Plzeň – Davos 0:1 (kon.) | Olomouc – Zlín 4:5 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
HC Davos
Úterý 02.08.2022, 17:00 • LOGSPEED CZ Aréna • Přípravné zápasy dorostu
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Krásný úterní podvečer z Plzně!

    Vítám všechny hokejové fanynky a fanoušky, kteří se rozhodli si na úterní den dopřát trochu mládežnického hokeje. Od šesti hodin se totiž v plzeňské LOGSPEED CZ Aréně odehraje první přátelské utkání před novou sezónou dorostu, ve kterém domácí HC Škoda Plzeň přivítá na svém ledě švýcarský celek HC Davos.

    Plzeň do nové sezóny vstoupí jako úřadující mistr! Po základní části skončila na třetím místě, nicméně v následném play off již Škodovka neměla konkurenci. Postupně vyřadila Pardubice (2:0 na zápasy), Zlín (3:0 na zápasy), Hradec Králové (3:0 na zápasy) a ve finále pražskou Spartu 4:2. Plzeňská mládež byla minulý rok velmi úspěšná, po dorostu oslavili zisk mistrovského titulu také junioři a devátá třída získala na mistrovství republiky bronzové medaile.

    Dámy a pánové, pohodlně se usaďte a užijte si příjemné odpoledne s doprovodem našeho textového přenosu, tím vás provede Jakub Štěrba.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Škoda Plzeň: Mařík (Pavlis) – Prošek, Skala (C), Kocek, Tolar, Kamas, Mašek, Holubec, Hnát, Štulc – Pittr, Fábera, Martinů, Úbl, Matějka, Makovec, Hofrajtr, Slačík, Trachta, Beran, Pavlák, Klatovský, Hanzák, Fefer.
    Trenér: Petr Kořínek.

    HC Davos: Solér (Steilnmann) – Fitzgerald, Grünenfelder, Janggen, Minder, Müller (C), Keppel, Van der Kaaij, Dunst – Aebli, Barandun, Baumann, Hunziker, Körbler, Märki, Schena, Schmid, Soder, Steiner, Wey, Parrée.
    Trenér: Jakub Volek.

    Rozhodčí: Turhobr – Rubáš, Kaiser.
     
    Obě mužstva se již zdraví na modrých čárách, je je připraveno, za malou chvilku jdeme na to!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:46
    Tak to je začátek, hned v první minutě byl faulován domácí hráč a hlavní rozhodčí nařizuje trestné střílení.
     
    00:46
    Exekuci nájezdu vzal na sebe Petr Makovec, domácí útočník zkusil kličku do forhendu, leč tu Solér přečetl a střelu chytá.
     
    01:13
    Indiáni se zřejmě nemohli dočkat prvního zápasu jelikož měli další stoprocentní šanci, Sebastián Pavlák připravil puk mezi kruhy Adamu Trachtovi, leč ten pouze trefil brankáře Davosu do hrudi.
     
    02:16
    Další útočnou akci táhl Matyáš Beran, jeho střela po ledě nicméně těsně minula pravou tyčku, hosté se stále na delší dobu nedostali vůbec ke kotouči.
     
    03:30
    Matouš Marek měl před sebou dálnici u modré čáry, střelu zápěstím ovšem domácí obránce poslal těsně nad branku. Laurin Solér je od prvních vteřin v neuvěřitelné střelecké permanenci.
     
    04:39
    Šance pro švýcarský celek. Pavlákovi vůbec nevyšla rozehrávka z vlastní třetiny, po zakázaném uvolnění se hra přesune před branku Matyáše Maříka.
     
    05:17
    Dominik Fábera měl na zádech hned dvojici protihráčů, přesto se s pukem plzeňský hráč dostal až do útočné třetiny, zakončit už ovšem nedokázal.
     
    06:17
    Matyáš Beran vybojoval zpět v útočném pásmu ztracený kotouč, poté lehkou žabičkou oslovil Petra Makovce, ten jen proti puku nastavil svou hokejku, prostor mezi třemi tyčemi ale netrefil.
     
