteřin za kličkování před Bottasem. 9. místo je tak pro španělského matadora obrovským zklamáním.

    Víkend v Montrealu si nedá za rámeček tým Haas, který po skvělé kvalifikaci opět nebodoval. Trápení pokračovalo i u Alpha Tauri – Gasly neměl rychlost a Cunoda předvedl naprosto školáckou chybu a boural.
     
    Kvalifikace
    Silverstone a druhá mokrá kvalifikace v řadě. Tentokrát však nešlo o osychající podmínky, které by mohly vygradovat až v pokusy o suché pneumatiky. Vždy trochu popršelo a pak byl chvíli klid. Všechny tři části se tak odjely na zelené sadě do přechodných podmínek.

    Hned první část nám přinesla pár překvapení. Aston Martin měl právě tady, na domácí trati, ukázat, že vývoj jejich auta jde správným směrem a že se pomalu tlačí do elitní desítky. Lance Stroll však skončil na posledním 20. místě a Sebastian Vettel jen o dvě pozice výš. Překvapením bylo umístění obou Haasů, kterým se ve vodní kvalifikace v Kanadě mimořádně dařilo, oba jezdci byli v Q3. Nyní Magnussen i Schumacher mohli po první části odpočívat. Alex Albon dostal nová vylepšení na svůj Williams a slibovalo se zrychlení až o jednu vteřinu na kolo. Thajský pilot však skončil na 16. místě, postup mu uzmul týmový kolega Latifi se starými součástkami.

    Q2 byla ovlivněna ve své druhé polovině deštěm, takže bylo naprosto klíčové, zajet rychlá kola hned z úvodu. Tento úkol se nepovedl splnit Oconovi, Ricciardovi, Cunodovi, Bottasovi ani Gaslymu.

    Ve třetí části monoposty postupně vysoušely závodní dráhu, nepršelo, a ta tak zrychlovala. Pozice se různě promíchávaly a viděli jsme i pěkná roztočení. Třeba takový Max Verstappen předvedl exkluzivní 360° po které v klidu pokračoval dál. Nizozemský pilot ale i přes svá zaváhání hodně tlačil na pilu a stejně tak tlačil časy dolů. Nakonec se mu nepovedlo poskládat všechny tři sektory ideálně a v závěru jej přeskočil Carlos Sainz, který tak potvrzuje zlepšenou formu z posledních závodů. Španěl byl pole position hodně překvapený, protože věděl, že v jeho kole bylo ještě hodně, co zlepšovat. Klouzavou britskou dráhu však dokázal projet ze všech nejrychleji a o necelou desetinu překonal i lídra šampionátu Verstappena. Na 3. a 4. místě je poté Leclerc a Pérez, kteří prvním dvěma zkrátka vůbec nestačili. Lewis Hamilton skončil na 5. místě, takže je to opět zbytek světa. Na Sainze ztratil přes sekundu, ale útěchou mu může být, že porazil Russella.
     
    Složení startovního roštu pro VC Velké Británie


    1. řada: Carlos Sainz (ESP/Ferrari), Max Verstappen (NED/Red Bull)

    2. řada: Charles Leclerc (MON/Ferrari), Sergio Pérez (MEX/Red Bull)

    3. řada: Lewis Hamilton (GBR/Mercedes), Lando Norris (GBR/McLaren)

    4. řada: Fernando Alonso (ESP/Alpine), George Russell (GBR/Mercedes)

    5. řada: Kuan-jü Čou (CHN/Alfa Romeo), Nicholas Latifi (CAN/Williams)

    6. řada: Pierre Gasly (FRA/AlphaTauri), Valtteri Bottas (FIN/Alfa Romeo)

    7. řada: Júki Cunoda (JAP/AlphaTauri), Daniel Ricciardo (AUS/McLaren)

    8. řada: Esteban Ocon (FRA/Alpine), Alexander Albon (THA/Williams)

    9. řada: Kevin Magnussen (DEN/Haas), Sebastian Vettel (GER/Aston Martin)

    10. řada: Mick Schumacher (GER/Haas), Lance Stroll (CAN/Aston Martin)
     
    Hodiny ukazují přesně 16:00 a monoposty se rozjíždějí do zavádějícího kola.
     
    Firma Pirelli přivezla na Silverstone nejtvrdší sady svých pneumatik, tedy C1, C2 a C3. Výrobce pneumatik predikuje dvě zastávky v boxech.
     
    Max Verstappen nazul na úvod závodu červené pneumatiky! Všichni jeho soupeři vpředu mají středně tvrdou žlutou. Tohle může být klíčové!
     
    Závod právě odstartoval.
    Start závodu
     
    1
    Max Verstappen využil červených pneumatik a snadno se dostává na první příčku! Sainz druhý a třetí senzačně Hamilton!
     
    1
    Hned po prvních zatáčkách se na trati mává červenými vlajkami! V prvním úseku jsme viděli jedno auto jet hlavou dole. To nevypadalo vůbec dobře, režie nám zatím nedává žádné detailní záběry, nikdo neví, co se stalo.
     
    1
    Zdá se, že tím jezdcem, kvůli kterému vlají červené vlajky, je čínský pilot Kuan-ju Čou. Doufejme, že je v pořádku.
     
    1
    Pořadí po 1. kole (závod přerušen)
    1. Max Verstappen (NED/Red Bull)
    2. Carlos Sainz (ESP/Ferrari) +1.406
    3. Lewis Hamilton (GBR/Mercedes) +3.284
    4. Charles Leclerc (MON/Ferrari) +4.574
    5. Fernando Alonso (ESP/Alpine) +7.764
    6. Sergio Pérez (MEX/Red Bull) +9.892
    7. Lando Norris (GBR/McLaren) +11.955
    8. Nicholas Latifi (CAN/Williams) +15.211
    9. Valtteri Bottas (FIN/Alfa Romeo) +17.070
    10. Daniel Ricciardo (AUS/McLaren) +18.739
     
    2
    Vozy už se uspořádaly v boxové uličce a čeká se, co se bude dít dál. Viděli jsme George Russella, který zastavil vůz v inkriminovaném místě a běžel pomoci.
     
    2
    Do nehody se zapletl i Esteban Ocon, který má defekt pravé přední pneumatiky. Má co dělat, aby vůz dovezl do boxové uličky.
     
    2
    Na inkriminovaném místě stále stojí vůz Alexandera Albona, George Russella a nejspíš Kuan-ju Čoua.
     
    2
    Režie stále nenabízí žádné záběry z nehody v první zatáčce. To nám nevěstí nic dobrého. Všichni v napětí čekají, jak to dopadne.
     
    2
    George Russell už dorazil ke svým mechanikům. Zdá se, že ví něco víc, než ostatní. K čínskému pilotovi totiž běžel na pomoc. V boxu Mercedesu vypadal pořádně rozrušený.
     
    2
    Podle německých médií by měl být Čou v pořádku. Údajně je ale stále ve svém monopostu, vedle kterého na něj čeká záchranka.
     
