Bodö/Glimt – Linfield 8:0 (kon.) | Curych – Karabach 2:2 (po pr.) | Malmö – Žalgiris Vilnius 0:2 (kon.)
Fenerbahce – Dynamo Kyjev 1:2 (po pr.) | Slovan Bratislava – Ferencváros 1:4 (kon.) | Olympiakos – Maccabi Haifa 0:4 (kon.)
po prodl.
Fenerbahce Istanbul
1:2 (0:0)
Dynamo Kyjev
Středa 27.07.2022, 19:00 • Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu, Istanbul • Liga mistrů (předkola) • 2. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00 a budeme z něj přinášet změny stavu.
     
    Fenerbahce Istanbul

    Turecký gigant už pamatuje úspěšnější období. Na mistrovský titul čeká od sezony 2013/14 a například v letech 2019 a 2020 končil sezónu mimo nejlepší pětku, což horkokrevní fanoušci nesli velmi nelibě. V uplynulém ročníku Süper Lig se Fenerbahçe posunulo na druhé místo. Na mistrovský Trabzonspor ztratilo osm bodů a jeho nejlepším střelcem byl patnáctigólový Serdar Dursun. Zaměstnavatel českého obránce Filipa Nováka obhajuje na mezinárodní scéně účast v prvním vyřazovacím kole Konferenční ligy, kam spadl z třetího místa ve skupině Evropské ligy. Se Slavií Praha v únoru prohrál celkovým skóre 4:6.
     
    FC Dynamo Kyjev

    Ukrajina prožívá těžké časy a výjimkou nejsou ani tamní fotbalové kluby, které musely ukončit sezónu 2021/22 v její polovině. Dynamo tedy nemohlo útočit na svůj 17. titul v samostatné ukrajinské lize a se ztrátou dvou bodů na „doněcký“ Šachtar skončilo druhé. V důsledku ruské invaze se kyjevský klub stal kočovným subjektem a musel se spokojit s množstvím přátelských zápasů, za soupeře měl varšavskou Legii, Dortmund, Galatasaray, Záhřeb, Basilej, Bern, Lyon a mnoho dalších. Start nové sezóny ukrajinské ligy je naplánován na 20. srpna. Do té doby čekají na svěřence zkušeného trenéra Lucesca souboje o účast v některé ze skupin evropských pohárů. Domácí duely přitom hrají v Polsku.
     
    1. zápas

    První soutěžní utkání v roce 2022 odehrálo Dynamo v polské Lodži. Vzhledem k okolnostem byla jeho výkonnost velkou neznámou. Za celý zápas si Kyjevští nepřipsali ani jednu střelu na branku. Přesto jim to stačilo na remízu 0:0. V domácí odvetě bude Fenerbahçe dozajista favoritem na postup do 3. předkola Ligy mistrů. Poražený narazí v Evropské lize na Slovácko.
     
    Úvodní sestavy:

    Fenerbahce Istanbul: Bayındır (C) – Osayi-Samuel, Tisserand, Szalai, Kadıoğlu – Kahveci, Arão, Yüksek, Rossi – King, Valencia.
    Náhradníci: Çetin– Pelkas, Henrique, Dursun, Bruna, Gümüşkaya, Güler, Zajc, Crespo, Novák, Kapacak, Mor.
    Trenér: Jorge Jesus

    FC Dynamo Kyjev: Buščan – Kędziora, Zabarnyj, Popov, Dubinčak – Šaparenko, Sydorčuk (C) – Cygankov, Buljalskij, Verbič – Besjedin.
    Náhradníci: Bojko – Vivčarenko, Burda, Šepeljev, Vanat, Andrijevskij, Garmaš, Karavajev, Kravčenko, Tymčyk, Syrota, Anťuch.
    Trenér: Mircea Lucescu

    Rozhodčí: Irrati – Meli, Rocca (ITA).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Úvodní výkop obstarali domácí, kteří nastupují v modrožluté variaci dresů. Dynamo je v bílém a okamžitě se chystá na bránění rohového kopu.
     
