Česko – Francie 7:2 (kon.) | Česko – USA 1:2 (po pr.)
po prodl.
Česko
1:2 (1:0, 0:1 - 0:1)
USA
Úterý 12.07.2022, 22:45 • CrossPlex - Bill Harris Arena, Birmingham, USA • Světové hry – Inline hokej • Finále
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (00:24:23)
     
    Zlato bylo blízko, ale stříbro je taky fajn! Čeští inline hokejisté ve finále bojovali a byť s domácími Američany prohráli 1:2 po prodloužení, tak se za svůj výkon vůbec nemusí stydět.

    Čechy poslal v 18. minutě do vedení střelou z ostrého úhlu Patrik Šebek. Dlouho se zdálo, že by tato trefa mohla být tou vítěznou, ale Američané přeci jen našli recept na Dominika Frodla, ve 37. minutě poslal finálové střetnutí do prodloužení Brett Olinger.

    Nastavený čas trval necelé tři minuty. Americký kapitán Travis Noe předvedl parádní individuální akci, kterou vyšperkoval nahrávkou před prázdnou bránu na hokejku Nathana Sigmunda, jenž nabídkou nepohrdnul a stal se hrdinou zápasu.
     
    Konec zápasu.
    42:37 Nathan SIGMUND - 1:2
     
    42:37
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Zlato zůstává v USA! Finále rozhodla krásná akce amerického kapitána Travise Noea, jenž si z forhendu dokonale přehodil touš na bekhend, čímž vyřadil ze hry Kuťáka a chytře si tímto momentem také položil Frodla, aby následně vyšperkoval celou akci pasem na střed, odkud NATHAN SIGMUND zakončoval do odkryté brány. Asistence: Travis Noe.
     
    42:05
    Po forhendové ráně Martina Loskota americký gólman Troy Redmann chvíli nevěděl, kde je kotouč. Nakonec jej objevil kousek před sebou, okamžitě ho přikryl lapačkou.
     
    41:39
    Mikuláš Zbořil udělal tři oblouky kolem poloviny hřiště, aby nakonec předal kotouč Tomáši Rubešovi, jenž svou individuální akci završil střelou do pravého betonu Redmanna.
     
    41:01
    Češi chybovali a rozhodnutí měl na hokejce Nathan Sigmund. Frodla ovšem nevymíchal a forhendem zakončil pouze do jeho výstroje!
     
    40:26
    Jako první v prodloužení zasahoval Dominik Frodl. S pokusem s velkou chutí hrajícího Bretta Olingera si poradil lapačkou.
     
    40:10
    Prodloužení se hraje ve třech na obou stranách, takže můžeme očekávat velké množství zajímavých příležitostí. Doufejme, že tu poslední gólovou šanci přetaví v gól Češi!
     
    40:01
    Začalo prodloužení.
     
    Základní hrací doba o držitelích zlatých medailí nerozhodla, půjdeme do desetiminutového prodloužení! Američané prolomili střeleckou mlčenlivost ve 37. minutě, kdy Frodlovi zrušil čisté konto Brett Olinger. I po vyrovnání byli Američané aktivnějším týmem, ale tolik kýžený vítězný gól vstřelit nestihli.
     
    40:00
    Druhý poločas skončil.
     
    39:56
    Poslední akce v základní hrací obě patřila Američanům. Jmenovitě Garretu Rossovi, jenž se mezi trojicí protihráčů neprokličkoval.
     
    39:22
    Martin Fiala vyslal ostrou forhendovou ránu kousek za polovinou hřiště. Gólmana Redmanna neohrozil, kotouč prosvištěl výrazně vedle levé tyče.
     
    38:48
    Těsně před Dominikem Frodlem se ke střele probojoval Brandon Hawkins. Z bezprostřední blízkosti mezeru v pokleku českého gólmana nenašel.
     
    38:17
    Cíleně na teč nahazoval Joseph DiMartino. Teč nejspíše očekával od Brandona Hawkinse, který letící puk zasáhnout nedokázal.
     