    2
    Čou už je vysvobozen ze svého vozu Alfa Romeo a podle týmu by měl být OK.
     
    2
    V boxech se nám seřazují jezdci a zdá se, že se pojede podle pořadí na startu. Na prvním místě by tedy měl stát Carlos Sainz.
     
    2
    Čou je při vědomí a je odvezen do medical centra, kde podstoupí další prohlídky.
    Hned po startu závodu měl nepříjemnou havárii Kuan-ju Čou, naštěstí by měl být v pořádku


     
    2
    Zdá se, že k restartu závodu je zatím stále daleko. Jezdci sedí ve svých boxech bez helem a čekají na pokyn od ředitelství závodu.
     
    2
    Esteban Ocon nejen, že měl defekt pravé přední, jeho zavěšení bylo navíc úplně zlomené. Mechanici Alpinu nyní pracují na opravě.
    Pohled na Čouovu nehodu z tribuny
     
    2
    George Russell, Alexander Albon a Kuan-ju Čou. Pro tyto jezdce dnešní závod skončil. Uvidíme, jak na tom bude poškození dalších.
     
    2
    Závod by měl být restartován v 16:56, což je za deset minut.
     
    2
    Otázkou je, zda se bude jednat o start z pevných pozic nebo za Safety carem. Ředitelství závodu zatím přesnější informaci nedalo.
     
    2
    George Russell dnes s jistotou přeruší svou úctyhodnou sérii závodů dojetých v TOP5. Kvůli poškození totiž nebyl schopen dopravit svůj monopost do boxů a restartu se nebude moci zúčastnit.
     
    2
    Na závod v Silverstone se přišlo podívat přes 400 000 diváků! Úctyhodná návštěva britských fanoušků.
     
    2
    Vozy už vyjíždí z boxové uličky a připravuje se restart závodu.
     
    2
    Max Verstappen přehodnotil svoji strategii a nazul žluté pneumatiky.
     
    2
    Startovat se bude z pevných pozic!
     
    2
    Pořadí pro restart závodu


    1. řada: Carlos Sainz (ESP/Ferrari), Max Verstappen (NED/Red Bull)

    2. řada: Charles Leclerc (MON/Ferrari), Sergio Pérez (MEX/Red Bull)

    3. řada: Lewis Hamilton (GBR/Mercedes), Lando Norris (GBR/McLaren)

    4. řada: Fernando Alonso (ESP/Alpine), Nicholas Latifi (CAN/Williams)

    5. řada: Pierre Gasly (FRA/AlphaTauri), Valtteri Bottas (FIN/Alfa Romeo)

    6. řada: Júki Cunoda (JAP/AlphaTauri), Daniel Ricciardo (AUS/McLaren)

    7. řada: Esteban Ocon (FRA/Alpine), Kevin Magnussen (DEN/Haas)

    8. řada: Sebastian Vettel (GER/Aston Martin), Mick Schumacher (GER/Haas)

    9. řada: Lance Stroll (CAN/Aston Martin)
     
    3
    Červená světla zhasla a závod opět pokračuje!
    Restart závodu


     
    3
    Carlos Sainz opět mírně zaspal a aktuálně probíhá tvrdá bitva s Maxem Verstappenem! Španěl ale svoji první pozici zatím drží.
     
    3
    Do bitvy se ale zapojuje i Charles Leclerc, který se střetl s Pérezem, jenž má poškozené přední křídlo!
    Krásný souboj hned čtyř jezdců
     
    3
    Pořadí je Sainz, Verstappen, Leclerc a čtvrtý jede s poškozeným monopostem Pérez.
     
    3
    Pořadí po 3. kole
    1. Carlos Sainz (ESP/Ferrari)
    2. Max Verstappen (NED/Red Bull) +0.995
    3. Charles Leclerc (MON/Ferrari) +1.762
    4. Sergio Pérez (MEX/Red Bull) +3.312
    5. Lando Norris (GBR/McLaren) +3.868
    6. Lewis Hamilton (GBR/Mercedes) +4.515
    7. Pierre Gasly (FRA/AlphaTauri) +5.175
    8. Fernando Alonso (ESP/Alpine) +5.353
    9. Júki Cunoda (JAP/AlphaTauri) +5.702
    10. Nicholas Latifi (CAN/Williams) +6.151
     
    4
    Šílené první zatáčky máme za sebou a pořadí se nám na chvíli uklidnilo. Sainz předvedl skvělou bojovnost a i když byl pomalejší, tvrdými lokty si první příčku uhájil.
     
    4
    Lewis Hamilton neměl ideální start a dostal se před něj jeho krajan Lando Norris. Za ním je Gasly, který má nazuté červené pneumatiky.
     
    5
    Pérez bojuje s poškozeným křídlem, ale zdá se, že je schopen pokračovat. Na elitní trojici ale nestačí, na Leclerca už ztrácí necelé tři vteřiny.
     
    5
    Pole nám uzavírá Lance Stroll. Před sebou vidí dva vozy Haas a svého týmového kolegu Vettela.
     
    5
    Podle vysílačky má poškozené křídlo i Leclerc! Ten se aktuálně nachází dvě sekundy za Verstappenem.
     
    5
    Pořadí po 5. kole
    1. Carlos Sainz (ESP/Ferrari)
    2. Max Verstappen (NED/Red Bull) +1.263
    3. Charles Leclerc (MON/Ferrari) +3.020
    4. Lando Norris (GBR/McLaren) +7.495
    5. Lewis Hamilton (GBR/Mercedes) +7.788
    6. Sergio Pérez (MEX/Red Bull) +7.126
    7. Fernando Alonso (ESP/Alpine) +9.915
    8. Pierre Gasly (FRA/AlphaTauri) +10.569
    9. Júki Cunoda (JAP/AlphaTauri) +11.312
    10. Esteban Ocon (FRA/Alpine) +11.705
     
    6
    Pérez neměl vůbec dobré tempo a proto zajíždí ke svým mechanikům pro nové přední křídlo Zřejmě se tak propadne na samotný chvost startovního pole. Velká smůla Mexičana pokračuje. Minule nedokončil, nyní je poslední.
     
    6
    Hamilton si za potlesku domácích tribun poradil s Norrisem a je na 4. místě.
     
    7
    Verstappen se přiblížil Sainzovi a je pod jednu vteřinu. DRS systém ale zatím nemůže využít.
     
    8
    Nejrychlejší kolo zajel lídr závodu Carlos Sainz. Verstappen je na něj ale přilepený a z dálky všechno sleduje Leclerc.
     
    9
    Na bodované pozici se nachází Williams Nicholase Latifiho. Na to, že v Silverstone podle některých spekulací vůbec neměl startovat, zatím velmi solidní výkon.
     
    9
    Na bodech se nachází oba vozy Alpha Tauri. Při letošním trápení jsme na to nebyli zvyklí. Oba mají nazutou červenou směs.
     