    07:18
    Sebastián Pavlák chtěl oslovit přihrávkou spoluhráče zaparkované před brankou, leč hosté jeho úmysl vystihl a černá guma následně skončila až ve středním pásmu.
     
    07:42
    Konečně musel do akce také Matyáš Mařík, Anton Dunst od modré čáry nahazovat kotouč na brankoviště a tam se zajímavě odrazil, nicméně plzeňský brankář dával pozor a puk přikryl po chvilce pod svou lapačku.
     
    08:29
    Tomáš Skala od levého mantinelu napálil kotouč rovnou směr brána, tentokrát ale Solér zasahovat ne musel, jelikož puk byl opět tečován mimo jeho svatyni.
     
    09:16
    Matyáš Beran je zatím hodně vidět, tentokrát opět zkusil své štěstí střelou pod horní tyčku, branku soupeře ovšem opět těsně minul.
     
    10:21
    Vincent Parrée si nabruslil za domácí obranu, přesné přihrávky se ovšem hostující útočník nedočkal, hrát tak mohou opět Plzeňané.
     
    11:13
    Velká možnost pro hostující celek otevřít skóre. Akadiy Barandun zachytil nepovedenou domácí rozehrávku, čímž byl rázem zcela sám před Maříkem, plzeňského brankáře ovšem rychlou střelou na lapačku nepřekvapil.
     
    12:37
    Hosté se začínají pomalu osmělovat v utkání, další jejich nadějnou útočnou akci ale tentokrát zastavuje čároví rozhodčí – ofsajd.
     
    12:56
    Noah Grünenfelder si to nabruslil rovnou mezi trojici domácích hráčů, není překvapením, že švýcarský obránce nakonec o kotouč přišel.
     
    13:30
    Rána Vojtěcha Tolara od modré čáry byla opět tečovaná, nicméně opět jen do míst, kde branka soupeře není. Stále tak čekáme na úvodní branku dnešního střetnutí.
     
    14:40
    Jakub Hanzák zadovkou oslovil u levého mantinelu Tomáše Pittra, ten zkusil své štěstí z velkého úhlu, leč brankář Solér je zatím bezchybný.
     
    15:48
    Hraje se rychlé utkání nahoru dolů, přítomní diváci se rozhodně nemůžou nudit, jediné co hře zatím chybí jsou branky.
     
    17:22
    David Slačík si nabruslil před brankáře Soléra, leč rychlou střelou zápěstím se neprosadil. Plzeňský útočník alespoň donutil švýcarského brankáře přerušit hru.
     
    18:16
    Matti Schmid rozjel své rychlé brusle, domácí obrana nejprve nestíhala, poté ale přece jen hostujícímu útočníkovi zavřela ideální pozici pro střelbu.
     
    18:39
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Tomáš Skala – 2 min., podrážení.
     
    19:01
    Začala poslední minuta první třetiny.
     
    19:14
    Střelu od modré čáry s přehledem kryje Matyáš Mařík.
     
    19:29
    Škodovka drží kotouč daleko od své branky, Davosu první početní výhoda zatím nevychází dle svých představ.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi úvodních dvacet minut hry, branky jsme se zatím nedočkali. Blízko tomu byla již v úvodní minutě, kdy dostala Škodovka k dispozici trestné střílení, leč Tomáš Pittr Soléra nepřekonal. Obecně v první třetině kralovali brankáři, oba gólmani zaznamenali několik skvělých zákroků. Uvidíme jak tomu bude ve druhé třetině, která začne po čtvrthodinové pauze.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:39
    Domácí v plném počtu.
     
    20:59
    Na úvod druhé části měl velkou šanci Lyf Soder, hostující hráč si nabruslil až před Maříka, kličku ovšem nedotáhl a Mařík tak mohl na poslední chvíli zasáhnout.
     
    22:07
    Donovan Fitzerald nic složitého nevymýšlel, dva kroky za modrou čárou rovnou vyslal puk na plzeňského gólmana, toho rychlou střelou pod horní tyčku ale nepřekonal.
     