    37:47
    Petr Kafka naznačil střelu a odjel za americkou bránu, odkud vracel do pravého kruhu Filipu Kuťákovi, jemuž zabránil v zakončení pohotovým vypíchnutím kotouče Kraft.
     
    37:11
    Na druhé straně zakončoval forhendem Tomáš Rubeš. Troy Redmann byl na svém místě, hrací předmět bezpečně schoval do výstroje.
     
    36:49
    A domácí jsou pochopitelně na koni. Znovu sehrál hlavní roli Brett Olinger, v letu ovšem nezvládl forhendem zacílit mezi tři tyče.
    36:02 Brett OLINGER - 1:1
     
    36:02
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Bohužel, Spojené státy americké v blížící se koncovce druhého poločasu vyrovnávají! Pascalli poslal zpoza brány puk před Frodlovu svatyni, kde BRETT OLINGER přetlačil Kuťáka a forhendovou střelou vyzrál i na gólmana. Bez asistence.
     
    35:05
    Američané podnikli akci, jež začala u jejich brány. Joseph DiMartino po sprintu po pravém mantinelu nahrával mezi kruhy, Marek Loskot nedovolil Kraftovi zakončit.
    34:31 Fiala nasměroval dorážku pouze do sedícího gólmana
     
    34:31
    Důležitou pojistku vedení měl na hokejce Martin Fiala, jenž byl nejrychleji u gólmanem vyražené střely Filipa Kuťáka, jenže na sedícího Troye Redmanna bez vyrážečky recept nenašel!
     
    34:12
    Vlastní vinou se Jakub Bernad dostal z dobré střelecké pozici. Přesto zkusil vystřelit, ale americkou svatyni minul výrazně.
     
    34:01
    Nathan Sigmund zůstal v levém kruhu úplně osamocený a Češi měli velké štěstí, že si neporadil se zpracováním levou bruslí, takže nemohl vystřelit.
     
    33:36
    S další americkou akcí si věděl rady Dominik Frodl. Našel si prostor, odkud viděl na pokus Brandona Hawkinse, touš udržel ve výstroji.
     
    33:13
    Za Američany zahrozil Garret Ross. Ve velké rychlosti si věřil na Jana Vyorala, ten však soka výborně vystál a i jej odzbrojil.
     
    32:35
    Prudké nahození Patrika Šeba tečoval za americkou bránu Marek Loskot. Tentýž hráč vzápětí svedl neúspěšný souboj jeden na jednoho s Nathanem Sigmundem.
     
    32:01
    Na druhé straně musel do akce Troy Redmann. Druhý kotouč ve své síti, zatím, nepřipustil, hrací předmět schoval po střele Kafky pod levým betonem.
     
    31:39
    Peter DiMartino připravil dobrou palebnou pozici pro Williama Pascalliho, který ale selhal a tváří v tvář Frodlovi vysoko přestřelil.
     
    31:14
    Nathan Sigmund na sebe natáhl dva protihráče, načež příliš prudce přihrával Josephu DiMartinovi, ten nezvládl těžké zpracování.
     
    30:49
    Pochvalu zaslouží taktéž Dominik Frodl. Nepříliš prudká rána Jacka Combse z pravé strany ho nevystrašila, touš odrazil vyrážečkou do bezpečí.
     
    30:33
    Před Alešem Chamrádem se otevřel volný prostor, český obránce jej využil ke střele zápěstím k pravé tyčce, Troy Redmann úspěšně zasáhl lapačkou.
     
    30:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Česko udržuje těsné jednobrankové vedení, jsou si ale určitě moc dobře vědomi, že jedna akce by mohla všechno změnit.
     
    29:45
    Přečíslení dvou na jednoho nebylo vůbec zle sehrané, ale skvěle se vrátil do defenzivy Nathan Sigmund a v pádu schoval nahrávku na pravou stanu po tělem.
     
    29:22
    Češi neriskují. Petr Kafka mohl vyzvat k souboji jeden na jednoho Tylera Krafta, ale volil na jistotu vyhození po levém mantinelu.
     