    10
    Sainz dává vědět svým mechanikům, že Verstappen se zdá být hodně rychlý. Španěl ale zatím pozici lídra závodu drží.
     
    10
    Sergio Pérez se nachází na 16. pozici a nyní zajíždí nejrychlejší kolo závodu. Před sebou má Lance Strolla o 11 vteřin.
     
    10
    Velká chyba Carlose Sainze, který byl dlouhý a musel opustit závodní dráhu! Verstappen se tak před Španěla snadno dostal a přebírá vedení!
    Sainz chyboval, do čela jde Verstappen
     
    10
    Pořadí po 10. kole
    1. Max Verstappen (NED/Red Bull)
    2. Carlos Sainz (ESP/Ferrari) +1.161
    3. Charles Leclerc (MON/Ferrari) +2.099
    4. Lewis Hamilton (GBR/Mercedes) +7.190
    5. Lando Norris (GBR/McLaren) +13.403
    6. Fernando Alonso (ESP/Alpine) +15.232
    7. Júki Cunoda (JAP/AlphaTauri) +18.695
    8. Pierre Gasly (FRA/AlphaTauri) +18.700
    9. Esteban Ocon (FRA/Alpine) +19.964
    10. Nicholas Latifi (CAN/Williams) +20.713
     
    11
    Nejrychlejší kolo závodu nyní přebírá Lewis Hamilton, který chytá skvělé tempo a dohání elitní trojici.
     
    12
    Verstappen okamžitě oběma Ferrari ujíždí. Uvidíme, zda ve Ferrari zafunguje týmová režie, Sainz vypadá po výjezdu hodně rozhozený.
     
    12
    Kolize týmových kolegů! Jezdci Alpha Tauri měli skvěle rozjetý závod, avšak po ťuknutí Cunody do Gaslyho se oba propadají mimo body.
    Kolize týmových kolegů z Alpha Tauri
     
    13
    Max Verstappen ztrácí rychlost a obě Ferrari se před něj na rovince dostávají!
    Oba piloti Ferrari jdou před Verstappena
     
    13
    Nizozemský pilot nejspíše najel na karbonový úlomek a způsobil si defekt! Verstappen míří ke svým mechanikům pro novou sadu pneumatik.
    Verstappenův pitstop
     
    14
    Lídrem závodu je opět Carlos Sainz, druhý jede Charles Leclerc. Na třetím místě je Lewis Hamilton. Verstappen se po své zastávce propadl na 6. místo.
     
    14
    Verstappen není spokojený se svým Red Bullem a zdá se, že nešlo pouze o defekt! V prostředním sektoru nyní ztratil téměř sekundu.
     
    15
    Red Bull potvrzuje, že jde o poškození aerodynamické části někde v oblasti podlahy. Z toho důvodu Verstappen ztrácí a nedaří se mu stahovat ani před sebou jedoucího Fernanda Alonsa.
     
    15
    Pořadí po 15. kole
    1. Carlos Sainz (ESP/Ferrari)
    2. Charles Leclerc (MON/Ferrari) +0.633
    3. Lewis Hamilton (GBR/Mercedes) +5.263
    4. Lando Norris (GBR/McLaren) +16.773
    5. Fernando Alonso (ESP/Alpine) +18.056
    6. Max Verstappen (NED/Red Bull) +24.540
    7. Esteban Ocon (FRA/Alpine) +27.930
    8. Nicholas Latifi (CAN/Williams) +28.974
    9. Valtteri Bottas (FIN/Alfa Romeo) +29.451
    10. Daniel Ricciardo (AUS/McLaren) +30.194
     
    16
    Leclerc je rychlejší než Sainz, avšak pořadí se stále nemění. Stratégové Ferrari se nutně musí rozhodnout, zda do týmového souboje budou zasahovat. Na třetím místě totiž jede rozjetý Lewis Hamilton, který zajíždí nejrychlejší časy závodu.
     
    16
    Penalizaci pěti sekund obdržel Júki Cunoda, který zavinil kolizi s týmovým kolegou Gaslym.
     
    17
    Leclerc už si stěžuje, že chce jet rychlejší tempo. Sainz ho evidentně brzdí.
     
    18
    Na bodované pozici se stále drží Nicholas Latifi! Už je dokonce osmý a dotírá na Estebana Ocona. Skvělá jízda kanadského pilota.
     
    18
    Lewis Hamilton pokračuje ve stahování Ferrari a ztrácí už jen čtyři vteřiny!
     
    18
    Sergio Pérez se nachází na třinácté pozici a už se dotáhl na oba vozy týmu Haas.
     
    19
    Sainz dostal do své vysílačky pokyn, že musí zrychlit. Leclerc i Hamilton mají rychlejší tempo.
     
    19
    Verstappen se trápí. Ztráta na Alonsa narostla z původních 6 na 9 vteřin. TOP5 se zdá být s poškozeným monopostem hodně vzdálená.
     
    20
    Pérez už se prodírá startovním polem a je před Haasy na 11. místě.
     
    20
    Ke svým mechanikům zamířil Mick Schumacher a Nicholas Latifi. Zatímco Latifi nasadil žlutou sadu, Schumacher nazul tvrdé bílé pneumatiky.
     
    20
    Pořadí po 20. kole
    1. Carlos Sainz (ESP/Ferrari)
    2. Charles Leclerc (MON/Ferrari) +1.051
    3. Lewis Hamilton (GBR/Mercedes) +3.949
    4. Lando Norris (GBR/McLaren) +20.529
    5. Fernando Alonso (ESP/Alpine) +22.433
    6. Max Verstappen (NED/Red Bull) +33.004
    7. Esteban Ocon (FRA/Alpine) +36.325
    8. Valtteri Bottas (FIN/Alfa Romeo) +40.028
    9. Daniel Ricciardo (AUS/McLaren) +40.349
    10. Sergio Pérez (MEX/Red Bull) +40.740
     
    21
    Ferrari se rozhodlo přeci jen sáhnout do pořadí na předních příčkách a Sainz jede ke svým mechanikům pro čerstvé obutí. Po výjezdu se dostal před Norrise a před sebou má čerstvý vzduch.
    Sainzův pitstop
     
    21
    Valterri Bottas zajel ke svým mechanikům a dnešní závod pro něj končí.
     
    22
    Sainz zvolil tvrdou směs a bude se snažit undercutem najet náskok na své soupeře.
     
    23
    Leclerc má sice před sebou volnou dráhu, avšak jeho časy jsou prakticky stále stejné. Hamilton ho stahuje úplně stejně, jako když byl první Sainz.
     
    23
    Pérez už je za svým týmovým kolegou na 7. místě a Mexičanova stíhací jízda zatím probíhá velmi dobře.
     
    24
    Esteban Ocon zamířil ke svým mechanikům pro tvrdé pneumatiky. Po návratu na trať se zařadil na 10. místo, před ním je Nicholas Latifi, který využil dřívějšího pitstopu.
     
