Španělsko – Norsko 2:1 (kon.)
konec
Španělsko
2:1 (1:1)
Norsko
Sobota 09.07.2022, 15:00 • Městský stadion, Ostrava - Vítkovice • Mistrovství Evropy U19 - ženy • Finále
Předzápasové kurzy
     
    To už je z mojí strany vše. Přeji všem krásný zbytek soboty a někdy zase na počtenou! (17:09:44)
     
    Statistiky zápasu:
    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 12:2. Rohy: 6:0. Fauly: 6:10.
    Španělky už mají trofej pro vítězky.
     
    Nyní už kapitánka vítězek Adriadna Minguezavá pozvedla nad hlavu pohár pro evropské šampiónky! Spolu se spoluhráčkami s ním bude křepčit ještě hodně dlouho.
     
    Nyní už dostávají zlaté medaile mistryně Evropy ze Španělska!
     
    Pro stříbrné medaile si už jdou zatím stále velmi smutné hráčky Norska. Ty procházejí špalírem, který vytvořily Španělky, jenž svým finálovým soupeřkám sportovně tleskají. Norky získávají už páté stříbro v historii šampionátů do 19 let. Zlato je pro ně stále zakleté.
     
    Na hrací plochu už dorazil předseda FAČR Petr Fousek, který bude předávat hráčkám obou týmů medaile. Nejprve si ale přicházejí pro pamětní medaile rozhodčí.
     
    Španělky se stávají počtvrté v historii mistryněmi Evropy do 19 let!

    Utkání přitom musely otáčet, když už v 5. minutě inkasovaly z kopačky Iris Omarsdottirové. Poté dlouho nemohly odemknout dobře fungující obranu Norska. Pomohla jim až chyba stoperky Finkové, kterou ve 36. minutě potrestala Ane Elexpuruová. V závěru první půle pak nebyl uznán pro ofsajd před bránou clonící Fiammy zásah stoperky Fernándezové. Ta po změně stran zatřásla břevnem po přímém kopu. Na druhé straně mohla vrátit Norsku vedení Kyvaagová, která však po obejití brankářky neuvěřitelně netrefila prázdnou bránu. V závěru se pak přeci jen usmálo štěstí na fotbalovější hráčky z Pyrenejského poloostrova. V nastaveném čase totiž našla Álvarezová zpetnou přihrávkou Júlii Bartelovou a ta trefila svému týmu zlato.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+3. Júlia BARTELOVÁ - 2:1
     
    90+3
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Neskutečné vyvrcholení tohoto zápasu! JÚLIA BARTELOVÁ pravděpodobně trefuje Španělkám zlato. Skvěle to udělala už Ane Elexpuruová, která se přesunula z pravé strany nalevo. Na této straně zatáhla míč dopředu a předala ho Carmen Álvarezové. Ta si to namířila blíže k brankové čáře a nahrála před bránu zmíněné Bartelové, která balón napálila mimo dosah bezmocné Panengstuenové. Zoufalství ve tvářích norských hráček, euforie na straně Španělska – 2:1.
     
    90+3
    Lövaasová svedla souboj s bránící Španělkou. Ta míč nakonec zkontrolovala za brankovou čáru a kopat od brány bude Fontová.
     
    90+2
    Rohový kop Esther Labordeové. Norky se ubránily.
     
    90+2
    Ane Elexpuruová má rychlé nohy a také stále dost sil. Na pravé straně unikla protihráčce a hledala před bránou Álvarezovou. Norky odvracejí na roh.
     
    90+1
    Rumunská rozhodčí nastaví čtyři minuty.
     
    90
    Tohle nebylo špatné. Centr na zadní tyč si našla Thea Kyvaagová, která se mohla vykoupit za netrefenou prázdnou bránu. Z voleje však mířila vedle.
     
    88
    Ariadna Minguezaová se u pokutového území dostala k odraženému míči a poslala ho nad bránu.
     
    86
    Střídání v týmu Norsko:
    ze hřiště odchází Iris Omarsdottirová, přichází Guro Rönová.

    Martin Augustin

    Branky: 36. Elexpuruová, 90+3. Bartelová – 5. Omarsdottirová

    Karty:   42. Fink (NOR), 44. Brönstadová (NOR), 47. Jordeová (NOR), 62. Álvarezová (NOR), 71. Llorisová (NOR)


    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 12:2. Rohy: 6:0. Fauly: 6:10.
    Španělsko: Fontová – Labordeová, Fernándezová, Llorisová, Medinaová (C) – Minguezaová – Elexpuruová, Bartelová, Fiamma (46. Álvarezová), Vignolaová (64. Baradadová) – Uriaová.
    Náhradníci: Henselerová – Moralová, Álvarezová, Valleová, Baradadová, Cañová, Martínezová, Pinedová, Zubietaová.

    Trenér: Pedro López

    Norsko: Panengstuenová – Lövaasová, Finková, Pettersenová, Sörbová (58. Johansenová) – Dirdalová (80. Lüthckeová), Brönstadová, Jordeová (C) – Tandbergová (58. Birkelundová), Omarsdottirová (86. Rönová), Kyvaagová.
    Náhradníci: Langkaasová – Olsenová, Brekkenová, Rönová, Johansenová, Skrettingová, Iversenová, Lüthckeová, Birkelundová.

    Trenér: Hege Riiseová

    Rozhodčí: Peşuová (ROU) – Hyvönenová (FIN), Grigorjanová (ARM)

    Diváci: 2854
    bahis siteleri