    28:54
    Hraje se v rychlém tempu, příliš se nepřerušuje, což za současného stavu vyhovuje spíše Čechům, kteří vedou a vypadají býti výborně fyzicky připravení.
     
    28:17
    Marek Loskot viděl v pravém kruhu najetého Patrika Šebka. Nasměroval mu dobrou nahrávku, adresát ovšem napálil puk nečistým způsobem.
     
    27:33
    Travis Noe hledal mezi kruhy Josepha DiMartina, jenž natlačil kotouč do českého brankoviště, v tomto prostoru úřadoval Dominik Frodl.
     
    27:03
    Marek Loskot střílel nejspíše už z minusového úhlu. Troye Redmanna tímto řešením nezaskočil, brankář podržel kus černé gumy v lapačce.
     
    26:52
    Velmi zkušeně si počínal český kapitán Petr Kafka. Po zblokování střely z velké vzdálenosti ihned zjistil, že kolem sebe nikoho nemá, odjel proto pošetřit cenné vteřiny za vlastní bránu.
     
    26:16
    Blokujícím hokejistou lehce zpomalená střela Petera Kavayovi nenadělala Dominiku Frodlovi vážnější problémy, brankář ukryl puk do lapačky.
     
    25:58
    Po přerušení hry došlo k potyčce, v níž hlavní roli sehráli Derrick Bunett a Marek Loskot. Rozhodčí horké hlavy rychle uklidnily, vylučovat nebudou.
     
    25:51
    Hráči v bílých dresech pokračují na kotouči. Brandon Hawkins vyzkoušel zakončení z velkého úhlu, Dominik Frodl drží čisté konto i po tomto pokusu.
     
    25:14
    A ke střele nakonec vůbec nedošlo, protože právě Tyler Kraft chybnou přihrávkou našel jenom Petra Kafku, který bez rozmýšlení vyhodil.
     
    24:46
    Joseph DiMartino si udělal výlet s pukem kolem české brány. Pak přenesl hru doleva na Tylera Krafta, ten si ještě na zakončení nevěřil.
     
    24:17
    Ani nadvakrát se Jakub Bernad neprocpal k zakončení, jež by směřovalo mezi tři tyče. V obou případech napálil bránícího Sigmunda.
     
    23:59
    Do brejku vystartoval po levém mantinelu Marek Loskot. Rozhodl se pro ostrou forhendovou ránu přes obránce, puk proletěl vysoko nad americkou bránou.
     
    23:20
    Svěřenci kouče Tvrzníka zatím hrají do defenzivy skvěle. Pochvalu v tomto případě zaslouží Filip Kuťák, který čistě vypíchl touš Hawkinsovi.
     
    22:36
    A Čechům zase netrvalo příliš dlouho se úspěšně ubránit. Výbornou práci odvedl Patrik Šebek, jenž forčekinkem donutil k zaváhání rozjetého Travise Noea.
     
    22:15
    Reprezentace Spojených států amerických opět postupuje směrem dopředu rozvážně. Dobrou půl minutu Kraftovi trvalo, než přesunul americkou hru na útočnou polovinu.
     
    21:36
    Trest Mikuláše Zbořila je minulostí. Hokejista třineckých Ocelářů se okamžitě zapojuje do hry, neboť pokračuje americký tlak.
     
    21:03
    Chyběly centimetry! Brandon Hawkins natáhl za levým kruhem ke křižné střele zápěstím, Dominika Frodla zachránila levá část brankové konstrukce.
     
    20:46
    Američanům kombinační akce vůbec nevyšla, načež přes celé hřiště odpálil kotouč Petr Kafka. Inline hokejisté v červených dresech mohou na chvíli vydechnout.
     
    20:10
    Češi vstupují do druhého poločasu v oslabení, které může, a doufejme, že bude, trvat ještě minutu a půl. Na trestné lavici sedí Mikuláš Zbořil.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 23:34.
     