    25
    Hamilton už je velmi blízko Leclercovi a za pár kol můžeme očekávat otevření zadního křídla. Leclerc dostává do vysílačky pokyn plného výkonu.
     
    25
    Do boxů zamířil i Max Verstappen, který nazul tvrdé pneumatiky. Každý bod se v boji o titul hodí.
    Verstappenův pitstop
     
    25
    Pořadí po 25. kole
    1. Charles Leclerc (MON/Ferrari)
    2. Lewis Hamilton (GBR/Mercedes) +1.527
    3. Carlos Sainz (ESP/Ferrari) +18.487
    4. Lando Norris (GBR/McLaren) +24.393
    5. Fernando Alonso (ESP/Alpine) +26.537
    6. Sergio Pérez (MEX/Red Bull) +40.611
    7. Sebastian Vettel (GER/Aston Martin) +1:01.332
    8. Max Verstappen (NED/Red Bull) +1:03.945
    9. Nicholas Latifi (CAN/Williams) +1:05.488
    10. Esteban Ocon (FRA/Alpine) +1:06.724
     
    26
    Po výjezdu měl možnost si zazávodit se Sebastianem Vettelem. Němec využil zahřátých pneumatik a před Nizozemce se dostal.
     
    26
    Hamilton už Leclerca dojel, avšak ten zamířil ke svým mechanikům pro tvrdé pneumatiky.
    Leclercův pitstop
     
    26
    Leclerc se po boxech zařadil až za Sainze. Pořadí je Hamilton, Sainz, Leclerc.
     
    27
    Hamilton jede nejlepší závod letošní sezóny a konečně má možnost jet na první pozici! Své pneumatiky si navíc chválí a plánuje i nadále zůstat na trati. Bude z toho vítězství na domácí trati?
     
    28
    Sainz sice má čerstvou směs, avšak jede prakticky stejné tempo jako první Hamilton. Že by bílá pneumatika nebyla tak dobrá jako minulé závody?
     
    28
    Ze závodu odstupuje Pierre Gasly. Dobře rozjetý závod Alpha Tauri opět končí zklamáním. Gasly je mimo hru a Tsunoda je beznadějně poslední.
     
    29
    Leclerc hodně tlačí na pilu! Nyní zajel nejrychlejší kolo závodu a dojel Sainze.
     
    29
    Pirelli avizovalo, že dnešní závod se pojede na dvě zastávky v boxech. Počínání Lewise Hamiltona ale naznačuje, že by chtěl zkusit pouze jednu zastávku!
     
    30
    Ferrari dalo jezdcům zelenou, a ti tak mohou mezi sebou volně bojovat! Týmová režie zde nemá místo.
     
    30
    Pořadí po 30. kole
    1. Lewis Hamilton (GBR/Mercedes)
    2. Carlos Sainz (ESP/Ferrari) +18.378
    3. Charles Leclerc (MON/Ferrari) +18.635
    4. Lando Norris (GBR/McLaren) +30.525
    5. Fernando Alonso (ESP/Alpine) +32.364
    6. Sergio Pérez (MEX/Red Bull) +41.539
    7. Sebastian Vettel (GER/Aston Martin) +1:09.238
    8. Max Verstappen (NED/Red Bull) +1:13.561
    9. Esteban Ocon (FRA/Alpine) +1:15.270
    10. Nicholas Latifi (CAN/Williams) +1:16.465
     
    31
    Pérez pokračuje ve své krasojízdě a výrazně stahuje Alonsa na 5. místě. Pokud by šlo všechno podle plánu, může dnes dojet klidně na 4. místě.
     
    32
    Leclerc byl už opravdu výrazně rychlejší a Sainz dostal pokyn aby svého týmového kolegu pustil před sebe. Uvidíme, zda bude nyní tempo Ferrari lepší.
    Sainz před sebe pustil Leclerca
     
    33
    Daniel Ricciardo jede další velmi špatný závod. Zatímco jeho kolega Norris je na 4. místě, Australan se nachází až na 13. pozici. Před ním jsou Haasy a dokonce i Latifi na Williamsu.
     
    34
    Leclerc má skutečně lepší tempo a Hamiltona začal pomalu stahovat. Sainz se na nastavenou rychlost Monačana adaptoval a drží se v rozestupu jedné sekundy.
     
    34
    Lewis Hamilton je u svých mechaniků a nasazuje tvrdou směs. Jasný signál jediné zastávky v boxech.
     
    35
    Hamilton se propadá za oba vozy Ferrari, ztráta na Sainze aktuálně činní 3,5 sekundy a má o dost čerstvější pneumatiky.
     
    35
    Pořadí po 35. kole
    1. Charles Leclerc (MON/Ferrari)
    2. Carlos Sainz (ESP/Ferrari) +2.237
    3. Lewis Hamilton (GBR/Mercedes) +6.224
    4. Sergio Pérez (MEX/Red Bull) +25.903
    5. Lando Norris (GBR/McLaren) +40.100
    6. Fernando Alonso (ESP/Alpine) +42.488
    7. Sebastian Vettel (GER/Aston Martin) +1:01.170
    8. Max Verstappen (NED/Red Bull) +1:05.349
    9. Esteban Ocon (FRA/Alpine) +1:05.988
    10. Mick Schumacher (GER/Haas) +1:08.083
     
    36
    U svých mechaniků je i Norris, který se zařazuje na 5. místo. Pérez už je tak kousek pod stupni vítězů.
     
    36
    Esteban Ocon se přilepil na trápícího se Maxe Verstappena a blíží se další bitva!
     
    36
    Podle zpráv z medical centra je Kuan-ju Čou propuštěn a je zdravotně v pořádku!
     
    37
    Sainz začal ztrácet na svého týmového kolegu, rozestup nyní činní tři sekundy. Že by dostal za úkol zdržet Hamiltona před Leclercem? Ferrari totiž bude muset ještě jednou zastavit pro nové pneumatiky, tvrdá sada do konce těžko vydrží.
     
    38
    Esteban Ocon předjíždí Maxe Verstappena a posunuje se na 8. místo. Pro Alpine to vypadá na solidní bodový zisk, Alonso je zatím šestý.
    Ocon vs. Verstappen
     
    38
    Hamilton už zase sází jedno nejrychlejší kolo za druhým a přibližuje se Sainzovi. Rozestup je 2,2.
     
    39
    Sergio Pérez je na 4. místě a stále drtí svou žlutou sadu pneumatik, kterou nasadil hned po kolizi v prvních kolech. Zdá se, že Mexičan by mohl v závěru nasadit červenou směs a zaútočit klidně na nejrychlejší kolo závodu.
     
