Česko – Lotyšsko 7:3 (kon.)
konec
Česko
7:3 (1:0, 2:1, 4:2)
Lotyšsko
Úterý 12.07.2022, 17:00 • Birmingham, Alabama, USA • Světové hry 2022 • Utkání o bronz
Předzápasové kurzy
     
    44:32
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ještě jedna trefa do prázdné lotyšské branky, prosazuje se FILIP FORMAN, který zvládnul svůj jubilejní desátý bod na Světových hrách. Lotyši nedokázali odvrátit české vyhození vzduchem a dobře se zorientoval právě Forman, který už pak měl cestu k brance volnou. Asistence: Adam Delong.
     
    43:42
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česká cesta za bronzem je snad definitivně uzavřena. Lotyšům utekl FILIP LANGER a připisuje si druhý gól v utkání. Langer to udělal parádně, přes polovinu hřiště míček pronesl ve vzduchu a pak pohodlně zakončil do nechráněné branky. Asistence: Ondřej Němeček.
     
    40:58
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    A to je další komplikace pro českou reprezentaci. Před brankou zůstal zaparkovaný a zcela volný TOMS AKMENLAUKS, ze středu překonává Lukáše Bauera a snižuje na rozdíl pouhých dvou branek. Předtím sudí neodhalili lotyšské hraní rukou, to ale nic nemění na tom, že Češi se na bronz ještě budou muset nadřít. Asistence: Krisjanis Tiltins.
     
    39:51
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Na tento moment ROLANDS KOVALEVSKIS. Nejlepší střelec druhé nejvyšší finské soutěže dokázal najít prostor v postavení Lukáše Bauera a zavěsil. Lotyšsko ještě neztrácí naději. Asistence: Peteris Trekse.
     
    37:47
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nejhezčí kombinace v utkání! Ondřej Němeček zvládl přenést hru na pravou stranu, odkud okamžitě putovala přihrávka Adama Delonga z první. Křižný pas si našel čepel JOSEFA RÝPARA, který přidává další gól, a sice už sedmý na Světových hrách. Český koncert zatím stále nekončí. Asistence: Adam Delong.
     
    33:43
    Česko právě vstřelilo branku!
    Vypadá to, že Češi kráčí za bronzem ze Světových her. Druhé trestné střílení v utkání jel ADAM DELONG a dokázal i s notnou dávkou štěstí z bekhendové strany překonat Janise Salcevicse. Lotyšský brankář si na míček ještě sáhnul rukou i helmou, ale nakonec ho pouze usměrnil pod horní tyčku. Česko vede o tři branky. Bez asistence.
     
    25:58
    Česko právě vstřelilo branku!
    Gól visel ve vzduchu a nakonec skutečně přichází. Na střed hřiště si od mantinelu vyběhnul FILIP LANGER a prudkou ránu umístil mezi nohu a ruku brankáře Janise Salcevicse. Ten znovu příliš neviděl a dopustil české dvoubrankové vedení. Plusem je, že svěřenci Jaroslava Berky dokázali zužitkovat početní převahu. Asistence: Adam Delong.
     
    19:54
    Česko právě vstřelilo branku!
    Výtečně si na střed hřiště odskočil MATĚJ HAVLAS a svou šancí tentokrát využívá. Krumins neměl ideální postavení a zastínil výhled svému brankáři Janisi Salcevicsovi. Ten by měl ovšem nejspíš problém i tak, Havlas zatloukl míček pod břevno a Češi znovu vedou. Asistence: Adam Hemerka.
     
    17:57
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je ARTURS JURSEVSKIS. Asistence: Rolands Kovalevskis.
     
    11:39
    Česko právě vstřelilo branku!
    Čechům se povedla nádherná a rychlá kombinace a otevírají skóre. Filip Forman dostal trochu volného prostoru na pravém křídle, a tak přenesl hru na protilehlou stranu. Odtud už příklepem mohl pálit JOSEF RÝPAR, který trefil krásně horní růžek branky. Brankář Janis Salcevics se natahoval marně a poprvé musel kapitulovat. Asistence: Filip Forman.

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 12. Rýpar (Forman), 20. Havlas (Hemerka), 26. Langer (Delong), 34. Delong (TS), 38. Rýpar (Delong), 44. Langer (Němeček), 45. Forman (Delong) – 18. Jursevskis (Kovalevskis), 40. Kovalevskis (Trekse), 41. Akmenlauks (Tiltins)

    Karty: 1 33. Krumins (LAT)


    Česko: Bauer (M. Beneš) – Němeček, Hemerka, Besta, Punčochář – Havlas, Šindler, Langer – Rýpar, Forman, Delong – D. Beneš
    Trenér: Jaroslav Berka

    Lotyšsko: Salcevics (Pludums) – Jursevskis, Krumins, Ragovskis, Tutans, Savins – Trekse, Raitums, Kovalevskis – Purins, Rajeckis, Akmenlauks – Tiltins
    Trenér: Arto Riihimaki

    Rozhodčí: Andersson, Wissman