    První poločas vyšel českým inline hokejistům skvěle, vedou totiž nad domácím výběrem USA nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. Doposud jediný gól střetnutí vstřelil v 18. minutě Patrik Šebek, jenž překvapil Redmanna zakončením z ostrého úhlu. Ještě za bezbrankového stavu se radoval z branky Brandon Hawkins, ale mylně, protože jeho střela z dobré pozice skončila pod Frodlovým pravým betonem. Svěřenci kouče Tvrzníka nesmí ve druhé půli polevit, to by se jim mohlo hrubě nevyplatit. Američané jsou na puku hodně aktivní a čekají na jakékoliv, klidně i menší, zaváhání soupeře.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    19:36
    V závěru prvního poločasu rozhodčí poprvé vylučují. A bohužel na trestnou lavici vykazují českého hráče Mikuláše Zbořila, který se provinil nedovoleným bráněním.
     
    19:29
    Obětavě zachránil Marek Loskot situaci, když skočil pod nohy ke střele se připravujícímu Josephu DiMartinovi. Češi stále udržují těsný jednobrankový náskok.
     
    18:45
    Český protiútok táhl Petr Kafka. Místo zakončení vyzkoušel přenesení hry na Filipa Kuťáka, tomu nevyšlo zpracování.
     
    18:22
    Američané chtěli přispěchat s rychlou odpovědí, jmenovitě Tyler Kraft. Dominik Frodl však na jeho střelu velmi dobře viděl a ukryl ji v lapačce.
    17:43 Patrik ŠEBEK - 1:0
     
    17:43
    Česko právě vstřelilo branku!
    Důležitý první gól střílí Češi, skvěle! Oscar Flynn se natlačil před Redmanna, avšak nezakončil, gólman mu totiž vyrážečkou puk vypíchl. Hrací předmět se ovšem ke smůle amerického gólmana odrazil přímo k PATRIKU ŠEBKOVI, jenž brankáře překvapil střelou z ostrého úhlu, Redmann si touš srazil za brankovou čáru pravou rukou. Asistence: Oscar Flynn.
     
    17:25
    Patrik Šebek využil skutečnosti, že mu Tomáš Rubeš vytvořil prostor. Vystřelil z velkého úhlu z pravé strany, bohužel mířil jenom do boční sítě.
     
    16:52
    Brandon Hawkins je v prvním poločas hodně vidět. Nyní vypálil tvrdou ránu z forhendu, Dominik Frodl našel kotouč mezi betony.
     
    16:19
    Přestože se hraje v Americe, tak jsou častěji slyšet čeští fanoušci. To musí inline hokejistům v červených dresech určitě přidávat nějakou tu energii navíc.
     
    15:43
    K dokonalosti akce Petra Kafky chybělo jediné, vstřelený gól. Český kapitán se zbavil dvou protihráčů, pak již z krkolomné pozice nedokázal zakončit bekhendem dostatečně razantně.
     
    15:18
    Češi ujeli do přečíslení dvou na jednoho. Marek Loskot vzal zodpovědnost na sebe a vystřelil forhendem, Troy Redmann si s jeho pokusem poradil nadvakrát.
     
    15:03
    Dominik Frodl měl velké štěstí, že puk, na nějž moc dobře neviděl, proletěl vedle pravé tyče. Následně český brankář přišel o masu, takže rozhodčí museli přerušit hru.
     
    14:47
    Pozornost Troye Redmanna vyzkoušel Martin Fiala. Americký gólman i nadále drží nulu, poměrně slabou střelu ukryl v lapačce.
     
    14:25
    Po delší době zaútočili i Češi. Od levého mantinelu se zkusil před Redmanna natlačit Filip Kuťák, stopku mu vystavil Joseph DiMartino.
     
    13:58
    Individuálně zkusil štěstí Peter Kavaya. Dostal se na útočnou polovinu, ale krátce na to o kus černé gumy přišel na úkor Petra Kafky.
    13:24 Hawkins se radoval z gólu předčasně
     
    13:24
    Brandon Hawkins si po výměně kotouče s Derrickem Bunettem myslel, že svou forhendovou střelou rozvlnil síť. Chyba! Dominik Frodl schoval kotouč pod betonem, stále tak přetrvává bezbrankový stav!
     