    39
    Ocon mlátí do svého volantu a propadá se startovním polem, tohle vypadá na odstoupení.
     
    39
    Ocon odstavil monopost na bývalé startovní rovince a tohle vypadá na Safety car! Obrovská šance pro Ferrari.
    Pro Ocona končí závod předčasně
     
    39
    Je tomu tak, Safety car je na trati a uvidíme, kdo pojede pro čerstvé pneumatiky.
     
    40
    Do boxů ale nejede lídr závodu Charles Leclerc! Ke svým mechanikům jede pouze Hamilton a Sainz.
    Pitstop Sainze a Hamiltona
     
    40
    Zajímavým příběhem může být i Sergio Pérez. Ten taktéž nasadil novou směs červených pneumatik a je na 4. místě. Mexičan může dnes klidně ještě vyhrát!
     
    40
    Pořadí po 40. kole (SC)
    1. Charles Leclerc (MON/Ferrari)
    2. Carlos Sainz (ESP/Ferrari) +1.707
    3. Lewis Hamilton (GBR/Mercedes) +2.941
    4. Sergio Pérez (MEX/Red Bull) +13.778
    5. Lando Norris (GBR/McLaren) +24.804
    6. Fernando Alonso (ESP/Alpine) +47.993
    7. Sebastian Vettel (GER/Aston Martin) +1:35.492
    8. Kevin Magnussen (DEN/Haas) +1:37.745
    9. Max Verstappen (NED/Red Bull) +1:43.089
    10. Lance Stroll (CAN/Aston Martin) +1:45.933
     
    41
    Vůz Estebana Ocona už je odtlačen mimo závodní dráhu a restart závodu se blíží. To bude obrovská bitva! Leclerc je na prvním místě, avšak má staré tvrdé pneumatiky. No a za ním je Sainz, Hamilton a Pérez, kteří mají čerstvé červené.
     
    41
    Jsme svědky další strategické chyby ve Ferrari? Pneumatiky Leclerca už nejsou v nejlepší kondici, všichni za ním budou mít ohromnou výhodu. Monačan klidně nemusí být ani na stupních vítězů.
     
    42
    Auta, který jsou o kolo pozadu mohou předjet vláček za Safety carem a stáhnout tak svoji ztrátu. Restart závodu očekáváme další kolo.
     
    42
    Inženýr sdělil Leclercovi, že jezdci na červených pneumatikách budou mít rychlostní výhodu pouhá dvě kola.
     
    42
    Safety car na konci tohoto kola opustí závodní dráhu a závod bude restartován.
     
    43
    Závod je restartován! Pérez naťukává Hamiltona a ví, že dnes klidně může ještě vyhrát.
     
    43
    Obrovský souboj! Sainz předjíždí na rovince svého týmového kolegu a Pérez už je před Hamiltonem třetí!
    Parádní souboje o první i o třetí místo
     
    43
    Sergio Pérez je při chuti a už si brousí zuby i na Leclerca! Jezdec Red Bullu dnes může z posledního místa klidně vyhrát, kdo by to čekal po prvních kolech.
     
    43
    Sainz ujíždí všem a Leclerc nyní slouží jako jeho pomyslný štít před dalšími jezdci.
     
    44
    Hamilton se ale rozhodně nevzdává a snaží se dostat před Péreze! Obrovská bitva pokračuje.
     
    45
    Sainz už má náskok 2,3 sekundy a zdá se, že se výrazně přibližuje ke svému premiérovému vítězství ve Formuli 1!
     
    45
    Pérez má sice obrovskou rychlost, ale stále se nemůže před Leclerca dostat. Sainz se mezi tím vzdaluje úplně všem.
     
    45
    Pérez využívá systém DRS a tlačí se před jezdce Ferrari!
     
    45
    Pořadí po 45. kole
    1. Carlos Sainz (ESP/Ferrari)
    2. Lewis Hamilton (GBR/Mercedes) +3.824
    3. Sergio Pérez (MEX/Red Bull) +4.053
    4. Charles Leclerc (MON/Ferrari) +4.249
    5. Fernando Alonso (ESP/Alpine) +4.591
    6. Lando Norris (GBR/McLaren) +5.141
    7. Max Verstappen (NED/Red Bull) +8.076
    8. Mick Schumacher (GER/Haas) +9.859
    9. Sebastian Vettel (GER/Aston Martin) +10.706
    10. Kevin Magnussen (DEN/Haas) +12.263
     
    46
    A vzájemné tahanice využívá Lewis Hamilton, který předjel v jedné zatáčce oba dva piloty, tak to je neuvěřitelné!
     
    46
    Ale Sergio Pérez se prostě dostane úplně všude a nyní je na 2. místě on. Před Hamiltona se dostává opět i Leclerc, tak to je obdivuhodný souboj.
     
    46
    Do bitvy ještě klidně může zasáhnout Alonso a Norris, kteří využili vzájemného pošťuchování a jsou do jedné sekundy.
     
    47
    Mezi tím se Carlos Sainz může pochlubit náskokem necelých 4 vteřin a vítězství už mu zdá se nikdo nevezme. Pérez tlačí na pilu, ale do konce už je pouhých 5 kol!
     
    48
    Lewis Hamilton má rychlost, na rovince už se dostal před Leclerca, ale Monačan zaujal defenzivní stopu a stupně vítězů udržel.
     
    48
    Hamilton to už zkouší i z venkovní stopy, ale Leclerc se prostě nedá!
     
    48
    Hamiltonovi to konečně vyšlo, ale Leclerc se na rovince před britského pilota opět dostal!
    Krásný souboj Leclerc vs. Hamilton
     
    49
    Pérez sice jede skvělé tempo, ale Sainz si nadále drží komfortní náskok.
     
    49
    Leclerc už vzdal snahu a Hamilton se mu výrazně vzdálil. Monačan bojoval z plných plic, avšak s ojetými tvrdými pneumatikami už prostě nemohl nic dělat.
     
    50
    Nevídaný krok od Ferrari. Italové strategicky obětovali svou pomyslnou jedničku, aby vyhrál Sainz.
     
    50
    Mezi tím Max Verstappen brání své 7. místo před dotírajícím Schumacherem. Mick je při chuti a chce využít problémů Red Bullu.
     
    50
    Pořadí po 50. kole
    1. Carlos Sainz (ESP/Ferrari)
    2. Sergio Pérez (MEX/Red Bull) +3.412
    3. Lewis Hamilton (GBR/Mercedes) +6.411
    4. Charles Leclerc (MON/Ferrari) +8.281
    5. Fernando Alonso (ESP/Alpine) +8.761
    6. Lando Norris (GBR/McLaren) +9.806
    7. Max Verstappen (NED/Red Bull) +15.084
    8. Mick Schumacher (GER/Haas) +15.013
    9. Sebastian Vettel (GER/Aston Martin) +19.226
    10. Kevin Magnussen (DEN/Haas) +21.590
     
    51
    Situace na předních příčkách se uklidnila, pořadí je Sainz, Pérez, Hamilton. Pokud se něco neočekávaného nestane, jezdci by do cíle měli dojet v tomto pořadí.
     
    51
    Fernando Alonso se tlačí na Charlese Leclerca a snaží se uzmout 4. místo. To by Alpine určitě bral všemi deseti.
     
    51
    Schumacher je v souboji s Verstappenem velmi opatrný. Pro Němce toto mohou být první body a nerad by to někde rozstřelil.
     