    22:57
    Indiáni se špatně domluvili v útočném pásmu, jeden druhému dávali přednost a brankář Solér tak nakonec nemusel vůbec zasahovat.
     
    23:37
    Matouš Mašek měl chvilku času i prostoru na modré čáře, domácí obránce tak vyslal skrytou ránu na brankoviště a kotouč se zřejmě otřel o tyčku z vnější strany.
     
    24:33
    David Štulc si našel u levého mantinelu odražený kotouč a z voleje ho rovnou vyslal na branku, svatyni Soléra však o dobrý metr netrefil.
     
    25:07
    Rána Aebliho byla domácí obranou sražená do ochranné sítě za Maříkem, puk si následně sebrali domácí a opět otáčí hru na opačnou stranu.
     
    26:14
    Tomáš Holubec dostal hezkou přihrávku na modrou čáru, následně ale trefil jen prvního bránícího hráče, indiáni přesto nadále drží kotouč v útočné třetině a snaží se vstřelit úvodní branku dnešního duelu.
     
    27:00
    A to se nakonec málem opravdu povedlo. Matyáš Beran si nabruslil od levého mantinelu až před brankáře, Laurin Solér musel předvést parádní zákrok, aby nadále držet nulu na svém kontě.
     
    27:16
    Vyloučení v týmu HC Davos:
    Dunst – 2 min., hákování.
     
    27:58
    Plzeň zatím hraje dobře početní výhodu, drží kotouč v útočné třetině, leč chybí častější střelba. Rána Jakuba Hnáta byla sražená do rohu ledové plochy.
     
    28:30
    Hostům se konečně podařilo vyhodit puk přes všechny čáry a celá čtveřice rázem spěchá na střídačku.
     
    29:16
    Hosté v plném počtu.
     
    29:20
    Hosté už byli opět v pěti, přesto se mohlo měnit poprvé skóre. Sebastián Pavlák byl několikrát sám na brankovišti, leč Solér všechny jeho pokusy z osy hřiště dokázal, někdy i se štěstím, vykrýt.
     
    30:01
    Máme za sebou polovinu dnešního zápasu a nadále čekáme na první úspěšnou ránu.
     
    30:33
    Nepovede se to ani teď, kdy se hosté svědomitě vrátili do obrany a zastavili včas rozvíjející se akci indiánů.
     
    31:15
    Opět menší nedorozumění v domácí obraně, leč ani tentokrát hosté plzeňskou chybu nedokázali potrestat.
     
    31:43
    Matyáš Mařík nyní vůbec nevěděl, kde je kotouč, ten byl u druhé tyčky, jenomže hosté černou gumu přesto nedokázali dostat na plzeňského gólmana.
     
    32:35
    Petr Makovec si najel do útočné třetiny, proti němu ale vyjela rovnou dvojice protihráčů a puk byl nakonec zašlápnut v rohu ledové plochy, kde se o něj sváděl tuhý boj.
     
    33:50
    Oba brankáři se zřejmě na dnešní den dobře vyspali, jelikož chytí naprosto vše. Hosté nyní byli ve dvou sami na ose hřiště, přesto puk do sítě nedostali.
     
    34:30
    Davos zahrál raději na zakázané uvolnění, hra se opět vrátí před jejich branku.
     
    34:30
    Střídání v týmu HC Davos:
    ze hřiště odchází Solér, přichází Steilnmann.
     
    35:20
    Indiáni jeli ve dvou proti jedinému obránci, Petr Makovec se dočkal přihrávky na levou stranu, leč neposedný kotouč nepříjemně skákal a domácí hráč to tak měl následně velice složité.
     
    36:06
    Vyloučení v týmu HC Davos:
    Schena – 2 min., hákování.
     
    36:16
    Krátce po vyhraném buly pálil od modré čáry Tomáš Skala, plzeňský dnešní kapitán branku soupeře ostrou ranou jen těsně minul.
     