    3
    Samotný Kahveciho centr škody nenapáchal. Yüksekův projektil zpoza vápna byl zablokován a nejblíže otevření skóre byl dorážející King. Míč skončil vedle brány.
    3. Joshua King (FEN)
     
    4
    V Istanbulu tradičně panuje ohlušující atmosféra. Minimálně jedna dívenka, která před utkáním dělala hráčský doprovod, se dokonce rozbrečela. Další děti vypadaly přinejmenším vystrašeně.
     
    5
    Enner Valencia se snažil zpracovat vysoký míč v souboji se Zabarným. Míč mu přitom spadl na ruku, takže vykopává Buščan.
     
    6
    Osayi-Samuel bez výraznější pozornosti dorazil až k rohu pokutového území. Nástřelem do ohně nikoho z kolegů neobjevil.
     
    7
    Domácí hrají s obrovským nasazením. Na vlastní kůži to pocítil Buljalskij, který se stal obětí faulu Williana Arãa.
     
    9
    Fenerbahce slavilo gól. Skóre se po doťuknutí z malého vápna ale nemění, protože v hlasité kulise úplně zapadl hvizd signalizující útočný faul přihrávajícího Valencii.
     
    11
    Dubinčak si o kousek nepohlídal ofsajd, takže svůj únik musel záhy zastavit.
     
    14
    Viktor Cygankov rychlostně nestačil Kadıoğluovi. Když se mu vzdaloval, tak sáhl pro první žlutý faul.
     
    15
    Rossiho centr ze standardní situace přistál u nabíhajícího Valencii. Hlavička ekvádorského útočníka šla nad břevno.
     
    17
    Zabarnyj ubránil na hrotu se pohybující Valenciu tak, že odkopl míč přímo k Rossimu. Ten z dálky vypálil mimo bránu.
     
    18
    Fenerbahce vytáhlo presink až k pokutovému území Dynama, které ve finále bylo rádo za nákop k dosud nezaměstnanému Bayındırovi.
     
    19
    Valencia se přetahoval s Popovem, od kterého zřejmě inkasoval ránu rukou do obličeje. Nařízen je přímý kop zhruba z pětadvaceti metrů.
     
    20
    Za zády Buščana se zachvěla levá tyč! Strůjcem dobře kopnutého tresťnáku byl İrfan Kahveci.
     
    21
    Kyjevští se absolutně nesžili s tempem zápasu. Dá se říct, že ještě ani jednou nebyli na útočné polovině. Na Buščana se valí další pohroma.
     
    22
    Strašidelně rozhozená obrana za sebe pustila kolmici na Kinga. Tomu se křížná střela moc nepovedla. Z nulového úhlu dorážející Valencia zase ztroskotal na Buščanovi.
    22. Joshua King (FEN), Enner Valencia (FEN)
     
    24
    Po rohovém kopu už domácí byli s míčem v autu. Marcel Tisserand si neodpustil srážku s Buščanem a ten trochu teatrálně natahuje čas.
     
    25
    V náznaku rychlého kontru dopadl Verbić stejně, jako tomu bylo před pár minutami u Dubinčaka – ofsajd.
     
    27
    Přenesení hry přes celou šíři hřiště Valencia nezpracoval. Turecký klub si opět chce pomoct vysokým presinkem.
     
    28
    Willian Arão na půlce přišlápl nohu Buljalského. Šaparenko rozehrává směrem dozadu k Popovovi.
     
    29
    İsmail Yüksek nemůže uvěřit tomu, že mu hlavní rozhodčí ukázal žlutou kartu. Pozdě přišel do souboje a sestřelil Verbiče.
     