    52
    Jezdci vjíždějí do posledního kola závodu. Stane se ještě něco?
     
    52
    Ale Schumacher to přeci jen zkusil a Verstappen vytlačil německého mladíka mimo trať!
     
    52
    Carlos Sainz je v cíli a zapisuje své první kariérní vítězství! Druhý projíždí Pérez, který byl po prvních kolech beznadějně poslední. Třetí místo bere Lewis Hamilton.
     
    52
    Alonso na Leclerca recept nenašel. 5. místo ale určitě bere s úsměvem na tváři.
     
    52
    Mick Schumacher sice Verstappena neporazil, ale bere první kariérní body v F1!
     
    52
    Na bodovaných pozicích dojíždí i Vettel a Magnussen. Naopak Ricciardo končí až předposlední, to je obrovské zklamání.
    Vítězem VC Velké Británie je Carlos Sainz, který se raduje z prvního vítězství v kariéře
     
    Konec závodu.
     
    Konečné pořadí

    1. Carlos Sainz (ESP/Ferrari)
    2. Sergio Pérez (MEX/Red Bull) +3.779
    3. Lewis Hamilton (GBR/Mercedes) +6.225
    4. Charles Leclerc (MON/Ferrari) +8.546
    5. Fernando Alonso (ESP/Alpine) +9.571
    6. Lando Norris (GBR/McLaren) +11.943
    7. Max Verstappen (NED/Red Bull) +18.777
    8. Mick Schumacher (GER/Haas) +18.995
    9. Sebastian Vettel (GER/Aston Martin) +22.356
    10. Kevin Magnussen (DEN/Haas) +24.590
    11. Lance Stroll (CAN/Aston Martin) +26.147
    12. Nicholas Latifi (CAN/Williams) +32.511
    13. Daniel Ricciardo (AUS/McLaren) +32.817
    14. Júki Cunoda (JAP/AlphaTauri) +40.910

    Neklasifikovali se:
    Alexander Albon (THA/Williams), Kuan-jü Čou (CHN/Alfa Romeo), George Russell (GBR/Mercedes), Valtteri Bottas (FIN/Alfa Romeo), Pierre Gasly (FRA/AlphaTauri), Esteban Ocon (FRA/Alpine)

    Nejrychlejší kolo:
    Lewis Hamilton (GBR/Mercedes) 1:30.510
     
    Tabulka jezdců po VC Velké Británie (10. závod)
    1. Max Verstappen – 181b
    2. Sergio Pérez – 147b
    3. Charles Leclerc – 138b
    4. Carlos Sainz – 127b
    5. George Russell – 111b
    6. Lewis Hamilton – 93b
    7. Lando Norris – 58b
    8. Valtteri Bottas – 44b
    9. Esteban Ocon – 39b
    10. Fernando Alonso – 32b
    11. Pierre Gasly – 16b
    11. Kevin Magnussen – 16b
    13. Daniel Ricciardo – 15b
    13. Sebastian Vettel – 15b
    15. Júki Cunoda – 11b
    16. Mick Schumacher – 4b
    17. Alexander Albon – 3b
    17. Lance Stroll – 3b
    17. Kuan-jü Čou – 3b
     
    Pohár konstruktérů po VC Velké Británie (10. závod)
    1. Red Bull – 328b
    2. Ferrari – 265b
    3. Mercedes – 204b
    4. McLaren – 73b
    5. Alpine – 71b
    6. Alfa Romeo – 47b
    7. AlphaTauri – 27b
    8. Haas – 20b
    9. Aston Martin – 18b
    10. Williams – 3b
     
    Šílený závod na britském Silverstone je za námi a z premiérového vítězství se raduje Carlos Sainz. Ten přitom musel v průběhu závodu před sebe pustit kolegu Charlese Leclerca. Po výjezdu Safety caru však pro nové pneumatiky zajel pouze Sainz a Leclerc zůstal na opotřebované tvrdé sadě. Monačan poté sváděl tvrdé souboje s Pérezem a Hamiltonem a Sainz si mohl jet v klidu vstříc první výhře v kariéře.

    Na druhém místě skončil Checo Pérez, který byl po kolizi po restartu závodu na beznadějně posledním místě. Safety car v závěru mu dal šanci opět bojovat o vítězství a ukázal nám opravdovou sílu.

    Třetí dojel Lewis Hamilton, který měl v průběhu závodu určitě vyšší ambice. Kdyby totiž nevyjel Safety car, nejspíš by na své domácí trati vyhrál. Štěstí dnes zkrátka přálo jiným. Hamilton ale musí být rád, že má opět auto, se kterým může vyhrávat. Přenese si podobnou formu i na další tratě?

    Zklamání po dojezdu neskrýval Charles Leclerc. Volba nezajet pro čerstvé pneumatiky se ukázala jako chybná a i když bojoval, co mu síly stačili, dojel na 4. místě. Stratégové Ferrari mají opět nad čím přemýšlet.

    Spokojený bude naopak Fernando Alonso, který nenápadnou jízdou bere body za 5. místo. V závěru navíc oťukával i čtvrtého Leclerca. Tým Alpine měl velmi dobře rozjetý závod, kaňkou na něm je jen odstoupení Estebana Ocona v závěru ze solidního šestého místa.

    Krásné šesté místo zapisuje Lando Norris, který opět suverénním způsobem porazil kolegu Daniela Ricciarda. Ten se závodem protrápil a skončil předposlední.

    Body získávají i oba Haasy. Mick Schumacher zapisuje první kariérní body za 8. místo, jeho kolega Magnussen uzavírá elitní desítku.

    Sebastian Vettel si napravil reputaci po nepovedené sobotě a v cíli byl odmávnut jako devátý. Jeho parťák Lance Stroll skončil kousek za bodovanými místy.

    Víkend hrůzy si prožilo Alpha Tauri. Po restartu byli oba jezdci v první desítce, avšak Júki Cunoda poté zapříčinil týmovou nehodu. Gasly posléze odstoupil a japonský pilot dojel poslední.

    Nejlepší zprávou dne je, že čínský závodník Kuan-ju Čou je po své hrozivé nehodě v pořádku. Po konci závodu už byl i se svým týmem a bude připraven do závodu na Red Bull Ringu.
     