    36:49
    Antonín Klatovský se ujal nepovedeného vyhození, následně se pokoušel prokličkovat na střed hřiště, což se mu sice povedlo, rána bekhendem už se k brance soupeře ovšem nedostala.
     
    37:37
    Další dvě obrovské šance Plzně. Nejprve Sebastián Pavlák neprostřelil náhradního brankáře Steilnmanna z mezikruží, poté měli domácí před sebou poloprázdnou bránu, ale ani z této situace gól nepadl.
     
    38:33
    Plzeň nadále operuje v útočném pásmu, v této fázi je lepším celkem a více si jde za vedoucí brankou.
     
    38:53
    Na ledě zůstává ležet jeden z hostujících hráčů, nicméně vypadá to, že vše dobře dopadne. Hlavní rozhodčí přesto přerušil hru.
     
    39:01
    Začala poslední minuta druhé periody.
     
    39:32
    Hráči Davosu vyhodili kotouč přes všechny čáry, nicméně rozhodčí ukazují, že tentokrát se zakázané uvolnění pískat nebude.
     
    39:59
    V poslední vteřině měl na hokejce gól Antonín Klatovský, ke kterému se dobře odrazil kotouč, domácí útočník nicméně z brankoviště branku přestřelil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ani ve druhé třetině jsme se zatím branky nedočkali. Oba týmy nadále pokračují v aktivní hře směrem dopředu, leč úspěšní jsou i v defenzivě. Brankáři jsou zatím ozdobou tohoto utkání, nechme se překvapit, co nám hráči předvedou v závěrečné dvacetiminutovce.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Po dvanácti vteřinách třetího dějství pálil z většího úhlu Matyáš Beran, Steilnmann se pouze ohlédl, puk ale nakonec skončil těsně vedle.
     
    40:52
    Davos právě vstřelil branku!
    Naopak z protiútoku jde Davos do vedení. LARS STEINER se dokázal prokličkovat až před Maříka, kterého nakonec překonal rychlou střelou pod horní tyčku.
     
    41:17
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Jiří Matějka – 2 min., faul kolenem.
     
    41:50
    Plzeň se zatím opět velice dobře brání v oslabení. Puk je za brankou Steilnmanna. Hosté musí začít opět až od svojí branky.
     
    42:36
    Plzeň mohla ve vlastním oslabení srovnat se soupeřem krok. Jakub Hanzák vybojoval ve středním pásmu kotouč, ten následně před brankou předal Dominikovi Fáberovi, ten ovšem z dobré pozice poslal kotouč jen do připraveného Steilnmanna.
     
    43:17
    Domácí v plném počtu.
     
    44:34
    Plzeň je opět velmi aktivní, domácí hráči se snaží vyrovnat, Steilnmann ale zatím všechny domácí pokusy vidí a bezpečně poté zachytí.
     
    45:07
    Nebylo pískáno zakázané uvolnění, hráči švýcarského celku tak museli hrát, Plzeň je ale do žádné šance nepustila.
     
    45:38
    Před Steilnmannem vznikla menší mela, nikdo pořádně nevěděl, kde je kotouč, bohužel pro domácí se odrazil na hokejky švýcarského týmu.
     
    46:17
    Tentokrát už se icing píská, hra se tak vrátí před branku, kterou stráží Matyáš Mařík.
     
    46:51
    Körbler nic nevymýšlel, po překročení modré čáry vyslal puk rovnou na Maříka, ten vše dobře viděl a puk chytil. Následovat bude vhazování po jeho pravici.
     
    47:30
    Další velká šance na srovnání. Petr Makovec vyslal do úniku Antonína Klatovského, který již byl sám před brankářem, avšak ani z této velké šance se Škodovka nedočkala.
     
    49:00
    Adam Trachta nabral velkou rychlost ve středním pásmu, poté bekhendem posílal puk před branku, tam ho ovšem nikdo zasáhnout nedokázal.
     
    50:01
    Hra se nám přehoupla do své poslední desetiminutovky, Plzeň se nadále tlačí směrem dopředu.
     