    30
    Buščan zahnal Popova do autu. Dynamo zbytečně ztratilo míč a proto muselo čelit centru z pravého křídla.
     
    31
    Zabarnyj pod tlakem zakopával k půlící čáře, kde se srazili dva domácí fotbalisté. Viktor Cygankov zničehonic běžel sám na kasu. Dal si ale dlouhý dotek a ztratil možnost udělat kličku vybíhajícímu Bayındırovi.
     
    33
    Cygankov rozjel roh k hranici vápna. Serhij Sydorčuk se ve snaze o střelu do míče netrefil. Hrozící brejk okamžitě zastavil taktickým faulem na Kahveciho.
     
    34
    Dynamo v posledních pěti minutách trochu srovnalo hru. Pomáhá si i častým přerušováním. Po zákroku Yükseka se na nohy nechce Verbičovi.
     
    35
    Vynikající nákop od brankáře Buščana. Usiloval o něj Arťom Besjedin a nebyl daleko od toho, aby se přes dva obránce probojoval až do gólové šance.
     
    37
    Bright Osayi-Samuel zatáhl za ruku startujícího Verbiče. Automaticky za to vyfasoval žlutou kartu.
     
    38
    Mircea Lucescu musel sáhnout do sestavy ještě před koncem první půle. Zraněného Benjamina Verbiče nahrazuje Vladyslav Vanat.
     
    39
    Fener je v deseti. Ferdi Kadıoğlu si při práci s balonem přivodil svalové zranění. O kousek dál má problém také Buljalskij.
     
    40
    Tomasz Kędziora nepustil Szalaiův nákop k Valenciovi. V návaznosti na autové vhazování se domácí vrátili až k Tisserandovi.
     
    41
    Ferdi Kadıoğlu svůj hendikep rozběhal. Nyní se zapojil do akce na levé straně, která skončila nepřesným pasem na Kinga.
     
    43
    Tvrdé osobní souboje mají další a další raněné. Moc fotbalové krásy v Istanbulu k vidění není. Nejspíše to vydrží až do pauzy.
     
    44
    Buščan vyrazil tečovaný centr. King zapracoval dozadu a zastavil přechod Dynama ještě v klidných vodách.
     
    45
    King obešel soupeře na hranici velkého vápna, jenže se před ním objevila další překážka. Tou byl Popov, do kterého norský útočník nedovoleně zajel.
     
    45+1
    Nastavují se 3 minuty.
     
    45+2
    V nastaveném čase evidujeme první střelu Dynama! O gólové šanci ale nemohla být řeč, Vladyslav Dubinčak z více než třiceti metrů přestřelil.
     
    45+3
    Enner Valencia neudržel nervy a v přerušené hry strčil do Dubinčaka. Italský rozhodčí tento konflikt vyřešil dvěma žlutými kartami.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První poločas kopíroval průběh týden starého zápasu. Kyjev zůstává bez jediné střely na branku, zatímco Fenerbahce neproměňuje své šance. První z nich zahodil King. Kahveci z přímého kopu zase trefil tyčku. Zhruba od 25. minuty převaha tureckého klubu vyprchala a ze zápasu se stala nepříliš atraktivní přehlídka tvrdých soubojů a polehávání.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Fenerbahce Istanbul:
    ze hřiště odchází İrfan Kahveci, přichází Emre Mor.
     
    47
    Enner Valencia neseřídil mířidla na konci své individuální akce. Poté zblízka přihlížel drzému ťukesu u malého vápna. King zleva orazítkoval vnější boční síť.
    47. Joshua King (FEN)
     
    48
    Bright Osayi-Samuel se přidal do pomyslné konverzace centrem z pravé strany. Ve společnosti několika hráčů ho vyboxoval Buščan.
     
    49
    Zabarnyj si došel pro faul napadajícího Kinga. Dynamo zažívá to samé, co na startu první půle, kdy se nemohlo pořádně nadechnout.
     