    Doufám, že jste si závod v Silverstone užili. Byli jsme svědky úžasných bitev, comebacků a emotivních okamžiků, které budou rezonovat ještě hodně dlouho. Děkuji vám za pozornost a těším se na vás zase příště. (18:38:36)

    Libor Novák

    Pohár konstruktérů po VC Velké Británie (10. závod)
    1. Red Bull - 328b
    2. Ferrari - 265b
    3. Mercedes - 204b
    4. McLaren - 73b
    5. Alpine - 71b
    6. Alfa Romeo - 47b
    7. AlphaTauri - 27b
    8. Haas - 20b
    9. Aston Martin - 18b
    10. Williams - 3b
    Tabulka jezdců po VC Velké Británie (10. závod)
    1. Max Verstappen - 181b
    2. Sergio Pérez - 147b
    3. Charles Leclerc - 138b
    4. Carlos Sainz - 127b
    5. George Russell - 111b
    6. Lewis Hamilton - 93b
    7. Lando Norris - 58b
    8. Valtteri Bottas - 44b
    9. Esteban Ocon - 39b
    10. Fernando Alonso - 32b
    11. Pierre Gasly - 16b
    11. Kevin Magnussen - 16b
    13. Daniel Ricciardo - 15b
    13. Sebastian Vettel - 15b
    15. Júki Cunoda - 11b
    16. Mick Schumacher - 4b
    17. Alexander Albon - 3b
    17. Lance Stroll - 3b
    17. Kuan-jü Čou - 3b
    Konečné pořadí VC Velké Británie
    1. Carlos Sainz (ESP/Ferrari)
    2. Sergio Pérez (MEX/Red Bull) +3.779
    3. Lewis Hamilton (GBR/Mercedes) +6.225
    4. Charles Leclerc (MON/Ferrari) +8.546
    5. Fernando Alonso (ESP/Alpine) +9.571
    6. Lando Norris (GBR/McLaren) +11.943
    7. Max Verstappen (NED/Red Bull) +18.777
    8. Mick Schumacher (GER/Haas) +18.995
    9. Sebastian Vettel (GER/Aston Martin) +22.356
    10. Kevin Magnussen (DEN/Haas) +24.590
    11. Lance Stroll (CAN/Aston Martin) +26.147
    12. Nicholas Latifi (CAN/Williams) +32.511
    13. Daniel Ricciardo (AUS/McLaren) +32.817
    14. Júki Cunoda (JAP/AlphaTauri) +40.910

    Neklasifikovali se:
    Alexander Albon (THA/Williams), Kuan-jü Čou (CHN/Alfa Romeo), George Russell (GBR/Mercedes), Valtteri Bottas (FIN/Alfa Romeo), Pierre Gasly (FRA/AlphaTauri), Esteban Ocon (FRA/Alpine)

    Nejrychlejší kolo:
    Lewis Hamilton (GBR/Mercedes) 1:30.510
    Pořadí po 50. kole
    1. Carlos Sainz (ESP/Ferrari)
    2. Sergio Pérez (MEX/Red Bull) +3.412
    3. Lewis Hamilton (GBR/Mercedes) +6.411
    4. Charles Leclerc (MON/Ferrari) +8.281
    5. Fernando Alonso (ESP/Alpine) +8.761
    6. Lando Norris (GBR/McLaren) +9.806
    7. Max Verstappen (NED/Red Bull) +15.084
    8. Mick Schumacher (GER/Haas) +15.013
    9. Sebastian Vettel (GER/Aston Martin) +19.226
    10. Kevin Magnussen (DEN/Haas) +21.590
    Pořadí po 45. kole
    1. Carlos Sainz (ESP/Ferrari)
    2. Lewis Hamilton (GBR/Mercedes) +3.824
    3. Sergio Pérez (MEX/Red Bull) +4.053
    4. Charles Leclerc (MON/Ferrari) +4.249
    5. Fernando Alonso (ESP/Alpine) +4.591
    6. Lando Norris (GBR/McLaren) +5.141
    7. Max Verstappen (NED/Red Bull) +8.076
    8. Mick Schumacher (GER/Haas) +9.859
    9. Sebastian Vettel (GER/Aston Martin) +10.706
    10. Kevin Magnussen (DEN/Haas) +12.263
    Pořadí po 40. kole (SC)
    1. Charles Leclerc (MON/Ferrari)
    2. Carlos Sainz (ESP/Ferrari) +1.707
    3. Lewis Hamilton (GBR/Mercedes) +2.941
    4. Sergio Pérez (MEX/Red Bull) +13.778
    5. Lando Norris (GBR/McLaren) +24.804
    6. Fernando Alonso (ESP/Alpine) +47.993
    7. Sebastian Vettel (GER/Aston Martin) +1:35.492
    8. Kevin Magnussen (DEN/Haas) +1:37.745
    9. Max Verstappen (NED/Red Bull) +1:43.089
    10. Lance Stroll (CAN/Aston Martin) +1:45.933
    Pořadí po 35. kole
    1. Charles Leclerc (MON/Ferrari)
    2. Carlos Sainz (ESP/Ferrari) +2.237
    3. Lewis Hamilton (GBR/Mercedes) +6.224
    4. Sergio Pérez (MEX/Red Bull) +25.903
    5. Lando Norris (GBR/McLaren) +40.100
    6. Fernando Alonso (ESP/Alpine) +42.488
    7. Sebastian Vettel (GER/Aston Martin) +1:01.170
    8. Max Verstappen (NED/Red Bull) +1:05.349
    9. Esteban Ocon (FRA/Alpine) +1:05.988
    10. Mick Schumacher (GER/Haas) +1:08.083
    Pořadí po 30. kole
    1. Lewis Hamilton (GBR/Mercedes)
    2. Carlos Sainz (ESP/Ferrari) +18.378
    3. Charles Leclerc (MON/Ferrari) +18.635
    4. Lando Norris (GBR/McLaren) +30.525
    5. Fernando Alonso (ESP/Alpine) +32.364
    6. Sergio Pérez (MEX/Red Bull) +41.539
    7. Sebastian Vettel (GER/Aston Martin) +1:09.238
    8. Max Verstappen (NED/Red Bull) +1:13.561
    9. Esteban Ocon (FRA/Alpine) +1:15.270
    10. Nicholas Latifi (CAN/Williams) +1:16.465
    Pořadí po 25. kole
    1. Charles Leclerc (MON/Ferrari)
    2. Lewis Hamilton (GBR/Mercedes) +1.527
    3. Carlos Sainz (ESP/Ferrari) +18.487
    4. Lando Norris (GBR/McLaren) +24.393
    5. Fernando Alonso (ESP/Alpine) +26.537
    6. Sergio Pérez (MEX/Red Bull) +40.611
    7. Sebastian Vettel (GER/Aston Martin) +1:01.332
    8. Max Verstappen (NED/Red Bull) +1:03.945
    9. Nicholas Latifi (CAN/Williams) +1:05.488
    10. Esteban Ocon (FRA/Alpine) +1:06.724
    Pořadí po 20. kole
    1. Carlos Sainz (ESP/Ferrari)
    2. Charles Leclerc (MON/Ferrari) +1.051
    3. Lewis Hamilton (GBR/Mercedes) +3.949
    4. Lando Norris (GBR/McLaren) +20.529
    5. Fernando Alonso (ESP/Alpine) +22.433
    6. Max Verstappen (NED/Red Bull) +33.004
    7. Esteban Ocon (FRA/Alpine) +36.325
    8. Valtteri Bottas (FIN/Alfa Romeo) +40.028
    9. Daniel Ricciardo (AUS/McLaren) +40.349
    10. Sergio Pérez (MEX/Red Bull) +40.740
    Pořadí po 15. kole
    1. Carlos Sainz (ESP/Ferrari)
    2. Charles Leclerc (MON/Ferrari) +0.633
    3. Lewis Hamilton (GBR/Mercedes) +5.263
    4. Lando Norris (GBR/McLaren) +16.773
    5. Fernando Alonso (ESP/Alpine) +18.056
    6. Max Verstappen (NED/Red Bull) +24.540
    7. Esteban Ocon (FRA/Alpine) +27.930
    8. Nicholas Latifi (CAN/Williams) +28.974
    9. Valtteri Bottas (FIN/Alfa Romeo) +29.451
    10. Daniel Ricciardo (AUS/McLaren) +30.194
    Pořadí po 10. kole
    1. Max Verstappen (NED/Red Bull)
    2. Carlos Sainz (ESP/Ferrari) +1.161
    3. Charles Leclerc (MON/Ferrari) +2.099
    4. Lewis Hamilton (GBR/Mercedes) +7.190
    5. Lando Norris (GBR/McLaren) +13.403
    6. Fernando Alonso (ESP/Alpine) +15.232
    7. Júki Cunoda (JAP/AlphaTauri) +18.695
    8. Pierre Gasly (FRA/AlphaTauri) +18.700
    9. Esteban Ocon (FRA/Alpine) +19.964
    10. Nicholas Latifi (CAN/Williams) +20.713
    Pořadí po 5. kole
    1. Carlos Sainz (ESP/Ferrari)
    2. Max Verstappen (NED/Red Bull) +1.263
    3. Charles Leclerc (MON/Ferrari) +3.020
    4. Lando Norris (GBR/McLaren) +7.495
    5. Lewis Hamilton (GBR/Mercedes) +7.788
    6. Sergio Pérez (MEX/Red Bull) +7.126
    7. Fernando Alonso (ESP/Alpine) +9.915
    8. Pierre Gasly (FRA/AlphaTauri) +10.569
    9. Júki Cunoda (JAP/AlphaTauri) +11.312
    10. Esteban Ocon (FRA/Alpine) +11.705
    Pořadí po 3. kole
    1. Carlos Sainz (ESP/Ferrari)
    2. Max Verstappen (NED/Red Bull) +0.995
    3. Charles Leclerc (MON/Ferrari) +1.762
    4. Sergio Pérez (MEX/Red Bull) +3.312
    5. Lando Norris (GBR/McLaren) +3.868
    6. Lewis Hamilton (GBR/Mercedes) +4.515
    7. Pierre Gasly (FRA/AlphaTauri) +5.175
    8. Fernando Alonso (ESP/Alpine) +5.353
    9. Júki Cunoda (JAP/AlphaTauri) +5.702
    10. Nicholas Latifi (CAN/Williams) +6.151
    Pořadí pro restart závodu (2. kolo)