    12:38
    Odvážný průnik vyzkoušel Joseph DiMartino, když chtěl proskočit mezi třemi protihráči. Odvážný úmysl mu dle očekávání vůbec nevyšel.
     
    12:13
    Američané hrají častěji na puku, zatím jim to není nic platné. Česká defenziva odvádí dobrou práci a do vyložené příležitosti soupeře ještě nepustila.
     
    11:40
    Pozdě Dominik Frodl zaregistroval nahrávku Tylera Krafta na pravou stranu k Noeovi. Gólman si mohl si oddechnout, že rána z první zamířila vedle levé tyče.
     
    11:02
    Oddechový čas pro Česko.
     
    11:02
    A znovu v akci americký kapitán Travis Noe. Tentokráte z pravé strany mířil mezi tři tyče, nicméně na připraveného Dominika Frodla nevyzrál.
     
    10:39
    Garret Ross vyslal po pravém mantinelu do příležitosti Travise Noea, rána zápěstí na zadní tyč si cestu do brány nenašla.
     
    10:12
    Turkovi se nepovedlo forhendové vyhození, Američané pokračovali v tlaku. Jen chvíli, Joseph DiMartino zkazil přihrávku mezi kruhy.
     
    09:45
    Zničehonic vyplaval před českou bránou Tyler Kraft. Skóre finálového klání neotevřel, Frodlovu svatyni vysoko přestřelil.
     
    09:16
    Na teč nahazoval Joseph DiMartino. Jeho pobídku zkusil vyslyšet Brandon Hawkins, ještě před ním ovšem výborně zahrál Mikuláš Zbořil.
     
    08:18
    Petr Kafka se středem dostal do slibné vzdálenosti od americké brány. Vyzkoušel pozornost Troye Redmanna, ten zakročil vyrážečkou.
     
    08:03
    Mezi kruhy si zajímavou pozici k zakončení vypracoval Nathan Sigmund. Vypálil ostrou střelu ze zápěstí, jež prosvištěla jen těsně vedle pravé tyčky.
     
    07:33
    Zákrok z kategorie jednodušších pro Dominika Frodla, jehož Brandon Hawkins ránou zprava napálil do výstroje. Gólman vzápětí přerušil hru.
     
    07:26
    Náznak nebezpečí i na druhé straně. Nathan Sigmund se zkusil od pravého mantinelu prokličkovat až před bránu, kotouč ztratil na úkor dobře postaveného Mikuláše Zbořila.
     
    07:05
    Jakub Bernad si proti Francii připsal hattrick, nyní chtěl zapsat asistenci. Bekhendovým pasem hrál puk před bránu, jenže za brusle adresáta Fialy.
     
    06:49
    Dlouhou nahrávku Petra Kafky Marek Loskot zvládl alespoň protečovat za americkou bránu. Český tým tak může prostřídat řady.
     
    06:00
    Obtočení kolem soupeřovy svatyně zkoušel Garret Ross. Dominik Frodl se nachytat nenechal, levý beton přilepil k tyčce včas.
     
    05:19
    Ani teď to nevyšlo. V předbrankovém prostoru měl zajímavou příležitost Patrik Šebek, kotouč nasměroval pouze do sedícího gólmana.
     
    05:06
    S tvrdým, ale do středu mířeným projektilem Filipa Kuťáka si Troy Redmann věděl rady. Kus černé gumy podržel v lapačce do přerušení hry.
     
    04:44
    Není divu, že se Amerika snaží hru zklidnit. Nathan Sigmund před forčekujícím Zbořilem ujel za vlastní bránu, odkud hrál na Noeho.
     
    04:17
    Další zajímavá akce českého celku. Na konci byla přihrávka na pravou stranu, kde číhal Marek Loskot, prudce letící puk však promáchl.
     
    03:41
    Marek Loskot ve velké příležitosti neuspěl, bekhendovou dorážku nasměroval jenom do boční síťky. Následně se znovu chopil puku a před bránu nabil Jakubu Bernadovi, jednatřicetiletý forvard tváří v tvář brankáři ale na Redmanna nevyzrál!
     