    50
    Emre Mor se uvedl přihrávku do běhu Kinga. Tomu skočil pod nohy Buščan a zabránil velké hrozbě.
     
    51
    Enner Valencia byl vytlačen ke koncové čáře, odkud už musel cpát míč před bránu. Kinga ani nikoho jiného nenašel.
     
    53
    Arťom Besjedin se vrátil s Tisserandem, kterému se zachtělo útočit. Držení zezadu u sudího neprošlo, karta však nepadla.
     
    54
    Šok pro Fenerbahce, které do této chvíle celému dvojzápasu dominovalo! İsmail Yüksek u středového kruhu skluzem sestřelil Buljalského a kvůli druhé žluté kartě míří do sprch.
    54. İsmail Yüksek oslabil Fenerbahce
     
    56
    Bude nesmírně zajímavé sledovat, jak se obraz hry promění. Dynamo bude moci být proti deseti mnohem odvážnější.
     
    57
    Dynamo Kyjev právě vstřelilo branku!
    Skupina ukrajinských fanoušků jásá, Dynamo velmi rychle využívá početní výhodu a jde do vedení! Tomasz Kędziora se z druhé vlny přiřítil k pokutovému území, kde jeho služby využil Cygankov. Polský pravý obránce vyškolil Kadıoğlua a zprava nahrál k okraji malého vápna, kde vpádu zakončil VITALIJ BUJALSKIJ.
    57. Vitalij BUJALSKIJ - 0:1
     
    58
    Za přehnanou oslavu dostal Vitalij Buljalskij ke gólu i jednu žlutou kartu.
     
    60
    Emoce pracují na obou stranách. Chvíli po rozehrávce Mykola Šaparenko atakoval čerstvého Mora. Další karta.
     
    63
    Rozhodčí Irrati rozjel solidní mariáš. Žlutě si označil také Mora, který nehodlal pustit do protiútoku Šaparenka.
     
    63
    Střídání v týmu Fenerbahce Istanbul:
    ze hřiště odchází Joshua King, přichází Miguel Crespo.
     
    64
    Bright Osayi-Samuel byl asi překvapen z toho, že po svém tvrdém zákroku mohl pokračovat ve hře. Před otevřenou obranou přihrál do zámezí.
     
    66
    Připraven nastoupit je Šepeljev. Ještě předtím probíhá trpělivá kombinace Dynama u půlící čáry. Fener úplně vypadl z role.
     
    67
    Střídání v týmu FC Dynamo Kyjev:
    ze hřiště odchází Arťom Besjedin, přichází Volodymyr Šepeljev.
     
    67
    Střídání v týmu FC Dynamo Kyjev:
    ze hřiště odchází Vitalij Buljalskij, přichází Denis Garmaš.
     
    68
    Penalta pro Fenerbahce! Altay Bayındır skvělým způsobem překopl takřka celé hřiště. Dlouhý míč si zpracoval Valencia. Do Ekvádorce zajel Popov a z pohledu hlavního arbitra nebylo co řešit.
     
    70
    Příznivci tureckého klubu opět schovávají hlavu do dlaní! Enner Valencia pálil z penalty na levou stranu. Buščan vystihl směr a vyrazil balon nad břevno.
    70. Enner Valencia nedal penaltu
     
    71
    Vladyslav Vanat se ocitl za všemi obránci. Podle pomezního za to mohl ofsajd.
     
    73
    Illja Zabarnyj zakřižoval pohyb Valencii. Kyjevští v šesti lidech rychle otočili hru, ale slabá ranka Cygankova Bayındıra nezaskočila.
     
    74
    Bright Osayi-Samuel z posledních sil chytil kolmici Tisseranda. Stačilo to na zisk rohového kopu.
     
    75
    Morův roh nebezpečný nebyl. Stejně tak protiútok Dynama, které stále častěji vyráží vstříc rozhozené obraně.
     
    76
    Denys Popov víceméně zopakoval svůj penaltový faul. Na zem poslal Crespa. Jen místo pokutového kopu to bude standardka z nepalebné pozice.
     