    1. řada: Carlos Sainz (ESP/Ferrari), Max Verstappen (NED/Red Bull)

    2. řada: Charles Leclerc (MON/Ferrari), Sergio Pérez (MEX/Red Bull)

    3. řada: Lewis Hamilton (GBR/Mercedes), Lando Norris (GBR/McLaren)

    4. řada: Fernando Alonso (ESP/Alpine), Nicholas Latifi (CAN/Williams)

    5. řada: Pierre Gasly (FRA/AlphaTauri), Valtteri Bottas (FIN/Alfa Romeo)

    6. řada: Júki Cunoda (JAP/AlphaTauri), Daniel Ricciardo (AUS/McLaren)

    7. řada: Esteban Ocon (FRA/Alpine), Kevin Magnussen (DEN/Haas)

    8. řada: Sebastian Vettel (GER/Aston Martin), Mick Schumacher (GER/Haas)

    9. řada: Lance Stroll (CAN/Aston Martin)
    Pořadí po 1. kole (závod přerušen)
    1. Max Verstappen (NED/Red Bull)
    2. Carlos Sainz (ESP/Ferrari) +1.406
    3. Lewis Hamilton (GBR/Mercedes) +3.284
    4. Charles Leclerc (MON/Ferrari) +4.574
    5. Fernando Alonso (ESP/Alpine) +7.764
    6. Sergio Pérez (MEX/Red Bull) +9.892
    7. Lando Norris (GBR/McLaren) +11.955
    8. Nicholas Latifi (CAN/Williams) +15.211
    9. Valtteri Bottas (FIN/Alfa Romeo) +17.070
    10. Daniel Ricciardo (AUS/McLaren) +18.739
    Startovní rošt VC Velké Británie

    1. řada: Carlos Sainz (ESP/Ferrari), Max Verstappen (NED/Red Bull)

    2. řada: Charles Leclerc (MON/Ferrari), Sergio Pérez (MEX/Red Bull)

    3. řada: Lewis Hamilton (GBR/Mercedes), Lando Norris (GBR/McLaren)

    4. řada: Fernando Alonso (ESP/Alpine), George Russell (GBR/Mercedes)

    5. řada: Kuan-jü Čou (CHN/Alfa Romeo), Nicholas Latifi (CAN/Williams)

    6. řada: Pierre Gasly (FRA/AlphaTauri), Valtteri Bottas (FIN/Alfa Romeo)

    7. řada: Júki Cunoda (JAP/AlphaTauri), Daniel Ricciardo (AUS/McLaren)

    8. řada: Esteban Ocon (FRA/Alpine), Alexander Albon (THA/Williams)

    9. řada: Kevin Magnussen (DEN/Haas), Sebastian Vettel (GER/Aston Martin)

    10. řada: Mick Schumacher (GER/Haas), Lance Stroll (CAN/Aston Martin)
    Pohár konstruktérů po VC Kanady (9. závod)
    1. Red Bull - 304b
    2. Ferrari - 228b
    3. Mercedes - 188b
    4. McLaren - 65b
    5. Alpine - 57b
    6. Alfa Romeo - 51b
    7. AlphaTauri - 27b
    8. Aston Martin - 16b
    9. Haas - 15b
    10. Williams - 3b
    Tabulka jezdců po VC Kanady (9. závod)
    1. Max Verstappen - 175b
    2. Sergio Pérez - 129b
    3. Charles Leclerc - 126b
    4. George Russell - 111b
    5. Carlos Sainz - 102b
    6. Lewis Hamilton - 77b
    7. Lando Norris - 50b
    8. Valtteri Bottas - 46b
    9. Esteban Ocon - 39b
    10. Fernando Alonso - 18b
    11. Pierre Gasly - 16b
    12. Kevin Magnussen - 15b
    12. Daniel Ricciardo - 15b
    14. Sebastian Vettel - 13b
    15. Júki Cunoda - 11b
    16. Kuan-jü Čou - 5b
    17. Alexander Albon - 3b
    17. Lance Stroll - 3b
    Trať
    Počet kol: 52
    Délka okruhu: 5,891 km
    bahis siteleri