    03:04
    Je zřejmé, že domácí výběr USA nikam nespěchá. Brandon Hawkins měl před sebou volný prostor, leč rozhodl se počkat na úplné dostřídání formace.
     
    02:42
    Dominik Frodl chvíli nevěděl, kde se kotouč nachází. Měl štěstí, od brusle bránícího Martina Fialy vypadl hrací předmět vypadl mimo hrací plochu.
     
    02:24
    Velkou rychlost nabral Martin Fiala. Po levém mantinelu projel kolem protihráče a zápěstím vypálil na zadní tyč, těsně přestřelil.
     
    01:44
    Úvodní okamžiky utkání tráví většinu času na kotouči Američané. Kapitán Travis Noe vypálil z velkého úhlu jenom do obránce před sebou.
     
    01:16
    Poprvé si zahrál gólman Troy Redmann, jenž vyrážečkou zastavil dlouhé vyhození Mikuláše Zbořila a puk posunul ke Kavayovi.
     
    00:49
    Petr Kafka vystihl nahrávku po pravém mantinelu a zkusil dopředu vyslat Marka Loskota, dvojice amerických obránců jej však zpacifikovala.
     
    00:10
    Finále mezi Českem a Spojenými státy americkými odstartovalo! Svěřenci kouče Tvrzníka usilují o úspěšnou obhajobu, avšak proti sobě mají dosud neporaženého soupeře.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Před samotným vypuknutím finálového klání ještě zazní hymny obou národů.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Frodl (Brabec) – Chamrád, Zbořil, Turek, Šebek, Vyoral, Kuťák – Bernad, Flynn, Kafka (C), Fiala, Rubeš, Loskot.
    Trenér: Martin Tvrzník

    USA: Redmann (Maczynski) – Kavaya, Sigmund, J. DiMartino, P. DiMartino, Bunett, Onlinger – Noe (C), Hawkins, Kraft, Ross, Pascalli, Combs.
    Trenér: Timothy Jacob McManus

    Rozhodčí: Nils Pfeffer (GER), Michele Slaviero (ITA).
     
    USA

    Spojené státy americké jsou bezesporu tím nejlepším týmem, proti němuž se Češi postaví. Američané odstartovali turnaj vítězstvím v zámořském souboji, Kanadu zdolali 8:3. Následovalo vítězství 6:2 nad pozdějším semifinalistou Francií, také výhra 9:1 nad Kolumbií se rodila poměrně jednoduše. A ani v semifinále neměla McManusova družina větší problémy, když Italy, kteří zatím jako jediní udolali na turnaji Čechy, porazila 5:0.
     
    Česko

    Češi pomýšlí na úspěšnou obhajobu titulu. Na úvod turnaj porazili Lotyše s přehledem 5:1, načež deklasovali 16:1 Švýcary. Na závěr skupiny přišla překvapivá porážka 2:3 s Italy, ale ani ta Tvrzníkovy svěřence nepřipravila o prvenství ve skupině. V semifinále Česko změřilo síly s Francií, proti níž předvedli suverénní, koncentrovaný výkon, mezi nejlepší dva celky šampionátu postoupili po výsledku 7:2, hattrickem se v tomto utkání blýskl Jakub Bernad.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný úterní večer. Inline hokej na Světových hrách vrcholí finálovým kláním, v němž se česká reprezentace postaví dosud neporaženému výběru USA.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:45.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 18. Šebek (Flynn) – 37. Olinger, 43. Sigmund (Noe)


    Česko: Frodl (Brabec) – Chamrád, Zbořil, Turek, Šebek, Vyoral, Kuťák – Bernad, Flynn, Kafka (C), Fiala, Rubeš, Loskot.
    Trenér: Martin Tvrzník

    USA: Redmann (Maczynski) – Kavaya, Sigmund, J. DiMartino, P. DiMartino, Bunett, Olinger – Noe (C), Hawkins, Kraft, Ross, Pascalli, Combs.
    Trenér: Timothy Jacob McManus

    Rozhodčí: Nils Pfeffer (GER), Michele Slaviero (ITA)
    bahis siteleri