    77
    O tomto kroku kouče Jesuse se asi bude mluvit. Někdejší velký talent Emreho Mora stáhl ze hřiště už po třiceti minutách. Nahrazuje ho Bruma.
     
    77
    Střídání v týmu Fenerbahce Istanbul:
    ze hřiště odchází Enner Valencia, přichází Serdar Dursun.
     
    78
    Buščan opět zachraňuje své Dynamo! Nepříjemný padající list ze standardky Crespa vyrazil díky včasnému přesunu k levé tyči.
     
    79
    Brumova průnikovka z hloubi pole byla pro útočníky nechytatelná. Buščan škádlí diváky drobným zdržováním při odkopu od branky.
     
    80
    Bruma běžel malou chvíli sám na bránu. Jeden z obránců se stačil vrátit, Portugalec se zastavil a spolu s ním i celá tato akce.
     
    82
    Vladyslav Dubinčak zezadu obejmul Osayi-Samuela. Nařízena je další standardka. Půjde o centr z pravé strany.
     
    83
    Tohle si obrana Kyjeva za rámeček nedá. Rossiho centr pustila na zapomenutého Szalaie. Ten si možná zpracoval míč rukou, z druhého doteku ho pak napálil mimo tři tyče.
     
    84
    Dubinčankova křížná střela z delší vzdálenosti prolétla vedle brány. Bayındır skákal ke své levé tyči zbytečně.
     
    85
    Střídání v týmu Fenerbahce Istanbul:
    ze hřiště odchází Marcel Tisserand, přichází Lincoln Henrique.
     
    86
    Teď už Bayındır v pohotovosti být musel. Unikajícímu soupeři odpálil míč ve skluzu na samotné hranici pokutového území.
     
    87
    Dubinčak využívá kontaktu s Brumou a v nefotbalové pozici šetří další cenné sekundy. Diváci mají nervy na pochodu.
     
    88
    Bruma si napravo vyměnil míč s Osayiem-Samuelem a pak ho zajímavě nakopl k přední tyči. Buščan nezaspal a vyrazil nečekaný pokus na roh.
     
    89
    Fenerbahce právě vstřelilo branku!
    Za minutu dvanáct domácí oddalují konec zápasu! Dynamo si při bránění rohu špatně rozebralo hráče, což je vzhledem k jeho početní výhodě dvojnásobně trestuhodné. ATTILA SZALAI osamoceně hlavičkoval do prázdné brány, protože Buščan Henriqueho centr podběhl.
    89. Attila SZALAI - 1:1
     
    90
    Garmaš se netrefil do voleje. Z plánované střely vznikla přihrávka na zadní tyč, kterou dva další hráči Dynama zavírali o chloupek později, než bylo potřeba k provedení gólové dorážky.
     
    90+1
    Nastavují se 4 minuty.
     
    90+2
    Ani Fenerbahce netouží po půlhodinovém přídavku. Crespův přízemní centr odkopl z pokutového území Popov.
     
    90+4
    Druhý poločas skončil.
     
    Fenerbahce hosty z Kyjeva převyšovalo, dokud se nenechal zbytečně vyloučit Yüksek. Dynamo proti deseti rychle udeřilo. První střelu v rámci celého dvojzápasu dopravil do brány Buljalskij. S blížícím se koncem turecký tým utahoval šrouby a za pomoci Szalaiovy hlavičky dovedl utkání do prodloužení.
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    91
    Střídání v týmu FC Dynamo Kyjev:
    ze hřiště odchází Tomasz Kędziora, přichází Olexandr Karavajev.
     
