Tisková konference před turnajem CEE Cup 2022 (kon.) | Tisková konference Petry Kvitové (kon.)
konec
Tisková konference před turnajem CEE Cup 2022

Čtvrtek 21.07.2022, 11:00 • Hotel Don Giovanni (Praha) • Tiskové konference
     
    Tisková konference skončila. (11:22:47)
     
    Turnaj otevře na Strahově v pátek od 15 hodin souboj Sparty s mexickým celkem Tigres. Ve skupině A hraje ještě Palmeiras, do skupiny B byly nalosovány Slavia Praha, Aston Villa a Dynamo Kyjev.
     
    Zisk ze vstupenek i permanentek, které stojí 300 Kč, bude věnován nemocnici v Charkově.
     
    Simone Gambino představil cenu pro nejlepšího hráče turnaje, kterou udělí společnost Gol.
     
    „Všechny zápasy budou streamované přes youtube, úterní finále bude od 18 hodin vysíláno i na ČT Sport,“ sdělil Roberto De Blasio.
     
    „Ve fotbalové škole trénuji kluky z různých klubů a bude zajímavé srovnání s vrstevníky z Anglie nebo Mexika.“
     
    „Chceme zajistit program pro děti, ať už hrají fotbal nebo se přijdou jen podívat. Snažíme se, aby si to děti užily. Soutěže poběží od 14:30 až do 18 hodin,“ řekl Tomáš Jun.
     
    „Na turnaj se moc těším a děkuji organizátorům a Robertovi zvlášť, je potřeba smeknout před tím, jak atraktivní účast v nelehkých podmínkách dokázal zajistit,“ dodává Jan Suchopárek.
     
    „Palmeiras tu měli vždy zástupce mezi nejlepšími hráči turnaje. Dynamo Kyjev patří mezi špičku východní Evropy, máme se na co těšit. Že sem přijedou Mexičani, je až neuvěřitelné, měli by dorazit ve vynikající formě, už zde hráli turnaj patnáctiletých.“
     
    „Tenhle turnaj jsem sledoval i v minulých letech, potkávaly se tu opravdu silné kluby. Snížení počtu účastníků z dvanácti na šest by nemělo mít vliv na kvalitu, jsem zvědavý hlavně na Aston Villu, která je tu poprvé. Úroveň anglického mládežnického fotbalu považujeme za nejlepší na světě, tak uvidíme, jak to potvrdí. Aston Villa měla největší zastoupení v anglické reprezentaci do 19 let,“ připomíná Suchopárek.
     
    „Dva roky covidu znamenaly i útlum mezinárodních vztahů a možnosti se potkávat na klubové i reprezentační úrovni,“ vzpomíná Jan Suchopárek. „Dnes jsem tu jako zástupce trenéra devatenáctky Davida Holoubka, který se nemohl zúčastnit z rodinných důvodů.“
     
    „Hraje se ve dvou tříčlenných skupinách od pátku do neděle, následují utkání o umístění. Finále ve vršovickém Ďolíčku, zápasy o třetí a páté místo na Admiře v Kobylisích,“ upřesnil De Blasio propozice soutěže.
     
    „Viděli jsme tu v minulosti české fotbalisty jako Součka, Krále, Karabce nebo dnešní zahraniční hvězdy jako Gordona z Evertonu.“
     
    „Letos slavíme desátý ročník, jsme rádi, že jsme po covidových letech zpátky i s diváky,“ připomíná Roberto De Blasio. „Pozvali jsme elitní kluby, jsme rádi, že máme k dispozici pro zápasy krásný areál na Strahově a tréninková hřiště Slavie.“
     
    Turnaje se zúčastní šest mužstev: kromě domácích klubů Sparty a Slavie dorazí do Prahy dorosty birminghamské Aston Villy, Dynama Kyjev, brazilského Palmeiras Sao Paulo a mexických Tigres.
     
    CEE Cup 2022 se vrací do Prahy po třech letech, na úvod setkání s tiskem pořadatelé promítají záběry z minulých ročníků a krátké medailónky zúčastněných klubů.
     
    Tisková konference byla zahájena.
     
    Tiskové konference se účastní trenér reprezentačních Lvíčat Jan Suchopárek, ředitel turnaje Roberto de Blasio a patron Dětského fotbalového dne a bývalý reprezentační útočník Tomáš Jun.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.

    Karel Jedlička

    bahis siteleri