    51:16
    Puk zašlápnut v rohu ledové plochy, hlavní rozhodčí dlouho nechával hráče hrát, leč po delší době už s nimi neměl trpělivost a tak hru raději přerušil.
     
    51:40
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    David Štulc – 2 min., podrážení.
     
    52:13
    Hráči švýcarského celku drží balon v útočné třetině, zatím Davosu ale chybí střelba, Plzeň se dobře brání.
     
    52:47
    Puk opět za brankou Steilnmanna, hosté musí opět začít až od své branky.
     
    53:40
    Domácí v plném počtu.
     
    54:38
    Plzeň se opět nastěhovala do útočné třetiny, dlouho měli domácí puk před kontrolou, leč Steilnmann vše viděl, nepřišel žádný moment překvapení.
     
    55:01
    Simon Minder napřáhl na modré čáře až ke stropu haly, přesto mu to nebyl nic platné, branku Maříka vůbec netrefil.
     
    56:11
    Davos nadále velmi dobře brání, indiáni se nyní vůbec nemůžou propracovat k jakékoliv střele.
     
    57:11
    Antonín Klatovský předvedl parádní individuální akci, které sházel už jen gól. Plzeňský útočník nabral velkou rychlost ve středním pásmu, s pukem se dostal až před gólmana, prudkou ránu ovšem Klatovský branku přestřelil.
     
    57:35
    Krátce po vhazování napřáhl Keppel, jeho nepříjemná rána skončila v lapačce Maříka, který vše dobře viděl a nedělalo mu větší problém puk zachytit.
     
    58:01
    Začaly poslední dvě minuty třetí třetiny. Plzni pomalu ubíhá čas.
     
    58:28
    Vyloučení v týmu HC Davos:
    Niklas Aebli – 2 min., podrážení.
     
    58:37
    Ostrá rána Tomáše Skaly skončila na kalhotách prvního bránícího hráče.
     
    58:51
    Matyáš Mařík odjíždí na střídačku a Škodovka to zkusí v šesti!
     
    59:00
    Körbler posílal puk do opuštěné brány, trefil však jen levou tyčku.
     
    59:37
    Obrovská šance Škodovky, Jiří Matějka z osy hřiště přestřelil prázdnou bránu.
     
    59:48
    Vyloučení v týmu HC Davos:
    Körbler – 2 min., hákování.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Dnešní utkání nakonec rozhodla jediná branka a tu vstřelili zkraje třetí třetiny hosté ze Švýcarska. Steiner se šikovně dostal až před Maříka a nechytatelnou střelou do šibenice nedal plzeňskému brankáři šanci. Plzeň čeká další zápas již v pátek, kdy načíná na západě Čech mezinárodní turnaj, na úvod čeká Škodovku německý Kolín nad Rýnem.
     
    To je ode mě pro dnešek vše, s přáním hezkého zbytku úterního večera se s vámi loučím a u dalších zápasů z plzeňské LOGSPEED CZ Arény se opět budu těšit, na shledanou. (19:53:34)

    Jakub Štěrba

    Branky a nahrávky: 41. Steiner


    HC Škoda Plzeň: Mařík (Pavlis) – Prošek, Skala (C), Kocek, Tolar, Kamas, Mašek, Holubec, Hnát, Štulc – Pittr, Fábera, Martinů, Úbl, Matějka, Makovec, Hofrajtr, Slačík, Trachta, Beran, Pavlák, Klatovský, Hanzák, Fefer.
    Trenér: Petr Kořínek.

    HC Davos: Solér (35. Steilnmann) – Fitzgerald, Grünenfelder, Janggen, Minder, Müller (C), Keppel, Van der Kaaij, Dunst – Aebli, Barandun, Baumann, Hunziker, Körbler, Märki, Schena, Schmid, Soder, Steiner, Wey, Parrée.
    Trenér: Jakub Volek.

    Rozhodčí: Turhobr – Rubáš, Kaiser.
    bahis siteleri