    93
    Sydorčuk zachytil Crespovu přihrávku. Ve vzniklém protiútoku si musel počkat na podporu z řad spoluhráčů. Vpravo se mu rozběhl Vanat, který pak z bezprostřední blízkosti neprocedil balon přes Bayındıra. Kapitán Fenerbahce skvěle vyběhl.
    93. Vladyslav Vanat (DKY)
     
    95
    Střídání v týmu Fenerbahce Istanbul:
    ze hřiště odchází Willian Arão, přichází Filip Novák.
     
    96
    Zhruba ve zbývajících pětadvaceti minutách už domácí nemohou střídat. V případě nějakého zranění půjdou do devíti.
     
    97
    Šaparenko se na levém křídle chytil do ofsajdu. Centr stejně pokazil a na programu bude pozvolná rozehrávka Fenerbahce.
     
    98
    Volodymyr Šepeljev přepadl přes nohu Szalaie. Znamená to žluto kartu pro maďarského stopera a standardní situaci.
     
    99
    Karavajevův centr vnesl do předbrankového prostoru velké zmatky. Šepeljev zprava vypálil na přední tyč, kde Bayındır předvedl vynikající reflexivní zákrok. Dorážející Zabarnyi zakončil těsně vedle.
    99. Volodymyr Šepeljev (DKY), Illja Zabarnyj (DKY)
     
    101
    V prodloužení se zatím hraje jen na jednu bránu. Dynamo dělá všechno pro to, aby nemuselo absolvovat nervydrásající penaltový rozstřel.
     
    102
    Ferdi Kadıoğlu odrazil Karavajevův centr na rohový kop. U praporku se schází Šepeljev a Cygankov.
     
    103
    Ani tato příležitost nekončí gólem! Cygankov si po neúspěšné exekuci rohového kopu dal repete. Spojil se se Zabarným a ten poslal hlavičku do břevna.
    103. Illja Zabarnyj (DKY)
     
    104
    Hvizd Irratiho znamená vysvobození pro obranu Fenerbahce, která vzdorovala otravnému presinku. Henriqueho fauloval Garmaš.
     
    105
    Na konci první části prodloužení se poprvé a naposledy nadechli i domácí. Bruma si navedl míč na pravačku a zpoza vápna pálil vysoko nad.
     
    105
    První poločas prodloužení skončil.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    106
    Střídání v týmu FC Dynamo Kyjev:
    ze hřiště odchází Vladyslav Dubinčak, přichází Kostiantyn Vivčarenko.
     
    106
    Střídání v týmu FC Dynamo Kyjev:
    ze hřiště odchází Serhij Sydorčuk, přichází Olexandr Andrijevskij.
     
    108
    Novák zkontroloval Šepeljeva a doprovodil balon za koncovou čáru, aby ho gólman Bayındır vzápětí překopl až k Buščanovi.
     
    109
    Šepeljev sklepl Vivčarenkovu přihrávku pod sebe. Darmaš si nachystal balon na pravačku a Crespo jeho dalekonosnou ránu ztečoval na roh.
     
    110
    Centr Cygankova Bayındır vyrazil až ke středovému kruhu. Kyjevská ofenziva záhy skončila ofsajdem Garmaše.
     
    111
    Denisi Garmašovi se nelíbilo, jak si po faulu na Crespa Henrique posouvá míč blíže brance. Paradoxně si vykoledoval žlutou kartu sám pro sebe.
     
    112
    Serdar Dursun vystřelil ze střední vzdálenosti do obráncovy ruky. Ta byla dokonale u těla, takže o penaltě nemůže být řeč.
     
    114
    Dynamo Kyjev právě vstřelilo branku!
    Hosté se dočkali! Denis Garmaš roztáhl hru na levou stranu k Vivčarenkovi, který si dal záležet na provedení kvalitní centru. U zadní tyče oslovil OLEXANDRA KARAVAJEVA a Bayındır chytil střelu bez přípravy až za brankovou čarou.
    114. Olexandr KARAVAJEV - 1:2
     
    116
    Publikum, které v průběhu zápasu oslavně skandovalo jméno Vladimira Putina, jen mlčky přihlíží koncovce druhého prodloužení. Dynamo bude mít rohový kop.
     
    117
    Krátce po rohu Šaparenka byl k vidění volej z hranice vápna. Míč směřující mezi tyče nechtěně zastavil v ofsajdu stojící Popov.
     
    118
    Zabarnyj poslal krásnou diagonálu na Garmaše, který posunul míč proti noze Andrijevského. Ambiciózní rána z velké dálky přinesla jen rychlé rozehrání Bayındıra.
     
    120
    Filip Novák hodil fantastický dlouhý aut. Dursun díky němu mohl rovnou hlavičkovat na bránu, nicméně Georgij Buščan vše jistil zákrokem u své pravé tyče.
     
    120
    Konec zápasu.
     
    Soupeřem Slovácka ve třetím předkole Evropské ligy bude Fenerbahce! Turecký velkoklub nezužitkoval převahu, jež trvala do 54. minuty. To se nechal vyloučit Yüksek a kompletně změnil rozvržení sil na hrací ploše. Do té doby neškodné Dynamo využilo přesilovku hned po třech minutách zásluhou Buljalského. Šanci na vyrovnání z pokutového kopu Enner Valencia zahodil. Gól na 1:1 zajistil až v 89. minutě stoper Szalai. V prodloužení už Fenerbahce nemělo síly. Lucescu naopak poslal na hřiště čerstvé hráče a právě ti se mu ve 114. minutě odvděčili postupovým gólem. Do další fáze kvalifikace o Ligu mistrů poslal hosty Olexandr Karavajev.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 8:7. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 0:7. Fauly: 15:18.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (21:51:08)

    Michal Břuchanský

    Branky: 89. Szalai (Henrique) – 57. Bujalskij (Kędziora), 114. Karavajev (Vivčarenko)

    Karty:   29. Yüksek (FEN), 37. Osayi-Samuel (FEN), 45+3. Valencia (FEN), 63. Mor (FEN), 98. Szalai (FEN) – 14. Cygankov (DKY), 33. Sydorčuk (DKY), 45+3. Dubinčak (DKY), 58. Buljalskij (DKY), 60. Šaparenko (DKY), 111. Garmaš (DKY)   54. Yüksek (FEN)

    Neproměněná penalta: 70. Valencia (FEN), brankář Buščan zneškodnil


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 8:7. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 0:7. Fauly: 15:18.
    Fenerbahce Istanbul: Bayındır (C) – Osayi-Samuel, Tisserand (85. Henrique), Szalai, Kadıoğlu – Kahveci (46. Mor, 77. Bruma), Arão (95. Novák), Yüksek, Rossi – King (63. Crespo), Valencia (77. Dursun).
    Náhradníci: Çetin– Pelkas, Henrique, Dursun, Bruna, Gümüşkaya, Güler, Zajc, Crespo, Novák, Kapacak, Mor.

    Trenér: Jorge Jesus

    Dynamo Kyjev: Buščan – Kędziora (91. Karavajev), Zabarnyj, Popov, Dubinčak (106. Vivčarenko) – Šaparenko, Sydorčuk (C) (106. Andrijevskij) – Cygankov, Bujalskij (67. Garmaš), Verbič (38. Vanat) – Besjedin (67. Šepeljev).
    Náhradníci: Bojko – Vivčarenko, Burda, Šepeljev, Vanat, Andrijevskij, Garmaš, Karavajev, Kravčenko, Tymčyk, Syrota, Anťuch.

    Trenér: Mircea Lucescu

    Rozhodčí: Irrati – Meli, Rocca (ITA)
    20.07.2022
    Dynamo Kyjev - Fenerbahce 0:0

    Karty:   58. Sydorčuk (DKY), 73. Besedin (DKY), 90. Garmaš (DKY) – 31. King (FEN), 87. Dursun (FEN)

    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 8:12. Střely mimo: 0:6. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 26:16.
    bahis siteleri